Sayfalar

31.03.2011

Kimi Asacaksınız İdam Cezası İsteyenler?

Ben de bir anneyim. Neler hissedilebileceğini iyi bilenlerden sayılırım. Günlerdir gündemimizden düşmeyen olayda içim yanıyor. Ateş düştüğü yeri daha fazla yakıyor ve herkes çocuğuna bakarak  anlık düşünüyor ve zihninden uzaklaştırmaya çalışıyor.
Bundan tam tamına 5 yıl önce bir çocuğu aradık aylarca. Mecliste aklınıza gelebilecek herkese yalvarırcasına mesajlar gönderdik.Onca vekil içerisinden yalnızca bir kişi dönüş yaptı. Ankara da Emniyet'e çağrıldım. Oraya giderken İlayda'yı arayan onlarca iyi yürekli insanı temsil ediyordum. Sadece Ankara da yaşıyor olma sıfatıylaydı bu temsil. Giderken duyduğum heyecanı anlatamam. Mailime yanıt veren Millet Vekili adımı bırakarak emniyete başvuru yapmıştı ve ertesi gün emniyetten aradılar ifade vermem için. Birini hem de aylardır kayıp birini arıyorduk hem de daha çocuktu. Oraya gittiğimde İlayda'nın nesi olduğumu sordular. Hiçbirşeyi dedim o halde neden uğraştığımızı merak ettiklerini söylediler. Anne olduğumu ve beraber çabaladığımız insanların anne olduğunu ve bu konuda hassas olduğumuzu söyledim. Ciddi manada sorguya çekildim. İşlerinin gereği diye düşünerek sordukları herşeyi yanıtladım. Çocuk İzmir de kayıptı Ankara da neden arıyorduk?
Ankara da aramadığımızı Ankaradan yardım aradığımızı anlattım (anlattığımı umarak) bana olayla emniyetin ilgilendiğini o nedenle bireysel çabaların hoş ama aynı zamanda boş olduğunu ve uğraşmamamız gerektiğini söylediler ve çıktım.
Bedriye Abla (İlayda Taşçı'nın annesi) telefon bekliyordu güzel şeylerle döneceğimi umuyordu. Uğraştıklarını, bulmak için çabaladıklarını söyledim:(
Aradan 5 yıl geçti ve İlayda hala kayıp. Ailesi ile her görüşme bir kayıba yeniden yeniden ağlamakla sonlandı. Feryadı her seferinde yüreğimi dağladı. Çabalarımız İlayda'yı bulmaya yetmedi yetemedi:( 
 ********************
Bugün ilginç gelen şeyler okudum. Kayseri de bayramı çok gördüğü çocuklarımızı alan 'insan'ın idamı gündeme gelmişti. BBP ismi geçiyor sıkça bu talepte. Particilik yapmayacağım. Ellerine bir kez çevirip bakmayanların intikam naraları ürkütüyor.Cenazede siyaset yapacağına bulma yönünde çabalarını görseydik. Veya şimdi maddi manevi yardımlarını.

İdam cezasının gündeme gelmesi kurdun bulanık havadan faydalanmaya çalışmasından başka bir şey değildir. Düşününce aklımızın almadığı bu acının yaptırımı idam değildir. İdam kapı aralığında bekleyen sinsi bir tehlikedir.
Siz tecavüzcüsünü, katilini belli periotlarla affedip sokağa salarsanız geleceği yer burasıdır. İdam cezasını şimdi istemek insanların acısı üzerinden siyaset yapmaktır. Suçların cezası, yaptırımı konusunda düzenlemeler yaparken akla ilk idamı getiren zihniyet vicdanını idam etmelidir.

Kimi asacağız arkadaşlar korkuluğu olmayan işyerinde işçisinin ölümüne neden olan işvereni mi?
Çocuklarımızı ucuz işgücü olarak görenleri mi?
Kadını cinsel obje haline getirenleri mi?
Mezar taşı bile bulunmayan kayıpların (özellikle siyasi) faillerini mi?
Ambulans içerisinde hastane hastane gezerken öldürülenler için şoförü mü? 27 hastanenin başhekimini mi?

Çok hassas bir denge bu kurt bulanık havayı çok sever oyunlarına gelip idam cezasını onaylamakla nerede duracağımızı iyi bilmek gerekir. Anne kimliğimizle bakıp 'asın şerefsizi' demek duygusallıktır. Ben de gebertseler şunu diyorum her okuduğumda ama işin iç yüzü bu değil. Asıl asılacaklar prim yapacak. Duygusallığımıza oynamalarına izin vermeyin, vermeyelim.

KİMİ ASACAKSINIZ?
Kendinizi asın siyasiler 
Asın ki sizden beslenenler aç kalsın.
Öfkeliyim zekamızla dalga geçenlere.
Çiçeğim belki....


50 yorum:

  1. Aklıma avusturya da kızını yıllarca garaja kapatıp ondan çocuk yapan, birinin ölümüne neden olan baba sıfatındaki adam geldi.
    uzaklarda aramaya da gerek yok yani.
    siyaset hiç anlamadığım bir konu ebru. ama şu an ölümü reva görenlerin ölümle ödüllendirilmeleri de bana çok ters. hafif kalıyor sanki.

    YanıtlaSil
  2. Duygu ve düşüncelerime tercüman olmuşsun. Dün bir arkadaşımla yolda yürürken bu mevzuyu konuşuyorduk. O da idam cezası gelsin diyenler var dedi bende ona idam cezasının çok tehlikeli olduğunu, eğer böyle bir ceza gelirse haksız yere idam edilen insanlar olacağını, sonra da birileri özür dileyip idam ettikleri kişin adını sokaklara vereceğini söyledim. Bir de senin deyindiğin kısım var evet bu cezadan asıl suçlular prim yapar. Bir gün dilendirilen çocuklar için karakola gittim bu bizim değil zabıtanın görevi dediler bana. Birazda karmaşa çıktı söylediği şeyin mantıksızlığını adama anlatmaya çalışırken. Diyorum ki keşke daha duyarlı hale gelebilsek.
    Ve seni taktir ettim doğrusu çabandan ötürü. Senin gibi insanlar olmalı ki insanlığa olan inancımız yitip gitmesin.

    YanıtlaSil
  3. Ne çözüm var, ne de dinen-biten olaylar... her yeni olayda "bu son olsun, başkalarının canı yanmasın" diyoruz ama güneşin doğduğu her sabah, lanet olsun ki ne düzene, ne insana saygı bırakıyor, ne de geleceğe dair güzel bir umut !.. kaç gündür yazı yazamıyorum.. en son Fırat olayı içimi kavurdu..!!!!

    Nedir, neler oluyor... madem böyle bir takım var, zaman gerektirse de olayı çözebilecek bir takım, öyleyse neden daha çok böyle araştırmacı gruplar yetiştirilmiyor, neden daha fazla takımlar oluşturulmuyor? Neden bir fiske yiyen çocukların evlerinin kapısına devletten bir görevli gidip hesap sormuyor? Vatandaş bilemedi, polisi çözüm sanıp haber verdiğinde ve polis böyle bir çağrı aldığında neden sosyal hizmetliyi bilgilendirmiyor? Offff neden neden neden?!?!?!?!?!

    Çıldıracağım... insanlığımı unutmak istiyorum ! sadece bir ot olmak istiyorum... :(((

    YanıtlaSil
  4. Helal sana, sonuna kadar katılıyorum düşüncelerine.

    YanıtlaSil
  5. idam,laf! Öfkeyle kalkanın söylediği, icraata geçirmenin mümkün ve mantıklı olmadığı laf.Ziyan olan çocukların ardından,konuşulması gereken konu bu mu acaba?Yine aldatılıyor muyuz yoksa?
    Çok güzel dile getirmişsin teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Allah o pislikleri bildiği gibi yapsınn canşlerr !

    YanıtlaSil
  7. Canım siyaseti sevmem hele adı geçen partiyi hiç sevmem ama konu bu değil tabii ki.
    Bu gün bende yazdım hatta daha önce gerçekten gerekli mi kısasa kısas diye yazmıştım ama artık bir şeyler yapılmasının zamanı geldi de geçiyor bile.
    Kesin bir nokta koymalılar buna.Hadımsa hadım , idamsa idam.
    Bir insanın hayatına son vermeyi istemek elbette çok zor bir durum ama onların aldıkları canları düşününce....
    Her önümüze geleni asalım mantığında zaten değilim aslında tamamen idamı savunduğum da söylenemez.
    Kesin olan tek bir şey var ortada bunu mu yapsak yoksa şunu mu diye dolaşacaklarına kesin , net bir çözüm bulmaları gerek.
    Ve bu öyle bir çözüm olmalı ki bir daha hiç bir manyak minnacık çocuklara el uzatmamalı.
    Bu konuda diğer çocuklarda olduğu gibi üç beş gün konuşulup unutulacak ne malum yarın benim çocuklarımın aynı şeye maruz kalmayacağı çünkü bu manyaklardan birisi ya da bir kaçı 3-5 yıl yattıktan sonra serbest kalacak.
    Bu olmamalı onlar ellerini sallayarak ortada dolaşmamalılar.
    Kusura bakma uzun oldu.
    Tam olarak idamı savunmuyorum ama kesin bir çözüm bulunmalı.Hem de acilen...

    YanıtlaSil
  8. "asıl asılacaklar prim yapacak" doğru bir tespit olsada izlediğimde sinirden dişlerimi sıkmaktan bittim resmen..seçime yakın idam istemek niye acaba.!tabiki rant amaçlı çözüm, empati kurup ailenin yaşadıklarını düşünseler keşke..

    YanıtlaSil
  9. kimin olduğunu hatırlamıyorum ama "savaş bile öldürmek için geçerli bir sebep değildir" diyordu bir filmde. ve film de "dead man walking" di. filmin adını özellikle veriyorum çünkü suç ve idam cezası üzerineydi.

    YanıtlaSil
  10. Asmayalım da besleyelim mi mantığına en güzel cevap bu işte. Ölüm bir kurtuluş böylelerine bu bir yana, o adamın bunları yapmasına çanak tutuan şartlar bir yana, herşey bir yana......
    Yürekleri yanan ve biz "normal" hayatlarımıza döndükten çok sonra bile bu acıyla kavrulacak aileler bir yana. İdamla siyaset yapmaya çalışanlar, şimdi o çocukların adını asistanlarına soruyordur, basın bültenleri için. Aklında tutamaz çünkü. Bazen ... var ya inan bana çaresiz hissediyorum kendimi. Çok çaresiz hem de.

    YanıtlaSil
  11. eğer ağırlaştırılmış müebbet hapis düzgün bir şekilde uygulansa, insanlar bilse bu pislikler içeri girdi mi çıkamayacak, her gün yaptıklarını düşünerek ölmeyi bekleyecek idam cezası gündeme gelmezdi diye düşünüyorum ve tabii bundan oy toplamaya çalışan partiler. fakat ne yazık ki 5 sene boyunca hakkında karara varılamamış cezası açıklanmamış kişilerin serbest bırakıldığı bir ülkede yaşıyoruz. 5 sene sonra bunlarda salıverilirse diye idam gelsin diyenlerde var. önemli olan işleyen bir adalet sistemi olması. suçlunun hak ettiği cezayı çekeceğini bilmek. cezalarda caydırıcılık olması.

    YanıtlaSil
  12. Bugünlerde kalp ve beyin savaş halinde ülkemizde

    YanıtlaSil
  13. çok acı haberler. ateş düştüğü yeri yakıyor. acısı hayal bile edilemez, Allah kimseye yaşatmasın. dediğim gibi şu zor zamanlarda bu olayların üzerinden prim yapanlara kanmamak gerek. ortamın da onlara bırakılmaması gerek. nasıl ki onlar şu an insanların acıları üzerine oynuyorlar, birilerinin etrafı onlara bırakmayıp aklı, vicdanı sürekli hatırlatması gerekiyor. ama işte en kötüsü, adalete güven olmadığı bir ülkede, cezasını çekeceğine güvenin olmadığı bir ülkede, bu tür fikirlerin prim görmesi çok kolay oluyor.

    YanıtlaSil
  14. Dogru söylüyorsun !
    Kötülük almis basini gidiyor.Ne yapacagiz ?

    YanıtlaSil
  15. Ben böyle bir konunun siyasi malzeme yapılmasını şiddetle kınıyorum. Bu durumda halkın ne istediği yada, bizim ne istediğimiz asla olmayacak o ayrı. Ben kendi bakış açımdan bakıyorum. Kısasa kısas gerekir. Rabbimde böyle olabileceğini bize buyurmuştur. Toplumun refahı için bunlar gerekebilir. Bazı insanlarda vicdan kalmamış. Merhamet nedir bilmiyorlar bile. Bunların akıllanması için idam olmalı, görmeliler ki korkup buna teşebbüs etmesinler. Bu durumda karar verecek tek yetkilide o ailelerdir. Başa gelmediğinde bazı konularda konuşmak rahat olabiliyor. Ama başa gelince acaba bu kadar affedici olunabilinir mi? Bunuda merak ediyorum. O yüzden Rabbim kimseyi böyle bir sınavla sınav etmesin diyorum. Çok zor bir durum o aileler için :( Ben ilk okuduğumda haberi yüreğim öyle sızladıki o aileler kadar kötü oldum..

    YanıtlaSil
  16. gerçekten de çok çok çok yerinde bir yazı olmuş tebrik ediyorum sizi.en vurucu yeri de ellerine bakmayanların idamı desteklemeleri kısmı.kurt bulanık havayı sever gerçekten de.bu ülkede yıllarca suçsuz yere hapis yatanlar var adalet sistemi neresinden tutsanız elinizde kalıyor.bir de idam geri gelirse artık asar asar yanlışlık olmuşsa da adlarına birer anıt dikeriz insanların.çoğumuz anneyiz ve bu konuda çok duyarlıyız.ama bu yine de bahane olmamalı bu tür konularda.ayrıca benim inancıma göre ölümden sonrası yok.bu açıdan da asıl ödül öldürmek belki de o insanları.

    YanıtlaSil
  17. Bir bebeğe tecavüz edilip, başı taşla eziliyorsa bunu bağışlamak olmaz. Binin cezasını anneye bir sormak gerek bakalım ne diyecek...

    YanıtlaSil
  18. Canını kaybeden için çok zor bir durum.Ama idam denilince durup düşünüyorum.Suçsuz oldukları halde bu cezaya çarptırılanları çok gördük geçmişte...İnandığım birşey var biz ne yaparsak yapalım hakettiklerini bulamayacaklar bu dünyada.Ben Allahın adaletine bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  19. Vakit bulamıyorum yanıt yazmaya onaylayıp onaylaıp çıktım kaç saattir.

    Küçük Mucizem: Canım idam denilince insan kalakalıyor ama olayı 'aynısı sizin başınıza gelse demek' sadece sokak edebiyatı...


    K.C.S. Dediğin gibi idam cezası gelirse çok özür dileriz yıllar sonra. Aaaa pardon yanlışlık olmuş mu demeli?

    YanıtlaSil
  20. Momentus insanlığımdan utanıyorum ben de ama utandığım noktada aslında insanmışım hala diyorum

    Teşekkürler Ülkü:)

    Büşra aldatılmaktan da öte cidden zekamızla dalga geçiyorlar. Kimin ne işine yarayacak acaba?

    YanıtlaSil
  21. vєssєℓαм umarım umalım...

    İkiz Annem okudum canım seni de feryatlarını çok iyi biliyorum aslında farklı düşünmüyoruz. Hani diyorlar ya sizin çocuğunuz olsaydı ne yapardınız diye bundan ve bu çerçevede ilerleyen tartışmalardan nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
  22. Meyracığım cidden tehlike idam hele önerenleri düşününce nasıl sinirleniyorum anlatamam.

    Mayam "savaş bile öldürmek için geçerli bir sebep değildir" budur.

    Nilüfer çok haklısın akıllarına bile gelmez. Gelseydi de asılıp arasalardı keşke.

    YanıtlaSil
  23. Uykucuruk A.Gül ağırlaştırılmış müebbet diyor ilk kez hemfikiriz ama sadece isminde. Uygulamada neyle ağırlaşacak bu tartışılır tabi.Sivas Davası Sanıkları hapisteyken eşlerini hamile bırakmıştı. Böyle uygulanacaaksa !!!!!

    Deniz bu savaşı beyin kazanmalı.Duygularımızla var ettiğimiz öyle değil mi?

    YanıtlaSil
  24. Müzim ok doğru biraz duygularımıza oynamaları en az birkaç ilçenin yönetimi demek. Kanmamak lazım kanmamak ama nasıl? umarım kanmaz kimse...

    İzin vermemeli ya sizin çocuğunuz olsaydı diye..
    Siz olmasaydınız dünya ve ülke daha güzel olurdu demek ve susturmak lazım.

    YanıtlaSil
  25. Yazan Anneciğim kötülüğü besleyen kaynaklarda sorun.

    YanıtlaSil
  26. Assaharacığım sanıyormusun ki ağlamadan okudum o haberleri?

    Ya bizim çocuğumuz olsaydı demediğimi de sanma nolur. Yolda giderken birine çarpıp öldürdüğünü düşün bir yakınının ve idama mahkum edildiğini. O zaman da idama hayır dememiz gerekir bu duygusal bakış açısıyla. veya bir iftira sonucu idama çarptırılan bir yakının ve idamdan 5 sene sonra aaa pardon diyorlar yanlışlıkla asmışız.

    İdam cezası gelsin gelmesin tartışması bile garip aslında hukuk sisteminizi gözden geçirin yasaları düzenleyin ve ciddi yaptırımlar uygulayın.
    Bu ülke cezaevlerinden çıkanları 'Türkiye seninle gurur duyuyor diye' karşılıyor.

    YanıtlaSil
  27. dynamis tamamen aynı noktadan aynı şekilde bakıyoruz. Anıttan geçilmez değil mi?


    BBP idamı getirsin (mümkün değil ya) eline silah verdiği gençler adına kurşunlanan evlerimiz adına dava açacağım faşistlerden demokrasi gelmez.

    YanıtlaSil
  28. Profösör salalım gitsin dediğim mi sanıldı buradaa?????

    Bence BBP lilerle beraber hücreye atalım kim daha katil kalana bakıp görürüz. O halde epey asılacak adam var bu cezayı isteyenler içinde.
    Çorum'un, Maraş'ın,Sivas'ın Gazi mah. katilleri nerede niye onlara idam istemedi BBP veya başka siyasiler? Canlı canlı yakarlarken neredeydi demokrasileri.

    Anneye sorarsak elleriyle öldürür ki bu samimidir. Canı yanmış can yakar ötekiler can yakarken can almak için salya akıtmasın.

    Yasaları kişiler düzenlerse benim de moralim bozuldu asın, laf attı atın içeri. Zaten bu yüzden bu haldeyiz.

    Doğru 1 dir. Kişilere göre ayrılmaz. Kayıp da aradım sabaha kadar cenaze başında da bekledim annelerin acısının her haline tanığım allah korusun daha kötüsü olamaz acılar içinde.

    Ama idama hayır demek gerek hele seçim öncesi.

    YanıtlaSil
  29. sevilay ateş düştüğü yeri yakıyor cidden demokrasi savunucusu siyasete bakınca kafamı bir yere vurup ölesim geliyor. Ne yapmalı nerelere gitmeli bilmem ki. Faşistler intikam diyor.

    YanıtlaSil
  30. Aynısı sizin başınıza gelse diyerek, sadece sokak edebiyatı yapsak ta, umarım Rabbim böyle bir sınavı kimsenin başına vermez. Ve ağız değiştirerek kimse sokak edebiyatı yapmaz.

    YanıtlaSil
  31. Assahara sokak edebiyatını sen yapmıyorsun,ben yapmıyorum duygularımıza oynayanlar yapıyor. Lütfen lişi bazında bakmayalım şahsi değil ki bu mesele.

    O kadar kolay ki empati kur acıyı çek sonucu bildir demek. Bu ülke görmedi mi idam cezasının uygulandığı yılları?

    Karısını bıçaklayıp öldüren adam iyi halden 'iyi hal' salıveriliyor 10 ay sonra. Hali iyi idi neden insan öldürdü salmayalım denmiyor.

    17 aylık bebeğe tecavüz etmişti biri anne aracı olmuştu hatta hatırlarsın o dönem yetkililere mail atmıştım yanıt gelmemişti bir de Yankı yazgana atmıştım çocuğumu sevemiyorum babasına bile veremiyorum diye olay zaten gündemdeydi.

    Gelen yanıtta 'kendi annelik değerlerinizle bakınca katlanılmaz geliyor ama onların dünyasında da yaptıkları şey normal demişti' çok doğru bir bakış açısıydı.

    Allah kimseye göstermesin böyle bir acıyı. Bu işin bir yanı bu acıyı alet etmeleri başka yanı idam cezası hep böyle konularda gündeme getiriliyor çünkü herkes daha kolay empati kuarabilir. Ama demezler ki ambulansta ölen hasta için sorumluları için idam cezası yerine koymak dah zordur.

    Kızma çünkü lafım sana değil sen annesin ve gayet güzel empati

    YanıtlaSil
  32. Kısasa kısas olmassa bunun önü alınmaz. Tabi ki herşeyden devlet sorumludur. Huzurlu toplum oluşturmak devletin asli görevidir. Zulme uğrayan ne yapsın yazık. Her konuda koplum olarak bilinçlenmemizden geçiyor, huzurlu olmamız için.

    YanıtlaSil
  33. Bu tür fikirler değiştirilmez amacım kimsenin fikrini değiştirmek de değil zaten.
    Ama bu cezanın gelmesini isteyenlerin amacını görmezden gelmeyi tuhaf buluyorum.Garip gelmior mu size de? Onca katliam onca zulüm karşısında susarken seçim öncesi duygularımıza oynamaları.

    YanıtlaSil
  34. Şimdi benim annelik duygularım da masaya yatırılmalı bu durumda. Bir anne olarak nasıl böyle düşündüğüm de sorgulanmalı. Sadece anne değilim aynı zamanda kadınım her an tecavüze uğrama ihtimalini taşıyoruz hepimiz. Aynı zamanda çalışanım emekçiyim her an kovulabilirim.

    Fikrine bile tahammül çok zor ya benim!!! dediğimde evet bunu en başta da söyledim. Ama bundan ötesi var.

    YanıtlaSil
  35. söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. gerçekten çok doğru şeyler yazmışsın. bir çok kişiye ses olduğun ve dahası hiç birşeyin olmayan bir çocuğu, çocuk olduğu için anne hassasiyetle arıyor olduğun için gerçekten minnetkar kaldım.

    YanıtlaSil
  36. cok haklısın aslında yanlış bir seçenek olur idam ama biran öncede birşeyler yapılmalı bence ...ne zamana kadar böyle gidecek gidilir hiç bilmiyorum ama bir dur diyen olur umarım.sevgiler...

    YanıtlaSil
  37. Ben idam öneriyorum, sapıklara özel ama..
    Hadi bana sinirlen!

    YanıtlaSil
  38. Teşekkür ederim tüm yorumlar için.

    Zeugma sinirlenmiyorum başta da dedim her yorumda da dedim senin idam demenle aynı şey değil onların demesi...

    YanıtlaSil
  39. inansaydım beş sene sonra elini kolunu sallayarak başka çocuklara aynı şeyi yapamayacak şartlarda içeride kalacaklarına tamam derdim adalet var cezasını çekerler, ama inanmıyorum, paranoyak gibi yaşar olsum, servise bindiler mi, en son mu kaldılar, yüzmede soyunma odasındaki paspascı acaba pedofil mi böylece zindan ediyorum hayatı hem kendime hem onlara, adaletin işlediğini düşünmüyorum onun için ABD de bile insan haklarının adı anılmadan bu pisliği yapanlar ailelerin gözü önünde elektrikli sandalyeye oturtuluyorsa vallahi hemen parmak kaldırıyorum çünkü delirmek üzereyim.

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Özlem bunlar aslında sosyal yaşamın bize getirdiği görevler ve sadece kenarından kıyısından tutup yerine getirmek istedim. Ama bulamadık. Bulunması için yetemedik.

    YanıtlaSil
  41. Sevgili Burcu idam cezası uygulayan ülkeler ve suç oranları idamın caydırıcı olmadığını gösteriyor aslında.

    YanıtlaSil
  42. sevgili Zeugma tahrik etme. Sinirlenmeyeceğim .belirtmişsin ya sadece sapıklar diye. Bu dahi fikrini ortaya koyuyor.

    YanıtlaSil
  43. Kaymaklı Kadayıfcığım işte bunu yapıyorlar bize. İlgi ve alakamızı çektikleri şey geçen hafta ibo idi onun vekilliğini garantilediler şimdi başka parti başka şeye oynuyor. İdamı isteyen pürü pak olsa kısmen anlayacağım hak vermemekle ama ama ama işte.

    Önemli bir ayrında halen hukuk devleti olduğumuzdur. İnanmasam da halen hukuk devletiyiz ve hukuk kuralları cezalarını gözden geçirmeli siyasilerde af çıkartmamalı.Şeriatla yönetilmiyoruz .Devamında neler gelir bir an ddurup düşününce yeter.Hukuk devleti olarak kalmakta fayda var.

    Baklava çalan çocukları yargıladıkları yasalarını kullansalar o bile yeter.

    YanıtlaSil
  44. Gündem konularını siyasetin içine çekmek bu olsa gerek. Özellikle böyle üç tane çocuğun canına kıyılmış bir konunun altında şu parti böyle, bu parti böyle, şunu yaptılar diye direk hedef gösterip eleştiride bulunmak ne derece etik acaba. Bu siyasi parti çekişmesi ve yorumları, bu post olmamalıydı. Buna çok üzüldüm Ebru bilesin. Anlatılmak istenen ile, verilmek istenen mesaj birbirini çoktan aştı. Ve herkes anlayacağını anladı. Olan o çocuğa ve ailesine oldu. Geride kalanlar bu konu üzerinden rant elde etme çabasından başka bir şey yaptıkları yok. Çok yazık ...

    YanıtlaSil
  45. Ben de başka partiden adayım vekilliğe amacım çocukları kullanarak adımı duyurmaktı. Demek ki başarmışım.

    İdamı isteyen bir siyasi parti idi biz değil istemeyenlerse politikadan çıkarı olmayanlardı.

    Faşizm kendi kanında boğulacak bir gün pisliğiyle yozlaşmışlığı ile sömürdüğü herşeyle ve ben o ana dek mücadele edeceğim ömrüm yettiğince

    YanıtlaSil
  46. Yazının en başından yorumların sonuna kadar anlatmak istediğimle geldiğim yer aynı.

    O kadar çok çocuğa oldu ki, o kadar çok insana oldu ki bu ülkede 1 haftaya kalmaz yeni gündemlerinde unuttururlar.

    YanıtlaSil
  47. Güne üzülerek başlıyorum. Diyecek birşey de yok aslında 'etik' olmadığını düşünmen çok üzücü hiç tanıtamamışım kendimi sen tanımamışsın demiyorum ben kendimi tanıtamamaışım. O acılardan rant edinerek siyaset yaptığımı düşünmen çok acı.

    Ne vekilim ne de adayım. Karşısında şu parti iyidir demedim hiç. Bir parti bunu önerdi ve hepimiz bunu tartıştık. Mesele bundan ibaretti. Etik olmaması konusunda haklısın hiç etik değildi idamı istemek seçim öncesi.
    Yolları açık olsun demiyeceğim olma ihtimali yok.

    YanıtlaSil
  48. açıkcası konuyu anlamam için 3 yazını da okudum tekrardan ve yorumları ebru.
    kendini ve duygularını iyi tercüme etmişsin .duygulara bile tahammül yoksa bende burdan senin adına üzülürüm:(
    dediğin doğru aslında tartışma zamanlama acısından vahim hemen seçim sonrası konuşsak keşke.yoksa idam konuşulabilir tartışılabilir.
    canı yanmış o ailelerden daha fazla değil acımız ve kaybımız:(

    YanıtlaSil
  49. Ebru kacirmisim cogu seyi. Ben dediklerini cok iyi anliyorum. Yukardada dedigin gibi idam yasagi olmayan ulkelerde de suc orani isliyor. Kanunlarin neden siyasi suclulara karsi kati tecavuzculere, sapiklara ve katillere karsi yumusak olduklarini erak etmisimdir. Merakim hala gecerli.

    YanıtlaSil
  50. idam cezası gelmemelidir. Düşünsenize bir başbakanınızın asılıp asılmamasının referanduma sunulduğunu. Sadece siyasi hırslarıyla o kişinin asıldığını. Ve bütün bir toplumun böyle vinayetlerin bir parçası olduğunu.Bugün biriilerinin adeta ilah edindiği kişiler eğer asılmamış olsalardı eminim bu kadar büyütülmeyecek bu kadar önemsenmeyecekti. Örneğin öcalan. Asılmayı haketti mi. Evet. ama asılırsa efsaneleştirileceği için bu yanlış olur. Toplumda bozuk sapık bir sürü insan var asılmayı hakeden Ama efsane olmayı haketmedikleri için gelmesi idam. Ömrünü eğitime insanların gelişimine kurtuluşuna adamış bir adam eceliyle ölünce unutulup giderken saçma sapan bir adam asıldı diye belki suçsuz yere dernekler kuruluyor yaşatalım unutmayalım isyan edelim ayaklanalım vs oluyor. İdam ceza değil. Zaten ölecek olan insanoğlu için mükafatır.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?