Sayfalar

3.08.2012


Kitleler halinde çıldırıyoruz. Aklıma 'Körlük' geliyor. Keşke oradaki gibi içeriğinde bir sistemi eleştirme olsa. Değil. Bizimkisi sürekli olarak işaret parmaklarımızın bir başkasını işaret etmesinden kaynaklı.Hep bir başkasına 'işte onun yüzünden oldu' diye işaret etmekten. Öfkeliyiz ama sebep biz değilmişiz gibi yaşıyoruz. Birinin canını yakıp ardından neşeyle cep telefonu sohbetleri yapabiliyoruz. Bir süredir işaret parmağım kendimi işaret ediyor. Sonuçlarını değerlendireceğim bir gün. Öfkemin ve zaman zaman neden olduğu nöbetlerin sorumlusu benim. Üstesinden gelemediğim belli diyor ve çözüm arıyorum. Çözüm bulunur mu her an bilmem ama şu kesin ilgim başka yöne kayıyor ve sakinleşiyorum.
Yazmak ara verildikçe geriye düşen bir alışkanlık sanırım. Doğru cümleleri bulmakta zorlanıyorum. Cümleleri bulduğumu düşünerek başladığım şu kısacık yazıya sabah 9'da başlamıştım. Olmuyor tamamlayamadım.
Aslında anlatmak istediklerim vardı.
Hep iş yüzünden:)
Umarım anlatmak istediklerim önemini yitirmez.


Görsel:  Aglea

7 yorum:

  1. Sen var ya süpersin :)

    YanıtlaSil
  2. Uzun zaman oldu '' Buda Geoff ve Ben '' adlı bir kitap okumuştum. Beni en fazla etkileyen şey başkalarına yönelttiğimiz o parmakla ilgili bölümüydü Ebru. Hani o karşımızdakine salladığımız işaret parmağı var ya o işte. Adam ona yöneltilen parmağı tutmuş ve diğer parmakların kimi gösterdiğini sormuştu karşısındakine? Hatta ben de türk milleti olarak onu bile çözdüğümüze karar vermiştim ki dikkat edersen bizde söverken parmağıda geç tüm el sallanır söverken ki her şey karşımızdakine yüklensin, biz hiç dönüp kendimize bakmayalım! Toplumca çıldırmamızın boyutu budur işte.

    YanıtlaSil
  3. Dikkat et de kendine haksizlik etmeyesin, isaret parmagini kendine yonelttiginde... Foto da senin mi? Cok hos...

    YanıtlaSil
  4. Özgürcüğüm kesinlikle el de sallanır bir güzel küfür de edilir. Bu sabah Eleştirel Günlük bir yazı eklemiş tam da bu ülkede yaşayanların egoları ile ilgili ve hatta başlayıp da gelemediğim nokta ile ilgili çok beğendim.

    Biz kocayla köye gitmeyi düşünüyor ve araştırıyoruz:)


    EG aslında farkındayım biliyor musun? Haksızlık ediyorum sıkça ama o anlattığın insanlar var ya yazında işte onlarla uğraşmaktansa haksızlık edeyim noktasındayım.
    Küskünlük de nefret de bilmiyorum adını ama ben bu ülke insanından korkuyorum.

    Foto Aglea'nın sayfasından dilerim şehir yaşantısından kurtuluruz ben de okur, fotograf çeker sebze yetiştirir ve mümkün olduğunca insansız yaşarım:)

    YanıtlaSil
  5. Başkasını işaret etmeye programlanmış bu körlük o kadar yakıcı ki... Bir aksilik çıktığında işler yolunda gitmediğinde o işi tekrar rayına oturtmak yerine insanlar oturup, durup, hayati öneme sahip işi bir kenara bırakıp birbirlerini suçlama yarışına giriyorlar.

    Bu yazının devamını okumak isterdim.

    YanıtlaSil
  6. Ben de şiddetle yazmak istiyorum sevgili vladimir en kısa zamanda. Elbette yorumuna da sunmak.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?