Sayfalar

13.03.2012




'3 Temmuz 1993 günü, Madımak’ta, kaç kadın koynuna bir katil aldı diye düşünüyorum. Kaç çocuk eli isli, dumanlı babasının yanaklarından öptü... Hiç gece su içmeye giderken mutfağın ışığını yakınca yanık bir hayaletle karşılaşacağını düşünmedi mi yakanlar? Boş ev sızlıyor içimde. Karanlık leke. Bir arkadaşım, sizin hiç babanız yandı mı diye soruyor.' Devamı

11 yorum:

  1. Sence o kisilerde böyle insani duygular varmidir? olsa yakabilirlermiydi onca cani? Hadi yakanlar yakti da Allah Allah diyerek tekbir getirerek (artik nasil agizlarina almaya cesaret edebiliyorlarsa!) seyredebilirlermiydi bu vahseti?
    Yok yok sanmiyorum onlar hala kendilerini kahraman gibi görüyorlardir eminim. Mahkemedeki hallerini izledim sonucta. Hala zafer kazanmis kumandan edasi vardi hallerinde.

    Haa birde Türk milleti onlarin avukatligini yapanlari, ki ayni zihniyetteler, vekil olarak secip basa gecirdiler!!!Gerisi yalan!

    YanıtlaSil
  2. http://www.youtube.com/watch?v=FJXZJ5zqW9k&feature=share

    YanıtlaSil
  3. Susan, sessiz kalan gerçek müslümanların da bu sonuçta büyük payı vardır. Din ile, Allah ile aralarına girilmesine, oylarını bu referanslar üzerinden vermelerine, "Karışmayın ulan benim dinime, benim dinim sevgi dini, insan öldürmek, hele hele de böyle canlı canlı, eli-kolu bağlıyı yakmak yok benim dinimde" demeyenlerin de vicdanları kâfi derecede aşınmıştır...
    İnanların hukuku ortaçağda insanların yakılmasına nasıl cevaz vermişse, Sivas'ta da aynısı yaşanmıştır.

    YanıtlaSil
  4. İçinde yanık bir hayaletle karşılaşma korkusu olabilecek insanlar, yanlışlıkla kazayla ya da bir anlık ruhsal bunalımla bir ölüme neden olmuş insanlardır. Bunlar bütünüyle bilinçli bir şekilde yapmışken, sanıyor musun korkarlar bir hayaletten?
    O zamandan beri okuduğumda bu katliam ile ilgili haberleri, her defasında o otelin içinde hissettim ben kendimi, tenim diken kesiliyor şimdi hatırlarken dahi. Çok fena olanlar, çok fena değil mi?

    YanıtlaSil
  5. nasılda güzel yazmış....

    bazen cümle kuramıyorum ben mesela
    ve bu öyle anlardan...
    neyse ki
    ben bir şey demesem de anlarsın sen...

    YanıtlaSil
  6. Şeref, din, ahlak, Allah, kan, edep, karakter, haya, korku, vicdan, ... aklıma ilk gelenler bunlar.bütün -siz, -sız, eklerini alan herşey onlarda mevcut.
    Satılık ruhlara sahipler.

    usta yazmış zaten. bize söz bırakmamış ki?

    YanıtlaSil
  7. aynı allah olamaz inandığımız..

    YanıtlaSil
  8. Denebilecekleri demişsiniz. Öyle iyi anlıyorum ki hislerinizi:(
    Alakasız olacak ama aklıma geldi de
    İki şeyh bir araya geldiklerinde Bektaşi, Nakşibendiye sorar: “Üstad, sizin bu cübbelerinizin kolları niye bu kadar uzun?” O da “insanların ayıp ve kusurlarını örtmek için” der. Bektaşinin kollarını kısa görünce bu kez Nakşi olan sorar: “Peki ya sizin cübbenizin kolları niye kısa?” Bektaşi hiç düşünmeden: “Biz insanlar da ayıp, kusur görmeyiz de onun için” der.

    YanıtlaSil
  9. benim hep sorguladığım ise nasıl oluyorda kendilerini haklı görebiliyorlar nasıl üste çıkabiliyorlar bu olaylar karşısında.İnan ben bir sürü şey düşünüyorum ama hiçbiri haklı çıkaramıyor.Nasıl nasıl sorusu kafamı ,beynimi yiyor.Nasıl bunca zamn akıllarını muhafaza edebildiler,nasıl hayatlarına devam edebildiler NASIL?!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?