Sayfalar

1.01.2011

Oluyor Mu Hocam?

Sevgili Kırmızı Çizmeli Kedi ile fotograf üzerine daha doğrusu onun güzel fotografları ile ilgili konuşurken ben de ekleyeyim bir bak dedim:) Sonuçta o bu konuda hem deneyimli hem eğitimli. Benimkisi sadece hobi. Yerine getiremediğim bir hobi hem de.

Bu vesileyle eşime buradan da mesaj göndermiş olayım:) Her dakika ve her türlü araçla mesaj gönderiyorum ben fotograf makinası istiyorummm:)
Mavi Elmas'ın sitesine de bakın derim canım arkadaşım elinde makinası çok güzel şeyler görür ve çeker. Üstelik öyle güzel anlatır ki.
















Şimdi asla fotografların kenarında tarih görünmez. Acemiliğin bu kadarı. Burası Tokat-Ordu arasında bir köy. Ve o köyde bulunduğumuz süre içerisinde bu güzellikler peşimi bırakmadı:)

27 yorum:

  1. Bende cok seviyorum cekmeyi. Bir ara inanilmaz cekiyordum, hatta face'de olsan gorurdun, sadece cekimlerime ait album olusturmustum, sonradan nolduysa bilmiyorum, biraktim. Bi blog var, belki ilgini ceker : http://asialunamarie.blogspot.com/
    Onun gibi yapmaya calistim ama hic yaratici olamadim. Tarihlere gelince haklisin ama umursama ben seviyorum tarih ekini, o zamani hatirliyorum. Tabi profesyonelce degil.

    YanıtlaSil
  2. cok guzel kareler... cok dogal, aynen gorundugu gibi.Fotograflarimda bende tarihi sevenlerdenim, heleki geriye bakinca...

    YanıtlaSil
  3. Taze Anneciğim blogu çok beğendim. Komposizyon harika her birinde. Takibe aldım teşekkür ederim canım. Tarihi artık kaydederken klasörlere yazıyorum bazen çok güzel bir görüntüde olmadık yerde gözümü tırmalıyor.

    Özlem Anneciğim biliyorum biliyorum senin kuzuuların resimlerine de epeyce baktım:) Güzel şey çekmek. Vallahi elime alıp sokak sokak dolaşabilirim. (umarım alırsam)

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler canım..
    An'ı ölümsüzleştirmek gibisi yok. Fotoğrafların çok güzel.. Bir gün istediğin makinaya sahip olacağına eminim.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel anlam ifade eden fotoğraflar.nehircim blogunu çok beğendim.ellerine sağlık.izleyicin oldum.blogumada beklerim.güzel paylaşımlara diyorum.sewgiler

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflar harika ellerine sağlık çok doğal olduğu gibi.
    Hep iyi çekebilmeyi istedim ama amatörlükten öteye geçiş yapamadım bizim evde elinde fotoğraf makinesiyle gezinen benimdir zaten.Arada pc başına geçip bakıyorum da benim içinde yer aldığım fotoğraflar o kadar az ki:)Hele kızlar doğduklarından bu yana her anlarını görüntüler durumdayım neredeyse aslında iyi de oluyor hepsi birer hatıra..

    YanıtlaSil
  7. bir hobin olduğu için çok şanslısın.yeni fotoğraflarını heyecanla bekliyorum.
    özür dileyerek bir şey söylemek istiyorum galiba yanlışlık olmuş tokatla ordu sınır değil , belki sen tokat -ordu arası demek istedin.

    YanıtlaSil
  8. Canım benim bu fotoğraflarda çok güzel.Benim kızım gibi konuştun:)Ha bire fotoğraf makinası istiyorum diyip duruyor.Oda çekmeyi çok seviyor.Merakım şu an hangi makinayı kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  9. bunlar çok anlamlı fotoğraflarmış..insanın farkındalığını arttırıyor.

    YanıtlaSil
  10. :))
    1. ve 7. kareler çok hoş... Hepsi öyle ama ben en çok o ikisine takıldım diyeyim. Bak senin hakkındaki tespitlerim doğruymuş Nehir, güzel seçici bir gözün var. Çok azıcık, minicik, bi kuplecik teknikle mükemmel sonuçlar yaratabilirsin bence:)

    YanıtlaSil
  11. Fotoğraflar konuşuyor gibi. bunlar da güzel. Devamı gelsn lütfen..

    YanıtlaSil
  12. Ayıramıyorum hepsi çok güzel ben de 2011 de ne yapıp edip alacağım makine, marka kararı veremedim ama araştıracağım. En çok çocuk resimlerini seviyorum...:)

    YanıtlaSil
  13. ...traigo
    sangre
    de
    la
    tarde
    herida
    en
    la
    mano
    y
    una
    vela
    de
    mi
    corazón
    para
    invitarte
    y
    darte
    este
    alma
    que
    viene
    para
    compartir
    contigo
    tu
    bello
    blog
    con
    un
    ramillete
    de
    oro
    y
    claveles
    dentro...


    desde mis
    HORAS ROTAS
    Y AULA DE PAZ


    COMPARTIENDO ILUSION
    NEHIR

    CON saludos de la luna al
    reflejarse en el mar de la
    poesía...


    AFECTUOSAMENTE : OS DESEO UNAS FIESTAS ENTRAÑABLES 2010- Y FELIZ AÑO 2011 CON TODO MI CORAZON….


    ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER Y CHOCOLATE.

    José
    Ramón...

    YanıtlaSil
  14. Elmas canım hem güzel ölümsüz kareler yakalıyor hem de tarihle birleştirip anlatıyorsun canım ve çok güzel oluyor. Özellikle son Urfa resimlerin.

    Sevgili Moda gezgini teşekkür ederim beğendiğin için elbetee ben de geleceğim sevgiler.

    Sevgili İkiz Annesi benim de çok az resmim vardır hep çeken olduğum için. O kadar çok ki tarihlerine göre klasörler yaptım.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Öz'üm:)) Okuyunca ben de güldüm. Tokatla Ordu arasında bir yayla idi burası ama yanlış bilgi vermişim evet:) Teşekkür ederim canım.Resim çok eklerim artık:)

    Sevgili Limon çiçekleri bu resimleri kodak ile çekmiştim. Şimdi bozuk.6.1 megapikseldi. Daha önce de kanon vardı hem dijitali hem normali ama eve hırsız girince çalınmıştı:) Bir de olimpustu sanırsam o da aldığım hafta çalındı:)

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Neşeli haller beğenmene sevindim ara ara eklerim:)

    Kediciğim umarım başarabilirim ama ilk ayağı makinayı alabilmek. O kadar sık telaffuz ediyorum ki adamcağız bıktı inan böyle giderse susayım diye alabiliriz:)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Profösör eylemlerim devam edecek:)

    Kirazcığım ben nikon istiyorum şiddetle. D90-D80 olabilir diyordum ama dün kedi bana D400 de önerdi. Ama sanırım nikon olacak.

    YanıtlaSil
  18. Bu arada Amerikdada D90 919 dolarmış. Buradaki fiyatının yarısı bile değil.



    José Ramón...
    Ne demiş ben anlamadım:) Umarım kötü bişey dememiştir. Ne dediğini çevirebilecek biri varsa çok sevinirim. José Ramón şimdi benim dediğimi anlayamasın bakalım:)

    YanıtlaSil
  19. Ben simdilik kardesimin fotograf makinesini kullaniyorum :)

    Cok guzel gozleri var cocuklarin dikkatimi cekti :)

    YanıtlaSil
  20. Çektiğin fotoğraf kareleri çok güzel,teşekkürler Nehire...

    YanıtlaSil
  21. deklanşörüne basan parmağına sağlık :))
    güzel kareler...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili New York'tan bir dönem ben de yaptım ama böyle malzemeler de emanet alınmıyor ki. Hele evde İda varken. Ne zaman ne yapacağı belli olmaz bozar filan diye çekindim verdeim hemen.


    Sevgili Nehire senin dizelerin kadar değil...

    Ebruli adaşım. teşekkür ettim:)

    YanıtlaSil
  23. Fotoğraflar içlerindekiler gibi çok güzel.
    İlerde daha güzel olacaktırlar inanıyorum.

    YanıtlaSil
  24. fotoğraf makinası aldıracaksan :) sana hemen önereyim. bunlardan birini aldır istersen.

    Nikon D90
    Nikon D80

    veya

    Canon AE1
    Pentax SPF
    Yashica 124G
    Canon 500D

    YanıtlaSil
  25. Benim de önceliğim nikon ammaa ve lakin ertelemem lazım:(

    YanıtlaSil
  26. O kadar gfüzeller ki! Hepsini tek tek sımsıcak sarıp öpmek geldi içimden. Yüreğine sağlık.

    YanıtlaSil
  27. Fotograflar gercekten super, suara herkesin elinde son model makine var ama herkeste böyle anlari yakalacak goz ,bakis acisi yok...eline ve gölerine saglik :)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?