Sayfalar

1.03.2012

Var Mısınız?

Biliyor musunuz ben bu resimdeki çocukları tanımıyorum.
Ve biliyor musunuz ben bu çocukları belki bir gün tanıdığımı gururla söyleyeceğim. Yaşlanıp gittiğimiz hastanede pencere kenarında otururken ve dışarıyı izlerken biri kısacık bir masal anlatırken, beyaz önlüğü ile bir doktor o hikayede kahramanlardan biri olduğunu söyleyecek. Belki gözlerine bakarsanız yukarıdaki fotograftaki ışıl ışıl gözlerden biri ile karşılaşacaksınız.
Hani sıra sıra dizdiğimiz giysilerimiz, ayakkabılarımız,  rengini unuttuğumuz kabanlarımız var ya dolapta iyice bakın onlara. Yılda 1 defa giyindiğiniz (belki giyinmediğiniz hatta), çocuğunuza giydirdiğiniz bir giysi onların her gün vazgeçilmeyecek giysilerinden olabilir!

Detaylarını aşağıya kopyalayacağım bu çocuklar yan odada uyumuyor biliyorum. Sizin, benim çocuğum da değiller. Sadece şimdi bulunduğunuz yerden kalkıp çocuğunuza bakın ve resimdeki bakışları onların yüzüne yerleştirin!
O zaman söze gerek olmayacağını biliyorum....


Gözalan İlköğretim Okulu öğrencilerinin kırtasiye malzemelerinden tutun da giyecek, ayakkabı, temizlik malzemeleri, görsel ve eğitici materyallere (kitaplar, defterler, boya malzemeleri, oyun hamurları, el işi kâğıtları, oyuncaklar, makaslar vb.) kısacası bir Anasınıfında olması gereken hemen her türlü şeye ihtiyaçları vardır. Öyle ki; Kitaplığınızda yer alan okumuş olduğunuz bir kitaba, hatta açıla-kullanıla yarıya inmiş bir kuru boyaya, küçük geldiği için artık çocuğunuza, yeğeninize veya kardeşinize olmayan giysilere, kısacası kenarda fazladan beklemekte olan birçok nesneye gereksinim duyan çocuklarımızı küçük paylaşımlarımızla mutlu edebilir ve hayatlarında güzel birer anı olarak yer alabiliriz.

Gözalan İlköğretim Okulu
Öğretmen Elvan Dinler
Kayapınar/Diyarbakır

'Fakirlik, elini cebine attığında boş olması değil; elini çıkardığında tutacak birinin olmamasıdır.'G.Marquez

9 yorum:

  1. “HAYDİ DOSTLAR BU ÇEMBERİ BÜYÜTELİM. ARKADAŞLARIMIZI, DOSTLARIMIZI ÇEMBERİN İÇİNE DAVET EDELİM VE YAPABİLECEKLERİMİZİN KARŞISINDA HEYECANLA ŞAŞKINLIĞA DÜŞELİM.
    BİZLER BUNU BAŞARABİLİRİZ.
    BİZ BAŞARALIM, MİNİK YÜREKLER SEVİNSİN”. demiştim sayfada. burada da tekrar ediyorum. kenarda kalmış açılmış ve bitmeye yüz tutmuş bir kurşun kalem bile onlar için çok şey.

    başka diyecek sözüm yok.

    sağol Ebru'm. şans getirirsin umarım.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel düşünmüşsün.. onlar adına teşekkürler sana.. destek olması umuduyla link attım benim bugünkü postumdan senin bu postuna..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir çağrı, özellikle son söz çok derinden etkiledi beni...

    YanıtlaSil
  4. fACEBOOK ÜZERİNDEN GRUBA KATILDIM, UMARIM BENİM DE KATKIM OLUR...

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler. Duyurarak katılımı arttırmak amacıyla burada yayınladım. Başlatılan bir olaya destek olmak amacıyla.
    Facebook üzerinden katıldım diye bilgi vermek de okudum dikkate aldım dmek de çok şey.
    Umar gibi şaka yapmak bile. Ama ben onun canı gönülden varım dediğini duyuyor gibiyim:)

    YanıtlaSil
  6. Benim oğlan küçük biliyorsun Ebrucum, onun kıyafetleri olmaz ama eminim evde başka gönderecek ve onları faydası dokunabilecek çok şey bulabileceğime.
    Ben uzun zamandır şöyle yapıyorum, aldığım her bir parça için dolabımdan ihtiyacı olan birilerine vermek üzere bir parça çıkarıyorum, pantalon aldıysam pantalon, kazak aldıysam kazak.Bu şekilde hem içim hem dolabım rahat ediyor, herkese tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Çağrına canı gönülden varım Ebru'cum . Facebook'dan ayrıntılı bilgiyi alacağım , teşekkürler , sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. masum temiz bozulmamış

    duyarlılığına teşekkürler

    dün bir çocuk köprüde oturup mendil satıyordu.yüzüne baksam belki umutlanıp "abi bir mendil .." diyecekti,ben para versem bazıları o çocukları bu soğukta sokaklara eve para getirsin diye dha fazla kullanacaktı..yanından geçerken "üşürsün yere oturma" dedim,şaşırdı...köprünün diğer ayağında aynı yaşlarda başka ama aynı durumda başka çocuk..(MEB yanındaki çiçekçilerin olduğu yerdeki köprü)
    çocukların sağlığı ile oynanmasın ve devlet buna izin vermemeli, o çocukların yeri sıcak bir yuva olmalı,okul olmalı...ankarada geçinemiyorsa köyünde toprak ekmeli, hayvan otlatmalı ailesi ama geçim için çocuğu ve sağlığını kullanmamalı...

    pufff...özür dilerim..medeni bir ülkede olsaydık aileden hesap sorulurdu, burada ise 3 de yetmez 5 tane çocuk yap diyorlar...

    sağlıcakla hoşçakalınız

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?