Sayfalar

29.12.2011

Pardon Yanlışlıkla Oldu!

Pardon Öldürüyoruz ama !

Demek istemedim hiç bir şey. Gün boyu satır aralarında, geçtikçe yutkundum...

İçimden kendime dair şeyler paylaşmak gelmiyor bugün. Yayınladığım yazıyı geri çektim. İnsan kamyonlarda, traktör kasalarında taşınmayacak kadar değerli, insan yanlışlıkla öldürülmeyecek kadar değerli. İnsan yanlışlıkla öldürecek kadar da değersiz.

23 yorum:

  1. Bugun cok bekledim tv karsisinda, internette bir aciklama yapilir diye ama sonuc "Yanlislikla oldu" denildi...:(((, katliam baska birsey degil bu...

    YanıtlaSil
  2. tam ortasındayımm hadiselerin doğuda...yıllarca batıda yaşamış ve son 1 yıldır doğuda olan biri olarak öyle umutsuz bir haldeyim ki ....ne zaman insan paydasında toplanacağız... ne zaman saçma sapan değer algılarından uzaklaşıp birbirmizi değerlendirebileceğiz.... Ahh devlet böyle mi olmalı ...kurumlarımız bu kadar mı akıldan vicdandan yoksun çalışıyor..:(

    YanıtlaSil
  3. :(
    cok üzgünüm...
    ucuz insan hayati bu ülkede...cok ucuz !

    YanıtlaSil
  4. çok sağduyulu bir kamuoyumuz ve gerçekten bilinçli bir medyamız var!vicdansız lanet edilesi bir medyamız var...

    YanıtlaSil
  5. hiç televizyon izlemediğim, haber
    okumadığım için hiç bişeyden haberim yok, neler oluyor diye sormaya korkuyorum, en iyisi sen söyleme yine....

    YanıtlaSil
  6. Yeni yıl hediyesi gibi olmuş Nehir İda.. yanık yanık kokacak bu ülke şimdi.. şimdi mi? Pardon ne zaman kokmadı ki.. yanık insan kokusu.. 2012 olmadan unutmayalım diye içimize içimize saldılar bu kokuyu.

    YanıtlaSil
  7. SEHVEN! Ne kadar çok sehven yaşanıyor bu ülkede. Sonunda sehven öldürmeye de sıra geldi ya, yazıklar olsun...
    MEKTUPLAR blogumda yazdım ben de...

    YanıtlaSil
  8. ve en acısı insanların ölümü meşrulaştırmaya çalışan yazılarına tanık olmaktı. çok acıdı içim, insanlığımızdan utandım.

    YanıtlaSil
  9. modern insanın işkencesi de bütün bu şiddetin seyircisi konumunda olmak sanırım...gerçekten çok hazin.

    YanıtlaSil
  10. katırlara bağlamışlardı yakınlarının ölülerini. bir yandaki cenazeyi hayvanın diğer tarafındakiyle dengeleyerek. buna nasıl dayanılır, bu acı düştüğü yeri nasıl yakar şimdi, biz anlayamayız o kadarını. içimiz yanar ama evlerin içine düşen ateş kadar yakamaz:( bu kaçıncı katliam. kana doymuyor devlet. sonra da kalkıp meselâ esad'a akıl veriyor. halkına zulmetme diyor. yazıklar olsun!

    YanıtlaSil
  11. maalesefki insanın hayatı bu ülkede beş para etmeyecek kadar değersiz görülüyor! Yanlışlık ne demekse!
    2012 den kendimden ziyade bu ülke için o kadar çok dileğim varki Ebrucum keşke gerçek olsa diyorum...

    YanıtlaSil
  12. "yanlışlıkla" işte Ebru. Sen hiç mi yanlışlıkla hata yapmıyorsun? niye açıklama yapsınlar ki?
    Satılık bu ülkede herşey. Ve almadığına değmeyecek kadar ucuz fiyata.

    YanıtlaSil
  13. Sözlerin bittiği yer böylesi bir özür ne duyulmuştur ne de görülmüştür :((

    YanıtlaSil
  14. Üstelik vicdanların da nasıl köreldiğinin göstergesi. Ölüme, ölmeye, kayba değer yok. Çok basit bir şekilde diyorlar ki insanlar; "bunlar kürt, muhtemelen de pkk sempatizanıdır zaten, oh olmuş ne işleri varmış sınırda?"!!

    Köylüymüş, şehirliymiş, kaçakçıymış, tüccarmış. Veya var ki kaçakçıymış; hobi olsun diye mi kaçakçılık yaparlarmış?

    Yüksekova'da 24 askerin şehit olduğu saldırıda karakolun 250 metre önünde dolanan teröristi durdurmak için birşey yapamayan ordunun, 30 kaçakçıdan işkillenince f16'ları kaldırıp dağı taşı bombalaması ne yaman çelişkidir.

    Veya o 24 şehidin ardından günlerce yas tutan insanlar neden Van'da depremde ölenleri "onlarda kürttü" diye esirgedi, neden o yardım kolilelerinden yüzlerce türk bayrağı çıktı?

    İnsanlık ölmüş, kaldıran yok!

    YanıtlaSil
  15. devlet hiçbir zaman güzel şeyler yapmaz. yapıyor gibi görünür ama aslında her şey olduğu gibidir. eleştirdiği, yerin dibine soktuğu kişilerin yaptıklarını yapar ve 27 saat susar, hesabını veremez 36 masum insanın ölümünün.. bu ülkede yaşamak her geçen gün daha bir zor oluyor.. sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Sizi ve ruhunuzu anlayışınızı an çok biliyorum, muhalefet olmak istemiyorum ama insan sırf insan diye değerli değil..nasıl insan olduğu ile ilgili değeri değersizliği, şerefi şerefsizliği.
    Sınırdaki olayı kast ediyorsunuz sanırım..ben de sizin gibi düşündüm başta, ta ki az önce hepsinin tabutlarına pkk paçavrası konmuş vaziyette görene kadar..

    Askerken bir haber gelmişti, kaçırılan bir er bir dağda kayaların arasında bulunmuş, parça parça edilmiş vaziyette! O öldürülmeyecek kadar değerliydi.

    YanıtlaSil
  17. insan yanlışlıkla öldürecek kadar da değersiz...işte bu...

    YanıtlaSil
  18. Ben o çocukların ellerinde silah görmedim cesetleri üzerinde de siz de üzerlerine şimdi ŞİMDİ örtülen bayrakları görmeyin lütfen.
    Bu gözünüzü kapayın demek değil hani bölünmekten bahsedilir ya bölünme tam da buydu.
    Tıpkı şehrin göbeğinde öldürülen masum siviller gibi.Onlar sivildi ölen bir bedene gelinlik de giydirebilirsiniz kefen de bayrak da onlar dur demez, diyemez. Onlar sadece ölür.

    Çok zor olmamalı bir yana çekmeden acıya taraf olmak.

    Bugün, dün yarın ve sonraki günlerde üzerine hangi bayrak örtülürse örtülsün katliamın her türüne aynı bakacağım. Bakmak gerekir.

    İki defa üzülüyorum içerisine çekildiğimiz şey başarıya ulaşınca.

    YanıtlaSil
  19. Sizi anlıyorum..bir yere de çekilmiş değilim Nehir hanım, sadece ben başka düşünüyorum. Çarşıda canlı bomba olup, bunu fark eden anne sarıldığı an kendini patlatanların tarafında olanlardan taraf değilim! O annenin yavrusu geçen gün yaşam savaşını kaybetti öldü! İyi insan ve kötü insan ayrımındayım ben ve bunun düşünceciyle tarafım.. Üzerlerine türk bayrağı olsun demiyorum neticede, ama normalde yeşil ve kur-an yazılarının olduğu bir örtü serilir insanların tabutuna. 30 yıl boyunca binlerce insanı ve bebek öldüren bir bebek katilinin örgütünün sözde renkleri ve bayrağı değil! Bu olmasa köylüler diye düşüncem asla böyle düşünmezdim. Şehirdeki masumları öldürenlerin sözde bayrağını ve renklerini taşıyanlar, o şehirlerde hiç günahı olmadan ölenlerle aynı olamaz benim için.

    5 yaşında bir kızçocuğuna tecavüz edip öldüren birinin öldürülmesine sadece ölür diyemem ben örneğin. Yazık diyemem..ona insan diyemem ben.
    saygılar..

    YanıtlaSil
  20. @mavi tutku paçavra dediğiniz şey, pkk'nin bayrağı değildir. newroz'un, kürt halkı için özgürlüğü simgeleyen sarı-kırmızı-yeşil renklerden oluşan tülbenttir.(başörtüsüdür)

    Medyanın emrettiği gibi düşünen insanlar olduğu müddetçe, bu ülke soykırımlara da, katliamlara da sevinir. Acı ama gerçek..

    YanıtlaSil
  21. içime su serpildi bu yorumla var olun İda !

    "Bugün, dün yarın ve sonraki günlerde üzerine hangi bayrak örtülürse örtülsün katliamın her türüne aynı bakacağım. Bakmak gerekir. "

    YanıtlaSil
  22. bana bu konuda kal geldi ebrum
    ne yorum yapabildim
    ne paylaşım
    bildiğin kal geldi
    öylece
    aklım almıyor diye olsa gerek
    almıyor
    almayacak..
    kalakaldım
    öylece

    YanıtlaSil
  23. bana bu konuda kal geldi ebrum
    ne yorum yapabildim
    ne paylaşım
    bildiğin kal geldi
    öylece
    aklım almıyor diye olsa gerek
    almıyor
    almayacak..
    kalakaldım
    öylece

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?