Sayfalar

16.05.2011

Bu da Mim:)


Parmak uçlarıyla çenesini hafifçe yukarı kaldırdı.
Ağlıyor musun ?
Yanıt veremedi. Ağlamıyorum derse inanmayacağı ortadaydı. Ağlıyorum derse sebebini anlatması gerekliydi. Sadece sustu.
Yanağından aşağı süzülen yaşlara aldırış etmeden sadece sustu. Yolunu bulurdu her göz yaşı, sebebini bulurdu biliyordu...
Seke seke önünden geçip giden kırmızı topa takıldı gözleri. Gideceği yere kadar götürüp bıraktı. Ellerine alıp gökyüzüne fırlatmak isterken hareketsiz oturdu ve seke seke gidişini izleyebildi yalnızca.
-----------------------------------------------------------------
Şimdi bu yukarıdaki paragraf tamamen uydurmadır. Bir hikaye olacak ileride. Dolaşa dolaşa. Başlangıcı Momentos'un yapmasını rica etsem eğer o kabul etmezse Avram'dan rica edeceğim:)) bakalım ne olacak?
Resim Ben ve Fujican.

38 yorum:

  1. aaa seve seve :))

    ****************************

    Top, kendisine müdahale edilmeden yolun aşağısına doğru yuvarlandı, yuvarlandı... ve en sonunda kaldırıma çarpıp, son bir hızla kapısı açık bahçeye daldı. Çimenlerin üzerinden aşıp eskimiş, bakımsız bir süs havuzunda yolculuğu son buldu. Bahçede kendi halinde oynayan sarı saçlı çocuk, büyülenmiş gibi baktı kırmızı topa. Sahibinin olup olmadığını anlamak için etrafa bakındı ve yerinden kalkıp topa doğru yürüdü. Ağaç dallarının arasından süzülen güneş ışınları, çocuk ve kırmızı topun etrafında adeta oyun oynuyordu. Çocuk tam topa doğru uzanırken içeriden annesi seslendi. "Alper, yemek hazır oğlum" Topa uzanmış eli bir an tereddütsüz kaldı ve seslenme ikinic kez tekrarlandığından vazgeçip topa bir tekme attı. Top bahçeden uçarak aştı, nereye gittiğini görebilmek için eliyle güneş gelen gözlerine siper yaptı ama başarılı olamadı ve eve doğru koşmaya başladı.
    **************

    YanıtlaSil
  2. bence hem Momentos'dan hem Avram'dan iste. hatta en çok Avram'dan iste :))

    YanıtlaSil
  3. harikaa:) kim devam etsin yazmamışsın:) Avram etsin değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Evet Avram devam etsin lütfen:)

    YanıtlaSil
  5. E olur valla.. Avram' dan isteyelim :)) bakalım neler yazacak..?

    YanıtlaSil
  6. Çeteye geldim.. Resmen çetecilik bu.

    YanıtlaSil
  7. Avram bekliyoruz heyecanla:) Hikaye çetesi . Mayamm da yazsın Kedi de sonra toptan yayınlarız birleştirip:) Yazan isim versin ama kimi istediğini.

    YanıtlaSil
  8. Yuvarlandım. Önce sokak boyunca, bir bahçeden içeri düştüm. Canım yanmıştı, küçük bir çocuk aldı eline, oynadı. Elleri sıcacıktı. Gülümsüyordu. Ben de gülümsedim. Gülümserken, dişleri uzadı; büyüdü. Yüzü çizgi çizgi oldu. Ses geliyordu. Ses geldikçe çizgiler arttı. Eline aldı beni, elleri soğuktu artık. Bir vurdu tekme ile, yeniden bahçenin üstünü aştım, yola düştüm. İki kez zıpladım, yol sertti, taşlıydı. Toza battım. Birden.. Bir şey çarptı bana. Sert, soğuk. Koca koca gözleri vardı ama bebekleri yoktu gözlerin. Sarı, büyük bir ışık saçıyordu gözlerinden. Kırmızıydı burnu. Ağzı yoktu, ama nefesi vardı ve sıcaktı. Çok sıcak. Sadece çarptı, kaldırımın kenarına gittim. Durdum. Elleri siyah boyalara batmış bir çocuk aldı eline. Evirdi beni, çevirdi. Bir sandık vardı yerde, onu aldı kayışından boynuna astı sandığı, gülümsedi bana. Dişleri beyazdı. Koltuğunun altına kıstırdı. Bir omzunda sandık, diğerinde ben. Yürümeye başladı.

    YanıtlaSil
  9. bu mim çok ilginç ve eğlenceli olmuş şimdi bende merakla yorumlara bakıyorum :)

    YanıtlaSil
  10. Kim devam etsin Avram?
    Şerifeciğim ben de heyecanla yanıtları okuyorum :)

    YanıtlaSil
  11. Avramm çok güzel artık bol bol bu çeteyi görebilirsin:)

    YanıtlaSil
  12. Avram:)))

    Beenmaya devam etse?

    YanıtlaSil
  13. Dedik ya işte, eşşek arısı diye.:)))

    YanıtlaSil
  14. ya bir dakka ben anlamadım nereden nasıl devam edicem bu bir.

    eşek arıları kovalasın seni AVRAM bu da iki...

    YanıtlaSil
  15. Ben niye şaşırmadım ki? Kendisi laz dır.Lütfen birisi bir daha anlatsın.:)
    Önce Nehir İda başladı, momentos Onun kaldığı yerden devam etti.Onun yazdıklarını da yorum kısmında görürsün. Ben de Momentosun kaldığı yerden. Ben de yorum kısmına yolladım. Şimdi de sen, eğer becerebilirsen tabii benim bıraktığım yerden yazmaya devam edeceksin. Pek hevesliydin ya Avram da Avram yazsın derken:))

    YanıtlaSil
  16. düşündüm de ben beceremem şimdi. lazım ya hani. o yüzden beni es geçiver sevgili Nehir İda'cım. becerebilenler tamamlasın :)))

    YanıtlaSil
  17. Sen de beceremezsen mayamm?? Parayı hatırlatıyor gittiği yer ağlarım bak:)

    YanıtlaSil
  18. Benim başıma sar, ondan sonra tüy.Yok öyle.Oturup yazıyorsunuz hanımefendi.:))

    YanıtlaSil
  19. ağlama kuzum ağlama sakın valla başımı kaşıyacak vaktim yok şu an. eğer fırsat bulursam sırf senin hatrına yazarım :))

    YanıtlaSil
  20. ya bak ben bugün valla bir tuhafım. yazmak istediğimde vakit bulamıyorum vakit olduğunda yazacak bir şey. hep bu Avram'ın yüzünden ://

    malum mimleri vakti zamanında yazmamak gibi bir huyum da var huyum kurusun. şimdi bu mim burada takılıp kalmasın yoksa daha çok bekler. pas geçeyim ben en iyisi. hepimizin hayrına olur bu :))

    YanıtlaSil
  21. Kediye haber salalım tez yanıtlaya..

    YanıtlaSil
  22. ihtiyaç var dediler geldik. buyrun???

    YanıtlaSil
  23. Kedicim en son Avram da kaldı hikaye onun bıraktığı yerden devam:)

    YanıtlaSil
  24. Ne kadar zaman olmuştu ki acaba tırnaklarının arası ayakkabı boyasıyla dolan ellerim böyle bir oyuncağa dokunmayalı? Kaç zamandır bu boyacı sandığıydı nasırlı parmak uçlarımın değdiği tek nesne? Şaşırdım, ne yapmalıydım? Oyun oynamayı unutalı yıllar olmuştu. Bir korku sardı çocuk bedenimi. Sonradan monte edilmiş gibi duran koca nasırlı ellerimi titretti aynı korku. Oyun oynamayı unutmuş bir çocuk, çocuk olma hakkı elinden alınmış bir çocuk ne yapardı ki bir topla?

    YanıtlaSil
  25. görev bilinci işte bendeki. buyrun bu kadar oluyor bu kafayla :) hayrını görün...

    YanıtlaSil
  26. Süpermiş
    Kelemlerine sağlık

    YanıtlaSil
  27. Aslında öyle de güzel durmuştu avuçlarının arasında. Yanaklarında tuhaf ve şaşkın bir gülümseme. Bunu yok edip saklamalıydı o topu. Yoksa biri gelip 'o benim, ver ' diyerek dokunacaktı omuzuna. Benim olmayan bir şeye emek vermeden, yazın ter döküp kışın üşümeden sahip olmanın doğru olup olmadığını düşünürken bir yanı, bir yanıysa sabahın güneş ışığıyla arkadaşlarının arasında onunla oynayabilmeyi hayal ediyordu. Çokmuyduki bu? Azdı. Çok olmuştu babasından bir şeyler istemeyeli. Annesinin hüzünlü yüzüne hüzünler ekleyecek sanıyordu 'top kaç para ki anne?' diyecekken. Bunu bile soramıyordu. Yüzümü yıkamalıydım. Allah göndermiş olmalıydı. Sahibi yoktu. Benim oldu...

    YanıtlaSil
  28. okudugum en güzel mimlerden bir tanesi..
    Yazanlarin kalemine saglik..

    YanıtlaSil
  29. Okurken once gercek sandim. Aman gozyaslarin akmasin! Neyse hikayeymis rahatladim. Bekliyoruz ceteden tamamini o zaman:)

    YanıtlaSil
  30. Saadetciğim teşekkür ederim:)
    Devam mı tamam mı?

    Sünter, didem teşekkürler siz devam edin olur mu sünter?

    YanıtlaSil
  31. Çok hoş :):):):)

    YanıtlaSil
  32. ne güzel ve eğlenceli çok hoş ne güzel kalemler var ya maşallah:))

    YanıtlaSil
  33. Ben de çok keyif alıyorum okurken Süs Payım sen devam eder misin veya Sezo:)) Galiba Sünter görmedi.

    YanıtlaSil
  34. Nehircim benim öyle kurgulama gibi bir yetenegim olsaydi seve seve devam ederdim ama nerdeee:))

    YanıtlaSil
  35. Nehir İda, şimdi kapanışı sen yap ama yine senin anlattığın ağlayan kişiye bağla bence :)) ne dersin?

    YanıtlaSil
  36. Seve seve sonlandırırım ama akşama ancak:)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?