Sayfalar

5.03.2012

Saklanmak Gibi

Ne çok giyiniyoruz, kat kat. Saklanmak gibi. O zaman cümleyi ne çok saklanıyoruz diye düzeltiyorum. Boynumdan başlıyorum saklanmaya. Her gün başka renk.
Ayağı ile tempo tutuyor. Uyumsuz vuruşları, belki sadece gürültüden ibaret. Bir gök tanık bir de ayakkabıları. Vurdukça topukları sızlıyor.
'İnsanlar kötü değil mi?' diyor
'Hayır' diyorum. 'İnsanlara kötü demek kötü.'
Susup beklemek kadar uzun geceler. 'Git' demek  kadar kolay. Gitmek kadar haraketsiz.
Üzerime düşüyor aydınlığı. Duvardan titreye titreye. Elimi ne zaman uzatsam şeklini kaybettiren suretim. Tanımıyorum sesini, ensemden bedenime yayılan nefes alışlarını. 'Konuş desem' susuşlarını. Tanımıyorum içime doldurup çalkaladıkça köpürttüğüm gülüşlerini. Biliyorum her saat yabancılaşıp kaybolduğumu.
Gözüm sözlerinde. Kulağım değil gözüm sözlerinde. Sözlerin en çok gözlerimi yakıyor.

Çekip çekip bırakıyor oyuncak arabasını. Hep bir engelin ucundan dönüyor. El çırpıyor gidişine. Koşarak gidiyor ters dönmüş halinden kurtarmak için. Yeniden bırakıyor 'yol' dediği boşluğa. 'Bir de mavisini süreyim' diyor. Bir de mavisini sürüyor.
Ne zaman insanlardan korksam kat kat kıyafetler içerisine hapsediyorum onu. İsyan ediyor kollarından çekiştirerek. Korur sanıyorum sözlerden. Bilmiyor ki! Daha çok küçük. Kıyafetler insanı en çok sözlerden korur.

11 yorum:

  1. O kadar kolay olsa keşke Ebrucum, hem sözlerden hem gözlerden korusa keşke kat kat giyilen kıyafetler.

    Günaydın bu arada ve iyi haftalar diliyorum ben sana.

    YanıtlaSil
  2. günaydın, şunu farkettim. çocuklara insanlar kötü değil mesajını verirken bile, apansız savunmasız güvenir olmadık kişilere diye endişe ediyor insan... ne garip şey annelik, keşke koruyabilsek...

    YanıtlaSil
  3. "Gitmek kadar hareketsiz" bu kadar eylemsel bi durum bi bu kadar hareketsiz yaşanabilir mi?

    YanıtlaSil
  4. CrocuS yaşanmaz mı hiç? En iyi bilenlerden olmalısın. Gidersin binlerce kilometre öteye parmağını kımıldatmadan:((


    Esracığım iyi haftalar canım.

    Anne Kaleminden garip güzel, büyüleyici,korkutucu:) Ne çok şey

    YanıtlaSil
  5. haklısın Ebru, ondan dır zaten bu tanımlamanın beni bir anda sarıvermesi :(

    (senden, hastaneden bi sonuç var mı?sormayım dedim kendime ama dilim durmadı işte...)

    YanıtlaSil
  6. Yarın sabah gideceğim. İç sesim kaç dese de:)

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel olurdu onları bir hareketle koruyabilsek...

    YanıtlaSil
  8. Senin hastane, hastalık gibi durumlar karşısında takındığın tüm tavırları takdirle karşılıyorum...kalbinin gökyüzünde açan güneşi ..umuyorum yarın sabah kapatan bulutlar olmasın.

    YanıtlaSil
  9. korumaz. zaten korumasın da. koru koru nereye kadar. günün birinde karşılaşmayacak mı eninde sonunda. neyse onu bırak ta, meyline meylettim ama meylime cevap gelmedi ne iş:) öptüm kocaman.

    YanıtlaSil
  10. Aşk ölümden daha soğukken kat kat giyinmek çıplaklığı değil sözleri değil kırık bir ok'u koruyor. Çok önceden saplanmış, ve ucu kırık bir ok'u. Ok paslı. Çıkarmaya çalışma çıkarırsan ölürsün.

    YanıtlaSil
  11. http://www.youtube.com/watch?v=u0umobEwKWk&feature=autoplay&list=AVGxdCwVVULXd9KUbAACViBo0nGNI5ZFZP&lf=list_related&playnext=18

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?