Sayfalar

22.05.2011

Devam...

'Hayat devam ediyor' ne güzel bir cümle.
Bir fotoğraf geliyor gözlerimin önüne keşke çekilseymiş dediğim türden.
İda ile uyuyakaldığım yatakta annemin üzerimi örtmesiyle kendime gelip hafiften üzeri açılan İda'nın üzerine kaydırdığım battaniye. Kalktım ve gülümsedim. Annem önce benim üzerimi örtmüştü. İda'yı benden daha az sevdiğinden de değil üstelik tıpkı benim İda'nın üzerini örttüğüm nedenle.
Aslında hiç tarif edemediğim nedenle.

Bugün gülsün diye yüzüm gözlerimin içine bakarak;
- Sen ne şanslı kadınsın dedi eşim.
- Neden böyle söylüyorsun dedim.
- Benim gibi kocan var dedi:) Beraber güldük.
Cidden hayat devam ediyormuş. Oysa ben o gün ölürüm sanmıştım.

9 yorum:

  1. "..ben o gün ölürüm sanmıştım" cümlesi çok dokundu bana. Ölüm sanmakla başa gelmiyor Ebrucuğum. O nedenle ölümü değil, hayatı düşünmeli...
    :)

    YanıtlaSil
  2. Çektiğimiz acılar olmasa nasıl mutlu olurduk? Ya ölüm hiç olmasa... Hiç bitmeyen bir hayat korkunç olmazmıydı?

    YanıtlaSil
  3. bence de şanslısın, tabi ki O da şanslı, yani şanslısınız:))

    Babam anlatmıştı bu öyküyü:
    büyük baba-oğul yağan karı kürümek için birlikte damaç ıkmışlar. genç adam kısa kollu gömlek giydiği için baba kızmış oğluna.
    "üşüteceksin in aşağıya da ceket giy" diye üç kez tekrarlayınca oğul, "baba karışma benim üşüteceğime" diye kükremiş.
    Adam usulca eve inmiş, kundaktaki bebeği (torunu) dama çıkarıp karın üzerine koymuş. Oğul bebeğini görünce fıralmış ve kucağına almış, bir de bABASINA BİR DAHA KZMIŞ.
    bABA:nasıl ki senin bebeğin üşütecek diye kucağına aldıysan, sen de benim bebeğimsin. bu sonsuza kadar böyle kalacak" demiş. oğul babanın elinden öperek, özür dilemiş..

    YanıtlaSil
  4. Hayatın tam gaz devam ettiğini anlatan ne çok şey var oysa etrafımızda farkedemediğimiz, ben oyun oynuyorum yaklaşık bir yıldır herşeyi farketme oyunu, sokağa çıktığımda insanların bakışlarından tut da yağmurda topraktan yüzeye çıkan solucanlara kadar bakmışım da görmemişim meğerse çok uzun zamandır diyorum, fotoğraf makinana sarıl farketmediklerini farkettirecek sana, sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. acı tazeyken yakıcılığı çok şiddetli olur da zaman diyorlar ya işte zaman sana da ilaç olmuş.iyi de olmuş.sarıp sarmalaman gereken koca bir dünyan var çünkü.

    YanıtlaSil
  6. EG hakikaten :))Eşim böyledir ummadık anlarda çok hoş şeyler yapar.

    Ekmekçim o gün gelir aklıma bazen aslında hissettiklerim gelir. Yaşayamayacağımı düşünmüştüm. Herşey bitti dediğim bir andı. Bitse ne çok şeyden mahrum kalırmışım başta oğlumdan.Hayatı düşünüyorum aslında hem de çok ama işte bazen gelip giriveriyor kafama o günler.

    Hüznün Tadı dediğin çok doğru ölümü kabul etmeyecek yaş ve konumdaydım ama şimdi öyle değil.Teşekkür ederim.

    Zihni Abi ne hoş bir ders bu annemle yaşadığım gibi:) Teşekkür ederim babana ve tabi sana.

    Sinemciğim tam gaz cidden ve baktıkça görülen şeylerle dolu dediğin gibi bugün onun sevdikleriyle onun için birşeyler yaptık. Teşekkür ederim canım

    Sitareciğim abam çok güçlüydü ve idolümdü hayata direnişiyle o yaşta algıladığım kadarıyla ve hep kendimize yetebilmeyi öğütledi. Hazırlar gibi gidişine ve ondan kaldı güçlü olmak. Koskoca dünyam var cidden kucaklanmayı bekleyen teşekkür ederim canım.

    YanıtlaSil
  7. ahhh diyorum ahhh insan ölecekmiş gibi oluyor ama ölünmüyor.gerçektende hayat devam ediyor ve vakti zamanı gelince ağlayan o gözler tekrar gülebiliyor ...

    YanıtlaSil
  8. ölecekmişiz kadar ağır gelen günler yaşamak zorunda olduğumuz gerçeğiyle silkeliyor bizi.

    YanıtlaSil
  9. Guzelmis:))Hep boyle gulun...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?