Sayfalar

11.01.2011

Topla Parçaları Bakalım...

Kim koydu çayıma o içkiyi? (iç sesim o suçu bir şeye atacak ille )Nasıl farklı düşünüp ona uygun şekiller alabiliyorum bu kadar hızlı?
Yazdıklarımı okumamak gibi bir huyum var iyi mi kötü mü bilmem. Bazen tepkiler 'napmışım ben' dedirtir bazen bir cümle gözüme takılıverir. Pişmanlık değil bu çok hızlı yaşadığım değişimler belki roller.
Yatarken 'sabaha ne giysem' i kafanızda oturtursanız daha hızlı olursunuz ya sabah onun gibi her ne yaşarsam yaşayayım sabaha takacağım maskeler hazırdır evin her köşesinde. Renk renk, şekil şekil. İçim, ruhum bomboş gidiyorum karşısına geçirip yüzüme çıkıyorum.
Gülüyorum gülüyorum olur olmadık herşeye, yoruluyorum çalışmaktan, durup kendimi dinlemiyorum sorgulamıyorum. Akşama her köşem ayrı bir yere sızıyor. Parçalara ayrılıyorum. Üstten bakıyorum da birleşemeyen yanlarıma yoruluyorum sanki. Bazen 'anne sütümü verir misin' le kendime geliyorum bazen oldukları yerde bırakıp parçalarımı yorgana sarılıyorum.
Bazen de 'nolmuş yine akşam' diye parmağını sallaya sallaya hesap soruyor bir kadın.
Hepsini toplasam bir ben edemiyorum şu saatlerde.

15 yorum:

  1. Ben de yazdiklarimi okumam, tabi bu bu blog icin degil, ara sira karaladigim bi defter var, kendisi 5.yilini dolduracak, geri donmek beni kotu yapiyor. O anki duyguyla karaladiklarim, sonra icimde pismanlik oluyor. Ama neden yazarim onu da anlamam. Sanirim yazinca rahatliyorum.
    ( Dun idefix'de son duzenlemeleri yaptim. Ankara mapushanesi yoktu, ama olum uzerine vardi bende onu ekledim, bir ikide cocuk gelisim kitaplari ama cok degil, aslinda evde cok kitabim var ama hepsi felsefe daha rahat biseyler okumam lazim, baska kitap fikirlerine acigim - aklimdayken Herman Hesse'in Bozkirkurdu'da cok guzel bir kitap. Vahap'in favorisi. Kitapciya gidecegin gun oyle ilk sayfalarina bak, hosuna gideceginden eminim.

    YanıtlaSil
  2. Taze Annem var evde ve bir karıştırayım not çıkmazsa bir yerinde okumamışımdır.
    Canım ben Amin Maalouf çok beğeniyorum onun kitaplarından da sipariş edebilirsin. Doğunun limanlarına çocuğuma okutacağım diye not yazmışım:) Semerkantta öyle çok güzeldi. eve gidince bir göz atıp tekrar yazayım canım.

    YanıtlaSil
  3. ok Anlastik. Ona gore ben siparisi tamamlamayi planliyorum zaten gelmesi 1 ayi buluyor.

    YanıtlaSil
  4. Semerkand'a biz de niyetlenmiştik, kitap kulübünün son toplantısında. Sonra Hindistan'a Bir Geçit'e başladık. Belki gelecek defa da onu okuruz.

    Bu saatte artık parçalarını biraraya getirebilmişsindir, umarım.
    :))

    YanıtlaSil
  5. Yazıları okumamak genel bir alışkanlıktır ama ısrarla üstüne gidilmesi ve vazgeçilmesi gereken bir alışkanlık...Ben okuyamıyorum ne yapayım demeyin , zorlayın kendinizi...

    YanıtlaSil
  6. BÜTÜN PARÇALAR BİRLEŞİRSE BİR (16) ŞİFRESİNİ PAZIL GİBİ TAMAMLAR SANIRIM. HAYATIN KİMYASI.. BENCE MANEVİYAT ZENGİNLİĞİ İÇİNDESİN. HİÇ KİMSENİN OLMAYACAĞI KADAR.

    YanıtlaSil
  7. İda ya ders çalıştırıyorum hala yanıt vereceğim ama gelemedim:)
    Yalnız bir yanlış anlama var sanırım Avram Usta okumuyorum/okuyamıyorum değil. İşyerinde defalarca aynı sayfaya girerek tamamlıyorum herhangi bir yazıyı ve ne kadar uzun olursa olsun yorum yapacaksam okurum okumuyorsam da yorum yapmam. Evde çok çok uzun kalamıyorum nette, işimde ise sürekli kaçamaklarla kısmen 7 de rahatlayarak ve 7'den sonra da eve koşturarak.

    YanıtlaSil
  8. İda ne kadar güzel bir isim,demek geldi içimden.Belki yazına sonra yorum yazarım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Ekmekçim Yüzüncü Addan sonra çıkan kitaplarını bilmiyorum Maalof'un ama öncekileri neyseki unutmamışım:)
    Toplandım toplandım.

    Profösör vallahi öyle kafam karışık ki maneviyat zenginliği içinde miyim değil miyim inanın haberim bile yok:)

    Nehireciğim eşim mitoloji meraklısı hep derdi kız da olsa erkek de İda koyalım ismini diye ben de Nehir,Ekin İda arasından hem Nehir'i hem de İda'yı seçtim:)
    İda bazen kızıyor adımı soduklarında neeee diyorlar diye:) Ama öyle güzel anlatıyor ki kazdağlarını:)

    YanıtlaSil
  10. Taze Annem aklımda kalanlardan liste yaptım:)

    Aşk mektupları- Simone de Beauvoir
    Küçük Şeylerin tanrısı- Arandhati Roy
    Görünmez Kentler-Calvino
    Yüzüncü Ad- amnin maalof
    Doğunun Limanları-Amin Maalof
    Semerkant-Amin maalof
    Mırdıldandığım Öyküler-Cortazar
    Düşe Kalka Büyümek-Yankı yazgan
    Sabahattin ali'nin hepsi:)
    Cengiz Aytmatov

    YanıtlaSil
  11. Kasım ayında yazdığım bir yazı var,zamanın olduğunda bir göz atarsan sevgili Nehir İda sevinirim.(yüreğimin sesini dinledim)

    YanıtlaSil
  12. Seve seve biliyorsun hemen hemen her yazdığını takip ediyorum

    YanıtlaSil
  13. Ben de pek geriye dönüp okumayı sevmiyorum ama merak ya okumadan da duramam deşerim eskileri.Sonra canımı yakan bir şey görür düşünür de düşünürüm o an canımı yakanın daha sonra beni o kadar etkilemediğini hayretle görürüm.B

    YanıtlaSil
  14. çok güzel yazmışsın, bu yazıyı dönüp dönüp yine oku bence:)) Değer...

    YanıtlaSil
  15. İkiz Annesi bir yandan da iyi oluyor geçti demek.

    Deniz:Teşekkür ederim. Bu arada profil resmi çok güzell.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?