Sayfalar

29.12.2010

2 Ders


Saat 23.30 itibariyle evdeki sessizlik inanılmaz. Müzik bile yok. Açmıyorum o çok sevdiğim listelerimden. Özellikle açmıyorum sadece köşede bir saat tik tak tik tak eşlik ediyor.
Sessizliğin içinde ayrıştıra ayrıştıra konuk etmek ne hoş boşluğu. Boş-luk aslında ne kadar rahatsız edici bir kelime.Boş değilim, boşlukta hiç değilim de şimdi boşum ters çevirmiş de son damlasına kadar damlatılmış şişe gibi. Parmağımla kenarlarını temizleye temizleye yediğim reçel kavanozu gibi boş. Yıkanıp doldurulmayı bekeyecek gibi bir boş. Geçici ama geçmesini ertelediğim bir boş.

***

Bundan 4 yıl önce evimize hırsız girmiş ne var ne yoksa almıştı. En çok yıllarca biriktirdiğim gümüş yüzüklerime ağlamıştım. Evde bir yabanıcının kullandığınız eşyalara dokunduğunu bilme haline ağlamıştım. O günlerden 2 ders çıkarttım.

1.ders sigorta yaptıracaksın evine. Hem de ne var ne yoksa kalem kalem hesap ederek.

2. ders mutfağı dağınık bırakmayacaksın. (ayıp olur elin adamına)

Şimdi yatağa sürünür vaziyette gitmiyorsam eğer mutfağı asla dağınık bırakmıyorum. Bu nasıl bir ruh halidir demeyin. Dünyanın binbir türlü hali var (mış annem diyor) sağ salim gidiyoruz da nasıl döneceğimiz belli mi? Yahu bana bişey olduktan sonra mutfakta bulaşık kalmış ne yapayım? Anneme anlatamıyorum bunu. Çeşitli zamanlarda kolordu komutanı edasıyla teftişlerinden geçiyorum.

En son trafik kazası geçirdiğimizde (drama bakın hırsız, kaza off) işe gidiyorduk. Tabi en hanım hanımcığından topuklu ayakkabılarım ayağımda. Tüm gün annemden saklanmış kaza akşam iş dönüş saatinde açıklamak zorunda kalınmış ve annem nihayet hastaneye intikal etmişti. Gerekli olan tüm sualleri sorduktan sonra yatağın altındaki ayakkabılarıma baktı ve ;

- o ayakkabı olmuş mu hiç buraya . dedi.

İnanın dedi :) Gülemiyorum gülsem nerelerde kemik var ayrımına varacak kadar canım yanıyo.

Annem eskiden Mükremin Çıtır vardı onun annesi Telviye Hanım gibi. Bizimle güler güler hatta bazen kıpkırmızı olur gülerken sonra

-Neye güldük. der.

Gül de neye gülersen gül be annem...

NOT: Felekatler bununla bitmiyor:) Bir sabah uyandığımızda da arabamız yoktu:) O da başka bir konuda geçer kısaca:)

27 yorum:

  1. Çok hoştu ya, demek "Neye güldük?"
    Hep gülsün inşallah:))

    YanıtlaSil
  2. İnşallah sevgili Leylak Dalı hepimiz.

    YanıtlaSil
  3. Hayat bize ne sürprizler hazırlıyor. Daha neler göreceğiz. Aşk mı dedin, yoksa kaderin cilvesi mi? İşte tebessüm etmek için mini bir öykü;


    ırak.. Vırak.. Vıraakkkkkkk!..

    "Sevdiğine kur yapmak için şarkı söyleyen bir erkek kurbağa, farkında olmadan avını arayan bir yarasaya akşam yemeği müjdesi vermiş olabilir!" İşte mukadderat budur diyebileceğimiz trajik bir doğal hadise.. En zevkli ve en keyifli anlarda bile farkında olmadan sonumuzu hazırlıyor olabiliriz miyiz?

    YanıtlaSil
  4. benim annemde çarşıda gezerken ingiliz turist çiftin çocuklarını azarladığına şahit oluyor. akşam bize anlatırken aynen şöyle dedi 'yazık çocuğa babasının ne dediğini nasıl anlasın!...' anneler işte :)

    YanıtlaSil
  5. anneye çok güldüm, sen de çok güzel anlatmışsın.. acı olaylara bile güldürdün velhasıl.. Dilerim kayıplar anlattıklarınla sınırlı kalır ve can sıkıcı şeyler olmaz bundan böyle, size, bize, hepimize..

    YanıtlaSil
  6. Ahh biz anneler...

    Benim de bir hırsızım olmuştu bir zamanlar. O, benden biraz önce gelmişti. Evde yakaladım onu...Karıştırmaya fırsat bulamamıştı.
    Kazasız belasız günler dilerim...

    YanıtlaSil
  7. merhaba :)
    geldim, sayfanda gezdim, biraz seni tanıdım. bulutların şimdilik geçip gitmiş olmasına çok sevindim. biliyorum yine gelebilirler, ama onların varlığında bile sayfandan yükselen sesin çok güzel. ben çok memnun oldum tanıştığımıza :)
    sevgiler, müzi.

    YanıtlaSil
  8. Bende de mutfagi temizleyip uyuma hastaligi var. Hatta inanmayacaksin ama biraz once mutfagi piril piril yaptim, yerime oturdum :)
    Bu arada cok gecmis olsun. Kazalar fenaymis.

    YanıtlaSil
  9. benim annemde ''alem''annelerden...fazla bulaşmıyorum.
    negatif elektrik negatifleri çekiyor.sonra ''bayan kriz ''olup kalıyoruz..
    bugünün güzel, aydınlık olsun
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Ya başınıza gelenler kötü ama annen bir harika :)

    YanıtlaSil
  11. Sonra bir sabah uyanmışsın blog yok? :)))

    Annene uzun ömürler diliyorum...
    Neye güldüğünü bilmeden gülmek en güzeli boşver:)

    YanıtlaSil
  12. "Dünyanın bin türlü hali"de olacak her ne ise, gelirken bir destur dese, bize bildirse de tedbirimizi alsak, değil mi yaa! :))

    YanıtlaSil
  13. Ayyyy canımmm neler gelmiş başına. Dikkat et sen kendine bu sıralar. Ne bileyim içimden geldi bunu söylemek. Valla annemde hep der bana her toplu olsun ne olacağı belli olmaz. Bu anneler sanırım hep aynı.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  14. Yanıt vereceğim de sadece onaylayıp çıkmaya vakit bulabiliyorum bugün. Masamı bir görseniz:)) Kimselere uğrayamıyorum da akşam üzeri rahatlayınca artık. Herkese sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. aman tanrım...allah beterinden saklasın derler ya bu durumlarda aynen öyle ..unutmamak gerekir ki beterinde beteri vardır...aman diyelim umarım tüm kötülüklerden uzak günler bekliyordur sizi kolay gelsin

    YanıtlaSil
  16. ayy canım çok hoşsun
    anneler böyle işte :)))
    ne ayrıntı düşünürler öyle 2010 da kalsın tüm kötü olaylar 2011 umut mutluluk neşe sağlık getirsin canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Benimde evime hırsız girdi.ALLAH bir daha yaşatmasın.çok zor. Hemen evimi değiştirdim.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili profösör zamanla göreceksiniz 'yaprak döker bir yanımız bir yanımız bahar bahçe' dizelerini boşuna sevmiyorum:)

    Saryacığım annen de çok hoşmuş:) Annene sevgiler.

    Deli anneciğim dilerim öyle olur. Çok hoşuma gider aslında kendimle dalga geçmek. Sen benim hastane hikayelerimi okudun mu:)

    Aysema Hocam ben de teğet geçmiştim. O gün izin almıştım ama eşim beni de al öyle geç eve demişti de onu beklerken hırsızı kaçırdım:) Çok kötü umarım bir daha başınıza gelmez.

    Müzi sevgili müzi hep gel olur mu. Ben de oralardan gelen sesi çok sevdim.

    YanıtlaSil
  19. Taze Anneciğim aslında pek güzel oluyor tertemiz mutfak sabaha. Teşekkür ederim kazalar fenaydı da bunlar sadece bir kısmı:)

    Bir Annenin Paylaşımları anneler nasıl başka değil mi?

    Sevgili Zuzuların annesi hakikaten blog da giderse bir sabah şaşırmam. kriz anlarında tepkilerimi bir görsen:) Epeyce şoktan olsa gerek idrak edemiyorum hadiii canım, yine mi, oha yaaa gibi sürüyor sonra anlayınca ağlıyorum:)

    YanıtlaSil
  20. Öz'üm alemsin. Anneme sinir yaparsam terliği yapıştırır :)

    Ekmekçim ne güzel olurdu şöyle temkinli temkinli. Topuklu giyinirken sabahları düşünüyorum hastaneye uyar mı acaba:))

    Sevgili αѕαннαяα . Galiba biz de diyeceğiz ilerde. Vallahi dikkat de etsem beni bulur herşey öyle bir yapım var anlamadım neden:)

    Sevgili losstime evet neler neler var her zaman bu da bişey değil canım diyerek bitiriyorum ama yaşarken biraz zorluyor tabi:)

    YanıtlaSil
  21. Mavi Anneciğim dilerim hepimize. Anneler ve çocuklar başta.

    Sevgili Akasya Ağacı biz de taşındık oradan. 3 gün boyunca evin her yerini silmiştim.

    YanıtlaSil
  22. ay çok geçmişler olsun...Annemin evine de hırsız girmişti de kafayı yemişti annem...Ne sinir bozucu...Ama anneniz hayatın eğlenceli noktalarını da gören bir kadın sanırım...ne güzel

    YanıtlaSil
  23. Bütün anneler aynı mı :))

    YanıtlaSil
  24. Galiba aynı..
    Ebru bizde anneyiz. Ne yani bizde mi aynıyız =))) demekki çocukların gözünde öyle.

    YanıtlaSil
  25. Sende kelime doğrulama yok :) Olsa hemen sana mır mır ederdim emin ol :D

    YanıtlaSil
  26. Sevgili neselihaller psikolojik olarak çok etkileniyor insan eve her girişimde etrefa bakardım. Neyseki o evde değiliz.

    Burakcığım aynı aynı:)

    Elmass canım cerenle arkadaş gibisiniz sen yapmazsın sanki:)

    Assaracığım vallahi çok sinir bozucu o .

    YanıtlaSil
  27. :) mutfak konusunda bende ayniyim, bide banyo ... takinti oldular bende :))
    umarim bir daha hic karsilasmassiniz bu kotu olaylarla..

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?