Sayfalar

25.08.2009

Zaman Rende Gibi

Dün akşam koca ile yemek yerken -eskiden ne kadar çok konu bulur ve konuşurduk- dedi. --eskiden gevezeymişiz-dedim. -Sence konuşacaklarımız mı azaldı, yoksa yorgunluktan mı bu haldeyiz-dedi. -Konuşacaklarımız azalmadı dermanım yok- dedim.
İşyerindeki kadınların kocalarını çekiştirmelerine tanık olduğunu anlattı. Sen eşine yardım ediyormusun diye sormuşlar HAYIR etmem demiş. Şaşırdılar diyor. Neden diye sorduklarında da -evdeki işler eşimin işi de ona yardım ediyor değilim ortak işimiz onlar ben de elbette üzerime düşeni yapıyorum- demiş. Yani şu an en az 6 kadın yerimde olmak istiyor:))
Sonra o kitabını aldı bir koltuğa uzandı ben kitabımı aldım başka koltuğa uzandım. ortak işlerimiz dursun varsın.

11 yorum:

  1. Vayy anam vay:))
    bu büyük sözü "büyük sözler sözlüğüne" kaydediyorum şu anda ve taklit etmeliyim ihtiyaç halinde:)

    Eeee, alnının ortasından öpmüşsündür Koca'nın:)) yoksa rakiplerine dikkat

    YanıtlaSil
  2. Ben öyle cilveli edalı bir kadın olamadım ki hiç Zihni abi. Büyüme şeklimden mi nedir bilmem genellikle kendi kendime yaşıyorum. eee tabi şımardım şanslıyım dedim ama gayet ciddi:))

    YanıtlaSil
  3. Çok hoş!
    Eşini tebrik ederim, güzel bakış açısı için.
    :))

    YanıtlaSil
  4. "Rende" sahiden müthiş bir benzetme olmuş Ebru. Uf söylerken bile acıtıyor.

    Yalnız bir noktayı belirtmeden edemeyeceğim. Eşin, akşamları pc kullanımında da tam bir eşitlik ve ortaklık sağlasa. Diyorum:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ekmekçikız teşekkür ederim canım:)
    Zeynep hoşgeldin pc kullanımının nedeni ek iş yapması yani tamamen duygusal nedenler:) KPSS hazırlık kitabı hazırlıyor.

    YanıtlaSil
  6. bizim ev öğrenci evi görünümünden arınamıyor asla. Benim koca siyasalda okulu bitirmeye çalışıyor diğer yandan da yayınevinde grafiker ve borca girdik ya evde de ek iş yapıyor. Çalışsın tabi yaşlanınca rahat etmek için değil mi?

    YanıtlaSil
  7. Zeki, akilli, ve duyarli bir insanla birlikte olduguna senin adina sevindim. Bu tur insanlara (erkeklere demiyorum cunku bazi kadinlar erkeklerden daha erkek egemen oldugunu biliyorum)Turkiye'nin ve insanligin cok ihtiyaci var. Simdi gelelim sana sevgili Ebru. Demissin ki;

    Ben öyle cilveli edalı bir kadın olamadım ki hiç Zihni abi. Büyüme şeklimden mi nedir bilmem genellikle kendi kendime yaşıyorum. eee tabi şımardım şanslıyım dedim ama gayet ciddi:))

    Bilmiyorum cilveli edali terimlerinden kasteddigini. Eger sevgiyi gosterme, ifade etme gibi seylerse bunlar o zaman sen ayip ediyorsun. Onun buyume sekli de eminim bu denli duyarli degildi ve o ogrenmis, gelistirmis kendini, sen de gelistirmelisin.

    YanıtlaSil
  8. Sevgiyi gösterme diyebiliriz ama bambaşkayız. Eşimin ailesiyle köydeki ilk buluşmamızda çok şaşırmıştım kız kardeşi babasının yanında uzanıp tv izliyordu. Bizde öyle değildir. Onlar çok rahattı sevgiyi ifade etmede de öyleler.Ben zorlanırım bunda. Yıllar geçmesine rağmen hala tabi ki söylerim ifade ederim ama sanırım onun kadar rahat değil.

    YanıtlaSil
  9. He he he... Hadi bakalim biraz da sen degis.... Oyle degilim demek olmaz. Olmaya calismakla basla... Eger yapmazsan sonra 15 yil boyunca bir kere bile seni seviyorum demeyenden de sikayet etme hakkimiz kalmaz.. Affola eger cizgiyi asiyorsam ama isin gercegi boyle...

    YanıtlaSil
  10. Yok aşmadınız da kalakaldım bir an:) İnsanın kendi gerçeğinin yüzüne tokat gibi gelmesi fenaymış. Biraz farklı mıyız nedir kadınlar. Bağımsızlık der kıskanılmamaktan şikayet ederiz kıskanılsak maço deriz denge yok.Kaç yıl oldu devirdik adam bir kere kıskanmadı hal böyle olunca da resmi bir kadın:) (üzerimden atmaya çalışıyorum ama yok bu da olmadı değil mi)

    YanıtlaSil
  11. Eskiden ?

    Biraz önce uçup giden
    şu hayali gösteri gibi.
    dumanı bile kalmayacak ardında.
    Ruya dediğin şey de bizlerden olur işte.
    Ve minicik ömrümüzü yine bir uyku noktalar.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?