Sayfalar

3.11.2011

Yoğun geçiyor günler. Delice çalışmak dışında hiçbir şeye zaman bulamıyorum. Kaç kişiye 'ben seni arayayım mı sonra' diyerek telefonu kapatıyor sonra gecenin bir vakti hatırlıyor ve ertesi güne devrederek yaşıyorum. Sayfalara uğrayamıyorum bu vesileyle bunun da açıklamasını yapma fırsatım oldu:)
İda'nın okulu çok iyi gidiyor mutlu oluyorum elbette. Öğretmeni alnından öpmüş bugün nasıl mutluydu:) Alından öpen öğretmen de kalmış ya bu memlekette beni öpmüş kadar sevindim ne yalan söyleyim:) Ufaktan yazılı sınavlar yapılıyor notları  güzel. Tugba Ablası ile çok mutlu. Birbirlerini  seviyorlar. Tugba Abla bir banka sınavını kazanmış sanırım olumlu geçti mülakat kısa zamanda bizi bırakacak ama emekleri boşa gitmeyecek bir yandan da onun adına seviniyorum. Fakat itiraf edeyim bizi bırakmaz umarım demekten de kendimi alamıyorum:) içimden diyorum tabi ki onca yıl bizim sıpaya ders çalıştırmak için okumadı ya değil mi?
Banyo yaptırırken
 -Anne ben kara mıyım ?
- Esmersin ama çok da değil 
- Beyaz değilim değil mi?
- Yok yok beyaz değilsin
- İyi ki beyaz değilim
- Neden iyi ki dedin?
- Beyaz olsaydım Kızılderilileri katledenlerden olurdum, beyaz olmadığım için mutluyum:)
Mıncık mıncık öptüm herr yanını tabi ki.
Şimdi ;
Evet aile olarak azınlıklar konusunda hassasız, ırkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe karşı hassasız daaa özel olarak öğretiyor değiliz. Hatta çok da özen gösteriyoruz onun yanında yüksek sesle tepkiler vermemeye. Hamileyken eyleme gitmiştim ondan mı oldu acep:)

Bu arada bünyeden hala  Ankaranın bağları büklüm büklüm yolları çıkmış durumda değil:) Üşenmedim link verdim buyrun sesi çok açmayın yan masanızdakilere filan çaktırmadan dinleyin. Bir daha dinlememek için temennilerde bulunun. Bilmeyenler için söyleyeyim Kayseriye gidene kadar dinledim (isteyerek değil tabi soran bile olmadı), sonra dönene kadar düşünün 1 hafta oldu hala kulağımda bağlamanın o garip sesi:)
'Ankaranın bağları büklüm büklüm yolları
ne zaman zarhoş oldun da galdıramıyon golları'
Bu türküyü Guguk Kuşu'na ve Aglea'ya göndereceğim. Aglea çok gülüyor bu türküye biliyorum:) Guguk ise türkülere hasta ben de en yaratıcı olanını seçtim:)

19 yorum:

  1. beyazlar ve hamilelik.
    :)
    güldürdün yani.
    :)

    YanıtlaSil
  2. ayy ben daha o postu yazdığın gün dinledim:D
    nası yaparsın bunu bize ebruu :))

    YanıtlaSil
  3. Hamileyken eyleme gitmiştim ondan mı oldu acep:)

    dakikalardir guluyorum yahu su cumleye :))))

    YanıtlaSil
  4. ay bu ida varya harika bir cocuk.O kadar söylüyorum.
    $u türküyü bir de ben dinleyeyim..
    iyi bak kendine

    YanıtlaSil
  5. dinledim.Hic fena degilmi$ :))

    YanıtlaSil
  6. Lannn nooluyo bugün, hem fortunatam hem de sen...heyyyt leyyyyn, şimardım işte. duydunuz mu fortunata ve nehirdia beni seviyorrrr.....

    YanıtlaSil
  7. yeni bir yapilacaklar listesi uygulamasi cikmis. adi da "yarin yap". gun sonunda yapilacaklar listesini direk ertesi gune aktariyor. iste tam anlamiyla o haldeyim bu ara.

    bu arada karar verdim hamile kalirsam eyleme gidecegim kulagima kupe olsun :)

    YanıtlaSil
  8. :))))

    ebrucum çok teşekkürler, valla öyle yoğun pis bi gün ki, nasıl iyi geldi:) sonra da şey diyor bunda, "ne zaman sarhoş oldun da kaldıramıyon kollarııı". ahahah. bomba gibi bi şey bu, yalnız ben şeye çok güldüm yolculuk sırasında maruz kalmana, yani nereden çıkacağı belli olmuyorken, kaçamayacağın bir yerde başa gelirse, acı çekmeyip tadını çıkarmak lazım:)

    bu arada oğluş çok tatlı, esmer yakışıklı. ne zaman seyretmiş o kızılderili filmlerini öyle. yoksa trt1'de pazar günleri hala yayınlanıyor mu. çocukken az izlemedik onları. "beyaz"ların yanında olmayışını destekleyip, çok öpüyorum ikinizi de:)

    YanıtlaSil
  9. Deep garip bir aileyiz sanırım:)

    İpek Böcümm sizi de ortak edeyim dedim:) Bırak kendini vücudun tepki bile veriyor kalkıp oynamak isteyebiliyosun 10.defadan sonra :))

    YanıtlaSil
  10. A-H ben ona bağladım bilmiyorum ki pek anarşist bizim sıpa:)


    Aslıcığım Ada'ya dinletme yine de sen:)

    Gugukcum:))) Yok sen iyi dinlememişsin kuşum yoksa dalardın bana hehe:)

    YanıtlaSil
  11. Gülçinciğim o liste iyiymiş edinmeli:)
    Bu arada git git eyleme etkisi oluyor:)


    Agleamm ilk açtıklarında şaşkındım ses yükseldi hatta eşlik ettiler:) Kulaklıkla bişeyler dinesem dedim pek abes olacaktı küçümser gibi. Bir süre sonra alıştım:) Ömrümde şıkır şıkır oynamadım ama valla iyi oynatır:))

    Kızılderili resimleri çok var evde koca koca tablolar filan. eşim çaktırmadan anlatmıştır eskiden eminim:) bazen anne sana benziyor diyor resimlere bakıp:)

    YanıtlaSil
  12. kelle evlenirsem düğünde bu şarkıyı çaldırıcam angaralı olcaz ya :))

    öperim...

    YanıtlaSil
  13. sen daha karnındayken gidersen eyleme çocukcağız ne yapsın yarın birgün ülkedeki asimilasyonuda sorgular derinden derinden:) ben bu türküyü almayım Ebrucum iğrenç ötesi..yaklaşık bir ay iş arkadaşım bunu dinleyerek çalıştı inanabiliyormusun:((sen otobüzte dinlemişsin hiç bişey:)

    YanıtlaSil
  14. Ben Ankara doğumlu bir İzmirliyim. Küçükken bizimkiler "Angaralı" diye bana takılırlardı, bir anlam veremezdim. Bu "Ankaralı" şarkıcılar çıktığında anlamını çözdüm. :)

    Bugün içimde bir hüzün vardı, sayende biraz toparlandım. "Golları galdıramadan" oyun oynayan insanları düşündüm de.. :))

    YanıtlaSil
  15. İda'yı benim yerime de ısırın :)

    Komik türküler dağarcığımda "manda yuva yapmış söğüt dalına" bir numarada hala :) Bir de geçen "atakuleden at beni in aşağı tut beni" gibi bir şeyler duydum bu onu hatırlattı :)

    YanıtlaSil
  16. Şimdi çocuklara bırakalım her şeyi:

    Onlar çok güzel haykırıyor...
    Sevgi!
    Umut!
    Barış!
    Hepsi çok özel...

    YanıtlaSil
  17. İda'ya maşallah diyorum farkındalığı gerçekten çok yüksek.
    Türkü fena değil gibi ama sürekli aynı şeyi dinlemek yok ben almayayım:))

    YanıtlaSil
  18. ne güzel ida ile ilgili herşey yolunda :) ben de kızımın kreş öğretmeni ile ilgili aynı çelişkili duygular içindeyim. bir yandan meb e atansın istiyorum bir yandan bırakacak bizi diye istemiyorum...
    bu arada yolda türkü çalmışlar en azından ankaralı turgut da olabilirdi :)

    YanıtlaSil
  19. Ogretmeni alnindan opmus ha Ida'yi. Ne buyuk bir odul onun icin. Dilerim hayati boyunca hep ogretmenlerinden takdir alsin. Aferim ona!

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?