Sayfalar

19.02.2011

Hedefe Kilitlendim

'En fazla iş başaranlar en çok hayal kuranlar olabilir' (Stephan Leacock) ''Hayal gücü bilgi gücünden önemlidir.''(Einstein)
Son birkaç yıldır unutkanlığımdan dem vuruyorum. Üstelik yaşlılardakine benzer bir unutkanlıktı bu yakın geçmişi hatırlamamak ama daha uzağı her ayrıntısıyla hatırlamak. Teknolojinin insan zihnini zayıflatmak üzerinde kesinlikle olumsuz etkileri var. Bir tuşa basıp arar olduğumuz numaralar, hafızasında tutan aletler vs.vs. Hayal kurmanın unutkanlığı azaltığını okumuştum pratikle de onaylanmıştır kesinlikle başarılı.
İnternette herhangi bir şeyi üst üste birkaç gün izlemeye almışsam,yakından takip etmişsem- eşim buna hedefe kilitlenmek diyor- mutlaka enine boyuna koşulları hesaplar sonra da harekete geçerim. İnanılmaz derecede sabırsız ama bir o kadar da sabretmesini bilen biriyim. (Bakınız foto.mak.örneği) Hayalini kurup başaramadığım şeyler oldu mu derseniz yine aynı örnek ama sabır aşaması devam etmekte:) Makul biriyim diyorum kendime çünkü ayaklarım yere basarken başım bulutlara değebiliyor. Hayal kırıklıklarım da buna paralel daha az. Hayal kırıklıklarım daha çok insana dair . Burada da beklentinin yüksek olmasıyla ilgili bir orantı var zaten.


Bir süredir (aslında hep vardı ama bir yerlerde pusudaydı) müstakil ev hayali kuruyorum. Kriterlerim çok yüksek değil. Nasıl bir ev istiyorsun dese emlakçı diyeceğim birkaç şey var. Bunların başında mutfak lavabosu pencere ile aynı hizada olmalı. Ya da tezgahın tam üzerinde olmalı pencere ve bir bahçeyi görmeli:) Aslında klasik anlamıyla gecekondunun biraz hallicesi düşlediğim. Bir de salon penceresi yere kadar uzanmalı ve mümkünse boydan boya cam olmalı. Çok odası olmamalı labirent gibi. (3+1 olur) eşyalarla doldurulmuş olmamalı. Çok fazla mobilyadan hoşlanmıyorum zaten. Gerektiği kadar, işimize yaradığı kadar eşya olmalı. Şuanki evimiz de öyle. Bir gün kullanırım belki dediğimiz hiçbir eşya yok. Hatta fazlasıyla boş bile diyebilirim. kölesi olmak istemiyorum etraftaki kalabalığın.
İnsan oğlu böyle daha 2 yıl önce kirada oturuyorduk şimdi evimiz var ve ben evi değiştirme hayali kuruyorum. Nasılsa parayla değil hayal kurmak ve yasak yok değil mi?
Haydi hayırlısı.
Hayalleriniz gerçekleşsin emi?
Resim: İnternet
Not Hayallerimden ilkini biraz geriye çektim burada:) Tık

28 yorum:

  1. ne güzel anlatıyorsun......
    iskenderun'da yaşarken bir arap kadın komşumuz vardı, yaşlı ve yalnız. kapının önünden geçerken nerdesin elimizden tutar, içeri davet eder, içecek birşey ikram ederdi. birgün yine böyle içeri aldı bizi. salonun gnişliği 45 m.kare. içerde bir otantik masa, vazo, sandalye, sehpa, tüylü yarım halı parçası ve duvarda asılı birkaç tablo... ve ardından küçücük bir fincan ile likör ikramı.
    sohbetin bu kadar hoş olduğunu, salonda yankılanan o sesimizin ekosu belirliyordu sanki.
    bir de bunun tersi olan bir dost evi vardı ki, eşya düşkünüydüler. içerde konuşulanı zor duymak bir yana, adeta nem kokuları biryerlerde yuvalanıyordu.
    orda öğrendim senin de anlattığın böyle ev dizaynının esprisini.
    hayat basamakları böyle işte. ne kadar hayal kursak da kapitalizmin "ihtiyaçlar sonsuzdur" tezine takmıyorum kafayı. biryerde durmak gerek ki, doyumsuzluk zaten mutsuzluktur.

    YanıtlaSil
  2. Ya bugün hem sen hem de İkiz Annem hayalime parmak bastınız :) Aylin ulaşmış hayaline güle güle oturmak nasip etsin Allah.

    Darısı bize Ebrucum. o kadar istiyorum ki müstakil bahçeli geniş ve az eşyalı bir ev. İnşallah be canım. Dediğin gibi ellere ne sehir bizim düş bizim :)

    YanıtlaSil
  3. Ben ne derim? Derim ki hayal kurmak güzeldir. hayallerini gerçekleştirmek için çalışmak güzeldir. gerçekleştirmek güzeldir. sonrasında başka bir hayale geçmek de güzeldir:)

    YanıtlaSil
  4. Yok yok Zihni Abi doyumsuz değilim hiç olmam da hatta çok küçük şeylerle sevinebilirim. Ama dur alttakilere ayıp olur yok üsttekiler duymasın demeden yaşanabilecek bir ev hoş olurdu:)
    eşyaları sevmiyorum ayda yılda bir misafir gelince açılan odalara da gıcık oluyorum az ve öz olmalı.

    YanıtlaSil
  5. Küçük mucizem değil mi ya 'ellere ne şehir benim düş benim' :)) Dilerim kavuşuruz hayallerimize.

    YanıtlaSil
  6. Aaa kedim gelmiş aklıma gelmiştin de uğrayamamıştım henüz sayfana hoş geldin hoş geldin:)
    Hayal güzel şey insanı diri tutuyor:)

    YanıtlaSil
  7. Zihni Abi hep şunu savunuyorum eşya azsa insana yaşayacak yer daha fazla kalıyor ve sana ait olmaya başlıyor mekan aksi halde eşyaların hakimiyeti değil mi? Dediğin gibi sohbetler bile daha güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  8. boş odada birkaç tablo ve vazodan başka birşey yoksa,
    o odada gitar-saz çalmaya doyum olmuyor, bunu da belirteyim. stüdyo gibi. cennet köşesi derdik iskenderundaki evimizin bir köşesine, böyleydi.

    YanıtlaSil
  9. Canım benim Allah bana nasip etti çok şükür.İnşallah en kısa zamanda sizler de istediklerinize kavuşursunuz canı gönülden diliyorum bunu.İnsanın hayallerinin gerçekleştiğini görmesi kadar güzel birşey yok.
    Küçük Mucizem bir kere daha teşekkür ederim arkadaşım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. hayalin ulaşılması zor bir hayal değil.hele istediğin detaylar tıpkı amerikan filmelrindeki country tarz evler gibi.ve tam da evli çoluklu çocuklu aileler için olması gereken bir ev modeli.aynından ben de isterdim.lakin henüz bir evimiz bile yok.tüm planlar ankaraya.üçü beşi denk getirisek ordan burdan borç edinirsek olacak inşallah.
    ben de çok hayal kurarım.ooo sürüsüne bereket.çok zevk alırım.sanki film izliyormuşum gibi.sürekli plan yaparım.benim hem A hem B planlarım olur.bu sayede büyük yıkıntılar yaşamam.
    hafıza,hatırlayamama demişsin.havuç ye derler bol bol.ben denemedim.seversen tüket.belki taa bebekliğine kadar inersin:))
    öptümm şekerim.

    YanıtlaSil
  11. zihni Abi o zaman oda sayısı artıyor:) Ne kadar güzel olur dediğin gibi bir oda. Bir de box torbası asmalı ama arada bir yumruklamak iyi gelebilir.

    İkiz Anneciğim inşallah kavuşuruz ankara da biraz zor ve anneme yakın oturmak zorunda kaldıkça (ida büyüdüğünde belki) uzak görünüyor ama olmasını çok istediğimde er ya da geç olur:) (İnşallah)

    Sitareciğim havuç kür şeklinde hazırlanıyor sanırım eşim bir ara yapmıştı. Protein az olunca evde:) eşim etyemez.
    Umarım hepimiz kavuşuruz mütevazi hayallerimize:)

    YanıtlaSil
  12. eveeet çok tatlı hayal.
    camlı salon, mutfak.

    ve hayal kurmak.
    müthiştir.
    iyi bilirim.
    :)))

    YanıtlaSil
  13. bence, insanın kafası ziyadesiyle meşgul olunca unutkanlık problemi ortaya çıkıyor.
    hayal kurmak güzel ama benim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte, alın teriyle yaşayanlar için hayallerde kayıp...
    inşallah senin hayalin gerçek olur..

    YanıtlaSil
  14. bir öneri asla çok katlı olmasın, hatta dubleks bile olmasın. bir süre sonra merdiven inip çıkmak azap halini alıyor. yukarıya çıkıyorsun tammm yatacakken aşağıda bir şey unuttuğun aklına geliyor: püüffffff

    YanıtlaSil
  15. Hayal kurmak icin de bilgiye ihtiyac var. Ve aslinda hayal verili gercegin bilgisinin alternatifini kurma ya da derin elestirisini yapmaktir...

    YanıtlaSil
  16. Deep herkes hayallerine kavuşsun umarım:)

    Öz'üm canımcım sanki farklı mıyız :)) Saolsun bankalar ve kredileri. Aslında ankarada müstakil evler birçok apartman dairesinden daha uzuc çünkü ısınma problemi var.

    Gugukcuğum ben de tek katlı istiyorum derli toplu olmalı in çık in çık kilo verirsem de olmaz ki:) Gecekondu gibi biraz bakımlısınıdan:)

    Aşkın Güncesi kesinlikle çok doğru tesbit.Bir miktar Einstein'ın dediğini yalanlıyor ama bilinmeyen hayal edilemiyor da.

    YanıtlaSil
  17. Canım hayali bile güzel ama nerde öyle ev.Her taraf apartman ve site olmuş bizim buralarda, yok öyle bir ev..Olanlarda çok katlı.Ama umarım sen hayaline kavuşursun arkadaşım:)))

    YanıtlaSil
  18. İnşallah gerçekleşir.insan hayal etmeden yaşayanazmış.allahım isteyen herkese bir ev nasip etsin.her kesin gönlünde yatan ufak bir ev var.bizim olsun öncede nasıl olduğu şimdilik önemli değil...

    YanıtlaSil
  19. hayaller hayaller hayaller.ebrum düşün en güzelide uyumadan önce kuruluyo benden sölmesi bide rüyana girerse kurduğun düşler :):) sabahki mutluluğunu anlatamam.
    hayalde kurmucaksak niye yaşıyoruz bak bende kıtlendim hedefe gerci benimki seninkinden azcık frklı ama olsun:)

    YanıtlaSil
  20. Ebyyuumm ( sana her yorum yazdigimda ebru yazinda icimden ebyuu diyorum, kucukken ebru isimli bir abla vardi ismine ebyu derdim :)) evet cok ozendim, ve cihan uyanmassa bende hayal kuracagim. buradaki bir elektronik esya magazisinin web sayfasina girdim senin makine 870 dolarmis. hemen hemen ayni. Umarim olur Ebru. Bizim oyle bir tane var ama 10 yillik american expres puanlariyla alindi. Ama ne yalan soyleyim ben hep kucugunu kullaniyorum. o daha pratik geliyor. Ama senin icin unutmassam sayet onunla cektigim fotograflari en kisa zamanda paylasacagim

    YanıtlaSil
  21. Kesinlikle makul hayaller...
    Gerçekleşmemesi için hiçbir neden yok...

    Unutkanlıksa zihni fazla çalıştırmadığın zamanlar gerçekleşiyor. Beden sağlığı için nasıl spora ihtiyaç varsa zihin için de aktivite şart...
    Hayallerine en kısa zamanda kavuşman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  22. hayallerini susleyen o guzel eve kavusman dilegiyle :)

    YanıtlaSil
  23. Sihirli Günce teşekkür ederim. Burada var ama anneme yakın oturmamız şart ida büyüyene kadar o nedenle şimdi cidden sadece hayalini kutuyorum ama altyapı çalışmaları için hayal şart:) değil mi.

    Çocukça yaşamak kira çok saçma cidden 1 ay çalışıp adından başka bir şeyini bilmediğimiz birine maaşın çoğunu veriyoruz. 2 yıl olacak kredi çektik ve aldık evimizi ödüyoruz ufak ufak:)Dilerim herkesin kendi evi olsun.

    YanıtlaSil
  24. Aryacığım senin hayaller hoş :)) Bizimkisi böyle klasik türden olanlardan:))

    Taze Annem bana hep ebyuu diyordu çocuklar hala da derler ya:) Kız kardeşimin oğlu da ebucuk diyor hatta:) Canım aklıselim istiyorum artık çılgınca değil:)) Olacak olacak az kaldı. Orada fiyatlar neredeyse aynı.

    Zeugma teşekkür ederim dilerim herkes kavuşsun.

    Özlemciğim inşallah canım.

    YanıtlaSil
  25. Bende de unutkanlık problemi var. Fenadır bilirim.

    Ayrıca dilerim hayallerinde ki gibi olur herşey (:

    YanıtlaSil
  26. hayal yetmez, çalışmak ta lazım.

    YanıtlaSil
  27. KCS dilerim hepimizin:)

    GY haftada 6 gün günde 12 saat çalışıyorum yeterli sanırım hayal kurmam için:)

    YanıtlaSil
  28. hayaliyle, kendiyle barışık bir ruhsun... ne güzel..hep böyle kalman dileğiyle...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?