Sayfalar

5.05.2010

Rakı Balık veya Şarap Vakti Gelmiş


'Gidemem' dinliyorsam çanlar çalıyor demektir. Tehlike çanları değil, içip içip dağıtmayı istemenin çanları. Körkütük sarhoş olup türkülere eşlik etmenin.

Fail bellidir bende MEVSİM! oysa bu kez ne yağmur yağıyor, ne kıvrılmış izliyorum koşuşturanları, ne de kafamda bir yerlere ismiyle kayıt edeceğim fotoğraflar var. Ama ama ama var bişeyler.


Duygularınıza isim bulamamak tanımlayamamak ne kötüdür değil mi? Hele hele benim gibi her durumda 'sen şöyle geç' diyorsanız yaşadıklarınıza. Neşeliyim de halbuki 'yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe' bu dizelerdir özetim.


İçip içip dağıtmak dedim de öyle çok içen biri de değilim. Bir kadeh kırmızı şarapta türkü syler ikincisinde fena halde eğlenir üçüncüde ağlayıp sızarım. Dört oldu mu hatırlamıyorum hiç. Sanırım olmadı:)


Vakit gelmiş odaklayamadığım bakışlarla şiir okuyup türkü söylemenin. Sabaha 'bir daha asla içmem' demenin:)

5 yorum:

  1. Ah ben hic bilmem o duyguyu. Icip icip cosmayi. Beceremedim sarhos olmayi ickiyle. Ickiyi de sevmedim zaten. Ama tadini cikaranlara da bi sozum yok. Asktir, siirdir, turkudur beni sarhos eden. Ah bir de bir de ezilenlerin zafer haberleri...

    YanıtlaSil
  2. Gençken yapardık, o bir daha asla içmem demeleri...
    Ebrucuğum, sen bi gel bizim buralara. Ağlamadan, fena halde keyiflenme ve türkü söyleme aralarında bir yerlerde kalırız, merak etme.
    :))

    YanıtlaSil
  3. Ebru, sizin oraya bahar yeni mi uğradı yoksa?
    Valla bu hafta sonu için yol gösterdin bana:)
    sağol uyarın için:)

    YanıtlaSil
  4. EG içmeden sarhoş olmak daha fena:)Ben de çok yapmam ama onun da ayrı keyfi var böyle hafiften başın döner oyy oy oyy

    YanıtlaSil
  5. Zihni Abi epey oldu ama öyle bir yerdeyim ki hala hırkalarla çalışıyorum dışarıda bahar gelmiş neyime:)

    Ekmekçikız İstanbul bu yaz planlarda var ben de çok özledim epey oldu gitmeyeli

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?