Sayfalar

20.12.2010

Eksik Bir Yazı (1)


"En uzak mesafe ne Afrika'dır
Ne Çin,
Ne Hindistan,
Ne Seyyareler,
Ne yıldızlar geceleri ışıldayan...
En uzak mesafe iki kafa arasındaki mesafedir birbirini anlamayan....."
Can YÜCEL
***
Neden şiirlerden alıntılar yaparak başladığım merak edilirse diye söylüyorum; Konuşurken de araya şiir serpiştiririm. Tüm dizeleri değil elbette ama hoşuma gidiyor.
Konuşmak mı kolay yazmak mı derseniz benim için her zaman yazmak olmuştur kolay olan. Her ne kadar kendime sakladıklarım yayınladıklarımdan çoksa da. Öylesine hızlı ve dolu yaşıyoruz ki zevk aldığımız şeylere hiç de zevk vermeyecek kadar kısa boşluklar kalıyor.
'Teşekkürler Hayat' diyecektim. Söze 2 gün öncesinden başlamıştım. Teşekkür edilecek çok şey var (mış) hayatımda. Israrla sündürüyorum kırılgan yanımı da görsün diye hayat!
Sitem değil küçük bir çocuğun oyuncak isteğine aldığı' hayır' yanıtı gibi. Omuzlarını kaldıra kaldıra mızmızlanması gibi. Araya başka şeyler girse hemen unutacağı gibi.
Kaldırsa kollarını atlayıvereceğim gibi...

9 yorum:

  1. Şiir güzeldir bir de çok şey anlatır. Bir yazıya şiirle , resimle ya da fotoğrafla başlamak blog yazarının da işini kolaylaştırıyor.

    Ve de teşekkürler hayat teşekkürler her şeye...

    YanıtlaSil
  2. diyelim ki, dövüşülmeye değer bir şeyler için,
    diyelim ki, cephedeyiz.
    daha orda ilk hücumda, daha o gün
    yüzükoyun kapaklanıp ölmek de mümkün.
    tuhaf bir hınçla bileceğiz bunu,
    fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz
    belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu.

    diyor şairde ..

    YanıtlaSil
  3. Kolaylık olsun diye değil de burakcığım her daim altta bir sayfada şiirim mutlaka vardır:) o an en çok hangisini okumuşsam, hangisi dokunmuşsa birşeye onla başlıyorum alakasız olabiliyor ama seviyorum ne yapayım:)

    YanıtlaSil
  4. Ahh o şair her zaman herşey için en güzelini diyor değil mi?
    Dün babası İdaya okuyordu Nazım'dan biz annenle çok severiz Nazım Hikmet'i dedi Oğluş da ben de severim o zaman diyor:) Teşekkürler Ruhumun Cesareti.

    YanıtlaSil
  5. olumsuzlukları bikenara itip teşekkür edeceklerlemi yetinsek hayat dahamı kolay olur ne....mutlu kalın nazik yorumunuz içinde ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Sizden öğrenecek çok şey var. Ben teşekkür ederim asıl.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür bütün varlıklara, hayata.. Teşekkürler bizi hayatla, varlıklarla nimetlendirene..

    YanıtlaSil
  8. ve size de teşekkürler Profösör:)

    YanıtlaSil
  9. Ben de oyleyim. Hatta bi ara birileri siir mi okudugumu yoksa konustugumu anlamadigini soylemisti. Ovgu muydu, yergi mi bilemedim. Ama hosuma gitmisti. Ne kotu siir coktan terketti dilimi. Belki bir gun yeniden baslar o firtina...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?