Sayfalar

5.02.2011

Parmaklıklar Ardında Büyüyenler


Açalya'nın sayfasından haberim oldu. Böyle hassas konularda mutlaka bir çağrısı vardır. Kendi deyimiyle 'ağlak' bir şekilde dile getirmemiş üstelik. Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı Bir saattir sitedeyim ve çalışmalarından çok etkilendim. Aklıma sık telaffuz ettiğim şu sözler geldi. İda'nın fazla hareketli oluşundan söz ederken 'çocuklarımız hapis gibi dört duvar arasında büyüyor' Değil aslında öyle olmadıklarını daha iyi anlıyorum. Bir de cezaevlerinde büyüyen çocuklar var. Ben de ağlak bir yazı yazarak duyurmayacağım.

"Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı; suça sürüklenerek yasalarla sorun yaşayan çocuk ve gençlerin toplumsal yaşama aktif ve üretken bir biçimde katılmalarına destek olmak amacıyla kurulmuştur...Vakfin Hedefleri:-Çocuk suçluluğunun önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak, -Tutuksuz yargılanmakta olan çocukların kendine yeterli, donanımlı ve sosyal yaşama üretken şekilde katılmalarına destek olmak, -Adalet Bakanlığının gözetimi altında bulunan çocukların toplumsal yaşama üretken biçimde katılmalarına destek olmak, -Yargılama sonrası kalacak yeri olmayan gençler için "Özgür Eğitim Köyü"nü kurmak, -Çocuk suçluluğu konusunda kamuoyu bilinçlendirme çalışmaları yapmak, -Özelde çocuk suçluluğu, genelde çocuk hakları konusunda bilgi ve belge merkezi kurmak, -Konuya ilişkin bilimsel çalışmaları desteklemek, -Bu alanda çalışan kurum ve kuruluşlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği yapmak, -Çocuk Hakları Sözleşmesi ve çocuk suçluluğuna ilişkin uluslararası sözleşmelerin yaşama geçirilmesine yönelik çalışmalar yapmak."Tüm bunların yanı sıra vakıf cezaevinde tutuklu anneleriyle yaşamak zorunda olan çocukların, dolayısıyla çocuklarıyla yaşamak zorunda olan annelerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak için de çalışmalar yapıyor.
İhtiyaç Duyulan Malzemeler
Kullanılmamış giysi, terlik, pijama, eşofman, iç çamaşırı, çorap, ped, hijyenik ürünler, çocuk bezi,ıslak mendil, mama, bebe bisküvisi, meyveli yoğurt, oyuncak, battaniye, kitap, boya defteri ve kalemleri gibi yaşamsal ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamak, bunları bağışlamak, ulaştırmak, gönüllü çalışmak, daha fazla bilgi almak için Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı
Genel Merkez
Rıhtım Cad. Yoğurtçu Şükrü Sok. No: 19 Kadıköy 81320 İstanbul Tel: 0216 414 90 78- 449 39 99 Faks: 0216 449 39 99e-posta:
mailto:tcyov@ttmail.com
Ankara Şubesi
Tunali Hilmi Cad. Bulten Sok. No:9/17Kavaklidere Çankaya / Ankara Tel : 0312 428 62 29 - 0312 431 34 72 Fax : 0 312 428 62 27 GSM : 0 542 696 93 60e-posta:
cocukvesuc@yahoo.com
İzmir Şubesi
İletişim Kişisi: Av. Lale Özberk- Halis Kaya 0232 42188481469 Sok. No: 12/1 35540 Alsancak-İzmir

Bağışlarınız için:
İstanbul - T.C. Vakıflar Bankası Kadıköy Finans Market Şubesi 7293721102 Ankara - T.C. Vakıflar Bankası Başkent Şubesi 2053821 İzmir- T.C. Vakıflar Bankası 00158007293731645

10 yorum:

  1. Cok uzucu bir olay aslinda, cocuklarin da ayni sucu cekmek zorunda kalmalari.

    YanıtlaSil
  2. Çok sevindim senin de paylaştığına, daha çok kişi paylaşsın, duyulsun, empati kurulsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten oldukça hassas bir konu ve çok güzel parmak basmışsın, teşekkürler..
    Telefon ve adresleri yayınlaman da son derece isabetli..

    YanıtlaSil
  4. Disarda neler yasaniyor haberimiz olmuyor, Allah hepsinin yardimcisi olsun insallah.Icim sizliyor ozellikle cocuklar soz konusu olunca.

    ps: Alt posttaki resim cok tatli, bende severim cocuklarin uyurken ki halini :)

    YanıtlaSil
  5. sosyal sorumluluk için gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederiz. bizim de İstanbul'da buna benzer çalışmalarımız var. herkes böyle çalışmalar içinde olmalı. Herkes birbirinin desteğinde olmalı..

    YanıtlaSil
  6. arkadaşım içimi yakan bir konuya yer vermişsin.bu denli sorumluluk sahibi olduğun için kutluyorum seni.sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  7. Cocuklari anneyle beraber hapis etmek bir suc gibi geliyor bana. Ote taraftan anneden almak da pek saglikli degil... Ne zor bilmece...

    YanıtlaSil
  8. bu paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Hayırlı bir pazartesi diliyorum. Sağlık, mutluluk, ve huzur dolu günler inşallah..

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?