Sayfalar

29.11.2011

İşte Öyle...

'Yine gel olur mu?' diyorum kapıyı kapatırken. 
Vakitsiz gidiyor her seferinde. Tam cümlelere başlamışken, tam da yerleştirmişken bedenimi (!) kolsuz koltuğa 
Ne garip değil mi kolları olmayan koltuklarda en derinlere gitmek. Sanki sağdan soldan tutup tutup yakalıyor o kollar ve darma dağın cümleleri sıraya koyuyor. Her ruh halinin mekanı başka sanki. Kolsuz koltuklar binlerce parçaya ayrılmışken benliğiniz, ucuna öylesine iliştiğiniz ama kendinizi parçası sandığınız mekanlar...
Her seferinde parmak uçlarına dokunarak sayıyor günleri. Gülümseyerek izliyorum. 
'Kar yağacak mı' diyor.
'Bilmiyorum' diyorum.
'Dikkat et üşütme ellerini' diyor, gülüyorum.
 Her akşam bu saatlerde  çiçekli etek giyiniyor çocukluğum. Hani sağa dönseniz dalga dalga kıvrılır, sola dönseniz kıvrılır ya işte onlardan. Uçlarından tutup şarkılar söylüyorum. Görsen 'deli' dersin biliyorum. Umursamıyorum kimin ne diyeceğini. Ben seni çiçekli eteğimden ağaca takılıp yere düştüğüm gün gibi seviyorum. Dişimdeki kırıkla, dudağımın kenarındaki kanla...Sızı gibi, ılık ılık akan su gibi........

17 yorum:

  1. Çiçekli etek giyen çocukluğunu bu aralar birlikte mi yaşıyoruz ne? Coştun sen, ben pes ediyorum. Seni durdurmaya yok zaten hiç niyetim.

    P.S. Şu eteği bir ara bana verseneeeee:) Çiçeklerini silip, dil çıkaran, nanik yapan kafalar çizmeyeceğim söz.. :)

    YanıtlaSil
  2. vermem mi hepsi senin olsun. Yalnız o eteklerden dediklerini yapmayacaksın ya hani hayır gelecek mi bilemedim:)

    YanıtlaSil
  3. sevdim ben bu cicekli etek giyen cocuklugunu...

    Ne güzel bir roman yazardin sen kimbilir, Hani olur ya insani uykusuz birakan türden. Bir sayfa, bir sayfa daha diye diye sabaha kadar okunana cinsten....

    YanıtlaSil
  4. bende onu; okula giderken özenle, devamlı sayarak bir hafta biriktirdiğim harçlığımla aldığım çıtır bademli çukulata gibi sevdiğimi düşünürüm hep::)))
    hayatımda hiç bir zaman aynı tadı bulamadığım ve hiç unutamadığım çukulata!
    ( hayatımın olmazsa olmazıdır çukulatalar)

    YanıtlaSil
  5. Sünter ne kadar güzel sözler bunlar iyi geldi sabah ilk okuduğum cümleler olması teşekkür ederim. Keşke o kadar yetenekli veya şanslı olsaydım. Kim bilir....

    YanıtlaSil
  6. Nehiro benim için de:)
    O zamanlar ağzımızın tadını bozacak gibi görmeyişimizden midir onca güzel gelmesi? cidden o yıllardaki tadlar yok artık.

    YanıtlaSil
  7. Her verdiğim sözü tutmayayım hem değil mi? Hazırladım boyalarımı, kargoya koy yolla eteği.. Neymiş? İlla senin eteğin!!! İlla:) GÜNAYDIN CANNNIIIIM:) Özledim seni.. erken uyudum dün akşam.

    YanıtlaSil
  8. Günaydın CANIMMMMMMM. Ben o eteği kendim getireceğim tepende durayım boyarken:) Senin sağın solun belli olmaz. Pandora da alırsa eline boyayı ohoooo.

    YanıtlaSil
  9. sevgine layık olan kişinin, böyle sevilen kişinin çok şanslı olduğunu düşündürdü bu yazı bana... vakitsiz gidişlerin en güzel yanı da vakitsiz beklenmedik kavuşmalar sanırım :) çok güzeldi, eline sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Yazıların sonunu sabırsızca beklediğin bir şiir gibi...

    YanıtlaSil
  11. bu ara sende bir performans var valla bilemedim ne diyeceğimi. çocukluğuma gittiğim dönemlerdeyim ve ne kadar deli gibi dursam da dışarıdan (sen ve diğer arkadaş kadar olmasam da. ay neydi diğer arkadaşın adı yaaa, ufff unuttum. karoli gibi bir şeydi... neyse) deli değilim aksine aşırı da duygusalım bu aralar. duygu patlamaları yaşıyorum. keşke yazabilsem ben de diyorum ama bu aralar benn yazamıyorummmmmm. sen yazarak güzelll güzel biz deki eksiği de gideriyorsun canım arkadaşım. yazılarını çok seviyorum.

    günün güzel geçsin.

    YanıtlaSil
  12. canim cook guzel bir yazi olmus cok begendim..:))...

    YanıtlaSil
  13. Anne Kaeleminden teşekkür ederim güzel arkadaşım. Biliyor olmalılar şanssa eğer yani umarım:) Vakitsiz kavuşmalar ahh çok güzel.

    YanıtlaSil
  14. Buğday Tanesi bugün şımarma günüm sanırım:) Hep güzel şeyler söylenince mutlu oldum her zaman olmuyor ama nedense bugün şımardım:)

    YanıtlaSil
  15. Baş Deli Pandora(m) nasıl bir terapiyse bana uyguladığınız yazmak istiyorum sürekli fışkırır gibi:) Genelde yarılarını kırkpıyorum belki kendime saklıyorum bilmiyorum ki canım.Diğer arkadaş hele tam doğan görünümlü şahin nasıl da ağır abla değil mi:)))))
    Ama yok kuzum baş delisin sen.

    YanıtlaSil
  16. ne güzel anlatmışsın ekyifle okudum
    hani o etekle bir de dönersin
    uçuşur ya
    gülerek aynada döndüğüne bakıp durursun :)))

    YanıtlaSil
  17. Nasıl güzel hisseder insan kendini öyle bir anda değil mi mavi anneciğim?
    Teşekkür ederim beğenmene sevindim.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?