Sayfalar

10.12.2009

Van Gogh'un Bir de Benim Kulağım.


Bu nasıl başlıkmış demeyin. Hayatım boyunca kulağım ağrımamıştı. Çok eskiden Vincent van Gogh'un dayanılmaz kulak ağrıları nedeniyle kulağını kestiğini duymuş veya okumuştum. Biraz önce baktım bu konuda net bir bilgi yok kesti mi kesildi mi?

Cumartesi akşam daha önce yaşamadığım bir ağrı ile feryat figan uyandım. Bu kez ahaa gidiyorum vakit bitti sanırım dedim:) Veya vurayım duvara kafamı kesilir mi acaba vs. şeklinde abuk fikirler. Ardından ayağa kalkıp sarhoş edasıyla yürümeye başlayınca amann be yine mi doktora dedim:( haliyle gittik. Kulağımda ödem oluşmuş. Vallahi ben böyle bir acı görmedim. Acının farklı şekillerine çok alışkın bünyem bile şaştı. (acıların kadınıyımmm ya)

Çok güzel bir ağrı kesici iğne yaptılar eve leyla vaziyette geldim. Onca ağrıdan sonra içmişim gibi sıratarak. Sandım ki bitti. ertesi gün yine aynı ağrı. hayatımda 2.defa bir ağrıda ağladım:) (utansam mı) hem de hüngür hüngür. Şimdi antibiyotik kullanıyorum. Hala geçmedi bekliyorum. Sadece ağrıyla kalsa başım fır fır dönüyor. kendimi tıp adamlarına teslim ettim olmadı o tıp adamlarından birini bu ağrıyla vuracağım o noktaya geldim.
Eğer Van Gogh kulağını ağrı nedeniyle kesmişse bundan sonra onu daha başka seviyorum. Kesilir vallahi. Veya bişey bulup ödem neymiş patlatayım şunu da bitsin bu azap denilebilirmiş.
Merakım ben de iyi resim yapmaya başlar mıyım?

4 yorum:

  1. Ebrucuğum,
    Baştaki ağrılar, çok şiddetli hissediliyor, maalesef.
    Yıllar öncesinde apse yapan, bir türlü çıkamayan yirmi yaş dişi nedeniyle öldürücü bir ağrı çekmişliğim var. Bir yakınımın da, migren türü dönemsel ağrıları nedeniyle çektiği eziyeti görmüşlüğüm var. Sıkıntını anlıyabiliyorum, kısmen.
    Acil şifa dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Ağrılı bir durumu ne güzel yazıyorsun:) sanki bir başkası yaşamış gibi serin ve edebi...
    hayranım bu soğukkanlılığına ve "hah işte böyle ol" demye gerek bırakmıyorsun.
    Ben de bu son haftada ssinüzit diye doktora gittim, şiddetli baş ağrısından, filime baktı doktor, "sende sinüzit minüzit yok" dedi. oysa bimiyor ki doktor, ben mi-zünit akor ile coşuyorum bu günlerde.
    Ha o ağrı mı, valla domuz giribi gibi birşey, ayakta geçti gitti. bir daha uğrarsa eğer, uğramaz sanırım, suya sabuna dokunuyoruz bu günlerde.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim. Zihni abi sana da geçmiş olsun.
    Son durum şudur:
    iyi resim yapamıyorum hala:)
    salı günü 19.20 de MR var. Çarşamba günü de İda için gidip test yaptırıyoruz. Kulağım hala ağrıyor dünden beri de evde yatıyorum.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?