Sayfalar

17.02.2012

Biraz Küçüğü Var mı? Bir Umut Denedim İşte....


Kar tepeleri oluştu bizim sokakta. Hatta ben onların üzeri kar kaplanmış çöp tepeleri olduğunu düşünüyorum. Gece boyu uyanıp uyanıp sokak lambasının ışığında yağıyor mu hala diye baktım. Yağıyordu belediyenin arabaları sabaha kadar pusuda beklemiş olmalı önce cep telefonu alarmını öttürdüler, ardından ocağa çayı koydular ve hoppp caddeyi açtılar-ki işe gidebilelim- oysa gitmemek gibi bir ümidi gece boyu büyütmüştüm. Şimdi bu noktada işçi işveren bakış açısındaki farklılık irdelenmeli ama işveren olmadığımdan irdeleyemem kusura bakmayın:) 1 günden birşey olmazdı ya neyse. Hani pasaklı kadınlar halı altlarına ittirir ya tozu belediye de yolu açıyor (bu da çok şey) ama binalardan çıkıp açılmış olan yola ulaşmak biraz zahmetli. Karı alıp binaların önüne biriktiriyorlar.Topuklu çizmelerle yürünmüyor. Topuklu giyinme diyen olursa çemkirebilirim kumaş pantolonla bot pek şık olmuyor.

Şimdi bir de gece kar yağıyor mu hala derken onca yıllık yaşantımda nadiren olan bir şey oldu. Gecenin bir vakti bir tabak yeşil zeytini yedim. Siyah da yenir sonuçta siyah olan başka amaçla kullanılmıyor ama burada mesele benim gece bir şey yiyor olmamdı. Üstelik ekmek sevmem onu da yedim.

İşyerimdeki abla bana yüzük hediye etti. Pek güzel bir yüzük ama işaret parmağıma oluyor sadece. 'Beğendin mi' dedi 'evet çok ama küçüğü varsa ?' dedim kadıncağız gülme krizine girdi:)  Şebeklik yapıyormuş gibi yapmak her zaman  kurtarsa da densizlik hallerinden azcık küçük olsa iyiydi yine de!

Hafta sonuna cuma gününden başlayanları için için kıskanmakla birlikte iyi tatiller herkese.
Karikatür : Piyale Madra
ve müzikkk

24 yorum:

  1. canım o zaman sana iyi geceler mi desem:D

    YanıtlaSil
  2. siyah zeytinin içine biraz taze soğan doğra sonra pul biber serp. seytinyağı ve limon karışımını (bol olsun) zeytinlerin üstne dök, tazecik ekmeğini suyuna bana bana ye:D

    YanıtlaSil
  3. ya bugün bot giydim :) meteorolojinin uyarılarını dikkate aldım yani :) ama nedir işyerinde topuklu ayakkabım var, gidince onu giydim :)) süper oluyo tavsiye ederim :) çok mu iştahsızsın sen ebrucum ben gece çok güzel yerim valla yeşili siyahı hiç farketmez :) sana da iyi haftasonları :))

    YanıtlaSil
  4. Dikkat et kendine demek geldi içimden.

    YanıtlaSil
  5. Valla kadın olsam kıçımı kırar otururdum ne işim olurdu çalışmakla :)) Enayi miyim ? Çalışacağım.

    YanıtlaSil
  6. Sahi soyle bir kar yagsa 3-4 gun evde hapis kalsak !

    YanıtlaSil
  7. Ankara ve kar .. her ne kadar ayri dusunulemese bile, yinede zor olmali.. :) kolay gelsin canim xxxx

    YanıtlaSil
  8. Ben geçen o kadar bencilce bir düşüncede bulundum ki. Geçen yıllarda sel olmuştu İskenderunda. Ve servisimiz bizim mahalleye girememişti. Evde mahsur kalmıştık ama işe de gitmemiştik. Birkaçgün yağmur baya baya yağınca acaba diye düşünmedim değil hani :)bencil ve vicdansız bir düşünceydi hemen kovdum.

    YanıtlaSil
  9. Afiyet olsun bu arada hem bu yazıdaki hem de aşağıdaki karikatüre bayıldım... Akşam akşam çok güldüm...Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. kar ne kadar yağarsa yağsın işe gitmek zorundayız.bize hiç tatil yok.kar tatili falan devlet memurları için.devlet daireleri kar yağarsa çalışamaz ama özel sektör çalışır.bu hafta çok yoruldum.saçma bir haftaydı.seni özlemişim.geldim,kaçtım. :))

    YanıtlaSil
  11. Topuklulari yanina al isyerinde giy derim:))

    YanıtlaSil
  12. Yeşil zeytin benim çılgınlıklarım yanında kabul edilebilir sanki...

    Kavanoz dolusu turşular mı dersin, 50'den fazla midye dolmalar mı?

    Yüzük uğur getirsin ve Piyale Madra candır :)

    Yüzün gülsün biriciğim...

    YanıtlaSil
  13. Immm kuşum gece değilse de şu saatlerde canım istedi. Zeytin çok mühim benim için can o can:)


    Anne kaleminden aynen ben de yapıyorum bazen. Üşendim sabah toplu çantaya koy diğerini giyin filan işyerinde bırakmalı dediğin gibi o zaman pratik:)

    YanıtlaSil
  14. Çav ve simit teşekkür ederim canım etmem gereken günler yine.


    Ahhh Umarr ahh. Ben de sık sık telaffuz ediyorum buna artık ama alışmak zor olur sanırım onca yıldan sonra. Bir de gerekli malzemeler de zengin koca olmazsa olmaz:)) Epey geç kaldım sanırım:)Böyle sevdim onu fakir fukara:P

    YanıtlaSil
  15. Eleştirel değil mi ama sanki batacaklar. Yok geçen sene yürüyerek bile işe geldik:(( Nasıl soğuk şimdi de anlatamam.

    Özlemciğim çok beterdir ankara soğuğu şu sıra da o sınıntı.

    YanıtlaSil
  16. Nihancığım bencillik değil ki. Kar yağınca ben de içeride sıcakta duruyorken yakacak hiç bir şey bulamayanları düşünüyorum ama bir yandan da onlarca yıldır aralıksız çalışan kendimi düşünmem senin de aynı tabi yanlış olamaz ki canım.


    Deep :))

    YanıtlaSil
  17. Kirazcığım teşekkür ederim.

    Kara Kitap aynen benim de öyle:( Ben de özledim seni yaklaşık 1 aydır evde bilgisayara dokunmadım:) İşyerinde ise ancak kısıtlı. Öperim oğluşu ve seni.

    Diedmciğim artık ayaz:) Ama o yöntem üşendiğimden olmamıştı. Kıyafet var aslında hırkalar filan çizme de olsun artık.

    YanıtlaSil
  18. Sazan canımm eline su dökemem ben:) Yalnız hamileyken ben turşu yerken bakamazdı artık insanlar delice yerdim kavanoz kavanoz ama şimdilerde normal iştah bu:)


    Deep ah bir vakit bulsamm hemen:)

    YanıtlaSil
  19. Hava koşullarından bir hayli değiştirdim giyim kuşamı ben, kumaş pantalonun altına bot olmuyor diye kot ya da kadife giyiyorum genellikle, daha biişey diyen çıkmadı yasak olduğu halde :)

    Karikatür de şarkı da çok güzel yine ama Amy'nin videolarını izlemek üzüyor beni :(

    YanıtlaSil
  20. Esracığım aman yakalanma:) Gerçi yakalansak ne nasıl çılgın soğuk.


    Banucuğum canımmm diyene dee ben:)))

    YanıtlaSil
  21. bugünde kar yağıyor
    bugünde
    siyah zeytin

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?