Sayfalar

19.12.2011

'Benim Annem Cumartesi' Behzat Ç.


Behzat Ç.'nin sanırım en etkilendiğim bölümlerinden biriydi bu haftaki bölüm. İnternete bakarsanız 'Toplumun değişik kesimlerince eleştirilen'diye başlayan cümleler var. Toplumun değişik kesimlerine değişik bir küfür etmek isterdim ama terbiyem müsade etmiyor. Bir de sizler beni hanım hanımcık sanıyorsunuz bozmayım. Küfür  ediliyormuş, içki içiliyormuş. Türkiye de yaşamıyor olsak çok inandırıcı ve samimi bir eleştiri diyeceğim de hangi hayal aleminde o toplumun değişik kesimleri anlamıyorum.
Küfür mevzusu ise ayrıca komik. Küfredilen yerlerin 'bippp'lenmesinden hiç hoşlanmıyorum. Aleni küfredebilmeliler. Sen tv de duyduğu küfürle terbiyesi bozulacak çocuk yetiştiriyorsan ben senin taaaa.....Ne oldu küçük Mematilerinize? Pipiyi göstermiyorlar mı artık amcalara?

Ne kadar sahtekarsınız toplumun değişik kesimlerindeki değişikler. Siz değil misiniz her türlü pisliği namuslu namussuz görünümünüzle gerçekleştiren.
Cumartesi Anneleri  konusu ise bambaşka bir yara. Tebrik ediyorum yer verdikleri için. Ülkenin her yerinden ceset çıkıyor. Bence bununla ilgilensin toplumun değişik kesimleri. Bu ayıp daha büyük. Biplenen küfürlerden daha zararlı insan bünyesine... İnsan olana!
Anti Kahraman Behzat Ç. yazısına da  bir bakayım derseniz TIK Nasıl başlamış bende sevgisi:)
Not: Savunduğum şey önüne gelen televizyonda küfür etsin demek değil. Küfürden rahatsızsan izlemezsin kapatırsın. Küfür etmediği halde feci halde derin tahribatlara neden olan programlardan uzak durmayıp sosyal sorumluluğunun bilincinde vatandaş rolünü oynamasın kimse artık yemiyoruz.

28 yorum:

  1. internetten duyunca izlemeye çalıştım behzat çyi.İlgi çekici gerçekten.Ama ne yazık ki bu tür polisiye filmlere cnbce de başladığım için bu mu yani demek zorunda kalmıştım,ondan beri izlemiyorum.Hele yazarın tvde höytttlerini,bir bacaklarını açıp küfür bacaklarının arasından nasıl beynine aktığını göstermediği kalmıştı duyunca bidaha da izlemem dedirtti bana.Ne yani kıç yapıp ağzı sağa sola küfretmek ne zaman dizi oldu.Bizim gibi ülkede olur olur da yok ama böyle hem küfret hem rahatsız oluyorsan kapat demek.Azıcık kaliteli olsa ,küfürü az olsa neyi kaybeder.Yarın sizin bloga bir dengesiz küfrederse,size de rahatsız oluyorsan kapat blogu kardeşim derse olur mu?Yazınızı okur okumaz aklıma minibüste uğradığım taciz geldi.Mafya kılıklı bir genç ve tüm minibüsten yükselen ses rahatsız oluyorsan binmeyecksin bayan,sözleri,benim aslanlar gibi çemkirmem neye yarar sizde bile ahpapçavuş başlamış.Bir şey yanlışsa yanlıştır,sevdiğim bir şey olsa bile bu ,hayır böyle olmamalı diyebilmeli insan.Ülke gerçeklerini kıç yapılmış ağızlarla söyletmek iş mi yani.Sizi de yemiyoruz artık.Herkes kendi düşüncesine göre saf tutuyor.Küfür olmamalı,ekran önünde bu kadar çok hem de nokta.Azaltsalar bari.Sen bugün böyle dersin,yarın doktor hastasına deyip,öğretmen öğrencisine değip en hafifi olan lan sözcüğünü bile olsa sizin gibi böyle yumurtlarsa ne olacak.Ne olacak?Çok kızdım ama küfretmiyorum bakın.

    YanıtlaSil
  2. Bu ülkede kadınıyla, erkeğiyle herkes küfrediyor. Hatta her ülkede öyle. Bunun ahlakla ya da ahlaksızlıkla da çok alakası olduğunu düşünmüyorum ben. Aslında sosyolojik açıdan küfür en önemli iletişim biçimlerinden biri. Bu şuna benziyor, küçücük çocuklar dedesi yaşında adamlarla evlendirilince, aile içi ve dışı tacize-tecavüze maruz kalınca sorun yok ama bunlar dillendirilince sorun var, ahlaksızlık var. Bildiğin iki yüzlülük yani. Ha sanılmasın ki, daha çok küfredilmeli televizyonlarda diyorum. Sadece şu var, televizyon size bağlı bir alet. Elde kumandası var. İstemiyorsan yukarıda yorum yapan arkadaş gibi bir daha izlemezsin olur biter. Ama herkesin adına karar verip, bu dizi kaldırılmalıdır, küfürler biplenmelidir falan demek asıl ahlaksızlık sanki. Bu haftaki bölüm evet güzeldi. Bandista'yı duyduğum an anladım zaten harika bir bölüm çıkacağını. En çok da son sahnesini sevdim, ülkenin bir evladının katili bulunup, annesine hiç olmazsa kemikleri teslim edilebilirken diğer tarafta başka bir evladı vuruldu. Gerçi Cevdet'e birşey olmayacaktır muhtemelen. Azıcık tanıyorsam giymiştir o çelik yeleğini:) Ama kullanılan görüntü dili çok iyiydi.

    YanıtlaSil
  3. Adsız yorumları ilk defa yayınlıyorum haberiniz olsun:)
    Polisiye filmleri ben de cnbce de izliyordum bu filmin o yönünü tartışıyor değilim zaten iyi polisiye yapma dertleri de yok.
    Neyin kalitesinden söz ediyorsunuz siz Tv ile gelen kaliteden mi? Yok ben topyekün Tv den bi yol olmayacağı hatta tamamen kapatılması gerektiğini düşünüyorum zaten.

    Çocuklarına tv karşısında eğitim vermeye çalışanlardan söz etmiyorum.

    O dediğiniz çemkirmleri ben hep yaptım hala yapaıyorum cebimde biber gazıyla. Bir kere o küfürleri eden erkek çocuk yetiştirmeyecek anneler olacak. Dilde değil kafada o küfürlere yer vermeyecek çocuklar.

    Ülke gerçeklerini katillerin ağzından seve seve dinliyorsunuz hayırdır iki bip mi rahatsız etti.

    Bana küfredemez ne doktor ne öğretmen ne de başkası o farkı koyabilirim her halimle. Belli ki kıçınla okumuşsun dediklerimi bir de gözlerinle oku sonra gel.

    Ha bir de yumurtlamam ben.

    YanıtlaSil
  4. Denizcim TV de küfredilsin diye savunmadığımı ben de söylemiştim dedim ki kesin yanlış anlaşılır:) Yok yine doğru anlaşılmadı.

    Tv çocuğun ahlakını bozmaz bozamaz,izletme kardeşim muhabbet ederken pc açıp karşısına oturttuğun, tv açıp mal gibi baktırdığın çocukta başka sorunlar var zaten ne ahlakı?

    Sonu yok ki bunun? Ben de tecavüzcüsüne aşık olan filmler kaldırılsın derim öteki hürrem der. İzlemezsin olur biter çocuğunu da uzak tutarsın.

    YanıtlaSil
  5. Olmaz hayatım, yanlış anlaşılacağını bilmen gerekirdi. Hatta hiç yazmaman gerekirdi bu yazıyı:) Unutma biz bütün sorunlarını, bütün kabahatlerini başkalarında arayan bir milletiz. Toplumun ahlaki yapısı diye bir madde var unuttun mu RTÜK'te:) Öyle hassas bir ahlaki yapımız var ki mazallah, hapşursan bozulacak:) Ama bu denli hassas olan ahlaki yapımız aynı zamanda çok da esnek. Dediğim gibi kırdığımız kollar hep yen içinde kaldığı sürece sorun yok yani:)

    YanıtlaSil
  6. Eşek kafam ahhh:)Dediklerine imza atıyorum.
    Nasıl toplumsa ahlaki yapı bir diğerinin ahlaksızlığıyla inip çıkan bir rotada.Hakkaten hapşurukta bozuluyor.
    Tecavüz edilen suçluysa edenden daha çok, ahlak sistemini sorgulamak çok ayıp vay hadsiz ebru,deniz ve diğerleri.

    YanıtlaSil
  7. behzat ç.beni uykusuz bırakıyor.

    düzgün'ün annesinin behzat'la konuştuğu sahnede çok duydulandım.çok başarılı bir bölümdü.

    YanıtlaSil
  8. "Çocuklarına tv karşısında eğitim vermeye çalışanlardan söz etmiyorum." demişsin.
    Küfürlü, vurdulu kırdılı şeyleri ne ben izleyebilirim ne de çocuklara izletirim. Psikolojilerine zarar vereceğini düşünürüm ve izin vermem. İzleyene lafım yok.

    Kızımı, izlesin de öğrensin deyip, kendimi bu konudan muaf tutmadım hiçbir zaman. Ama ben istesem de istemesem de oradan mutlaka birşeyler alır. (Bundan dolayı yazma ihtiyacı duydum zaten) O senin bahsettiğin "çocuğa tv karşısında eğitim veren" tasviri çoook genel bir tanımlama olmuş. Tv karşısına geçen her çocuk, "başı boş bırakılmış, umursamazca, hiçbir saat kısıtlaması olmadan ekranın karşısında terk edilmiş bir çocuk" izlenimi var yazında. Keşke açıyı biraz daha daraltsaydın. :)

    YanıtlaSil
  9. Kara Kitapcım ben de. Duvarları boyamadım kapıları kilitlemedim dedi ya offf:(

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Kalemsiz. Suçu başkasına atmaktan söz ediyorum. Bir çocuğun terbiyesinin bozulmasının nedenlerini sorgularken tv'nin rolünden önce başka şeyler var ondan söz ediyorum.

    Maalesef bana dokunmasın, uslu uslu oturuyor demenin aracı televizyon çocuk yetiştirmede.

    Genelleme yanlış evet gayet bilinçlice yapan aileler de var.

    YanıtlaSil
  11. O işkence sahnelerinde gözlerim doldu benim. İstemsiz yayıldığım yerde toplandım bir anda. Öyle konulara değiniyor ki behzat ç. hani o cumartesı annelerinin karşısına dizilen emniyet güçleri var ya onlar gibi yığınla insan diziliyor dizinin karşısına. Reklamına tahammül ettiğim tek dizidir behzat ç.

    YanıtlaSil
  12. Oyunculuğu konusunda zaten oyunda izleyince bir kez daha hayran oldum. o güne kadar da diziyi izlemişliğim yoktu yani sezon finaline yakın dönemlerinde keşfettim:)Tarzım değildir Türk polisiye film. Yıkılmaz, yenilmez kahraman olmayan halleri olmasa kesinlikle izlemezdim.
    Benim de vazgeçilmez dizim kim ne derse desin.

    YanıtlaSil
  13. Behsat Ç'yi ilk başlarda küfürler nedeniyle kızıp izlememeyi bırakmıştım. Sonra tekrar başladım.

    Gerçekten çok itici davranışlar sergiliyorlar. Ancak bu sonuçta bir TV dizisi, istemeyenin izlememe şansı var. Aynı şeyi gerçek hayatımızda yaşayan, can yakan, küfürün daniskasını yapan, savunmasız insanları döven polisler için söyleyebilir miyiz? Onlar gerçek ne yazık ki? Değiştirme gücümüz de yok bugünkü koşullarda. Belki dizi bu acı gerçeği gözler önüne serdiği için tepki alıyordur.

    Küfüre gelince bizim toplumda normal konuşma haline dönmüş çoktandır. Yolda giden bir genç topluluğunun arkasından kısa bir yürüyüş yapın görürsünüz. Arkadaşına hitap ederken anasına küfrediyor da karşısındakinin kılı bile kıpırdamıyor. O kadar doğal bir durum. Çünkü ailede küfür yaşam biçimi olmuş.

    Ha... bir de kadın programlarına baksınlar. Kadınların, yaşadıklarını dinlerken insan olduğundan utanıyorsunuz.

    Meclis kürsüsünden küfür eden kişi hala başkanvekili olarak görev yapıyor bu toplumda...

    YanıtlaSil
  14. Aysema Hocam kadın programları vahim (hoş bu da alışkanlık oldu diyoruz ama oturup bakmadım bile)

    Küfürü meşrulaştırıyo değilim dediğiniz gibi zaten fazlasıyla meşru. Ben bunun kendi dejenerasyonuna bahane etmesine kızıyorum insanların.

    Bu toplumun ikiyüzlülüğü deli ediyor beni Bülent Ersoy'a diva diyen başka bir eşcinsele 'ibne' diyor bu toplumda.

    YanıtlaSil
  15. İki yüzlülük masum kalıyor bazılarının yanında. Düpedüz yüzsüzlük pirim yapıyor ne yazık ki...

    YanıtlaSil
  16. "Bu toplumun ikiyüzlülüğü deli ediyor beni Bülent Ersoy'a diva diyen başka bir eşcinsele 'ibne' diyor bu toplumda."

    Ne yazsam ne yazsam diye düşünüyordum bunu okudum başka söze gerek yok dedim.
    Bir örnek daha. Alkol içmeyen bir arkadaşımız, içeni yadırgayan bir tip kendisi, ama işini görmek için bize el yapımı rakı siparişi veren de kendisi:)

    YanıtlaSil
  17. Muhteşem yüzyıl'a da padişahlar sevismiyormus, bölünerek çoğalıyormuş gibi sanki eleştiri üstüne eleştiri getirmişlerdi... Enteresan milletiz vesselam, izlenme rekorları kırıyor padişahın bölünmeleri :))

    YanıtlaSil
  18. Behzat Ç.'yi izlemiyorum çevremdekilerin de dizi hakkında olumsuz/olumlu tepkilerini hep almışımdır. Merak edip YouTube'tan parça parça izledim: Diziyi çok sakıncalı buluyorum...
    ---
    Adanalı, Arka sokaklar, Memoli vs. mesela aklıma gelenler bunlar... Polis şiddetini meşrulaştırmak istiyen çabanın birer ürünüdür bu diziler. Bu dizilerde, kafa göz dağıtan, cinsiyetçi tavırlar sergileyen ve EZİCİ güçlü olan kahramanlarımız, hem karizmatik hem sempatik hem de kişiliği oturmuş birer POLİS... Hatırlatma: Tek Türkiye dizisinde Türk askerleri birer PLATON, SOCRATES iken; dağdaki gerillalar birer embesildi.
    ---
    Cumartesi Anneleri magazinleştirilmesin... Behzat Ç.'nin yapımcıları, sosyalist çevreyi de ekrana kitlemeyi düşünüyordu; başardılar da... Hatırla Sevgili nasıl devrimcileri yanlış aktardıysa ekrana Behzat ç.'de aynı şekilde POLİS'leri yanlış(insancıl, vicdan sahibi) aktarıyor. Aman ODTÜ'lüler aman diyorum: gidip seti işgal etmeli...

    Bir yıl oldu ve ben ilk defa "siyasal! yorum" yapıyorum :)

    YanıtlaSil
  19. Nilhancığım budur yani:))

    Derbay sevişiyorlarsa iyibile değil mi neler yaptılar ya gerçeği aktarmaya çalışırlarsa ekrana vay halimize:)

    YanıtlaSil
  20. pazar akşamı kaçırmıştım senin postunu okuyunca mutlaka izlemeliyim dedim ve dün akşam izledim. neden behzat ı bu kadar sevdiğimi bir kez daha anlamış oldum. budur diyorum, başka birşey demiyorum.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Şiirsel başlamadan hala sigara içmediğimi belirteyim:)))

    Behzat Ç.'yi tam da özetlediğin nedenlerle izlemiyordum hatta bloglarda gününü, saatini merak ediyordum öylesine övgüyle anlatılıyordu ki.

    Ta ki Bir Delinin Hatıra Defteri'ni izleyene kadar.

    Türk Polisiye dizilerinden hoşlanmıyor ve izlemiyorum favorim CSINY (böyle mi yazılır ki) Cnbce de vardı şimdi var mı bilmem.

    Dediğin gibi hepsi akıl kutusu hepsi karizma hepsi marjinal.

    Polis şiddetinin meşru halini iyi bilirimm:) Söylediğin gibi hayatımızda, evimizin ta içinde çok sıradanmış gibi bir hal almasını da istemem.

    Behzat Ç. de hoşuma giden cidden anti kahraman oluşu. Cumartesi annelerini aktarmaları çok da kötü değildi be yoldaş:) Onların vicdan ve akıl sahibi olma ihtimallerini 1 an bile düşünmedim.

    Ayrıca Bandista'nın duyulması çok şaşırtıcı değil miydi. Çok iyi geldi bana.

    YanıtlaSil
  22. ismini yazmaya dahi cesareti olmayan birisi ne kadar ahkam keserse kessin bi kuruşluk değeri yoktur gözümde

    beğenmediğin diziyi izleme kapat cümleni de minibüse binme diyen bir magandanınki ile aynı kefeye koymuş ya birde
    küfür etmeyen bu çok kibarcık adsız yorumcunun tabiri ile ağzımı bırakıp KIÇIMla güldüm yalnız
    ve hatta hala gülüyorum
    yazık tv izlemeyi minibüse binmek gibi bir zorunluluk zannedecek kadar ekran bağımlısı olmuş
    tv izlemek işe gitmek için minibüse binmesi ile aynı öneme sahip
    puhahahahahah

    YanıtlaSil
  23. Sigara konusundaki başarına alkış tutuyorum ekrandan. :) Zaten saçmaladığımı hissedip, belirtmiştim...
    ---
    Bandista'ya da selam yollanmış dizide; izin almışlar mı bilemedim şimdi... Büyük ihtimal; müziği kolektif bir çaba olarak tanımladıklarından dikkate bile almamışlardır :)
    ---
    Muhteşem dizi: Kayıp evlatların ismine ve fotoğraflarına daha belirgin şekilde yer verilebilirdi di mi? Bir Hasan Ocak, bir Ayhan Efeoğlu yapımcıları çok korkutuyor olmalı!

    Özetle: Yoldaş bunlar amerikanın oyunu :) Arkalarında kim var: Masonlar; bir de illuminutuimatui var :D Bir de reyting var... de sahtekarlık da var dizboyu...

    YanıtlaSil
  24. Yazgüneşim zaten geçerken uğramış belli ki:)) Sarıldım sana

    YanıtlaSil
  25. geçerken uğramış ama hırsını alamayıp döktürmüş üşenmeden çok komik yaaaa hala gülüyorum :))))

    YanıtlaSil
  26. Küfür meşrulaştırılmaz ama onun bile adabı var:)) Ben gerekli yerde düz gidiyorum valla kim ne derse desin. Etmem diyenler ya yaşamıyo ya da algı sorunu var. Bu ülkede küfür etmemek ne mümkün.

    Adsız yazanlar beni ayrıca eğlendiriyor IP diye bir iz bıraktıklarını bilmiyorlar sanırım:) Hani burada görünenden öte izler.

    YanıtlaSil
  27. günaydın ebru'm.. beni bu sayfalara itti sabah sabah bir duygu. behzat ç'yi izlemiyorum çünkü ben dizi izlemiyorum. ama o adam benim erkek versiyonummuş izleyenler öyle söylüyor. küfürü etti mi yapıştırıyormuş kişiye. oh mis gibi. küfür etmek başka birşey. herkese yakışmaz. küfür eden kişin yaşama bir şekilde fayda sağlayan kişi olmalıdır. yoksa ettiği küfür kendi yavşaklığının işareti olur. ayrıca herkesin götü yemez küfür etmeye. hak edene ağız dolusu bir 'senin a.... korum ben' demenin keyfi de hiç birşeyde yoktur. şu adsız kişisi çok güldürdü beni haha malmış harbiden. ama bence üzerine gitme. çünkü belli ki boşluk tuşu kıçına kaçmış, hiç kullanmamış ya hani o yüzden diyorum. e kıçına kaçmışsa da kuyruk acısı vardır şimdi onun. SİKTİR et gitsin. yayınlama da adsız yorumlarını. öpüyorum arkadaşım seni. günün güzel geçsin.

    YanıtlaSil
  28. Can ben genelde yayınlamam adsızları ilk oldu.
    Yazgüneşi demiş ya
    ismini yazmaya dahi cesareti olmayan birisi ne kadar ahkam keserse kessin bi kuruşluk değeri yoktur gözümde

    aynen öyle. Bu defa affettim bir daha affetmem:))

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?