Sayfalar

15.03.2012

İda ve Bir de Mim


Eskiden albümlere bakardık şimdi bilgisayarlarımızda bakıyoruz eski fotograflara. Biraz fazla düşkünüm eskiye. Söz konusu İda ise hiçbir şeyi unutmamam lazımmış gibi geliyor. İlk kesilen tırnağından, ilk kesilen saçına kadar durur. İlk banyosu, ilk diye diye gidecek çok şeyi var. not ettiğim. Cilt cilt ajandalar. Bazen beraber bakıyoruz. En çok hastanelerin verdiği bir belge var ya onu seviyor. Hani mürekkebe batırıp ayak izi ile çıkmış olan. Sonra bir de hastane künyesi. Hemen alıyorum ve büyüdüğünde ona vereceğimi söylüyorum. Galiba bu törenler esnasında İda da eskiye merak başladı. Hiçbir kutuyu atmıyor. Sakız kutusundan ayakkabı kutusuna kadar aklınıza gelebilecek her kutu saklanıyor. Bir gün alakasız bir zamanda 'bakınn ne yaptım' dye getiriyor.



Bazen çok hüzünlü bakıyor. Öyle anlarda bunun belki de en çok benden kaynaklandığını düşünüp kızıyorum kendime. Bir yandan inanılmaz neşeli ve elbet haraketli. Konuşurken tıpkı benim gibi ellerini çok kullanır. Onu izlerken enerjisine hayran oluyorum. Dün eşim şuradaki aletten almış. Barfiks aletiymiş soruyorum ne yapacaksın ki eşim kaslarımı kuvvetlendireceğim diyor. İda da heyecanla bekliyor montajı yapılsa atlayacak. Eşim iki ucunda vida gibi dönen barfiksi çevirdikçe çeviriyor. İda sabırsızlandı iyice bekliyoruz da bir yandan ortaya çıkacak görüntüyü. Babasına baktı ve 'sanırım kasları bunu çevirerek yapacaksın baba' gülmekten bir süre elindekini bıraktı eşim. Neyse taktı sonunda ve önce İda denedi. Çok da iddalı bir şekilde. Sonra da eşim.
 3 yaşındaki resimler.
 Haliyle biraz ağır olan bedenini yukarı doğru kaldırmaya çalışmak zor bir çaba ve bir anda 'belimmmmm galiba belim tutuldu' Panikledik iyimisin diye sorduk yatağa uzandı iyiyim dedi gülerek sonra İda bir anda resmen bıraktı kendini . Babasının yukarı doğru çıkmaya çalışırken nasıl göründüğünü anlatarak gülme krizine girdi. Gülerken de 'ben öyle görünsem spor yapmam' Bu defa ben gülmeye başladım. Neticede eşim iyi:) Gülmeyi bitirdik İda 'ben bu evin neşesiyim nasıl da güldürdüm sizi' hem babası hem ben yatağa yatırdık ve öpmediğimiz, mıncıklamadığımız yer bırakmadık.
Uyurken de ayrı güzel kara gözlüm:) Görmemişin oğlu mu olmuştu.(Şuanki halinin fotoları burada)

Gelelim 2. Bölüme: Mim. Deep ve Gonca mimlemiş. Gonca benim 2003 yılından beri arkadaşım. Onunla internette tanışmıştık. 15 gün önce tesadüfen sayfamı bulmuş ve yeniden görüşmeye başladık. Ne hoş şey şu internet. Konu  aynı. Yanıtlayayım
1. Kendini seviyor musun?
Aslında bunu daha önce sorguladım mı diye düşünerek başladım. Gözü başkasını görmeyecek gibi değil ama sanırım seviyorum kendimi. 
2. Yapmaktan hoşlandığın şeyler?
Bu çok uzun yanıtlı olabilecek bir soru. Bazen hiç ama hiç bir şey yapmamaktan çok hoşlanıyorum, bazen yürümekten, bazen susmaktan, bazen konuşmaktan. Ama en çok yazmaktan hoşlanıyorum. Sevdiğim insanlarla bir arada olmaktan ve tembel tembel mısır patlatıp film izlemekten. Müzikten özellikle yeni şeyler dinlemekten, kitaplardan, boya, matbaa kokulu çalışma odasından.
3. Hedeflerin nelerdir?
Hedef? malla mülkle alakalı hedef çok az. Yani sadece müstakil ev. Onun dışında her şey oğlumun büyüdüğünü görmek üzerine kurulu. Sağlık bir de elbette.
4. Nefret ettiğin şeyler?
Çok aslında. Mesela en çokları sayayım:) ' anladın mı' diye konuşan insanlar, merhametsiz, duyarsız insanlar. Nefret etmemenin çok mümkün olmadığı bir ülke burası. Nefret etmekle kalmaz iyi de küfür ederim. Siyasetçilerden nefret ediyorum. Onların yedi sülalelerinden de. uzatmayayım ama nefret etmemek zor yani.
5. İlham aldığın kişiler?
Frida Kahlo, Rosa Lüxemburg, Simone gibi kadınlar. Frida Kahlo'nun fiziksel acıya karşı gelişi hastalığımda her an bana güç vermiştir. İlhamdan daha da öte. Rosa ve Simone ise hem edebi hem siyasi kimlikleriyle.
6. Favori şarkıların, filmlerin, kitapların nelerdir?
Bunu saysam sanırım sabah olur. İnanılmaz derecede alışkanlıklarına düşkünümdür. Kolay kolay değiştiremem. Beğenilerim de öyle arabesk sevmiyorum bir de korku roman. Onun dışında bakarım dinlerim ama sabittir.
7. Birisinin yazdığı ölüm notunu bulmuş olsaydın ne yapardın? Ölmeden önce yazdığı. Bir deftere de yazmış olabilir kendi adını ve notunu.
Ben de ölürdüm oracıkta. Bir insanın başına gelebilecek en kötü şeydir her halde. Beni tanıdığı için herkes böyle bir notu da benim bulmamı kolaylaştırmazlardı.Dağılırdım.
8. Kendini tek bir cümleyle anlatabilir misin?
Hala öğreniyorum.

22 yorum:

  1. ohhhhh iyi etmişiniz öpülecek mıncırılacak haldeyken yapmak lazım kaşla göz arasında kazık kadar oluyolar valla :))

    YanıtlaSil
  2. biz de ozanla dün "bebeklik kutusu"na baktık. çok keyifli bence. ikimiz de pek heyecanlandık, ilk çorap, ilk oyuncak, ilk sac, ilk dis anilarına :)
    yaşamları hep çok güzel olsun dilerim...

    YanıtlaSil
  3. :)) İda her zamanki İda :) Bu bornozlı fotoğrafını daha önceden hatırlıyorum sanki . Çok komik :)

    YanıtlaSil
  4. Yazgüneşim hakikaten öyle seneye öptürmez de:)

    Şuleciğim dilerim hepsinin.Çok hoş geçiyor eskilere bakarken sohbetleri. Öpüyorum Ozan'ı seviyor ya o:)

    Burakcığım neredeyese o resmin çekildiği zamandan beri tanıyorsun:)Bir de senin çektiğin fotoğrafı vardı hatırlar mısın o da çok hoşuma gider. Bornozluda bize mimikleriyle oyun yapıyordu:) Yeni taşınmıştık o eve.

    YanıtlaSil
  5. İda feci bir delikanlı olacak annesi,çekip bir yerini koparacak olman normal yani:)
    Öperim seni de İda'yı da...

    YanıtlaSil
  6. Yaruzeciğim hepsi öyle. Dünya güzelleri hepsi de. Ben de senin kuzuları öpüyorum.

    YanıtlaSil
  7. allah bağışlasın ne sevimli bir velet bu böyle..

    YanıtlaSil
  8. Yok valla olmamis, sonuna kadar haklisin :)) Sen annesisin elbetteki yavrun güzel gelir ama ben bile gözümü alamadim onun o kara gözlerinden. Dudaklarindan. Bu nasil güzel bir cocuktur böyle?:))
    Hem yakisikli hem esprili. Zekasina da bayildim. Allah bagislasin 41 kere de Masallah diyeyimde nolu nolmaz.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  9. İda'cım ne kadar büyüsen de gözlerdeki ifaden aynı :) Ebru'cum çok eskilere dayanıyor seninle tanışmamız , ilklerimizi nasıl da coşku ile paylaşırdık :) Seninle yeniden karşılaşmak inanılmaz mutluluk verdi bana .Senin gibi , okuyan, daha öğreneceği seyler olduğunu bilen arkadaşlarım olması umut vaeriyor bana ;) Sevgiyle kal, mim cevapları için de ayrıca teşekkürler ;)

    YanıtlaSil
  10. Dayatılanla Yaşayan çok çok teşekkür ederim. Bu sene ben tipimi beğenmiyorum dedi:)) Artık büyüyor kuzum ve ayna karşısında saçlarla uğraşıyor.

    Sünter teyzecik bak oğluşda İzmir/ödemiş güzelliği de var bemim haricimde:)) Çok teşekkür ederim hep güzeller de kendi çocuklarımız da burnumuzun direğini sızlatıyor değil mi çok öperiz.

    Goncacığım hakikaten ilklerimiz ne hoş paylaşımlardı İrem de İda da minicikti. Çok teşekkür ederim canım ben de çok sevindim yeniden buluşmak çok güzel.

    YanıtlaSil
  11. okurken ben bile güldüm Allah neşenizi daim etsin canım :) büyüdükçe kendilerine hayran bırakıyorlar bizleri maşallah :)

    YanıtlaSil
  12. Demiştim değil mi sana Ebrucum evvelden, İda ve annelik hakkında daha fazla yazmalısın diye? Harikulade fotoğraflar, katılıyorum bütünüyle söz konusu çocuksa hiçbir anın unutulmaması gerektiğine. Ben senin kadar başarılı değilim saklama işinde, en çok da bu yüzden başladım yazıp çizmeye, unutmayayım diye, insan beyni çok enteresan zira kolay unutuyor mutlu anları nedense.

    Mim cevaplarının neredeyse tamamına 'ben de, ben de' diye not düşebilirim herhalde :)

    YanıtlaSil
  13. idanın espri yeteneği süpeeer :))) beni de çok güldürdü. insan beklemiyorya onlardan böyle şeyler etkisi daha şiddetli oluyor :))))

    YanıtlaSil
  14. ebru yandaki erdal linkine tıkladım, çok güzeel :)))

    YanıtlaSil
  15. İda çok zeki çook maşallah. Espiri yeteneği zaten zeka ile alakalı. kızlar sıraya girecek İda ile kanka olmak için :D
    bilirsin biz kadınlar bizi güldüren erkeklere bayılırız ya :D

    YanıtlaSil
  16. Oyy ne şirinmiş üç yaşlarında...Uykuda ki halleri en masum halleri oluyor ,değil mi ?
    Ne güzel cevaplamışsın mimini :)
    İda'nın pratik zekası süper , espirilerinden belli Ebrucuğum.

    YanıtlaSil
  17. :)
    ida bölümü de mim de iyi olmuş.
    :)
    gonca ise en yeni blog arkadaşlarımdan.
    :)

    YanıtlaSil
  18. Oyyy canim cok tatli. Bende senin gibi eskiye, anilara duskunum. Dusun Berk 10 yasina geldi hala onemli seylerini sakliyorum bir kutuda. Kutu yetmiyor artik sandik lazim...

    YanıtlaSil
  19. çiçocuğum onlarsız olmuyor artık. Cidden evlerimizin neşesi onlar:)

    Esracığım daha sık söz ederim keyifle. Benzer o kadar çok şeye sahibiz ki canım öpüyorum.

    Anne Kaleminden canımcım kesinlikle beklemediğimizden:)) kuzuları öpüyorum

    Nilhancığım bahtları da güzel olsun canım öpüyorum

    Düşerimden inciler teşekkür ettim canım öptüm

    Deep teşekkür ettim:)

    Didem canım değil mi koca sandık lazım artık:) Öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. ne güzelll!
    anılara sahip çıkabilmek adına,onlardan birer parça iz taşımak harika bir fikir gerçekten..
    bende saklarım ilklerimizi..
    göbek bağımız bile durur mesela;)
    kalemine sağlık canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. kutu kutu hatıralar bende de var, her bir şeyi saklı, son olarak da çıkan ilk süt dişleri eklendi saklı hazineme :)

    eee napalım yani görmemişsin oğlu olup da bişi yapamayınca işte, ne yapacağımızı şaşırıyoruz :))

    çok yaşasınlar, gülüşleri evimizden hiç eksik olmasın, hüzünlü bakan kara gözleri var ya, ben o kirpiklerini tek tek öperim..

    YanıtlaSil
  22. Allah nazardan saklasın.41 kere maşallah.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?