Sayfalar

10.10.2011

Öneri ve Yardımlarınıza İhtiyacım var

Yoğun bir işgünü ardından yeni gelişmeleri aktarmam lazım blog böyle bir şey:) 
Yaz biterken işi bırakmak için girişimde bulunmuştum hatta bunu konuştum da. Neden İda'nın okulu idi. İstediğimiz gibi bir okul bulduk kayıt da yaptırdık. Buraya kadar her şey güzel. 08.45 de başlayan ders için sabah 7 de servise biniyor tamam anne yüreğim dayanmıyor ama yapacak bir şey yok.  Eşim de ben de eve gittiğimizde İda'nın derslerini yaptırmak için kalan zaman yetmiyordu. Etüd için de servisi ayarlayamadık. Etüd olması konusunda geçen hafta öğretmeni ile görüştük ve sınavlara hazırlamak için şimdi başlaması gerektiğini ve gönderebilirsek iyi olacağını söyledi. Servis başka öğrenci olmadığı için kabul etmedi. Normal saatinde yine servisle geliyor ama etüd olursa olmuyor. Bu arada iş meselesi okul değiştirince mecburen askıya alındı neredeyse 1 maaş kadar gideri oldu şuan itibariyle:)
Dün Üniversiteyi yeni bitirmiş bir abla ile görüştük. Maliye mezunu ve kendisi de sınavlara hazırlanıyor. Ailece gidip konuştuk. Yeme, içme, bakım vs.konularında bir beklentimiz olmadığını yalnızca istediğimizin derslerini yaptırma konusunda disiplinli davranmasına yardım edecek, soru sormak istediğinde yanıtlayacak biri olduğunu söyledik. Kabul etti ve anlaştık. 
Anneannesi yemeğini yedirip Tuğba ablası'na teslim edecek ve bizim evimizde biz gidene kadar dersler bitecek, test çözülecek. Bugün itibariyle de başladılar.
Cumartesi ve pazar günleri cimnastiğe gidiyor. Cimnastik ardından yarım saat bilgisayar izni var onu kullanıyor ve hava güzelse sokağa çıkıp oynuyor (bu hafta cezası bitti) 
Daha deneyimli arkadaşlardan şunu öğrenmek istiyorum aslında;
Daha 3.sınıfa gidiyor ve abartıyor muyuz?
Ders çalışmasından daha çok o disiplini sağlamak amaç. 4.sınıf çok daha zor ve önemli şimdi sıkı tutmazsak sonra daha zor olacak. 
Çocukları yarış atı gibi koşturmaktan nefret ediyorum ama bir de gerçek var sınavlar gibi:(( Onun oyun çağında bir çocuk olduğunu unutmuyoruz ve ona uygun davranıyoruz ama çok mu yükleniyoruz sizce?

49 yorum:

  1. off off Ebru. Ben daha kreşte bunu yaşıyorum. bu sene kızımı 3 yarım gün göndermek istedim. ama müdiremiz çoğu şeyden geri kaldığını söylüyor. almancasıymış müziğiymiş. iyi de ben kızımı bişeyler öğrensin diye değil oyun oynasın diye gönderiyorum. işi tamamen ticarete dökmüşler.
    İda akıllı çocuk. hiç birşey bizim zamanımızdaki gibi değil. inan bana ben çoğu ilkokul ödevinde zorlanıyorum.
    bu sınavlar çocukların çocukluğunu aldı elinden.
    ne desem bilemedim be arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. cocugunu cok iyi taniyan bir anne olarak dogru karari verecegine inaniyorum.

    YanıtlaSil
  3. Evet çok yükleniyorsunuz .Merak ediyorum lisede ne yapacaksınız?Sonuçta 3 sınıf öğrencisi ve çoçuk.Ne zaman nefes alacak?merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Hımmm zamane çocuklarının işi bizim gibi anne-babaların yüzünden epeyi ağır.Herşey plan ve program dahilinde.Aslında bu onları disipline etmek adına en uygun adımlar fakat bazen bende senin gibi disiplin adı altında çocuklara eziyet mi ediyoruz sorusunu sordurtuyor.
    Ama ileride yaşayacağı maratona şimdiden adapte olması,kanımca mantıklı olanı.Araya kendi isteği ve seçimiyle keyif alarak katılacağı,nefes aralığı niteliğinde etkinlikler eklemek onu çok bunaltmayacaktır diye düşünüyorum naçizane...
    Kolaylıklar diliyorum Ebrucum.
    Veeee 3 çocukla o dönemlerimizi düşündükçe fazlaca daralıyorum :(

    YanıtlaSil
  5. Şu sizin programı benim kıza dayatacağım, ertesi gün mahkemede soluğu almazsa ne olayım.

    YanıtlaSil
  6. Ha bir şey daha var.. Siz karı-koca, GPU-NKVD eğitiminden falan geçtiniz mi? Bu ne lan???

    YanıtlaSil
  7. canim bence cok iyi yapiyorsunuz, neden rahatsiz oluyorsun ki??...bencede simdiden baslamak cok onemli...ben Rozerin 2 bucuk ya$inda oldugu halde gozume kestirdigim bir kac ozel okullar icin simdiden evi bile ta$imayi dusunuyorum, yani o okullara gitmesi icin daha iyi bir bolgede yasamak sart vs. vs.....icin rahat olsun ve eminim bu yaptiklarinizin kar$iligini alacaksiniz...sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. yazılıp, çizildiğinde abartı gibi görünse de plansız bir hayat düşünülemez..bu da onun hayatının planı..esnek zamanlar da olmak kaydıyla bence disiplin şart..bir de önemli olan spora kendi isteğiyle gitmesi, abla sizin vakitsizliğinizi kapatan bir unsur bence problem yok..
    şu an biri üniversiteli biri liseli iki kızla o evreleri aynen o şekilde yoğun yaşadık.spor, sosyal aktivite, müzik, hobi, sınavlar, hepsi bir arada oldu..sonuç çok güzel her sıkıntıya da değdi..zahmetsiz rahmet de olmuyor hem :)
    kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Nehir deneyimli biri olarak bu okadar ince bir çizgiki çok iyi karar vermen gerek..oğlum şimdi 25 yaşında birde 22 yaşında kızım var..
    oğlum ilk cocuk olduğundan disiplinli yetiştirdim öyleki evde çift kitap çalışıyorduk ve ilk okul ikinci sınıftan beri her hafta seviye belirlemeye giriyordu.Şişli terakki zaten disiplinli bir okul omasına rağmen birde hafta sonları kursa yazdırmıştım ...derken oğlum 4.5 gibi not aldığında artık ağlıyordu neden 5 değil diye giderek a sosyal olmaya basladı ve ilk okul beşte peşini bıraktım çünki onu kaybediyordum..o displinle tüm anadolu liselerini ve istanbul üniyi kazandı durmnadı yükseği bitirdi ve hala durmuyor ..acaip bir hırs var hiçbirşey yeterli gelmiyor ona artık..kızım ise hiç üstüne düşmedim kendi kendine başardı herşeyi... çok daha sosyalve hayat dolu..kısaca iyi düşün derim. sıkma ev ödevlerini yapması ve haftasonu kurs yeterlidir ve unutma büyüdükten sonra çocuk olma şansı yok oyun hakkı tanı ona..çocukluğunu yaşasın..sevgiler

    YanıtlaSil
  10. bence yaptığın çok doğru, hiç pişman olma..gayet güzel kararlar almışsın...

    YanıtlaSil
  11. İda okuldan geldiğinde sizi üzmeden derslerini tekrar ediyor ve derslerinde de başarılıysa gerek yok derim.
    Bi de bi de, kafanı karıştımak istemem ama özel ders veren öğretmeniniz,ilkokul öğretmenliğinde okuyan bir öğrenci yahut ilkokul öğretmeni olsaydı keşke.Ben matematik mezunuyum, 6.sınıftan mezun öğrencilere kadar her sınıfla ilgilenebilirim ancak ilkokul öğrencisine matematik anlatmak beni dahi zorluyor.Çünkü onların öğrenme şekli çok farklı.Kafası karışmasın derim.

    YanıtlaSil
  12. Her yorumu 2 defa okudum o kadar kıymetli ki dedikleriniz.

    Eşim de ben de eve 20.00 gibi geliyoruz yazın çok daha geç. İda 6.30 da kalkıyor ve en geç 21 de uyuması gerekiyor. Yemek vs.işlerini annem hallediyor (idanın) ama bizim eve gelip yemek yemeyle uğraştığımızda saat 21 oluyor:( Annem ders çalıştıramıyor anlamıyorum da diyor zaten ida da annemle çalışmıyor:( Abla da ida ya özel ders vermiyor asında bugün ilk günleriydi neler yaptıklarını hem ida ile hem de Tuğba Abla ile konuştuk. Gün içerisinde yaptıklarını tekrar etmişler, test çözmüşler ve kitap okumuşlar. Zaten dün de ders vermekten ziyade ders yapma saatinin düzenli olması yaptıklarının tekrarı ve ertesi gün yapacaklarına bir kez göz gezdirme şeklindeydi beklentimiz öyle de yapmışlar.

    Eksiğimiz, yetersizliğimiz zamanla ilgili. Dersleri bitene kadar beklersek uykusu geç kalıyordu.

    Cimnastiğe kendi isteği ile gidiyor hatta çok yoruluyorsun bu sene istersen gitmeyebilirsin dedim gitmek istediğini söyledi.

    Sinemaya gidiyor sokakta oynayabiliyor spor yapıyor. Asosyal de değil ve biz ondan hep başarı da istemiyoruz. Galiba mesele kendi vicdanımızla ilgili biraz üzülüyoruz ve sürekli yöntem arıyoruz. Bu akşam sadace oynadık neşeyle ve acele acele ders yapması gerekmeyen bir akşamdı. Çok da uyumlu olduğunu söyledi ablamız:)

    Üzerine çok gittiğimizi düşündükçe çok üzülüyorum ama ne yapılabilir karşısında onu da bilmiyorum.

    Sadece ödevlerini yaparken ona yardımcı olacak bir yardım bu. Özel ders değil:(

    YanıtlaSil
  13. Ebru yaw bu çocuk oyun oynuyo resim yapıyo çizgi film izliyo mu?
    3. sınıf biraz erken gibi geldi bana özür dileyerek
    hani ben mühendis oldum da nooldu diycem
    çok avam duracak
    ama tam olarak da durum bu
    bence mutlu olmaları daha önemli sanki
    ne dersin?
    ortaokulda bi arkadaşım vardı kaldı sınıfta ayrıldık
    sonra bi kere daha kaldı
    üniversite sınavını da kazanamadı 2 yıl
    benim üniversiteden "mühendis çıktığım" (ne komik laf ehe) yıl güzel sanatların bir dalına girdi üniversiteye
    ben bi üniversitede dekan sekreteriyim
    mühendis sekreter :)
    o şirket sahibi son model arabası ankaranın en iyi yerinde evi olan bi adam oldu
    hayat biraz da olacağına varıyor sanki
    ben çocukluğumu doya doya yaşadım köküne kadar
    hiç pişman değilim..
    İda da yaşsın biraz
    nefes almalı bence

    tabi bu sonuçta kişisel hayata bakış açısı :
    her anne hisseder evladı için neyin iyi olacağını
    sen de hissedersin
    aslında burada abartıyor muyum demen bile kendinin de abarttığını hissediyor oluşundan mı kaynaklı acaba?

    YanıtlaSil
  14. Nilhancığım kreşte başlıyor düşünmeler ve galiba hiç bitmeyecek.

    Aslıcığım umarım. Tek isteğimiz onun için doğru olanı yapmak.

    Parıldayan çiçek:( İşte bu cümlelerin kafamdan geçiyor olması bunu sordurdu ya bana:(

    YanıtlaSil
  15. Yaruzeciğim sen bu düşündüklerimizi ve yaşadıklarımızı x3 şeklinde yaşıyorsun of ne zor be canım.


    Yoldaş senin kız bizi evden atardı:))

    Rozerinin Annesi en iyi okul eve en yakındır dedik 42 kişiydi sınıfı. 3 defa öğretmen değişti eşim de ben de özel okula sıcak bakmıyoruz ama bir ara benim aklımdan o bile geçmişti. Şuan okulu çok güzel sadece biraz uzak ve yoruluyor o kadar ama sorum eve geliş saatimizdeydi. Takviye o nedenleydi.

    YanıtlaSil
  16. Emine hoşgeldiniz ve çok teşekkürler. Cidden abladan beklentimizin altını özellikle çizdik zamansızlığımızı kapatmasıydı istediğimiz. Hatta abla sokağa çıkartmış ders ardından. Sokakta da oynuyor ve kendi isteğiyle gidiyor spora. Annem yetemiyordu ders yaptırmak için ve bizi beklediğinde çok geçti:(


    Yüreğimdeki Yağmurlar çok teşekkür ederim deneyimlerinizi aktarmanız çok önemli benim için. Cidden çok ince bir çizgi. Öyle abartılı hırslı bir çocuk değil. Hatta tam tersi hırs yok. Biz de kimseyle kıyaslamamaya özen gösterdik yapabileceğini yaptığını bilmek yetti bu meselede sorun dediğim gibi bizim zamansızlığımızın takviyesiydi. 7 de yollara düşen bir çocuk 17'ye kadar okulda kalmasın istiyorum aslında. Etüd meselesine sıcak bakamıyordum servis olmaması da isabet oldu en azından eve geliyor annem yemeğini yediriyor.
    Hay allah ne zormuş:(

    YanıtlaSil
  17. Hiç vicdan azabı ya da tereddüt yaşama derim. Şu dönem kızım anadolu liseleri sınavı için hazırlanıyor ve ben _keşke daha erken başlasaydık_ diyorum. Ödevlerine yardım edecek birisi ayrıca bulunmaz nimet. Yalnız bir başka arkadaşın yaptığı öneriye katılıyorum; ilkokul sa ilkokul öğretmeni desteği çok önemli. Takip ederek bunu da halledersiniz.Ben uzun süre direndim: Çocuklar yarış atı değil, bir daha bu yaşlarda olmayacaklar, diye. Ama ne kadar kabul etmesekte bu büyük bir yarış ve geç kalındığında çocuktan daha fazla üzülen biz anneler oluyoruz. Yeteri kadar ve istediği sosyal hayatı yaşadığı sürece devam derim.

    YanıtlaSil
  18. iyi akşamlar 5 yıldır türkçe öğretmeniyim,şunu gördüm ki çocuklarımızı testlerden ziyade sosyal beceri yönünü geliştirmek lazım,gerisi zaten geliyor...çocuğun mutlaka birkaç tane ilgilenebileceği güzel hobisi olmalı...biraz da çocukluğunun tadını çıkartmalı...

    YanıtlaSil
  19. Kendinden örnek al iş yerinde uzun bir çalışma temposundan sonra evde sevdiğin seylerle uğraşmak nasıl iyi geliyorsa cocuklar içinde öyle...ayrıca o yaştaki çocuğun beyin algılaması ders acısından 45 dakika bu yüzden tenefüsler var..bunu devam ettirdiğin takdirde ödevini yapar ama beyin bişey almaz ..işin birde psikolojik yanı var kısaca beynini boşaltmalı ve sevdiği şeylerle uğraşmalı
    sevgiler iyi akşamlar

    YanıtlaSil
  20. Öz'üm senin de bu sene 3.sınıf değil mi öğrencilerin? Onlarda da Etüd filan var mı neden bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu şimdi neden böyle:(

    Büşracığım okuldan geldiğinde annemde kalıyor ve ders yapmıyor annemle babam gelince yapacağım sormam gereken şeyler oluyor diyordu. Biz gelince de yetişmiyordu.
    Söylediğin şeye şimdi takıldım aslında ablamız maliye mezunu ders vermiyor da hani evde anne babanınyaptırdığını yaptırıyor diyebilirim. Bilmiyorum bu konuda da sorun olur mu dersin? Belli saatte tekrar yaptırıp beraber kitap okuyorlar şimdilik. Hay allah kafam karıştı.

    YanıtlaSil
  21. Yazım Güneşim.
    Aslında galiba haklısın kendimi kötü hhissettiğimden soruyorum:(
    İda çizgi film izliyor hafta sonları, resim yapıyor hatta arada gitar çalıyor (gibi yapsa da) cimnastik yapıyor sadece ders yapmıyordu:)) Hatta o kadar seviyor ki oyun oynamayı üst katımızda geçen yıldan sınıf arkadaşları vardı anneler arabaları kaldırmıştı ben kaldırmamak gerekli diye kaldırmadım ara ara ceza vermek için elinden aldım:( Ama oynuyor diyebilirim canım. Babası her hafta cimnastikten sonra parka götürüyor oynatıyor.
    Yapmadığı tek şeydi ders onun için önlem alalım dedik.
    Talihsizliğimiz 3 öğretmen değiştirmesiydi ve ders çalışmak konusunda laçkaydı bu nedenleydi aslında takviye.

    YanıtlaSil
  22. özgürtamsen eşim bu konuda benden daha disiplinli ben bazen (aslında şuan bile) bu kadar gidilmemesi gerektiğini düşünyorum çocuğun üzerine ama istesek de istemesek de o sınavlara girecekler.

    sporcu olur müzisyen olur ne isterse onu olur. Ama bir gün bize dönüp siz hep çalışıyordunuz yardım etmedi kimse bana başaramadım demesinden korkuyorum:((

    YanıtlaSil
  23. canım, işini yapmayan bir eğitimci olarak cevap vereyim bu yaşta fazla yükleme yapmayın. programın detaylarını bilemiyorum ama henüz daha çok erken. iyi bir alt yapı almasını sağlayın evet ama bunu okuldaki öğretmeni ile yapın.

    bu yaşta etütler, özel dersler ancak çocuğu okuldan ve de derslerden soğutur. ya da idiot yapar ! iki seçeneğin ortası yoktur emin ol. dersten nefret ettirmeden ödevlerden sıkılmadan yardımcı olmaya çalışın.

    yeni program bu sistemde okumayanlar için biraz karmaşık eskiye benzemediğinden veliler zorlanıp destek alıyorlar. daha seyrek tutun, bunun daha lisesi var ki İda kesin o yaşa dek isyan edecek. üstelik ergenliğe girecek bi kaç seneye kadar :))

    YanıtlaSil
  24. Ekrem eğitimcilerin fikirleri çok önemli teşekkür ederim.
    Sosyal yönünü de elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz zorlamadan.
    1.sınıfta çok fazla hareketliydi psikologa götürdük öğretmen önerdi ve o da bize doğru yere kanalize etmeyi önerdi. O tarihten beri de cimnastik yapıyor. İlk gidişinde isteyip istemediğini sorduk çok istedi hala zaman zaman soruyoruz ve severek gidiyor biz de istediği sürece devam ettireceğiz.

    Gitara çok meraklıdı ve vurmalı sazlara:) Gitar aldık kurs isterse kursa gönderebileceğimizi söyledik kendim öğrenirim dedi:)) alıyor eline kendi kendine uğraşıyor ve hiç rahatsız olmuyoruz çıkan acayip seslerden:)

    Evdeki tam tam, davul vs. ne siz sorun ne ben söyleyim:) Hiç susuturmadık gürültü yapma demedik gümbür gümbür uğraşıyor. Resim yapmayı müzik kadar sevmiyor geçen hafta boğaz köprüsünü yapmış gösterdi beğendik kızdı bize. Bence güzel olmadı galiba ben resim yapamıyorum müzik yeteneğim var dedi güldük geçti:))

    Eski kutulara çok meraklı her ne kutusu olursa olsun attırmaz ve onları keser yapıştırır bişey yapar.

    Sosyal yönü ders yönünden kuvvetli aslında bizim destekleme nedenimiz buydu.

    Koleksiyonu var itinayla temizliyor filan sıralar bakar oynar metal minik arabalar.

    Gökyüzüne hayran her türlü yıldızı gök cismini babaıyla birlikte araştırır öğrenir.

    YanıtlaSil
  25. Yüreğimdeki yağmurlar vallahi gittikçe kafam karışıyor:(
    Biraz erkek çocuklardaki klasik şeyler de var. Ders konusunda hem geçen 2 yılın olumsuzlukları hem annemin yaptıramayışı bizim geç geliyor olmamız:(
    Kulaklığı kulağına takıp son ses ederlezi dinler mest olmuş şekilde sonra bir güzel takla atıyor evin her yanında ki normal yürümüyor zaten hep takla atar amuda kalkar ama dersini yap diyince keyfi kaçıyordu saatin geç olmasını da kullanarak uyumam lazım erkenden diyordu:(

    Hayyy ne zormuş:((

    YanıtlaSil
  26. Pillicim 12 den vurdun altyapı. dedim ya 3.sınıfta 3 defa öğretmen değişti geçen sene sınıfındaki çocukların bir kısmı okumayı unutmuştu. Tatil dönüşü. Şimdi böyle bir sınıftan görece daha iyi bir okul ve sınıfa gitti.

    Sınıf öğretmeni geçen salı görüştük ve bize dediği şey sınavlara hazırlamaya başlamak için etüd başlattığını ve idayı ya gönderirsek iyi olacağını söyledi. Ben o gün de şimdi de etüd olayına sıcak bakamadım sebep uzun saatler çocuğun heba olmasıydı servis de olmayınca hah dedim.

    İşi bırakmayı düşündüm, konuştum da ve tam da bu günlerde bırakacaktım ama okul değiştirince artan masraflar kredi borcu vs.gibi nedenlerle çalışmam gerektiği sonucu çıktı. Her ikimizin de mesai saatleri uzun olunca (ben artık 18 de çıkmaya çalışıyorum genellikle ama eve 19.30 gelebildim bugün) hep bir sonraki güne sarktı ders.

    Özel olarak bir kamp gibi değil aslında günlük yapılması gereken derslerin yapılması. Buna zaman bulamayınca çözüm aradık bu yöntemi denedik.

    Bunun bir de ergenliği var değil mi ne kadar zormuş bu işler

    YanıtlaSil
  27. Bu arada yeni sitemde 1.sınıfta resmen saç baş yolduk be canım. Hep beraber sistem öğreniyoruz:)

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,
    Bir kaç link ile katkıda bulunmak istiyorum izninizle...
    http://kigem.com/content.asp?bodyID=2906
    http://www.milliyet.com.tr/helikopter-anne-babalarin-cocuk-uzerindeki-etkisi/pedagog-psk-dan--sevil-yavuz/bebekvecocuk/yazardetay/13.04.2011/1377409/default.htm
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/9887053.asp?m=1
    ...
    Belki daha sonra bebek beslenmesiyle ve dünyadaki değişiklerle devam ederim...
    Dostlukla kalın...

    YanıtlaSil
  29. Haftada iki belki üç gün bir ablayla ders çalışmak ama her akşam bana biraz fazla gibi geldi.İda'nın kendi başına ödevini yapabilecek bir çocuk olduğuna inanıyorum.Eğer bu ders aldırmak değilse.Sevgili Nehirİda demişsin ki''Cimnastiğe kendi isteği ile gidiyor hatta çok yoruluyorsun bu sene istersen gitmeyebilirsin dedim gitmek istediğini söyledi.''Birde şunu sorabilirsin''Haftanın iki günü bir ablayla çalışırsan diğer günler kendi başına aynı biçimde ders çalışabilirsin,değil mi,İdacığım'.
    Ki yine de anne ve babası olarak İda'nın iyiliği için doğruyu siz,bizlerden daha iyi bilirsiniz.Sevgiyle kal,Nehirİda...

    YanıtlaSil
  30. oyuna her zaman zaman varsa
    sorun da yok ebrucanım
    hişttt
    hatırlatiim
    unuttun galiba
    SEN HARİKA BİR ANNESİN

    YanıtlaSil
  31. Naçizane,
    Çook ama çook abartıyorsunuz. 99 doğumlu 7 ci sınıfta bir oğlum var. SBS ye bir kere gireceği belli olduğundan beri dershane vs yapmadık. Geçen senenin son dönemi ve bu dönemde de geçtiğimiz hafta sonu popüler adıyla yaşam koçu denen bir özel ders öğretmeniyle başladı.
    Bu sene hem ergenlik döneminin hızı hem de kendi isteksizliği( ayda 3 cm boy atınca oluşan kemik ağrıları ve yorgunluk vs ) spora ara verdik.

    Bilgisayar saati akşam saat 19.00 da kapanması şartı ile kendi karar verdiği bir süre.

    Her gün hem önce günlük ödevi vs varsa hazırlanıyor, ertesi gün için gereken hazırlığı yapıyor, ardından önce 7ci sınıf eğer isteği ve hali kalırsa 6cı sınıf testleri çözüyor.

    Biz 3cü sınıftayken bunlar yoktu hayatımızda. Bence çok erken sıkmışsınız dizginleri.

    YanıtlaSil
  32. Ebru bence biraz fazla erken lutfen kusura bakmayin ama yazik cocuga, daha dogrusu butun yeni nesil cocuklara yazik cocukluklari aliniyor ellerinden :(
    Neyse benim demeye calistigim, bu yasta boyle yukleme yaparsaniz ileride elinizde patlar, daha bunun lisesi var universitesi var.
    ayni seyi biz kardesimle yasadik ne yazik ki, daha ilkokul 4 ten itibaren annem uzerine dusmeye basladi, ama oyle cok yogun geldi ki bu program bizimkine ancak orta sona (8 oluyor yeni sistemde sanirim) kadar dayandi. Sonuc ne dersen ortasonda calismayi birakti resmen! hemde en muhim yilinda sinavlardan hemen once!
    Simdi de korkumuzdan uzerine bile gidemiyoruz universite icin isi SIKI tutsun diye :)
    O yuzden ben biraz daha vakit verin derim- nacizhane fikrim ;)

    YanıtlaSil
  33. hangi sınavlara hazırlanması için ebru? okullar bir tutturmuş etüddü bilmem neydi diye. neden şimdi başlasın? zaten sonrasında deli gibi çalışacak, hazırlanacak. bırak kendi yapsın dersini. takıldığı soruları es geçsin. onları size sorsun. geç de olsa illa ki o uyumadan geliyorsunuzdur eve. işte o zaman sorsun bırak. 3. sınıf daha. 4 zor evet ama öğretmenin işi ne? hazırlayacak 4. sınıfa İda'yı da. her çocuğu. neden varlar? bu yüzden.

    ayrıca da sbs olayı kalktı biliyorsun.

    her şeyi geçççç. İda bir oyun çocuğu. ÇOCUK. oyuna ihtiyacı var. bilmiyorum. ben bu mantığa karşıyım. Alara'nın arkadaşları deli gibi ders çalıştırılırken ailesi ya da özel hocalar tarafından, ben daha serbest davrandım. çocukta önemli olan iyi motivedir. kendi kendini çalıştırabilir, geliştirebilir sonrasında. İda'nın yerinde olmak ister miydiniz? siz. anne ve babası :) oyun varken...

    öpüyorum seni çokça.

    YanıtlaSil
  34. ben bu programda ne yüklenme ne de maraton gördüm... okuldan geliyor yemeğini yiyor ve bir abla gözetiminde evde ödevlerini yapıyor. haftasonları spora gidiyor gayet normal.. bence seni rahatsız eden çok erken kalkması ve okul için deredeyse 2 saat önceden servise binmesi. e okul uzak olunca akşam dönüşü de geç oluyodur. bir de sizin geç gelişiniz. eğer tuğba ablasını severse eminim ders harici de çok güzel paylaşımları olacaktır ve senin de için rahatlayacaktır. allahım hakket çok zor bu işler ben şimdiden çok korkuyorum. elif 2.sınıfa geçince eren okula başlayacak. aralarında sadece 1 sınıf olacak :(

    YanıtlaSil
  35. yaaa bi dolu yorum yazdım. neden gelmiyor yorumlarım sana yaaaa? bazen de Karoshi'ye oluyor oyle. zaten yorum yaptığım 2-3 kişi var. lan onlardsa gitmeyince deli oluyorum yaaa. offfffffffff. tel de konuşsak yazdıklarımı. müsait olunca çağrılasan da ben arasam seni

    YanıtlaSil
  36. abartıyorsun demiyeyim ama fazla takıyorsun:D
    3. sınıfta bu tempo çook fazla. bence bu yaşlar ahlaki, kişisel, psikolojik eğitimi için çok önemli. bıktıracaksın çocuğu. bilmiyorum ama 2 büyük kızım var biri lise 3 de (konyanın en iyi anadolu lisesini kazandı 475 ortalama ile) ortance bu sene 8 de meram fene girmeye aday 487 ve 492 aldı.)
    Çocuğunla kaliteli zaman geçir lütfen, bu daha önemli hatta tek önemli şey desem:D

    YanıtlaSil
  37. ödev var mı var, ödevleri yapması gerekiyor mu gerekiyor. o halde siz gelene kadar ödevlerini yapmasına yardımcı olacak birinin olması bence çok güzel bir çözüm.hem böylece sen de oğlunla daha güzel vakit geçirirsin.çünkü çocukların bizimle zaman geçirmeye ihtiyacı var.ben de bugün buna benzer birşeyler yazdım bloga. okullu çocuk annesi olmak zormuş bu devirde. için rahat olsun, sonuçta o ödevlerin yapılması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  38. İda’nın, sosyal davranış ve hayata genel bakış kapasitesi konusunda bir sorunu olmadığına göre,

    asıl konu, 3. sınıfta olan bu arkadaşın, matematik, türkçe ve fen bilgisinden temel konuları zaman yitirmeden almış olması.

    bu müfredatı zamanında ve düzenli alıp almadığını bilmek, kontrol edebilmek.

    Temel ders bilgilerini alırken de çağının gerekleri olan çocuksuluğu ihmal etmemek.

    Koşullar:
    anne-baba çocuk ile, 24 saat içinde ancak 1 saat ilgilenebilir; o da yetmez.

    Buraya kadar anladığım doğruysa, çözüm önerim şunlar olabilir:

    İda’nın evde yapması gereken çalışmanın tamamı (akşam) “1 saat” yeterlidir. O da sadece okul ders programı doğrultusunda, o gün işlenen konunun tekrarı, ödev ve bu konuya ait en fazla 10 adet problem çözmesidir. Bunların tamamı yaklaşık 1 saat sürer.

    Onun dışında kalan zamanda sohbet etmek, özellikle gün içinde, kendisi için ilginç olabilecek nasıl konu ile karşılaştı. O konu üzerinde kendisinin tutumu ne oldu. Ardından doğrusunu onay, yanlışını bilgilendirme ile kapatmak gerekir. Bu sahne her akşam, seri olarak oynanmalı.

    Hafta tatillerinde 2 saat zaman ayırarak, hafta içi görevlerinden istatistik yöntem ile test yapılmalı.
    Günde 1 saat, hafta sonu 2 saat.. hepsi bu kadar.
    Önemli olan şey, zaman ile yarışırken her gün çocuğun ne kazanıp neyi ıskaladığını sıcağı sıcağına bilmektir.
    “Yarış atı” deyimi biraz demode kaçıyor. Liberal toplum düzeninde “atı alan üsküdarı geçiyorsa”, “yarış atı” olmanın önemi ortaya çıkıyor demektir. “Ne şiş yansın ne kebap” deyimi bu işin ölçüsüdür. “éğlenirken kazanmak” tır ölçülü sloganımız.

    Şimdilik bu kadar, arkası yarın
    … ….

    YanıtlaSil
  39. Yazgüneşim keşke. Akşam eşime ben kötü bir anneyim değil mi diye diye bir hal oldum:(

    YanıtlaSil
  40. Sazanamaihtiyar verdiğiniz linteki yazıları okudum teşekkür ederim. Okudukça da sorgulamam artı.Bu iyi mi kötü mü bilmem ama endişeliyim işte:(

    Nehireciğim önerdiğin şey aklıma çok yattı. Birkaç gün geçen yıllardan kalan alışkanlığını da unutana dek böyle devam edip ilk fırsatta bu soruyu soracağım İdaya

    YanıtlaSil
  41. Sishyphos bizde sorun oydu aslında. Bir sonraki güne hazırlık, öncekini kısa bir tekrar bunlar için vakit bulamamaktan kaynaklı. İda özel ders almıyor aslında belki ben yanlış aktardım ama özel ders gibi değil yalnızca her anne babanın yaptırdığını biz dışarıdan birinden yardım alarak yapmaya çalışıyoruz. Ne kadar zormuş bu işler:)

    YanıtlaSil
  42. Anne Kaleminden kolay gelsin canım ama belki de 2 çocuk avantaj bilemedim ki deneyimli olacaksınız. Hakikaten o kadar erken gitmesi de çok üzüyor beni. Dün Muzaffer İzgü okumuşlar beraber sonra da oyuna çıkartmış her ikisiyle de ayrı ayrı konuştum ikisi de mutluydu bakalım öyle gidecek mi?

    YanıtlaSil
  43. Rüzgar ne kadar doğru ve yerinde bir soru. Şuan mutlu görünüyor umarım öyle gider.

    Pandoracımmm işyeri azizliği:)) Evden daha rahat olacağım sanırım.Öptüm.


    Gugukcum ödev yapmadığında da üzerine gitmedim yapmayınca ne olduğunu görsün diye vallahi buraya böyle yazınca çok üztüne gidiyormuşuz gibi oldu biliyorum ama sadece ödev yapıyorlar inan ki:)
    Kuzuları da öptüm maşallah onlara.


    Kara Kitapcım koştur koştur ödev yapıyordu erken yatmak için ama dün oynadı uyumadan önce babasıyla tepindi yorulana kadar. Öyle görünce iyi bişey yaptık dedim burayı okuyunca endişeleniyorum.

    YanıtlaSil
  44. Zihni Abi güzel özetlemişsin. Akşam kalan zaman artık sadece ona ve bize kalıyor. eskiden ders içindi ve o da yetmiyordu kendisi de biz de geriliyorduk. Gelince başlasan biraz dinlenince olmaz mı diye her gün uyarıyorduk anneannem sorunca bilmiyor diyordu. Kendi başına o disipline girdiğinde daha rahat olacaktır değil mi?
    Bilmiyorum ince bir çizgi ve yanlış yapmaktan çok çok korkuyorum.

    YanıtlaSil
  45. Pandoram canımcım kumanda panaleinden bakınca yorumu gördüm ama maillerde yoktu kuzum. Biz telde hallettik di mi nasılsa:))
    Öptüm seni ve akıl kutusu Alarayı.

    YanıtlaSil
  46. A-H senin yorumun da yenice geldi yağmur yağış uzak mesafe:)

    Dediklerine ve genel olarak aynı çerçevedeki herşeye katılıyorum. Tek eksiğimiz işin uzun saat alması galiba yardım eden ablayı haftada 2-3 güne düşürerek daha rahat bırakabiliriz İdayı.Kuş gibiler gevşek tutsan uçacakmış gibi sıksan zarar verecekmiş gibi. Zormuş büyüdükçe herşey eskisinden daha zormuş.

    YanıtlaSil
  47. Allah yardımcınız olsun.İdanın çok başarılı olmasını diliyorum.Eminim çok başarılı olacak.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  48. daha yolun basinda biri olaraktan deneyim sifir olmasina karsin, Ida'nin en basindan baslamasi bence cok iyi olmus, iyi bir egitimci ile, ki burda disiplinden cok bence kominikasyon cok onemli .. bence idayla konusabilmeli ve ona konulari ogrenmekten cok algilatmali diye dusunuyorum, bolece konulardan zevk alabilmeli Ida..algiladigi ve zevk aldigi surece, bu saatler onun icin cok iyi olacaktir.. hem sonucta hayatimizda sinavlar gibi gerceklere son dakika da hazirlanmak ne kadar basari getiriyor oda tartisilir, erken yukunu alan cabuk yol alir diye dusunuyorum .. okulun her asamasi cok onemli... hele ki beyinleri su an sunger gibi iken, cok cok iyi etmissiniz... sonucta ida calistigi konularin daha farkinda olaraktan ilerisi icin daha emin adimlarla ilerliyecektir, ve ne istediginin daha iyi farkinda olacaktir diye dusunuyorum ..
    Basarilarin bol olsun sevgili ida xxx

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?