Yanlış blogda değilsiniz panik yok:) Biliyorum yemek blogu değil burası ama insan paylaşmak istiyor. Görün, bilin, tanık olun istiyor ne becerikliyim:)
Pazartesi sabahları kendimi işe gidince dinlenir buluyorum ya hah işte o pazarlardan biri. Sabah başlayan ve durmaksızın devam eden aktivitelerden bitmiş durumdayım ammaa insan gururlanıyor yine de ne yalan söyleyim.
Şimdi şu yandaki resim benim rutine dönüşen kereviz yeme eylemlerimden birine ait ama bu hali ilkti. Bir ay sonra kereviz = çeyrek altın olacak ama olsun.
Kerevizin faydalarını saymama gerek yok gerek vardı be diye geçerse aklınızdan girip okuyun olur mu. Geçen sene keşfettim kerevizi daha doğrusu bana faydasını ve hemen hemen her gün bir minik kerevizi meze gibi hani sarımsaklı yoğurt ceviz filan karıştırıyorsunuz ya o haliyle yiyorum. Bugün Oktay Üstadın kitabından bakarak yaptım zeytinyağlı kerevizi ve bayıldım. Herkese tavsiye ederim.
Efendim arada kocaman bir parça elma dilimi gibi dursa da o da kerevizdir. Alışkın olmadığımdan sunum konusunda herhangi bir komposizyona giremedim tabaktaki haliyle çekiverdim:) Yanındaki yeşiller ve içerisindeki yeşiller de kerevize ait.
Afiyet olsun.
Pazartesi beslenme çantamızın vazgeçilmezi paskalyalar. Yalnız paskalyayı sanıyorum artık gözlerim bağlıyken de yapabiliyorum:)
Bu da afiyet olsun.
Burada İda kurabiye yapıyor.
Gayet becerikli aynııı annesi:) her işi beceriyor kuzum.
Burada hamur işi yeter demiş olmalı ki ara ara çıkartıp tamir etmeyi hayal ettiği eski kasetçaları açıyor (yine yine yine)
İda hiçbir oyuncağı ile 1 saatten fazla sağlam oynamadı şu ana dek. Hemen hemen hepsini tornavida ile açtı birşeyler yaptı. Bazen 1 kez görüyoruz çalıştığını sonra bir yerlerini kopartmış veya çıkartmış oluyor sonra bir bakıyoruz çalışıyor. İlk zamanlarda herkes birbirine soruyordu sen mi yaptın diye:)
Bazen de benim tokalara aynısını yapıyor yay bir yanda parçalar bir yanda:) Sonra anne bir sürprizim var diye veriyor.
Bu kasetçaları ona verdik en son ne zaman çalışır haldeydi hatırlamıyorum ama eğer bir gün çalıştığını görürsem cidden çok şaşıracağım:) Alet çantası ve kullandığı malzemeler gerçek hiçbiri oyuncak değil. Sorumsuz anne demeyesiniz birçok ustadan çok daha iyi tornavida pense kullanıyor.
İşteee böyle sabah İda ve babası cimnastiğe gitti ardından Dost Kitabevine gidip güzel bir kitap almışlar (İda'ya) onlar evde yokken evi temizledim ve geldiklerinde yukarıdakileri yaptım sonra yine baş gurme annemi ve kardeşlerimi çağırdım. Annem beğendi epeyce kardeşim Ulaş ise - gerçek yemek yok mu la dedi:) Böyle entel dantel şeylere yemek demiyonuz mu diye başlayan yığınla cümle sarf etti. Ardından bunlara ilaveten pirzola da yaptım ama her saniye hadii demelerinden kaynaklı resim çekemedim:( Annem zeytinyağlı sarma getirdi sonra turşu da vardı oy oy:)
Şimdi çok yorgunum ama gayet anaç bir yorgunluk bu :)
Not: Bir nevi 18 çayı gibiydi:
Amanın kerevizin senin olsun annem de bana şu paskalyaların tarifnamesini yazıver, tarif blogu olmasan da kaymaklı kadayıf anası ısrar etti dayanamadım deyiverirsin okuyucu kitlene:)) hadi bakalım iyi haftalar olsun, şimdi yerdim o paskalyadan beee:))) tam saati...
YanıtlaSilay Ebru...arkadaşım sende ne marifetler varmış meğer...kerevizler, paskalyalar filan..ellerine sağlık canım...İda da pek maharetli maşallah...aman diyeyim sakın mühendis filan olmasın yalnız...bir ömür amelelik yapmanın entelcesidir mühendislik....
YanıtlaSilAfiyet olsun, eline sağlık!
YanıtlaSilPazar günleri çalışan kadınlar olarak hepimiz, daha evcimen, hünerli filan oluyoruz.
Bak şimdi tarif bile vereceksin! ;)
oooooo afiyet olsun....süper görünüyo...ellerine sağlık..kerevize bayılırım...ama eşim aaağğğğzına koymaz...salatasını bile..
YanıtlaSilİda'nın her bişeyi açma tutkusunu okuyunca annem aklıma geldi...bende İda gibi herşeyi açardım...merdaneli çamaşır makinamız vardı..bi gün annem komşudayken makinanın merdane kısmını çıkarmıştım...heralde 9-10 yaşındaydım...annem eve geldiğinde şok olmuştu...babam takamamış tamirci çağırmışlardı...az azar işitmemiştim o gün...halen aynıyım..ancak artık bozmuyorum...herşeyi açma aşkım işe yaradı sanırım:) sevgiler...
Heyecanlandım canım:))
YanıtlaSil1.5 su bardağı süt.
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ:)
1 paket maya
4 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Bu kadar malzemeler alabilildiği kadar (ammaaa havalı oluyormuş alabildiği kadar demek) un:))
Sonra işte klasik şekil verip yumurta sarısı ve çörek otu:)
Yalnız benim fırın kapağı kapkara ilk açtığımda fırının tavanına kadar şişmişlerdi harikaydı açmamak lazım ama göremediğimden bir iki aç kapa yaptım o yüzden iniverdiler.
Neşeli Haller canım bakma beni gören herkes şaşar neden bilmem ama kimse benden beklemez ama yaparım:))
YanıtlaSilHatta bir dönem annem bana zorla 12 parça yemek odası danteli bile yaptırdı hehe:))
Mühendislik konusunda haklısın İdanın aklı fikri gökyüzünde ve uçaklarda. Mutlu olsun da ne olursa olsun.
Ekmekçim hakikaten pazar sanki kapasiteyi iki katına çıkartıp yordukça yoruyoruz kendimizi ama çocuk olmasa hiç uğraşmazdım sanırım. Daha çok dinlenirdim. Galiba hepimiz aynıyız.
YanıtlaSilTarifimi de verdim:))
Haftaya da ekmek örnekleri sunayım diyorum:)
Dilekciğim eşim vejeteryan benim biz sürekli otlanıyoruz esasında:)) İda ve kendim için alıyorum eti. Kerevizi ben pişmemişken bile yiyorum çok lezzetli bence de.
YanıtlaSilTamir olayı daha doğrusu içerisini açma ben de çok severim ama ben bilgisayar arabanın kaputu :))
1 yıldan fazla fren hidrolik yağı takviyesi yaparak kullandım arabayı:) sağa çekip kaputu açmış sıska bir kadın getirsene gözünün önüne:))
Antalyaya yerleşmeden önce tadını bilmediğim kerevizin şimdi tiryakisiyim. Herşeyini severim; terbiyeli etli pişmişini (ki bunun için saplarını kullanırım), portakal suyuyla pişmiş zeytinyağlısını (köklerle) ve sadece Antalya'da gördüğüm maydanoz gibi taze saplarını salatada (ki o nasıl bir lezzettir), ayrıca yoğurtlu cevizli olanı da severim. Hatta kökünü çiğ bile yiyebilirim. Bu arada genel izleyici kitlesi gibi ben de paskalyalarına yöneldim direkt, diyettte olmama rağmen. Neyse diyetim bitince bir gün sana 18 çayına gelirim yaparsın:))
YanıtlaSilKurabiyeci ida'ya ve aşçı annesine öpücükler...
vayyyyyyy kereviz ,paskalya ,pirzola yani zeyinyağlıda yaparım hamur işişde et de diyosun:)
YanıtlaSilaldım mesajı:))
afiyet olsun
tek kelimeyle harikasin , hem mutfakta ama en cok ta annelikte :) idanin eski keyfine donmesine cok sevindim xxx opuyorum xx
YanıtlaSilbayılırım paskalyaya.Bende dün anneme diyordum paskalya yapsana diye.O da çok güzel yapar nitekim.Geçen o kadar canm çekti ki,aldım pastaneden bir tane.3*5 Tl dedi vicdansızlar yahu,bi tanecik paskalyaya.
YanıtlaSilOlsa da yesek.
Ellerine sağlık Ebrucum.
Afiyet olsun herkese..
YanıtlaSilGaripsedim ilkin gerçekten hangi blog bu dedim. Ben de yazacağım bir iki tarif :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSil"gerçek yemek yok mu la" behzat ç türkçesi :)) bence de o yemekle doyulmaz. hadi bu şekilde pişirilirse güzel . havuç yasakladı doktor bana ama.
Dost'ta çalışanlara imreniyorum. Her gittiğimde aklıma gelir. Adamlar bir de burada çalışıyor derim.
Huzurlu bir pazar olmuş ebru'cum, ne mutlu:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım kerevizin her türlüsüne bayılırım çocukluğumdan bu yana maalesef goncam pek hoşlaşmıyor bende kızlarla kendime kadar yaparım:)
YanıtlaSilPaskalyalarında harika görünüyor canım ne güzel bir pazar olmuş sana.
İyileştiğinize çok sevindim :)
Leylak Dalımm sen gel yeter ki ben sana tepsi tepsi yaparım. Kerevizi ben de çok seviyorum yeşil olan yerler de ayrı lezzettli cidden.
YanıtlaSilSezobigocuğum yaparım yaparım:) Çocuk da yaparım kariyer de paskalya da kereviz de. Kuzum siz döktürüyorsunuz imrendim ne yapayım:)
Özlemciğim ben de sizi öpüyorum. Keşke dediğin gibi olsam ama senin öyle görmen sevindirir beni çok seviyorum senin pozitif duruşunu dinginliğini anneliğini.
Yaruzem mutfaktakileri 3.5 ile çarptım canım:)) Sabah ısıtıp satsam mı dedim:)
Ben sana yaparım.Gören de para göz sanacak ama ömrüm paralarla geçti bana ait olmayan paraları saymakla:))
Profösör teşekkürler.
Burakcığım http://nehirida.blogspot.com/2009/06/guler-misin-aglar-msn-manzaralar.html burada Ulaştan söz etmiştim Behzat Ç.'den etkileşim değil onunkisi bildiğin odun benim kardeş:)) Maço filan. Havuç neden yasak ki?
Dosttakilere ben de çok imrenirim kışın sıcak yazın serin hafif bir müzik ve kitap kokusu.
Deli Annem oldu oldu:) Yorucuydu ama güzeldi.
İkiz annem pazar hiç bitmese her gün pazar olsa hiç işe gitmesem :)
tam paskalyanın tarifini isteyecektim ki, yorumlarda gördüm. pek sevindim. teşekkürler.
YanıtlaSilbenim blogum da yemek tarif blogu diil ama arada değişik güzel tariflerim olursa paylaşıyorum. bize de beklerim :)
''panik yapmayın yanlış blogda değilsiniz''kısmına koptum.:))çok beceriklisin maşallah..
YanıtlaSilpazar gününü bu işlerle geçirmişsin..olsun , belliki seviyorsun mutfağı..bu arada mutfak tezgahımız aynı granit..
ebru ya cuma günü ankaradayım iş yerine yakın bir müze var mı?gelmişken görsem seni...
İdayı el becerisi için teşvik etmen çok iyi, bence de gerçek tornavida kullansın.
YanıtlaSilKereviz söz konusu olunca bende kardeşin gibi söylenirdim herhal...
pazartesileri ben de savaştan çıkmış gibi oluyorum. temizlik, çocukların banyosu, yemek ve diğer ev işlerinin yanı sıra bir de gezmek istiyor canımız :))) paskalya gerçekten de harika görünüyor. ellerine sağlık...
YanıtlaSilHehheh,kardeşinin yorumuna bayıldım.İyi ki pirzola varmış,anne gelmiş sarma getirmiş.Yoksa çocukcağız aç kalacakmış :)
YanıtlaSilYorulmuşsun ama güzel bir gün olmuş,belli.
özlem
Nehir İda madem kereviz seviyorsun, o zaman portakal soslusunu ve ayvalısını da yapmalısın.. enfes ötesi oluyor :)))) hadi bakalım afiyetler olsun :)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorsun..Yaptıkların nefis olmuş belli ki..Güzel haftalar..:):):)
YanıtlaSilGelirim tabi ki Gülcan hoş geldin:)
YanıtlaSilÖz'üm canımm benim iş yeri merkeze epey uzak sanayi bölgesi canım ne kadar kalacaksın hemen dönecek misin? Çok isterim görüşmeyi.
Annelili kereviz sevmeyenler de epey çokmuş:) Yıllardır birşeyler yaparken çağırıp ortak ederim erkek çocuk mutfakta işi yok diye hiç düşünmüyorum öğrensin:)
Anne kaleminden sorma canım sorma işe gelmek tatil bazen:)
özlemciğim güzeldi evet:) Pazartesi hamur işi beslenme o nedenle mutlaka yapıyorum bazen annem stokluyor 1 hafta yapmıyorum:)
Momentos canım Leylak Dalım da demişti merak ettim denemeli.
Süs Payım iyi haftalar yorucu ama güzeldi pazarımız.
Bunu daha önce de söyledim sanırım: Sana bir Pazar günü misafir olacağım.
YanıtlaSilHarika bir pazar olmuş,kereviz ve paskalya çörekleri nefis gözüküyor,ellerine sağlık.Tabii ki İda'nında.Sevgiyle kal...
YanıtlaSilSeyyarat canımm gel hatta gitme bizde kal biraz.
YanıtlaSilNot: Şu mektup olayına da tekrar girelim olur mu bazen okuyorum :)
Nehireciğim teşekkür ederim. İda çok mutlu oluyor böyle şeyler yapınca ben yaptım diyor yiyenlere de:)
Seyyarat özellikle seni ve Aglea'yı bekliyorum.
YanıtlaSilNeden özellikle siz diyen olursa 2 yıldır kadınları olmadık saatlerde aç karnına oldukları anlarda böyle tahrik ettim de ondan:)
Ebru 17:00 çayı değil miydi o :)
YanıtlaSilYalnız itiraf ediyorum görseli görünce noluyoruz yaa dedim :)
bizim eve de kereviz girmedi henüz. tadını bilmem. bizim buraların mutfağında yok ki. nasıl pişirilir onu da bilmiyorum.
İda nın iyileşmesine çok sevindim canım.
paskalya her p.tesi okula mı gidiyor?
Ellerine sağlık.
bu nasıl hamaratlık böyle tebrik ederim çalışan annenin haklı gururu:)) ve yeni mutfağınada ucundan azıcık göz attım güzel olmuş canım gördüğüm kadarıyla tümevardım ben;)
YanıtlaSilBenim çay 17'ye yetişmedi ondan 18 oldu:))
YanıtlaSilCanım her pazartesi beslenmesi hamur işi ve bitirdiği tek şey paskalya ida yuvarlak yüzlü tombik sanılıyor yazın resimlerde göreceksin nasıl zayıftır. Beslenmesine hazır şeyler koymamaya özen gösteriyoruz annem de ben de.
Yavrum danone yoğurdu çok yıllar sonra öğrendi reçelli yoğurtları danone sanıyordu:)
Kereviz çok lezzetli ve besleyici dene mutlaka.Öpüyorum sizi
meyracığım evet unuttum bak mutfağın kısmi görünüşü:) Sadece tezgah ve aradaki fayaslar değişti.
YanıtlaSilÖz'üm ile aynıymış bak granitlerimiz de:)
Ohhh ne güzel.Hep calis hep calis olmaz ki.Cok begendim bu yaziyi ben.
YanıtlaSilEllerine saglik.Kerevizi ben de oglum da cok severiz.
Benim erkek kardesim de böyleydi Ebru.Herseyi eline alir tamire ugrasirdi.Simdi herbiseyden anliyor.Aferin iday´ya.Öpüyorum sizi
Bence arada yayınlamalısın böyle güzel şeylerden de..Nefis gözüküyorlar..
YanıtlaSilİda'nın bu meraklı halleri de aynı yeğemin Mete gibi..Keşfetmeyi seviyorlar:)))
Heralde tarif göreceğim son komşumdur diye düşünürkene kendimi gözleri yerindne fırlayacakmış gibi görmek krize neden oldu(gülme) :))
YanıtlaSilBak çok fena sinirlendim size özel post gelecek bugün benden takip edin tarifci takımı :))) elien sağlık idamı öpüyorum senide öpem bari :)
mimin var canım...
YanıtlaSilHarikasın vesselam,keyifle okudum yazını.Çalışıp evdede birşeyler yapınca bendede güzel birşeyleri yapmanın verdiği''Vijdan rahatlaması''geliyor:)Paskalya ve kereviz harika görünüyor,bu arada İda'nında meslek seçiminde ilerde zorlanmayacağı kesin!Çok tatlı..
YanıtlaSilOh ellerine saglik! Paskalyayi aynen pastaneden cikmis gibi yapmissin helal olsun. Pirzolayi canim cekti. Ida'nin da ellerine saglik ayni annesi:)) Afiyetler olsun
YanıtlaSilBen o kerevize bakmayayım bile,değil görmek,yemek,kokusuna bile tahammül edemem.Şöyle ki,pazarda alışveriş yaparken arkamdaki tezgahta olduğunu görmeden kokusundan anlıyorum ve oradan uzaklaşıyorum...
YanıtlaSilPaskaya tarifini aldım benim miniklere de yapayım.
Benim oğlum da meraklı sökmeye takmaya,annesinden göre göre o da başladı tabi :))
Nasil hamarat bir kucuk adam o oyle :))
YanıtlaSilbirde tarif iyidir guzeldir, sadece yemek blogculari pisirip yemiyor bizde pisiriyoruz dimi ama ;)
ben o kerevizi okadar abartmışımki 4 gündür ye allah ye geberecem artık bugün.
YanıtlaSilAslıcığım ben de sizi öpüyorum kereviz sevenler derneğine hoş geldin:)
YanıtlaSilTamirden anlayan biri mutlaka olacak evde ama parça arttırmayacak:)
Sihirli Günceciğim yayınlarım bu pazar sırada ev yapımı ekmek var:)
Ülkücüğüm her parmağımda ayrı marifet :))
Limon Çiçekleri kadının işi zor netekim her yerde değil mi?
Didemciğim çok hoş oluyor ard arda birçok konuyu yorumlaman:) umarım bugün yemişsindir de kendimi suçlu hissetmem:)
Ebruşum afiyet olsun yap yap sen becerikli hatunsun. Ama kereviz sevsen olurdu:)
A-H
A-H benden kimse beklemiyor neden bilmem tanıyanlar da dahil yoksa eklerim eklerim:) kaptırıp gidersem şaşırmayın.
YanıtlaSilSerpilciğim fazlası da zarar olmasın dikkat:)
Kereviz bizim evin en sevilen yemeklerindendir. Hatta kızlar okula bile götürürlr öğle yemeği için:))
YanıtlaSilLalenin bahçesi ne güzel çocukların sevmesi eşim de ben de çok seviyoruz İda biraz nazlı yer ama neticede yer:)
YanıtlaSil