Sayfalar

6.01.2011

Çare (sizseniz) !

Bazen üzerinize minicik bir tüy, bir yaprak düşse altında ezilip kalacağınızı düşündüğünüz anlar vardır değil mi? Bugün o haldeyim. Gripten kaynaklı her yanımın ağrıması, başımın zonklaması gece boyu öksürükten uyuyamama bir yana akşam dikkatimi çeken ve sabaha nedenini anladığımız İda krizi yine. Genel halinden anlaşılıyor bir sorun olduğu ama bunu bizimle paylaşması bir gün sonra oluyor. Gece boyu o da çok öksürdü sabah bazı tenefüslere çıkmasan, terlemezsin çok öksürdün dedim. Anne sen istersen öğretmeni bi ara dedi. yok oğlum neden arayayım sana söylüyorum işte yetmez mi dedim, sen yine de ara belki başka şeyler söyler diyerek aslında sinyalleri verdi:(

Sonunda 11'e doğru öğretmen aradı:( Dün yine müdür yardımcısının odasına gönderilmiş. Bunu sadece caydırıcı olabilir diye yapmış öğretmen. Geçen hafta çok iyiydi ama pazartesi gününden beri canıma okudu, diğer öğretmen arkadaşlardan bile şikayet alıyorum, tenefüslerde başka sınıflardan çocukları da ardına katıp koridoru birbirine katıyor, ders işlerken mutlaka bir başkasına bulaşıyor vs.vs. dedi.
Öğretmenimizin Hiperaktivite, Dikkat Eksikliği ile ilgili araştırmaları ve çalışmaları varmış (telefonda söyledi) İda'nın durumu 'yaramaz çocuk' tanımı dışında bir şey çözümün 3 ayağı var öğretmen,aile, uzman işbirliği dedi.
Daha 15 gün önce aynı sorunu yaşadık anlatmıştım.
Öğretmenler 'sus, otur' dediği anda bunu uygulayacak çocuklar istiyor. Onların dikkati dağıldığı anda ilgisini tekrar çekebilmenin yollarını aramıyor. Sınıflar çok kalabalık ve 7-8 yaşında 40 çocuğu aynı anda idare etmek cidden çok zor.
Dün bir çocukla epeyce hır gür etmişler ve çocuğun yüzünü tırnaklamış. İda hergün yüzü tırnaklanmış geliyor. Hiçbirinde öğretmene şikayete koşan anne baba olmadık. Galiba sorun burada da var. Koca koca kadınlar yolunu kesip ondan hesap soruyor hızını alamayıp öğretmene gidiyor öğretmen idareye gönderiyor. Oysa anneye onlar çocuk bugün kavga ederler yarın barışırlar dese, çocukları cezalandırsa (abartmadan) olay belki bu hale gelmeyecek. Anneler çocuklarının oyun oynayacağı/oynamayacağı çocukları seçiyor. Annesi oynamamıza izin vermiyormuş dediği an koşa koşa okula gidip o annelere gel biraz oynayalım diyerek oğlum gibi tırnaklayasım geliyor. Bir anne çocuğunun sırasına kadar gidip kitaplarını bile açıyorsa her tenefüs okula koşup sınıfa giriyorsa o çocuklar normal ama yaşıtlarıyla koşarak oynamak isteyen çocuk normal değil öyle mi? Aklım almıyor inanın ki. Çekin ellerinizi en azından okul hadi okul olmadı sınıftaki çocuklarınızdan yahu. Ne kadar ilgili annelersiniz öyle, ne kadar üzerine titriyorsunuz çocuklarınızın hatta o kadar titriyorlar ki ödevleri çocuklar yerine kendileri yapacak kadar bilinçliler. Nefret ediyorum her toplantıda beslenmedeki peynire dokunmuyor hocam, bi söyleyin peynir yesin, hocam aynı ödevi filanca ile yaptı benim kız, ona yıldız vermişsin bizimkinde yok suçu ne!!! hocam, boyu uzun ama gözleri iyi görmüyor öne alın benim oğlanı, hocam performansları hep beraber yapıyoruz ama düzgün olsun diye yazıcıdan çıkarttık. Hocam hocaam hocamm diye başlayan ama tek bir önemli konuda bile söyleyecek sözü olmayan annelerden. Ediyorum ediyorum kendimi dahil etmiyorum içerisine. O toplantıyı bile İda'yı şikayet etme aracı olarak gören öküzlere sinirliyim. Yahu nasıl bir çocuk yetiştiriyorsun ki sınıfta ne olsa gelip size yumurtluyorlar. Nasıl çocuklar canları yanar yanmaz şikayete geliyorlar.
Sorumlu öğretmendir demiyorum. Geçen sene gittik dr.a defalarca anlattım. Orada
Conner's dehb ölçeği ve Wisc-R testi. Yapıldı.
Cidden artık ben anlatırken utanıyorum aynı şeyi baştan baştan.
Bu testlerden çıkan sonuçlarda Dr. Dikkat Dağınıklığı olduğunu söylemişti. Fiziksel aktivitelerle de desteklememizi önermişti. Testlerden birinde aynı zamanda zeka testi sonuçları da vardı. %47 oranında yaşıtlarından ileride çıkmıştı. kreşte de resimlerde detaylara yar verme testlerinde ve dil gelişimi ile ilgili değerlendirmelerde yaşıtlarından daha ileride çıkmıştı. Bunlar bakınca iyi şeyler mi? Öyledir belki. Kağıt kalem kullanmadan matematik sorularımıza yanıt veriyor. Öğretmeni derslerle ilgili hiçbir problem görmüyor. Sınıfta verdiğimi en çabuk alan çocuklarımdan birisi diyor.
Şimdi darmadağınık zihnimle oradan buradan anlatıyorum kusura bakmayın sıkıyorum da ama moralim bozuldu. Prf.Dr. Sabiha Paktuna Keskin'e mail attım. Kuzeni arayıp Hacettepe Hastanesi Çocuk Psikiyatriden randevu almasını istedim. Eşimle konuştum, onun tepkileri mi normal benim aşırı tepkilerim mi anlamıyorum. Ne var bunda Ebru niye canını sıkıyorsun bence gayet normal oyun çağında bir çocuk o , biraz fazla hareketli sadece sorun bu. Bence diğerlerinde sorun var çocuk gibi davranmıyorlarsa onların ana babaları dertlensin sen ne diye üzülüyorsun?
Ben cidden gereksiz yere mi dertleniyorum şimdi, haydi ben gereksiz yere dertlendim ya öğretmen?

38 yorum:

  1. Ahhh canım benim. Hayat çocuklar çalışan anneler.Bu üçgende sıkışığ kaldık bizler. Benim çocuk kız olduğundan bu tarz sorunlarlar pek karşılaşmıyorum. Ama zülaldende yaa anne çok kavga ediyorlar diye sızlanmalarını duymuşumdur. Erkek çocuklarında fazla hiperaktiflik var. Bir ara sınıfla ilgili bir sorun için sabah 3-4 kere kızımın okuluna gittim. Aman Allahım inan çocukların %80 i canlı koşturmaca içindeler. Ve yaşlarıda tamamen oyun ve gelişim çağı. Büyüklerine özenme yaşları. Öğrentmenler çocuklarımızla uğraşmak yerine, senin çocuğun sorunlu deyip çıkıyorlar. Dikkatlerini toplamak onların görevi aslında. Bence sabırlı ol. Ama yinede istersen bu aralar gözlemlerini biraz artır İdanın üstünde. Belki bi uzman destek de dediğin gibi iyi olabilir. Bence fazla evhamlanma. Umarım daha iyiye gider herşey. Sevgilerimle canım arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Canım teşekkür ederim nasıl moralim bozuk anlatamam. Sıklıdım inan ki her hafta senin çocuk problemli demelerinden. olabilir problemli de olabilir ama inan her yeri yara bere içerisinde hiç gidip filanca dövmüş, tırnaklamış demiyoruz biz. Zaten isim de vermez arkadaşlarla oynarken oldu diyerek geçiştiriyor. Ama diğerleri koşa koşa annelerine gidip veya öğretmene gidip İda yaptı diyebiliyor. Oğlum sen de söyle öğretmene diyoruz oynarken oldu diyor.

    YanıtlaSil
  3. Çocuklar okumuyor, anneler ve babalar okuyor zaten..Kanımca bu yaşlarda erkek çocukta bu tarz davranışlar normal..Benim kızım 10 yaşında 5. sınıfa gidiyor..İlk 3 sene her okuldan eve geldiğinde ayakları kolları çürük içinde gelirdi..Davranışları biraz daha yaramaz olabiliyor.Daha sonra düzeldi..Hemen doktorlara başvurmanıza gerek yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hayatın süs payı eşim de hayır canım ne doktoru dedi. 7 yaşında ve ayda 2 defa idareye gönderiliyor. Rehberlik servisine değil de otorite olsun diye oraya. Vallahi şaştım kaldım.

    YanıtlaSil
  5. bence öğretmeni abartmış.çok hareketliyse bir takım sporuna falan başlasa.doktorlar hiperaktivite tanısı koymaya meraklı.sakın bu konudaki ilaçlardan falan kullanmayın.bence en iyisi enerjisini spora yöneltmek.

    YanıtlaSil
  6. Kara Kitapcığım cimnastiğe gidiyor 4 aydır hatta madalya kazandı. ilaçlardan uzak durmayı istiyorum çok kolay geliyor yaz ilacı yolla. İnanın sürekli kafa yorarız neler yapalım diye anlamıyorum saldım çayıra diye büyüyyen çocuklar var büyük adamlarmış gibi fesat büyüyyenler var normali bu mudur ki anormal yaftasını vurabiliyorlar :((

    YanıtlaSil
  7. Valla sevgili Nehir İda ..Kara kitabın bahsettiği takım sporları farklı bir yönlendirme olabilir.Oğluşunla bu konuları konuştuğunda ne yorum yapıyor peki..Ben başlatmadım onlarmı başlattı diyor..Bu tarz gelen şikayetlerin sizi çok üzdüğünü içeren konuşmaları emim ki sık sık yapıyorsunuz..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Hayatın Süs Payı: Araştırdık sorduk her spor için vücudunu şekillendirmede basamaklardan ilki cimnastik dediler biz de başlattık.
    Neden zarar verdin arkadaşına dediğimizde zarar vermedim ki oynarken oldu hem bak o da bana yaptı oyunda olur diyor. İnan bir ara tırnak lekesi iyileşmiyordiye doktorla görüşüp kremler aldık yok hala izleri var.
    oyun sırasında olur diyor.
    Öğretmen unutuyor kendine zarar verene ben bununla oynamayım biraz çekileyim yapmıyor dayak da yese 2dk sonra aynı çocukla oynuyor diyor. Geçen yıl şiddetle oyunun ayrımında değil diyordu öğretmen.

    YanıtlaSil
  9. kendini cok uzme lutfen, esin bencede bu konuda hakli ...hiperaktiflik idanin elindede olan bisey deil... ozellikle erkek cocuklarinda gorulen bu ozellik, doktor doktor gezilecek bir durum olarak bende gormuyorum. 40 kisilik sinifta idaya biraz daha dikkat etmesi gerekecek, gerektiginde uyaracak, gerektiginde sizinle is birligi yaparak ve spor sayesinde kontrol altina almaya calisacak , birde hiperaktif cocuklara faazla sekerli seyler vermekten kacinin, meyva sulari , sekerleme cikolata ve tatli turlerini azaltmaya calisin derim. :) ben her zaman annelerin cocuklari konusunda en iyi psikolog ve doktor olduklarini dusunmusumdur, bence dusuncelerinize algilariniza ve sevgilerinize guvenin :)

    YanıtlaSil
  10. Hımmm.. zaman sadece biraz zaman...
    geçecek panik yok :)

    YanıtlaSil
  11. Özlemciğim annem de diyor akşam üzeri vermiyorum iyice azıyor yerse çikolatayı diye:) Sadece şikayet hocam ne öneriyorsunuz yapalım beraber diye ama yok sürekli şikayet.

    Sevgili Süs Payı (kısalttım azcık) arayıp sıralamaya başlayınca çok bozuluyor moralim inan ki:(

    YanıtlaSil
  12. Haklısın sevgili Ebru...Ne yazık ki pek çok anne kendisininkini değil,çocuğunun hayatını yaşıyor ve çocuğu kendine iş ediniyor..
    Mükemmel Anne!lerin,mükemmel çocuk sendromu diyorum ben buna...Biz büyükler her türlü ilişkide o kadar mükemmeliz ki!?aynı şeyi çocuklardan da bekliyoruz/bekliyorlar!
    Oysa adı üstünde çocuk onlar hata da yapsalar,
    kavgada etseler en çok onlara/onların yaşına yakışıyor bu davranışlar...
    Çocuğunun elinden tutup şikayete koşan anne profili nasıl duruyor acaba o evladın gözünde?
    Koruyucu kollayıcı her daim kurtarıcı bir Anne mi?(ki hiç sanmıyorum!)
    Yoksa en ufak bir olayda seleleri sepetleri hazırlayıp kavgaya koşan tabiri cazizse mahalle karısımı!? Unutmamlıyız ki çocuklar söylemlerden çok davranışları örnek alır...
    Sonuçta çocuklar büyüyecek,düşe kalka,dizleri yara içinde,yada yüzleri tırnak...Ama gel gör ki şimdiki veliler/öğretmenler çocukların çocuk olmasına bile tahammül edemiyor...Biraz haşarı çocuk anında hiperaktif!Biraz dersten kopanın dikkat eksikliği var!?:(
    İnsanları etiketlemek eskiden bu kadar kolay değildi yaa:((
    Neyse çok uzattım sanırım...Yine de sen bilirsin ama nacizane tavsiyem doktorlara koşturmada çok acele etme...Bir arkadışım oğlu ilaç kullanıyor bu yüzden ve çocuk ruh gibi dolaşıyor ortalıkta:(
    Birazcık zaman tanı hem İda'ya hem kendine....
    Sevgiler canım...Ve çok geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir.

    YanıtlaSil
  13. ebrucum,moralini bozmak ve seni üzmek istemem ama bu kadar konular sana aksediyorsa bence oğlunun ciddi sorunu var demektir.çünkü diğer öğretmenlerinde dikkatini çekiyor, çocukların aileleri şikayet ediyorlar hatta 2. sınıfta okul idaresiyle cezalandırılıyor...bunlar oğlunun okulda sorun çıkardığını gösterir.
    tabi ida bunları bilerek ve isteyerek yapmıyor .bence dürtü kontrolü problemi var.bunun adı neyse adının konulup tedavi alması lazım.şu an önlem almak için en güzel yaşta. bu önlemi almayan çocuklar ilerki hayatlarında daha büyük sorunlar yaşıyor ve iş işten geçmiş oluyor.eminimki kimse seni yada idayı incitmek istemez ama ortada bir sorun var ve bunu çözüme ulaştıracak olan anne olarak sensin.
    diğer çocukların ona zarar vermesinin nedeni ida , onlara bir şey yaptığında onlarda ona karşılık veriyorlardır.genelde bizim toplumumuzda ''biri sana vuruyorsa sende ona vur''anlayışı var.
    ''öğretmenler sus , otur dediğinde bunu yapacak çocuklar istiyor''yazmışsın.her öğretmen bunu ister ama olmayacağınıda bilir.fakat problemli çocuk bellidir.onu asla ne susturabilirsin ne de otturabilirsin.o kendini belli eder.
    bence doğru adresi bulup gereken tedaviye başlamalısın.fakat bu konu ülkemizde yeterince gelişmemeiş bir konu.rehber öğretmenle yada devlet hastaneleriyle çözüme ulaşmak zor.çoğu elinde yeterli envanter olmadığı için zeka testi yapıp yolluyor.çözüm yok...zaten çocuğun zeka problemi yok.araştırılması gereken o değil..ama bu konuda yeresizlik çok.sabiha paktuna doğru adres.yada ankarada ilkim öz var.masraflı olur ama değer.
    bence öğretmeniniz kibar ve sabırlı davranıyor.ona güvenebilirsin.emin ol ki, onun çektiğinin yarısını çekmiyorsun.düşünsene bir odanın içinde 40 çocuklasın ve ortalarda vızır vızır gezen ve sorun çıkaran bir çocuk var.üstüne habire birileri şikayete geliyor.
    bence duygusal değil mantıklı davranıp bu konuyu ciddiye almalısın

    YanıtlaSil
  14. üstün ve özel yetenekli çocuklar için "bilim ve sanat merkezleri" var benim bildiğim. http://www.istanbulbilsem.k12.tr/

    ankara'daki merkezin sayfasıda var, ama sorunlu. onun için istanbul...

    ama ne kadar iyiler, ne kadar doğru faaliyet veriyorlar, bilemiyorum. sonra milli öğütüm'e kurban gitmek de var.

    öğretmenlere, okul yönetimine ve diğer velilere çok fazla bel bağlamanın veya onları hakettikleri şekilde eleştirmenin bir şeyler değiştireceğini sanmıyorum. zira, onların zekası ancak bu kadarına yetiyor.

    laf aramızda, prof. keskin'in de çok yardımcı olabileceğini sanmıyorum. http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=sabiha%20paktuna%20keskin

    üstün ve özel yetenekli çocuklarla nasıl ilgilenilmesi gerektiğine dair güzel bilgiler var net'te. bunları uygulamak şimdilik yeterli bence.

    YanıtlaSil
  15. Nasıl da canın yanıyor insanın evladına laf gelince.. kendimi senin yerine koyuyorum kötü hissediyorum.. keşke üzülme desem ve işe yarasa.. Bence sizler de çok hassassınız belki daha geniş anneler olsa aman be-deyip geçerler.. Yapılabilecekleri yapmışsınız bence.. biraz öğretmen de taşın altına elini sokmalı ve işbirliği ile işi götürmeye kulak vermeli.. şikayet kolay iş yoksa

    YanıtlaSil
  16. Ebrucugum oncelikle anne teshisin hakkinda cok haklisin. Bende ilkokuldayken boyle anneleri cok gordum hic anlam veremezdim. Sonra bence uzulme Ida'da bir sorun yok. Anlattiklarindan yola cikarak Ida'da kendi cocuklugumu gordum. Benide doktor doktor gezdirmisler, ben 5 yasimdan bu yana asla kendi yasitlarimla birsey paylasamamistim, arkadaslarim benden hep yasca buyuk kisiler oldu. Esim bile benden 12 yas buyuk. Benim anladigim Ida yasitlarini kendine bir goremiyor. Onlarla olmak onu slklyor. Ida da eger hiperaktiflik gibi bir sorun olsa, bunu evede yansitir. Yani okulda hiper evde normal. Yok boyle birsey.Her cocugun bilincli anne babasi yok, Ida cok duyarli bir cocuk. Pazar gunu babasi calissin diye sessiz durmasi, mutfakta sana yardimci olmasi, kitap okumaya gayret etmesi ki o yasta bir cocuk pek okuma gonullusu olmaz. Bence sen hocalara pek takilma. Vahap ogretmenken cok tartismis kendisini ogretmen sananlarla. Cogu sirf acikta kalmamak icin ogr. oluyor herseyi sikayet etmekle ogr. mi olunur. Kendisi ne yapiyor peki.
    Cok konustum be.

    YanıtlaSil
  17. Arkadaşlarına zarar verme konusunda çok şikayet geliyorsa acaba nasıl davranması gerektiği konusunda kafası karışık olabilirmi? Bu konuda gözlemlemekte fayda var...
    İdareye korkutma amaçlı göndermelerine izin vermeyin okuldan okumaktan soğuturlar çocuğu disipline edeceğiz diye..

    YanıtlaSil
  18. Anneler konusundaki fikrine sonuna kadar katılıyorum.Henüz kızım okula gitmiyor ama biz bile yaşıyoruz benzer sorunları.Zehra'ya söylediğim tek şey kesinlikle şikayet etme kendi sorununu kendin halletmeye çalış oluyor.Daha küçük ama şimdiden alıştırmak lazım...
    Öğretmenler fazla uğraşmak istemiyorlar.Belki kendilerine göre haklı olablirler ama neticede karşısındaki de çocuk.Biraz empati kurmak lazım sanırım.Yani öğretmen-öğrenci arasında...İnş en kısa zamanda çözüme kavuşursunuz.Allah yardımcınız olsun...

    YanıtlaSil
  19. Biliyorsun büyük çocuğum yoki ahkam kesmek belki kolay bu durumda ama gözünü seveyim ilaçlardan uzak dur, çocuğun normal davranıyor,ooo biz okulda neler yaşardıkineler yapardı arkadaşlarımız,ne kavgalar olurdu, olmazmıydı,doktora istersen tabi götür yine ama zaten testler yapılmış sorun olmadığı görülüyor, sen böyle sorun varmış gibi davranırsan İda'da bir sorun olduğunu sanmaya başlar, burada problem birincisi ailelerde ikincisi öğretmende, mümkünse al İda'yı o okuldanine bu yaaa.. normal insanı anormal eder bunlar. İspiyoncu çocuklar yetiştiren ailelerle dolu etrafımız anlaşılan.Sen konuyu önce kendin için çöz,çocuğun normal bir erkek çocuğu :) yaramazlık ve bolca haylazlık yapacak, bunu kabul et ve seni böyle cendereye almalarına izin verme lütfen. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. Annelerkonusunda tamamen haklısın ben şimdi bile yaşıyorum aynı evin içinde benim kızlarla oynayan komşumun 5 yaşındaki oğlu en ufak şeyde anne bak ne yapıyorlar bana onu vermiyorlar diye koşa koşa şikayete geliyorken , benimkiler daha 2,5 yaşındalarken annecim şikayete gelmeyin karşılığını alıyorsa ileride bizi de sizin gibi sorunlar bekliyor demekki..
    Hiper lik konusuna gelince de konu ile ilgili fazla bir bilgim yok ama anladığım kadarı ile siz zaten destek almışsınız bilinçli bir aile olduğunuzdan kısa sürede çözeceğinizi düşünüyorum.Çok zor insanın evladı ile ilgili olumsuz eleştirilere muhatap olması kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Okul,öğretmen anne üçlemesinin iyi olduğu bir gerçeksede herkesin durması gerektiği yeri bilmesi gerekir,bilincine sahip olarak büyüttüm,çocuklarımı.
    Nehir hanım,zaten İda'nın adı konmuş bir problemivar,dikkat dağınıklığı yazmışsınız.İlacın kullanılmadığı bir psikologtan yardım almanız gerektiğini düşünüyorum,tabii bu benim düşüncem.Lakin psikolog yardımı alan kişi hasta sayılsada bu psikolojisine neden olan etkenler yada kişilerin aslında psikoloğa görünmelerininde gerektiği düşüncesine inanıyorum.Yalnız İda değil psikoloğa aile bireyleri ve hatta öğretmeni bile gitmeli.
    Bunlar biraz özveri biraz bizim uzmanlardan alacağımız yönlendirmelerle geçeçek sorunlar.Onun için o güzel yüreğini ferah tut.Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  22. Kendinizi boşuna üzmeyiniz. Çocuk bunlar. Hepsini aynı katagoruye sokamassınız. Burda en önemli sorun eğitim sisteminde, okulda ve öğretmenlerde..

    YanıtlaSil
  23. İş yoğunluğu nedeniyle yanıt veremedim genel olarak vereyim isterseniz.
    Öncelikle önerileriniz, tecrübeleriniz benim için çok değerli teşekkür ederim.
    Dün akşam İda ile de konuştuk eşimle de. İdanın svunması yaşıtları gibi. Hep benim yaptığımı sanıyorlar, hep beni görüyorlar diyor. Sebepsiz yere olmayacağını anlattık. Sen suçlanıyorsan bir düşün belki boşuna değildir diy. Ben koşmayı çok seviyorum tenefüsler bizim koşmamız için değil mi diye soruyor.
    Uzmandan yardım konusuna ben sıcak bakıyorum ama eşim yanaşmıyor. Daha önceki tecrübemizden kaynaklı olarak maddi anlamda epeyce soyulmuştuk. Öz'ümün dediği gibi test yapıp yolladılar ve önerilerin hemen tamamını yerine getirdik.
    Tek çocuk olması ailede abartılı şımartılıyor olması vs.üzerinde de durduk.
    Dediklerinizin hepsi çok önemli ki yorumların her birini enine boyuna düşünüyorum dünden beri.
    Öz'üm bir öğretmen ve tesadüf 2.sınıf okutuyor kızmadım dediklerine tabi ki:) Okul idaresi konusunda öğretmenle de konuştuk o sadece caydırıcı olsun diye oraya diyor biz de rehber öğretmene yönlendirmesini önerdik.

    YanıtlaSil
  24. Çocuğum çok masum amanda hiç suçu yok demiyorum hatta tam tersine çok iyi tanıyorum onu. Yerinde duramıyor sürekli hareket halinde ve normal yürümez hiç sürekli koşar oradan oraya. Ortada bir sorun var sorunun birkaç ayağı, nedeni var bunları sırayla çözmezsek olmayacak sürekli tekrarlıyor.
    Ulai önerdiğin linkteki gibi çalışmaları olan bir kurumdan ilk öğretmeni de söz etmişti ona da bakacağım. İlaç konusuna kesinlikle ama kesinlikle sıcak bakmıyorum ama yardım alma konusunda en azından ben kararlıyım eşimle de ortak karara varırsak bakalım.
    Dünden beri her an aklımda bu mesele uyumsuz bir çocuk olsun istemiyorum prablem çıkartan, istenmeyen tek çabam bu.
    Bir kez daha teşekkür ederim herkese.
    İyi ki varsınız. Destekleriniz çok önemli.

    YanıtlaSil
  25. ebrucum, ben yorumları okuduğumda üzüldüm çünkü demekki bizim velilerimizde böyle düşünüyor.bu olaya şöyle bakmak lazım , normalde insanlar bir yada iki çocukla yaşıyor ve tüm tecrübeleri bu iki çocuğa göre.ama öğretmenler öyle değil, hayatları boyunca binlerce çocukla çalışıyorlar.o yüzden kimsenin çocuğuna gereksiz yere laf etmezler.hatta çocukların iyiliği için konuşurlar.
    ida da anaokundada bu tarz sorun çıktıysa bence yardım şart.yardım illa ilaç içmek değildir.nedense böyle algılanıyor.konuşulur , yönlendirilir...
    udk 'nın bu konuda önerdiği adres yanlış.çünkü o kurum sadece 3. sınıfa giden çocuklara yetenek sınavı yapar ve ÜSTÜN YETENEKLİ çocuklara haftanın bir günü eğitim verir.bu kurumun hareketli çocuklarla ilgisi yoktur.ve o sınavı kazanmakta zordur.çünkü bilgi sormazlar tamamen zeka testi tipi sorular vardır.
    rehber öğretmenler bi işe yaramıyor bence.sadece dinlerler.oraya bel bağlamak yanlış.
    senin için yorucu biliyorum.dilerim üçünüz için en doğrusu ve güzeli olur...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. Ebrucum...sen anne olarak biraz endişelenmekte haklısın..ama senin de söylediğin(yazdığın)gibi bu biraz da zekanın fazla olmasından da kaynaklanıyor...çok ciddiyim..bununla ilgili araştırmalar bile var..hem benim de gerçek anlamda çok bilinçli söylediğim bir söz vardır ki ''akıllı çocuk yaramaz olur''..buarada anlattığın tipteki anneleri hiç anlamış değilim..nasıl bir çocuk yetiştiriyorlar...zannediyorlar mı ki o çocuklar kendine özgüveni olan çocuklar olacak...asla.. daha şimdiden böyle davranırlarsa ilerde ne yapacaklar acaba.??..tabi ki sen anne olarak aklına ne geliyorsa onu uygulamak istersin..ama tatlım sakın üzülme...öğretmense enteresanmış niye onlar çocuk diyemiyor acaba ??

    YanıtlaSil
  27. Ebrucum ben biraz sıkıntılıyım pc karşısında uzun süre oturamıyorum yazını okudum yorumları bilahare okuyacağım. sıkıntılı olan yalnız ida değil yani :) evet ne diyordum arkadaşlar belki söylemitir kısa ve net söyleyeceğim. eşin yerden göğe kadar haklı kendini bu kadar üzme sıkıntıya sokma. aynı sorunları bende yaşıyorum. inan bana üzülmene değecek şeyler değil bunlar. ida sağlıklı bir çocuk ve gerisi hikaye.

    YanıtlaSil
  28. geçmiş olsun.

    bi dolu şey öğrendim.

    YanıtlaSil
  29. Özümcüğüm dediğin gibi bir en fazla iki çocuk deneyimlerimiz var dediğin gibi ve öğretmenlerin fikri çok önemli hem de benzer şeyleri bizzat yaşıyorsun.
    İda nın üstün yetenekli olduğunu düşünmüyorum her çocuk gibi zaten şimdiki çocukların hepsi bizlere kıyasla epeyce ileride. Kreşte ve anasınıfında ilkokuldaki türeden sorunlar yaşamadık çok hareketli olduğunu orada da söylediler ama bu derece sorunlarımız olmadı ve daha söz dinler bir hali vardı.
    1.sınıftayken öğretmeni dövmüştü biz bunu yine idadan değil başka ailelerden duyduk:( çocuklar annelerine anlatırlarken.
    Veli toplantılarında çok ciddi gözlemlediğim şey hemen tamamı anneler veli ve hemen hemen hepsi çalışmayan ve eğitim seviyesi öyle çok da aman aman olmayan insanlar. kesinlikle aşağılamak için söylemiyorum nolur böyle anlaşılmasın. ama birbirleriyle uğraşmaktan dünyaları küçülmüş insanlar. Eşim de ben de hatta okula kayıt sırasında yine yazmıştım buraya servisle gideceği bir okul istemedik. bina olarak iyi görünen ama içi o kadar da dolu olmayan okullar öğrendik o kadar sıkıntıydı ki okula karar verme süreci.
    Eğitimci tanıdıklardan da aldığımız öneri eve yakın okul iyi okuldur mantığıydı. 1 saat yol gideceği iyi diye duyduğumuz okullardan insanlar bulduk sınavlardaki başarı durumlarını dahi öğrendik. Burası vasat bir okul vasat bir çevre. Okula ilk başladığı günden şuana kadar hiçbir zaman verebileceğimizin en iyisini verdik mi sorusuna evet yanıtını veremedik:( Koşulları da iyileştiremedik. Maddi manevi.
    Dersleri konusunda takipçiyiz sürekli ve destekçiyiz de ama sosyal çevre olarak daha iyisini yaratamıyoruz maalesef. bu eşimin de benim de canımızı yakan bir şey. anneme bağımlı kalmak çevre değiştirememek hep sorunumuz oldu.

    YanıtlaSil
  30. Öznurcuğum hayretle izliyorum çocukları anneler taşıyor çantaları iki anne iki çocuk yan yana yürüyor ama çocuklar birbiriyle değil annelerinin konuştuklarıyla alakadar. Çocuklar cidden çocuk gibi davranmıyor. Benim oğlum çok masum diye demiyorum ama şunu biliyorum yetişkinlerin muhabbetinden ziyade kendi dünyasındadır, çocuk gibi davranır onca yıldır anneannesiyle kalıyor olmasına rağmen yetişkinlerle oturayım laf dinleyeyeim yapmaz. Zaten oturamaz da o ayrı:)
    Çocuk gibi davranması benim açımdan önemli ama biraz fazla yaramaz olması sorun çıkartınca üzülüyorum:(

    YanıtlaSil
  31. Saryacığım umarım ciddi bir sorun yoktur. Senin kızlar zaten alem:) İda ile aynı sınıfta olsa küçüğü ortaya nasıl bişey çıkardı merak ediyorum.Biraz farklılıklar var mı durumlarında hala anlattığın gibi mi? Geçici mi bu durum en azından bunu bilmek iyi gelecek.

    YanıtlaSil
  32. deepblueeagle biz de sayelerinde hergün birşey öğreniyoruz:)

    YanıtlaSil
  33. kızım farklı bi çocuk ebru. daha bu yaşta insanların ikiyüzlülüğünden riyakarlığından şikayetçi. son günlerde ' bilmemki bu dünyaya ben niye geldim?...' modunda. karışmıyorum pek. geçicidir umarım.

    YanıtlaSil
  34. Saryacığım ida da babasına ispiyon kötü bir özellik değil mi baba diyor.
    Geçen sene Behrengi okurken küçük kara balık özgürlük mücadelesini kaç yaşında yapmış diye niyeti bozmuştu da 18 yaşında diye kandırmıştım:) Blogda da yazmıştım hatta:)

    YanıtlaSil
  35. Ana avrat küfredendi di mi tanımak isterdim vallahi:)

    YanıtlaSil
  36. Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış, her satırınızı yuktkunarak okudum,taze geçtik bu yollardan kadayıf sayesinde her anlamda dr.bulma, dert dinleme bir kahve içimi destek olabilirim.Mailleşebiliriz isterseniz,sevgiler, sinem

    YanıtlaSil
  37. Sarya cidden çok merak ediyorum görmeyi isterdim:))

    Kaymaklı Kadayıf çok teşekkür ederim her türlü desteğe ihtiyacım var :)) Yazacağım size.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?