Sayfalar

1.06.2012

Dubai de Tatil (deyiz)


Şu üstteki resimdeki yeri bir iki defa haberlerde ve bir de belgeselde gördüm. (Galiba Human Planet City) Eh yani kahvaltıda bile belgesel izleyen bir aile olunca başka nerede göreceğiz değil mi? vardır değil mi böyle tipler hiç tv izlemeyen, o belgesel senin bu belgesel benim gezinen. Yok o derece değiliz gayet normal bir aileyiz sadece ciddi manada tv sevmiyoruz açarsak da sinema filmi izliyoruz. Durdur oynat, git çişini yap telefonlara yanıt ver filan kolay oluyor tabi öyle film izlemek. Çekirdek çitleriz bol bol. Ne zaman evi süpürsem yediğimiz kadarı da halının tüyleri arasından çıkıyor. Esasında çekirdekleri doğaya salıverip yeniden kazandırmak gibi bir amacımız var. Buna uygun halımız olunca da gayet başarılı. Annem -bu halıya düşen temizlenmez- der ben de- düşen görünmüyor- diyorum. Kuşak çatışması da şekil değiştirdi. Televizyon karşısında uyumanın zevkini de değme full+full ortopedik yatağa değişmem.
Neyse konuyu epeyce dağıttım. Aslında konu yok. Konu yine rüya. Resimdeki binanın en tepesine oturmuş çekirdek çitliyordum. İda aşağıda yüzüyor ben de ara ara sesleniyorum- fazla uzaklaşma, gözüm görsün seni- Nasıl edepsiz ve cırtlak bir sesle bağırıyorum anlatamam. Çekirdeğin kabuklarını da aşağı aşağı atıyorum. 2.3. kattan daha yukarısında aşağı bile bakamayan halimle tepede oturmuş olmam mı gerçek dışı yoksa o binada olmam mı? Bence en tuhaf olan çekirdekleri yere atmam. Firinge kahramanları ile içli dışlı olmam, ak sakallı dede ile sohbet etmem, kefiri mayalayan bakteriler ile yakınlaşmam.... bunlar gayet insani. Anormal olan ben çöpü yere atmam. Asla atmam. Çok gücüme gitti bu bölümü. Evde halımıza düşürüyor olabiliriz ama yere atmam. Hele hele Dubai de. Peh olacak iş mi? 
Bu rüyadan çıkarttığım yorum şu: 1) Bünye tatil istiyor, istiyor istemesine de sınırları aşararak yapılan bir tatil istiyor. 
2) Ancak rüyanda görürsün gibi bir de mesaj çıkartılabilir ama bu beni etkilemez hiç de hayalini kurduğum bir yer değil.

Not: 'Vaayyy Ebru parayı vurmuş Dubai'ye tatile gidecek' diye geçtiyse içinizden çokkk ayıp:)

25 yorum:

  1. Bildiğim kadaıyla da bu oteldeki musluklar bile altın kaplama imiş. Eh darısı rüyaların gerçekleşmesine :)

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok ilginç bir rüyaymış :) Takıldığın yer ise daha ilginç.Neden olmaz diyorsun Allah büyük Dubai olmaz da belki Prag olur (kendisi benim hayalimdir de )

    YanıtlaSil
  3. ben de tatile gitsem uyurken, ne güzel :) dubai cazip gelmiyor hiç, tropikal bir adaya gideyim. işin tuhafı ben de niyeyse hep aya giderim rüyamda.

    YanıtlaSil
  4. Bir gün senle bir binanın tepesinde bacaklarımızı da aşağı sarkıtıp çekirdek yiyeceğiz.. söz veriyorum sana bak:)Hunilerimize atacağız ama kabuklarını:) Çevreci deliler olarak:)

    YanıtlaSil
  5. Takıl takıl yerlere çöp atmaya takıl! Geçen gün önümüzde ki araçtan dışarıya çöp atan ele sövdüklerim, yol boyunca aklımın alamyışıyla ilgili söylemlerim ve sonunda ''Anne senin gibi bir kadının kendine bu kadar hakim olamayışı, uzatmasına inanamıyorum.'' kızımın yaptığı yorum.
    Dubai'ye gelince inan benim de asla hayallerimde olmayan bir yer. Senin rüyana da yolunu şaşırıp girmiştir şekerim.

    YanıtlaSil
  6. Buğdaycığım tatile evet de dubai bilemedim aklımın ucundan geçmez sanırım:)

    Nilerk hım güzel hayalmiş dilerim gerçekleşir. benim idada 1 hafta sadece şimdilik ama mısır ve hindistan hayallerimde ön sıralarda.

    sırrakalem seninki de iyiymiş:))

    karoshimm hunilim söz mü:) ama benim yükseklik korkum var ha bir daha söyleyim.

    özgürcüğüm kesinlikle yolunu şaşırmış rüyası bile iğreti:)) benziyoruz ben de duramam deli oluyorum gözümün önünde yapılınca. çantama dolduruyorum hep sakızı kuşlar ekmek sanıyormuş ya ne üzücü her yerde:((

    YanıtlaSil
  7. :) güzel bir rüya olmuş. belki bir gün gerçekleşir sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bu binanın fotoğrafını eklediğini gördüğümde,adanın üstünde yer alan bu otelin dev dalgalara karşı nasıl korunduğu dair bir belgesel izliyordum,(dev suların yıkım gücüne karşı).Aynı anda bir fotoğraf üzerine yoğunlaşmışız,tebessüm ettim,sevgiler Nehirİda...

    YanıtlaSil
  9. demekki bilinçaltımızda kendimize tamamen zıt bir ruh barındırabiliyoruz.
    rüyanda bile koruyucu annelik devam ediyor ama boşver çevreciliği :))
    not:aklımda acaba mı diye geçirdim itiraf ediyorum ama öyle parayı vurdu falan haşaaa öyle bişey düşünmedim :) yakışır dubai tatilleri ebrum sana :)

    YanıtlaSil
  10. güzel bir rüya, şayet gidersin tatilde belgesel falan izleme ama :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Türkçe mi , arapça mı sesleniyorsun İDa'ya? :P

    YanıtlaSil
  12. hah hah hah
    ne güzelmiş o rüya öyle
    hele de onun tepesinden çekirdek çitleyip nehir idaya talimat vremen çok güldüm
    umarım gidersin bir gün :)))

    YanıtlaSil
  13. :) hihihi. en komiği çekirdek çitlemen orda ama.

    YanıtlaSil
  14. rüya görme konusunda sorunları olan birisi olarak diyorum ki sadece rüyada görülmüş olması bile imrenilesi aslında...
    yere çöp atma mevzuuna gelince;
    bir uzun yol sırasında önümüzdeki araçtan bir erik dalı atıldığını gördüğümüz vakit yüksek bir ses tonuyla "yuhh be arkadaş bu kadar da olmaz ki dedim" o sıra şoförlüğümüzü yapan rizeli bir abimiz patlattı lafı " ula ne olacak ki hemşerim meyveyi dalından yemeyi seviii"

    YanıtlaSil
  15. Evet evet tatile ihtiyacın var senin Ebrum, inşallah tez vakitte sana rüyandakinden daha güzel bir tatil diliyorum.
    Hiç geçmedi aklımdan dediğin gibi birşey, galiba bir takipçiye göre seni fazlasıyla tanıyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Bir keresinde rüyasında hapse giren johny deep'i rutkay aziz ve bekir coşkun'la iş birliği yaparak, helikopterin altına bağladığı bir kola dolabıyla kaçıran bir kadına hiç de tuhaf gelmedi rüyan bebişim. ama çöpleri rüyada bile çöpe atmıyoruz. atmayalım. atmamallıyız. atmamalıyız da ne tuhaf sözcük dimi. nereye çeksen oraya gidecekmiş gibi.

    YanıtlaSil
  17. ne varki abzürt hayaller rüyalar bence çok eğlenceli :) kabukları cebine doldurursun olur biter :D

    YanıtlaSil
  18. başlığı okuyunca, "ne, ne, neee" demiştim ki.. :) tatil demiş senin bilincin alt yanı can, çok mu daha?..hava da bugün bir ısındı ki, deniz geçiyor sürekli gözümnün önünden :(

    YanıtlaSil
  19. Tatile ihtiyaç varmış evet:) Özellikle birkaç gündür hiç vakit bulamadım iş yoğun bulduğum ilk fırsatta geleceğim.
    Çok teşekkür ediyorum.
    Yaz iznimin tarihi hala belli değil:(

    YanıtlaSil
  20. Tatilllllllll..
    ben de istiyorumm..
    ama Dubai çok sıcak olur
    Bodruma gidelim gel...
    ahhh ah

    (popon açık kalmış derdi anneme anlatsaydık rüyanı :))))

    YanıtlaSil
  21. biri kefir mi dedi? içiyoruz bu ara bol bol yine. dubai'yi ise dkkate almıyorum.

    üşütme de rüyalar gör önemli değil :) ya da açıkta bırakma kuşum. öpüyorum seni canımın içi.

    YanıtlaSil
  22. ben az önce hangi yazına yorum yaptım yaa? :)) lannn noluyor

    YanıtlaSil
  23. sen şimdi bu rüyanın etkisiyle alırsın soluğu bir tatil beldesinde gözüne vurursun çekirdeğin:))

    YanıtlaSil
  24. böyle bi yerde neden binanın tepesinde çekirdek çitliyor, üstelik nehir aşağıda yüzerken diyordum ben de...:)

    YanıtlaSil
  25. bayıldım ben bu rüyaya! ironik bir yanı da var. öyle şatafatlı bir binanın tepesine sadece çekirdek çitlemek (ve belki yalnız kalıp kafa dinlemek) amacıyla çıkmak. dünya malında değil gözün, serbest, tasasız geçirilecek zamanda. biraz da içine sinmemiş İda'yı aşağıda bırakmak. bak bu da benim rüya yorumum olsun;) hakikaten çok fantastik bir rüyaymış ebru, alemsin;)

    bu arada, ben de hiç çöp atamam yere. gezdirip eve getiririm gerekirse. o yüzden seni çok iyi anlıyorum.
    çok sevgiler.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?