Sayfalar

31.01.2012

Güzel mesajlarınız için çok teşekkür ederim. Yalnızca burası aracılığı ile tanıdığım birçok insandan güzel mesajlar almak inanılmaz moral oluyor.
İyi veya kötü zamanları paylaşmak alışkanlık olmaya başladı. Bu iyi mi kötü mü bilmiyorum. Bazen özellikle de şuan yazdıklarım gibi olan konularda tereddütte kalıyorum ama emin olun olmuş, bitmeye yüz tutmuşsa yansıyor. Güç de alıyorsunuz bazen paylaşarak.
4 ay kadar önce lenf bezlerimde şişlik oluşmuştu. Birkaç defa antibiyotik kullanmama rağmen iyileşmedi ve müdahale ile içerisi boşaltıldı. Devamnında tam tamına 2 ay her gün iltihap boşaltıldı ve pasuman yapıldı (eşim yaptı saolsun) iltihap bitince gidecektim ve o şişliklere neden olan doku temizlenecekti küçük bir ameliyatla. Her gün iltihap boşaltırken o kadar canım yanıyordu ki iyileşince -tamam gitmeyeceğim bitti  bitti- diye ortalarda dolaşıp durdum.
Cumartesi gecesi aynı noktada ağrı başladı pazar sabah uyandığımda belime kadar yayılmış eğilip çorabımı giyinemez hale gelmiştim:) Pazar akşama kadar kımıldayamadan yattım ama ağrı gittikçe artıyordu. Hastaneye gitme kararından nefret ederim. O kadar sık gitmek zorunda kalanca hiç isteyerek gidemiyorsunuz. Ankara zaten donmuş halde her yer buz. Ağrının gece daha da artacağını düşünüyordum. Acile gittik. 2 adet ağrı kesici iğne yapınca yani yine ağrının yönünü boynumdan, kulağımdan alıp kalçama doğru verince biraz rahatladım. Pazartesi mutlaka bölümde müdahale yapılan yere gitmemi önerdi.
Vee gittim :(( Doktor bakar bakmaz kesip boşaltacağız sonra iltihap bitince ameliyatla alacağız yoksa kurtulamazsın dedi. Hiçbir müdahalede ağlama, ağlamaya benzer sesler çıkartma, mızıklama yapamıyorum. Yalnızca ellerimi sıkıyorum bunu da bir ben biliyorum:) Doktora bu defa (öncekinden biliyorum o acıyı) uyuşturamaz mısınız dedim. Hayır zaten şu halde uyuşmaz dedi. Ben tabi başıma geleceği biliyorum sıktım elleri bekliyorum:( Bir yandan adamcağız moral veriyor biliyorum yaptığım şey çok acıtıyor farkındayım ama başka çaresi yok:((
Her sabah boşaltılacak tekrar tekrar dedi:( Bu şu demek 2 ay yaşadığım için neşter yok bu defa ama bastıra bastıra oraya müdahale edilecek ve akıtılacak:( Peki dedim. Antibiyotik de verdi 14 güne biter ise bu defa kaçmayacağım gidip o dokuyu aldırıp bu acıya son vereceğim. İzinliyim bir iki gün. Hala belime kadar ağrı ve robot gibi hareket edebilsem de aklıma sadece şu geliyor ve her defasında kendi kendime gülüyorum 'bir kulağımın ardı kalmıştı' Ben demedim canım bu sözü aaa ne ayıp demeyin atalar demiş eskiden. Her duruma uygun sözleri var nasılsa:)

49 yorum:

  1. Ah canım geçmiş olsun ya, çok üzüldüm. Her dert seni mi buluyor ya. Ne diyeyim Allah beterinden saklasın, tez zamanda iyileşmen dileğiyle öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. canim cok, cok gecmis olsun...:(((..

    YanıtlaSil
  3. Cok gecmis olsun Ebru,acik sifalar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. çok geçmiş olsun... canının yanacağını bile bile o tedavilere gitmenin nasıl olduğunu bilirim. çabucak iyileş, blogda kutlama partisi yapalım. pasta bile keseriz :)

    YanıtlaSil
  5. çok geçmiş olsun canım dikkat et ve asla ihmal etme. sağlıktan kıymetli bişi yok malum.öpüyorum

    YanıtlaSil
  6. Ebrucum geçmiş olsun..Lenf bezi şakaya gelmez korkma müdahaledende biraz sabret ve kurtulmaya bak canım.Tabi söylemesi kolay diyeceksin ama inan geçecek...kendine iyi bak lütfen!

    YanıtlaSil
  7. Ebru gerçekten çok üzüldüm, en acil şifaları diliyorum sana, tez zamanda sağlığına kavuşman için duacıyım. Lütfen iyi olduğunda yaz buraya, merakta olucam bu posttan sonra :(

    YanıtlaSil
  8. ah çok çok çok geçmiş olsun. Allah en kısa zamanda şifa versin inşallah. umarım hemencecik iyi olursun. öperim...

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun

    8 sene önce sezeryanla doğum yapan yeğenimin bu yaz karın bölgesinde ağrı veren bir şişlik oluşuverdi...muayene, ilaçlar, antibiyotikler derken bir türlü geçmedi ve açıp bakmaya karar verdi doktorlar ve sezeryan olduğunda dikiş atılırken yapılan bir hata sonucu orada bir parça dokunun dışarıda kaldığını söylediler...ve o da şimdi iltihaplanmış dediler

    hergün hastaneye gidip neredeyse deşerek o iltihabı akıttılar...ama yine geçmedi
    sonrasında bir cihaz var onunla halletcez dediler...karnının içine yerleştirilen hortum ve ucunda da kocaman bir alet...vakumlayıp akıtıyordu

    of o sıcak yaz günlerinde inanılmaz sıkıntı çekti ve 3 ay boyunca durdu o alet...şimdi iyi şükür ama halâ ağrıları devam ediyor ve korkuyor

    inşaAllah senin sıkıntın da en en en kısa sürede tekrar gelmemek üzere geçer gider

    sağlıkla...

    YanıtlaSil
  10. Ebru cok gecmis olsun. Bu sefer son olsun da kurtul dilerim agrilardan. Insanin neresi agrirsa cani oradaymis derler ya cok dogru bulurum bu sozu her agrinin verdigi aci zor gercekten. bitip gittigini de okuyalim en kisa zamanda dierim. yeniden gecmis olsun.

    YanıtlaSil
  11. ayyy of kıyamam yaaa
    bu ne yaaa
    kızım nazar mı var üstünde nedir
    nineler gibi konuştum ama..
    çok geçmiş olsun
    okurken hissettim o ağrıyı resmen sanki..
    aman ihmal etme bu defa aldır da kurtul kuzum yaaa

    YanıtlaSil
  12. upsss bu sefer kararından cayma lütfen iki ay çok uzun bi süre sabredip bitir ve git ondan kurtul çabucak geçip gidecek inşallah sevgiler (:

    YanıtlaSil
  13. Çok geçmiş olsun, acil şifa dilerim çok zor olmalı.

    YanıtlaSil
  14. Evdeyim yatıyorum.
    Ben iyiyim de annemi iyileştiremiyorum. 19 yaşında bir akrabasını 3-4 yıl önce lenf kanserinden kaybetti annem. Rahatsızlığı boynunda bir şişlikle başladı ve 1 yıl sonra da kaybettiler. Ne yazıkki anneme moral vermekte sıkıntı çekiyorum. Sürekli olarak daha iyi doktorlar bulmamızı öneriyor eşime de. Adam uzman üstelik tedaviyi yarım bırakan da benim ama annem işte.
    Annelik çok tuhaf. Sanırım ben de öyle davranırdım.


    Hasta olab kişinin olmayan yakınlarına moral verme çabası cidden tuhaf bazen yoruluyorum. Bu sabah dünden daha çok ağrı ile uyandım hani derler ya sıcağı le anlaşılmaz diye galiba öyle oldu. Ama annemi görünce oo geçti gitti ya azcık sızı var o kadar ded,m demesine de :)

    Öyle işte...
    Teşekkür ederim herkese.

    YanıtlaSil
  15. gecmiş olsun canım en kısa zamanda rabbim şifa etsin idam sevgilerimle:)))

    YanıtlaSil
  16. Çabucak geçecek! İyleştiğini, iyi olduğunu düşün!
    Kucaklıyorum.
    :))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Ebru,
    Annelerle acılar paylaşılınca artıyor ne yazık ki, çünkü çocuğunun acısı ona kat kat artarak yansıyor, tesellisi de zor doğal olarak. Yapacak bir şey yok bu böyle işte. Onlarsız da olmuyor...
    Çok geçmiş olsun canım. Tıp her geçen gün ilerliyor, dilerim daha az acı veren yöntemler bulunur. Acil şifa diliyorum...

    YanıtlaSil
  18. cok gecmiş olsun..bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz...

    YanıtlaSil
  19. off off çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  20. kimi insan otların kimi insan balıkların çeşidini bilir
    ben ayrılıkların
    kimi insan ezbere sayar yıldızların adını
    ben hasretlerin

    Ya sen Ebru, ya sen?

    Gecmis olsun. Kendine ve umutlarina iyi bak...

    YanıtlaSil
  21. Hiç ağrı sızı kalmadığı güzel bir günü düşle. Nasılsa gelecek o gün. Çok geçmiş olsun. İnşallah canın çok fazla yanmaz pansumanlarda.

    YanıtlaSil
  22. Ebrucum çok geçmiş olsun.en kısa zamanda tüm yüreğimle iyileşmeni diliyorum ve iyileşeceksin Allahın izni ile.Allahım acil şifalar versin.

    YanıtlaSil
  23. sevgili Nehir İda,
    çok geçmiş olsun:(
    en yakın zamanda iyi olmanı diliyorum.

    YanıtlaSil
  24. ben buraya hiç uğramadım mı yanii bu vakte kadar ..
    ah bu ben..
    çok geçmiş olsun..çok

    YanıtlaSil
  25. Geçmiş olsun bak çok üzüldüm şimdi durumuna :(

    Ama atlatırsın biraz daha sık dişini ve ihmal etme bu sefer.

    "Bir kulağımın arkası kalmıştı sikilmedik " derler argoda... Ne terbiyesizim değil mi ? :) sanki kimse bilmiyor :)

    YanıtlaSil
  26. Canımmm çok üzüldüm çok :(((Bir an önce geçsin bitsin inşallah :((

    YanıtlaSil
  27. hasta ve hasta yakınlarının iletişimi biraz tuhaf oluyordur eminim. ama sonuçta anne işte, benim ki de öyle yapardı belki de daha çok abartırdı. en azından onları anlayabiliyoruz, anneyiz çünkü... geçecek ebru, bu da geçecek, aklımdasın ve iyi dileklerim hep seninle...

    YanıtlaSil
  28. okurken bile bu kadar ürktüysem,kimbilir acısı nasıl kötüdür.Çok geçmişler olsun

    YanıtlaSil
  29. Canımm Ebrum,
    Çok geçmiş olsun.Ne sıkıntılıdır eminim;anlattıklarınla ben burdan hissettim bunu.
    Umarım kısa sürede temelli olarak atlatır,kurtulursun bu sıkıntıdan.
    Öperim çookk...

    YanıtlaSil
  30. üff ya çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  31. Merhabalar:)
    Bugün çok iyiyim. Ağrım yok denebilecek kadar azdı bugün. Umarım bu defa 2 ay iltihap devam etmeyecek daha çabuk bitecek. (umuyorum canı gönülden)
    Sabah işe de gideceğim bu hafta ilk defa. Eminim çok olacak işim ama iyi olayım da çok gözümde büyümüyor iş.
    Çok kolay pes etmem ağrıda acıda ama kulak ve bu beni olmadığım kadar güçsüz hissettirdi. Dün akşam doktora bişey diyemeyip kendimi sıktığımdan olsa gerek eşime galiba naz oldu ama ağladım. Naz da denilebilir mi bilmem de çok canım yanmıştı.
    Uyurken sorun.
    Bugün iyi olmam anneme de iyi geldi bana acıyan gözlerle bakmadı ve 'sen beni öldüreceksin' demedi hiç:))

    Çok teşekkür ederim.
    Umutlarıma iyi bakmak dışında elimden bir şey gelmiyor oğlumun varlığı ve umut.

    YanıtlaSil
  32. uyuyabilmenin yolları yok mu. bunun için ilaç alamıyor musun.

    YanıtlaSil
  33. Sevgili Deep ilk gün iğne vurmuşlardı sonrasında da ağrı kesici verdiler ama garip tabi FMF için kullandığım (ölene dek kullanmak zorunda olduğum) ilaç var 1 günde 4 adet, 1000 mg antibiyotik (12 saatte 1) ve ağrı kesici artık midem kötü olmaya başladı. İlaçlar da karaciğer değerlerimi bozdu. Nerden baksan birşey çıkıyor:)
    Ağrı omadığı sürece üstesinden gelmeye çok ciddi gayret ediyorum.

    Ankara şuan -19 korkum zayıf düşmüşken atak geçirmemek. Eşim saolsun annemle birlikte bebek gibi bakıyor bana:)
    Bir de sizlerin verdiği moral var ki anlatılmaz.
    Böyle zamanlarda pek hassas olunuyor. İlgi alaka beklemek mi dersiniz yoksa paylaşmak mı güç almak mı bilmem ama iyi ki varsınız.
    Bana iyi geliyor destekleriniz.
    üzüyorum diye üzülüyorum sonra geçince de.

    YanıtlaSil
  34. belki biliyorsundur ve denemişsindir ama eft benzeri tekniklerle bi ilgilensene. fiziksel acıyı geçirmez ama başa çıkmanı ve zihninden uzaklıştırabilmeni kolaylaştırabilir.

    bi de sadece acıların için okumuyoruz ki seni.

    YanıtlaSil
  35. Sanırım kadınlar erkeklerden daha başarılı bu konuda sevgili Deep. Buraya yazdığım anlar genellikle o can yakıcı anı aşmaya başladığım (en azından kafada) ana denk geliyor. Üstesinden gelmek konusunda o kadar çok şeyle o kadar çok şey öğrendim ki. 37 yaş desek bunun neredeyse 25 yılı doktorla, hastaneyle haşır neşir olunca mecburen öğreniliyor.

    En çok zor durumdakiler etkiler beni. Her seferinde 'şımarık mısın kendine gel bu da acı mı' der kulağımı çekerim:) Ama öyle anlar var ki söz de bitiyor.
    Tabi bir de psikolojik süreç var yaşam kaliten tepe takla düşünce kimyan bozuluyor ve engel olmaya çalışsan da raydan çıkabiliyorsun bazen.

    Endişem ağlak bir tip gibi görünmek. Verdiğim çabayı biliyorum ya bir de öyle görünmek üzerdi. Çünkü değilim.Ağladığımda bile ya yalnızken ya da son noktada artık evde koyveriyorum:)

    Herşey bir yana yoruluyor insan biliyor musun?

    YanıtlaSil
  36. ağlak değilsin. ve bence yansıtabildiğinden daa fazla acı çekiyosun ve ne olursa olsun güçlüsün. güçlü olmak zorundasın.

    YanıtlaSil
  37. Evet başka seçenek olmamasından kaynaklı da değil artık oğlum var:)

    Hastanede bir kadın kulağını yıkatıyordu ve o kadar çok mızıkladı ki. Kalkıp 'ne var be ne carlıyorsun o kadarcıktan bişey olmaz' diyesim geldi. Gıcık oldum. Sonra biri de benim yaşadığımı küçümsüyor olmalı kim bilir nasıl canı yanıyordur dedim.
    Hayat böyle galiba herkes yaşadığını biliyor. Ama ama ama şu cırtlak sesleriyle ota çöpe mızıklayan kadınlara cidden sinir oluyorum o da başka:)

    YanıtlaSil
  38. haklısın. hayat bu işte.

    YanıtlaSil
  39. yeni okuyorum daha..
    kıyamam sana :(
    güçlü ol hep böyle ebruşum.

    YanıtlaSil
  40. Biraz geç oldu, ama geçmiş olsun. İnsanın neresi ağrırsa canı oradadır diye boşuna dememişler.
    Aman bu kez ihmal etme, çünkü tecrübe ile sabittir ki kaçtıkça büyüyerek yeniler.

    YanıtlaSil
  41. Nil canım deniyorum başarmayı umarak:)

    Şule çok teşekkür ederim. Çokkk hem de

    YanıtlaSil
  42. Rezillik şimdi görüyorum yazını.Çok utandım. Çok ama çok geçmiş olsun Ebru. senin gibi güçlü bir kadına eminim bu da vız gelecektir.sevgiler

    YanıtlaSil
  43. Geçmiş olsun,
    sağlık yerinde iken birçok kişi kıymetini bilmez ama anladığım sen sağlığın ne kadar önemli, güzel birşey olduğunu neredeyse hergün biliyorsun,Allah acil şifalar versin,geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  44. BAP ne önemi var biliyorum iyi dileklerin benimledir:)

    İnfantulus hakikaten ne kadar önemli şeylere sahibiz keşke kaybetmeden veya acısız anlayabilsek.

    YanıtlaSil
  45. son durumu merak ediyorum canım
    geçse gitse şu hastalıklar acılar
    gıcıklar

    dipteki not: ota bota mızıklayan kadın ya da erkek farketmez
    tiplere ben de illet oluyorum bi tane çarpasım geliyo öyle acımaz böyle acır diye :)))

    YanıtlaSil
  46. Canım teşekkür ederim. Antibiyotiğe devam ve hala iltihap boşaltıyoruz:(( Bittiği an gideceğim.İltihap yapan doku alınacak.
    Anlatamam o tipleri anlatammmammm evir çevir döv valla:)

    YanıtlaSil
  47. simdi okuyabildim
    cok cok gecmis olsun .
    hepinize ozellikle sana ,esine ve ogluna cok buyuk kuvvet diliyorum .

    YanıtlaSil
  48. simdi okuyabildim
    cok cok gecmis olsun .
    hepinize ozellikle sana ,esine ve ogluna cok buyuk kuvvet diliyorum .

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?