Sayfalar

11.11.2009

Domuz Değilsen Git

Dün gece atak geçirdim. Diğerlerine göre hafif ama bünyeme göre yine ağırdı. Bu kez domuz gribinin domuzluğu da vurdu beni. Hastahaneye giderken endişeliydim grip olmamam gerekiyor. Acayip bilinçli bir toplum olmuşuz meğer ben boşuna korkmuşum:) Herkes maskeliydi. Çantamda antibakteriyel jelim, maskem vardı benim bile. Ama girişte maskelerini birer elleriyle sürdürüp çay içenleri görünce takmadım nasılsa herkes korunuyordu.
Maalesef her hastaneye gidemiyorum, "tam teşekküllü" devlet hastahanesine gitmem gerekiyor. Önceki sayfamda sanıyorum yazmıştım daha önceki ataklardan birinde haberlere konu olacak kadar çok hastane gezmiştim:)
Yalnız sağlık personeli duruma kilitlenmiş bakanlık sanıyorum şöyle bir emir vermiş "gripse ilgilenin değilse salın gitsin" -Neyiniz var- sorusunu acil serviste 1 saat sonra duyabildim . -Neyim vardı benim ya, gelirken vardı bi şey de şimdi kalmadı galiba onardım kendimi, kazaklarıyla ağzını ve burnunu kapatan, maskelerini sündürüp sağa sola laf veren, telsizleriyle ürkmeme neden olan polisleri görünce galiba kalmadı birşeyim-cümlelerini içimden kurup dışıma -fmf işte atak galiba- çıkartabildim. İyi halt ettim çıkarttım da. Normalde hemen gözlem odasına alıp serumu bağlayıp kanları tahlile yollarlardı şimdi niye bunlar bana -ya bi yürü git evine- muamelesi çektiler anlamadım:) Kocayı dürtüyorum bir yandan biz gidelim buradan ben çok fenayım evde yatayım daha iyi olacağım- sözleri verirken adamcağız da şaşkın. Elime tüpleri tutuşturdu şuna şuradan buna ileriden kan verin bilmem kaçıncı kata götürün oradan sonuçlar çıkınca bize getirin- hööö ben o kanları o dediğiniz yerlerde verebilmeyi başaracak durumda olsam gider yatarım be evimde.
Veeee beklenen an sinirlerini aldırmış halde yaşayan koca gitti yerine Kadir İnanır, Cüneyt Arkın karışımı bişey geldi:)
- Nasıl yani yatmayacak mı? Ayakta oradan oraya gidip kan verecek sonuç bekleyecek öyle mi?
-Öyle baksanıza hale,
Hakikaten hal bir garip hani filmlerde oluyor ya oradan oraya hızla giden-gelen, giden-gelen yığınla insan.
Bense sürekli kolundan çekiştiriyorum -iyiyim çok iyiyim eve gidelim yatayım-
Yok adam gurur meselesi yaptı.
-Ben o kanları o dediğiniz yerlerde verdirip sonucu ayakta bekletmem yatıracaksınız.
Grip polikliniğini ve acil servisi diğer acil servisten ayırmış olmalarına rağmen danışma amaçlı olarak gelenler de çokmuş. -Ben sadece birşey sorup gideyim evime olur mu- dedim görevliye peki dedi:) (birine bakıp çıkcam ayağı) -Yanınızda ilacınız varsa hemen 2 tane içiyorsunuz, hemşire size ağrı kesici bir iğne yapıyor şimdi saat 23.30 tam 2 saat sonra tekrar görüşüyoruz ona göre bir iğne daha yapıp yapmayacağımıza bakıyoruz tamam mı- TAMAMMMMM...(2 saat dediğin ne ki sandalyede böyle beklemek çok kolay)
Cebimden ilacımı çıkartıp içiyorum hemşireye diclomec iğnemi yaptırıyor seke seke hastahaneden kaçıyorum:)
Olabilecekler:
FMF atağı ile apandisitte aynı değerler yüksek çıkar dün gece ben fmf atağı dedim ama apandisitim de patlayabilirdi. Yaptıkları şey hukuki açıdan suçtu.
Arkama bile bakmadan kaçtım kabus gibiydi.
Eğer girip değilseniz hastahaneye gitmeyin en azından mecbur kalmadıkça.

8 yorum:

  1. Sadece hastaneler degil, doktorlar da kotu artik. Ne kotu doktorlara inancimi - guvenimi yitirdim.. Bana ruhlarini seytana (kapitalizme0 satmislar gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Gecmis olsun,umarim daha iyicesindir..
    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  3. Ah! İşte en zor durumda olanlardan biri de sensin! Bu durumda grip olma sıkıntısı varken, bir de hastalığının atağı...
    Çok geçmiş olsun Ebrucuğum.
    :))

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle öyle Eleştirel Günlük. İnsani hiçbir duygu barındırmıyorlar bünyelerinde.

    Daha iyiyim çok teşekkür ederim Angel. İşe sabo terlikle gelmemi saymazsak:) Sağ ayağım 2 numara daha büyüdü sanırım ataklarda şişiyor.

    Ekmekçikızcığım teşekkürler umarım siz de iyileşmişsinizdir.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle geçmiş olsun Ebru. Hastaneler konusunda birşey diyemeyeceğim. Domuz gribi bu günlerde revaçtaki hastalık. Geçen hafta ben de hastaydım. Grip oldum. İş yerindekiler işe gelme dediler baktım üçüncü gün hala geçmiyor iş yerindekiler de beni almıyor işe doktora gittim. Doktor şöyle bir baktı ve aç ağzını dedi. Çok yaklaşmadan (nedense=)) aramızda bir masa vardı öyle uzaktan baktı ve domuz gribi değilsin iş yerindekilere söyle dedi. iyi dedim. Ben pek sevindim ama iş yerindekiler yinede beni işe almadılar.
    Ben iyileştim bu seferde kızımın sınıfında arkadaşı domuz gribi oldu. Kesin teşhis konuldu. Şimdi kara kara düşünüyorum kızım mikrobu almıştır onu hasta yapmadan nasıl koruyabilirim diye.

    YanıtlaSil
  6. Değildir geçmemiştir ama kontrole bir götürsen! Gerçi hastaneler vahim ama bilmiyorum ki. İşe almamaları hoş:) Keşke beni de almasalar.

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun. Aslında yazacak çok şey var ama... En azından Kadir abimizin tavrını çok beğendim :) Bu durumlarda, bu ülke şartlarında bazen "zekalı" bir üslupla Kadirleşmek mecburi sanırım.

    YanıtlaSil
  8. Hoş geldiniz Ulaş bey. Bu ülkede sağlıklıyken yaşamak çok mümkün değilken hastaysanız evde ölmeyi bekleyin daha iyi.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?