Sayfalar

13.07.2012

Bazen herşeye uzak yaşamanın ruh sağlığıma iyi geldiğini düşünüyorum. Bazen de olup bitene kayıtsızmış gibi yaşamayı içime sindiremiyorum. Günlerdir Cemevi talebi ve devamıda sarf edilen sözler. Bu konu elbette biraz da hissi çekse de beni iş yasaları ile ilgili düzenlemeler kafamı daha fazla kurcalamakta. Bir yanıyla olumluymuş gibi yansıtılan yasa ve devamında olabilecekler.
Galiba hiç bir hükümet bu derece uyanık kalmamıştı. Adamlar uyumuyor. Durmaksızın hak ihlalleri, azınlıklar, kişisel yaşam konularında kafa yorup ne yapabiliriz diye düşünüyorlar.Aklıma tek bir cümle geliyor 'kul hakkı' hani o sürekli telaffuz edilen dinen çok önemli olan kul hakkı!
Bir gazetede 'Aleviler kendilerini istedikleri tarzda tanımlarlar, size ne?' diyordu. Hakikaten size ne? İslamın içinde mi, dışında mı, camiye alternatif mi bu talep? 
Hala neden Sünnileştirmeye çalışıyorsunuz? Diyanet gibi inanmadığımız ve varlığına karşı olduğumuz bir kurum varken hangi demokrasiden söz ediyorsunuz? 
Olmadı bir kahvehaneye bomba atar yeni Gaziler yaratırsınız değil mi?
Böyle anlarda iyi ki Aleviyim diyorum canı gönülden.

8 yorum:

  1. hâlâ bu konuların anlamsız tartismalarini çok ahlaksizca buluyorum.

    başka da sozum yok..

    YanıtlaSil
  2. Benim ise asıl şaştığım, adamlar bu kadar uymazken halkın nasıl bu kadar uyur olduğu, bu kadar çaresiz hissettirildiği. Yalakalık uğrunda camilere birbiri ardına giren şakşakçıları gördükçe kimin hangi dinden olduğu o kadar anlamsızlaşmış, hepimizin tek kişilik inançları oluşmaya başlamışken, birbirimizden bunca uzaklaşmış, korkmaya başlamışken... Çok feci çok!Pandora'nın paylaşmış olduğu ahlaksızca ve insanlık dışı. En azından bizim insanlığımıza aykırı şeyler yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. bunlar var ya
    dini kullanma konusunun yokunu çıkarttılar haa valla bak
    yahu kime ne kim naaparsa yapar
    gündem arıyolar kendilerine
    gıcıklar yaa..

    YanıtlaSil
  4. Hayat yalnızca bir nefes iken,Allah ile kul arasında olan din,dil,ırk ve her neyse bunları sorgulamak,bana ters geliyor.Yüreğimdeki cana saygı ve sevgi ile giren her can,her canlı benim için değişmeyecektir.Seni sen olduğun için seviyorum Nehirİda(m),gerisi benim için önemli değil,sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  5. Ben haber izlemiyorum sırf bu insancıkların yüzlerini görmeyeyim diye. gündemden haberim bile yok. şimdi senden okuduğum kadarıyla akılları dalavereye çok güzel çalışıyor. niyetleri belli. Sürekli ağızlarından düşürmedikleri Allahtan bile korkmuyor bunlar. Müslümanı müslümana kırdırır bunlar, kıllarını bile kıpırdatmadan.

    YanıtlaSil
  6. Ben yalnız böyle anlarda değil, çoğu zaman içimden söylüyorum 'iyi ki aleviyim' diye, çok daha net, çok daha farklı görüyorum çünkü bazı şeyleri bu sayede. Duyarlılığımın asıl sebebi bu belki de, anlayamıyorum nasıl bir vicdan, nasıl bir akıl var kimilerinde. Her geçen gün azalıyor inancım güzel günlerin bizi beklediğine.
    İki kelime çok güzel özetliyor herşeyi gerçekten de, size ne?

    YanıtlaSil
  7. Evet doğru 'size ne' çok güzel bir baş kaldırış ama işte son yıllarda nelere baş kaldırdık da karşılığını aldık ki? insan bazen başkaldırıyı bile fuzuli buluyor böyle kısır döngülerin içinde. zaten istedikleri de bu değil mi?

    İnançsız biri olsamda, her zaman dinini kendi içinde yaşayan, kendine ve çevresine olumsuz etkileri olmayan inananlara sonuna kadar saygı duyabilirim.

    Bu sünnileştirme çalışmaları, dev cami yapma heveslerini de sözüm ona dinlerine özellikle de "islam hoşgörü dinidir" mottosuna ne kadar aykırı ve faşizan olduğunun resmidir.

    Kolaylıklar diliyorum, aidiyet hissettiklerinize sonuna kadar sahip çıkabilin istiyorum. Temennim bu.

    YanıtlaSil
  8. Ümmet kardeşliği oluşturmaya çalışıyorlar, sözde .Ama buda tutmaz , insanlar para için oy veriyorlar.İş adamlarının derdi belli, yeni yükselen firmalarında.Halk uyusada uyumasa da gündemi para belirliyor.Din de halkın ağzına çalınan bal ,kesinlikle.Yazık doğrusu , hala toplum olarak çok cahiliz ve boş şeylerin peşindeyiz :(

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?