Sayfalar

12.04.2011

Bakım Onarım

Geçen hafta geç saatlere kadar çalışınca üzerine pazar da eklenince arıza lambalarım yanmaya başlamıştı. Dün doktoru arayıp randevu aldım göz kontrolü için. Epeydir gözlüklerim pencere camı kıvamına gelmişti. Zamansızlıktan ihmal ettiğim o kadar çok şey var ki en başta da kontroller geliyor neyse burayı hızla geçerek izin günümün hafta içerisine denk gelmesinden kaynaklı nasıl güzel geçtiğini anlatayım:)
Sabah İda evde beni görünce sevinçten çıldırdı. Pazar günü mü dedi gözlerini açar açmaz hayır oğlum dedim, hastalandın mı dedi:( Hayır oğlum hasta da değilim bugün izinliyim dedim. Çocuk sadece ya hastaysam ya da pazarsa evde gördüğünden şaşkındı.
Yatakta oynadık bir süre öptüm öptüm sarıldım. Anne yarında gitme dedi oynarken:(

Kahvaltı yaptık birlikte durmadan konuştu konuşurken cıvıltısı bestelerin en güzeliydi. Öğretmenini aradım uygunsa görüşmek istediğimi söyledim peki dedi. İda ile beraber okula giderken arkadaşlarını gördük annem işe gitmedi dedi:))

Öğretmen özgüven konusunda sürekli olarak ailelerle görüştüğünü bu konuda çok uğraştığını ama burada da fazla özgüven sorunu olduğunu söyledi. Sınıfta teşvik amaçlı 'örnek öğrenci belgesi' verdiğinden söz etti. Duyduğumu söyledim. İda'ya kasti olarak vermediğini çok daha fazla başarı beklediği öğrencisi olduğunu biraz da uslu durması için  kullandığını söyledi. İda ile de konuşmuş birkaç arkadaşın belge aldı sen üzülmüyor musun neden çabalamıyorsun demiş İda da başarılı olmak sadece öyle mi olur uslu mu durulur? demiş. Şaşırdım. Uslu duranın ödüllendirilmesine meydan okumasının aşırı özgüven duygusundan kaynaklandığını söyledi. Çocuklarımıza özgüven aşılamalıyız konuşmalarını her toplantıda öğretmenlerden dinlerken tam tersini söyleyince üzerinde o hızla düşünemedim ama düşünmemiz lazım. Bunun zararı nedir yararı nedir diye.Onu çok yorduğunu ama eskiye oranla biraz daha sakin olduğunu söyledi. Ama bu mutlak bir düzelme değilmiş:)
Bunları konuştuktan sonra yağan kar ve aşırı soğuğa rağmen epeyce yürüdüm ve göz doktoruna gittim.

Hasta kabul de oturan 5 bayan elemanın hamile olmasını gözlerimin bana oynadığı son oyun olarak yorumladım ama yok yok sırayla kalkıyorlar bir o yana bir bu yana gidiyorlardı ve çeşitli ebatlarda ,kilolarda 5 hamile kadın yan yana çalışıyordu:) o kadar bankoda 5 kadın neden duruyordu onu da anlamadım ama gördüğümden eminim:)) Üstelik her biri diğerinden daha asabiydi. Biri diğerinin elmasını habersiz almış üstelik:)) Pencere camlarımın artık işe yaramaz hale geldiğini anlamış oldum. İlerlemiş numaralarım ve baş ağrısı yapan astigmatımla yazılan 3 damla ile gayet neşeli çıktım oradan. (ilaçları da almadım hala)

Kızılay'a kendimi zor attım. Dost Kitapevinde gezindim bir süre kendime bir kitap aldım. Sezgin Kaymaz Sandık Odası. O kadar ağır yürüdüm ki anlatamam. Hızlı yürürsem zaman hızla tükenecekmiş gibi geldi. İda için çamaşır almam gerekliydi onları aldım. Sayısını unuttuğum halde 2 tane daha çanta aldım kendime:) Yol boyu birçok mağazaya girdim çıktım:) Kaymaklı ekmek kadayıfı yedim:) Ara ara mola verip çayı fena değildir dediğim yerlerde çay içtim. Havuz kenarlarıa oturup hikayeler uydurdum geçenlere. Bol gözlem bol ses doldurdum içime ve eve eşimle aynı saatte girdim:) Uzun süre dışarı çıkmayınca kalabalıktan ürküyor insan.  Tüketerek mesud oldum. Çark böyle dönüyor işte:) Kapitalizm veya her ne halt izm'lerse posamızı çıkartıp atıyor bir kenara sonra tüketip mutlu ettiriyor, o sırada başkalarının posasını çıkartıyor falan filan falan:)

Bir de hep eski şarkılar dinledim bugün. Birkaç kez tekrarladığımsa  kimse duymamıştır umarım:)
'Sevda kuşun kanadında, ürkütürsen tutamazsınnnn'

22 yorum:

  1. Kışın yağmamıştı bu kadar kar değil mi ? Bakım onarım güzel geçmiş gibi görünüyor. Keyifli bir tatil günüymüş. En güzel anlar da İda'yla evde olanlarmış sanki...Bol olsun böyle güzel bakım günleri.

    YanıtlaSil
  2. Hem fiziksel hem ruhsal bakıma girmişsin anlaşılan...Hayırlı olsun:)bu arada kadınlardan birinin, diğerinin elmasını izinsiz almasını hiç tasvip etmedim:)))) ay çok güldüm..5 hamileyi aynı yerde nasıl tutabiliyolar ki tebrikler valla:) ve son olarak bencede insan gerçekten uzun süre "dışarı" çıkmayınca kalabalıktan ürküyo..

    YanıtlaSil
  3. Hamile değildir onlar, gaz vardır karınlarında:)))
    Sefan olsun canım izin günün. Ben de 2 gündür evde pinekleme ve tembellik modundayım. Geçen haftaki yoğun günlerin acısını çıkarıyorum emanet dişlerle:))
    Sandık odası'nı ben çok sevmiştim, Sezgin Kaymaz'ın fantastik yazımından vazgeçtiği bir kitap ve o öykülere bayıldım, bakalım sen nasıl bulacaksın.
    Öpüyorum, yeni camların da hayırlı olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Çok iyi olmuş yazına bile yansımış o rahatlık.Adına çok sevindim tatlım uzun zamandır o yoğunluğun ardından ilaç gibi gelmiştir eminim:)

    YanıtlaSil
  5. güzel bir gün olmuş her zaman hafta içi izinli olurdum bende özel sektörde haftasonu izin yoktur.ama daha güzel oluyor ben çok severdim ve senin yaptıklarını bende çok yaptım.izmirde konakta kordonda uzun yürüyüşler kitapçılara dalıp çıkışlar vapurla karşıya geçip mis gibi deniz kokusunu içine çekişler keşke yine yapabilsem ama zor görünüyor...

    YanıtlaSil
  6. Yüreğine gülümsemen hiç tükenmesin,Nehirİda.Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  7. çok şükür ki, bu kadar çalışmanın sonunda izin günü harika geçmiş..gözlükleri sık sık değiştirmek lazım bence.hatta lens nasıl olur?hatta bu tek başına gezmeleride artırmak da lazım.daha az çalışmak , daha çok keyif çıkarmak lazım.ama nasıl?bunu bende bilmiyorum.
    ankarada kar yağması ne tuaf, nisanın ortalarına geldik..28 nisanda kızımla ankaradayız.okul gezisi babında , yüklü bir ankara gezisi olacak.
    ida seni özlemiş anlaşılan..çokta mutlu olmuş..çalışan annenin bebesi olmak ne zor..
    öğretmene fazla takılma..belli ki kendi konforunu düşünüyor.ama seninle kurduğu iletişim şekli güzel..çocukların hatalarını özellikle belirten öğretmenlere bayılırım.düzeltmek için fırsat tanırlar öğrencilerine...
    ah ne güzel...böyle güzel yaşadığın nice günleri dinlemek istiyorum senden...

    YanıtlaSil
  8. biri benden habersiz elmamı alsa, hamile olmasam bile kıyameti koparır diyerekten çok da alakasız bir yorum yapayım heheh :) ne güzel bi günmüş hatun. tebrikler...

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel değerlendirmişsin o bir tanecik,kıymetli günü.İda'nın senin evde olman karşısında yaşadığı mutluluk çok dokunaklı aslında.Ama çalışmasan da her gün evde olsan,bu durum sıradanlaşır,böyle bir heyecan yaşatmazdı.Hamile kadınlarsa çok komik :))
    özlem

    YanıtlaSil
  10. Canım dıkkat et kendıne sağlıgını aksatma öperimmm

    YanıtlaSil
  11. Burakcığım hakikaten tuhaf güneş var hemen ardından ama kar yağıyor:)İda ile evde olmak kısa sürse de çok güzeldi.

    Sevgili Dilek öyle oldu hem ruhsal hem fiziksel bakım oldu bu. Epey de masraf tabi:)Kadınlar alemdi dışarıdan bakınca her an birbirlerinin saçlarına yapışacaklarmış gibi asabi görünüyorlardı:))

    Leylak Dalım gaz mı bilmem de tuhaftı hepsi aynı anda izne ayrılacak bir de:))
    Camlarımın numarası artmış kalın kalın kitaplar okumaktan:)) Şaka bir yana bilgisayar yüzünden ve akşam da kitap okurken kullandığım ışık çok yeterli değil.
    Sezgin Kaymaz'ın kasmadan kullandığı dilini çok sevdim ben eminim bu kitabı da seveceğimden.Ben de öptüm.

    İkiz Annem hem de nasıl iyi geldi. Pazar izinli olunca da hastane işleri aksıyor arada böyle yapayım diyorum:)

    Çocukça yaşamak insanın kendini koluna takıp yürümesi bambaşka değil mi? Umarım daha sık yapabiliriz sen de.

    Sevgili Nehire teşekkür ederim. Özledim dizelerini.

    Öz'üm canım lens kullanamıyorum ben. Hatta gözlük de ilginç oluyor onunla yatıyorum yüzümü yıkıyorum filan:)
    Öğretmen olumlu İda yaramaz bakalım ne olacak:))

    YanıtlaSil
  12. Kedim güzeldi keyif aldım. Aslında ne kadar kolay yapılması ve ne kadar da basit şeyler mutlu etti ama o kadar uzun süredir sadece iş ve ev arası yaşıyorum ki ciddi değişiklik oldu.

    Özlemciğim yarın da gitmesen dedi kuzum ya:) Dediğin gibi sıradanlaşmadığı için öyle mutlu etti aslında.Kadınları daha uzun yazacaktım aslında epeyce tam karşılarında oturup izledim:)

    Vesellam iyiyiym iyiyim sadece göz:) Yarın alacağım yeni gözlüğümü bakalım aydınlanacak mı dünya:)

    YanıtlaSil
  13. Gerçekten beşi de aynı anda nasıl hamile kalmış.Hırs yapmışlar birbirlerine herhalde;))Gözlerinin ilerlemesine üzüldüm;(
    Ama güzel gönlünce bir gün geçirmen iyi olmuş.Enerji depolamışsındır...

    YanıtlaSil
  14. ida´nin o hali icimi burktu.Ben hatirliyorumda okuldan geldigimizde annemi evde bulunca nasil mutlu olurdum.Bir güven gelirdi,ev temiz yemek hazir...Bana da sadece cocuk olmak kalirdi.Canim benim yaa...
    Sana cok gecmis olsun.Ama ihmal etme.Göz cok önemli.
    Su yaptiklarini ben de yapmak istiyorum.Kosusturmadan.Usul usul.Zamanin pesimden geldigini bilerek.

    YanıtlaSil
  15. ohh be Ebru inan kendim gezmiş gibi oldum ne iyi olmuş bu izin işi..Senin 1 gün bile olsa buna ihtiyacın vardı artık..yeni camlar,oğluşla öpüşmeler,görüşmeler çay içmeler süpersin:))yarasın hepsi..

    YanıtlaSil
  16. güzel bir gün olmuş belli :)) bundan sonrakiler çok daha güzel olsun...

    YanıtlaSil
  17. Ankara'yı özleyeceğim hiç aklıma gelmezdi yazını okuyunca.

    YanıtlaSil
  18. Ebrum memlekete kar yağıyor senin için bahar açmış. ohh be ne güzelmiş içi çiçek açan Ebru.
    İda'ma söz yok. o benim kahramanım.

    YanıtlaSil
  19. Bakım onarım çalışmaları çok süper olmuş :):)

    YanıtlaSil
  20. Sihirli Günce hakikaten görüntü garip geliyor :)) Gözlüklerime kavuşsam da rahatlasam bir an önce. Güzel bir gündü ama azdı:)

    Yazan Annem benim de annem çalışırdı (uzun yıllar değil ama) ev demek annenin kapıyı açması ve içeriden gelen yemek kokusu hakikaten. Senin işin de zor biraz büyüsün rahatlarsın.

    Meyracığım teşekkür ederim:) İyi geldi gerçekten de.Sen iyi geziyorsun sevgilinle izliyorum izliyorum bebek yokken gez rahat rahat.

    Mayamm dilerim hepimizin güzel olsun canım.

    ebruşum gel beni de al gezelim:)

    Mucizemm senin kahraman öğretmenelafı atmış gitmiş ama naber:)) Geldi canım geldi sonunda 1 gün tatille bile geldi bahar.

    Süs Payım oldu oldu:) Çok güzel oldu.

    YanıtlaSil
  21. nasılda özendim şu hayatı yavaşlatarak geçirdiğin zamanı:)nasıl imrendim görmediğim halde iki cantayı(belki de alışveriş yapmaktı beni imrendiren tek başıma yavaştan yavaştan):)
    gerçi ida nın seni evde görmesinden duyduğu sevinç içimi burkmadı desem yalan olur.:(
    sevgiyle tadına çıkardığın günler dilerim:)

    YanıtlaSil
  22. Iyi yapmissin kendine vakit ayirmakla, bakim onarim da lazim.
    Ida'ya kiyamam nasil sevinmis evdesin diye. Ne guzel ozguvenli bir oglun var ben de ona cabaliyorum Berk icin. Ama ogretmeni bunu iyi birsey mi kotu birsey mi olarak yorumluyor, anlamadim...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?