Sayfalar

16.12.2012

Hobbit,Biraz Sanat ve Bol Mısır


Klasik bir pazar değildi diye başlayayım. Aslında akşam üzerine kadar bildik şekilde evle uğraşmakla geçti. 14 Aralığı heyecanla bekleyen eşim (14 aralıkta gidecekti pazar gideriz dedim beklettim) Yüzüklerin Efendisinin tüm kitaplarını 3 kez okumuş, filmi bayıltana kadar izlemiş biri olarak bu 2 günü zor geçirdi. Hobbit kitabında ise İda'ya da bu tutkuyu aşılamış hazır bekliyorlardı. İda da geldi ve sonunda izledik.

 Pazar günleri Ankara halkı alışveriş merkezi gezer bu artık gelenek olmuştur. Çoluk çocuk üşümeden rahat edilebilen yerlerdendir buralar. Otoparkta yer yoktur, absürt yiyecekler için sıra beklersin. Yaptığın şeyi saçma bulur ama haftaya yine yaparsın. Birkaç haftadır üst üste Arkadaş Kitapevine gidiyoruz İda'nın yaş grubunun fanatik halde okuduğu Saftirik kitapları için. Hepsini bir çırpıda almadık. Pazar alıyoruz çarşamba günü bitiriyor pazar tekrar gidiyoruz bir tane daha alıyoruz. Neyse seri tamamlandı sadece 1 kitap kaldı onu da alınca bitiyor Saftirik:) 'Oğlum idareli oku' diye şaka da yaptım. Fiyatı oldukça yüksek bence. Martı'yı da ben istedim diye aldı bu hafta bitirecekmiş söz verdi.
Filmin başlamasını beklerken ressam Hikmet Çetinkaya Arkadaş Kitapevinde resimlerinin yer aldığı katalogları imzalıyordu. Bu arada her hafta piyano resitali var ve eğer gitmedinizse üst katında çok da şık bir cafe var.
Filmde kullanılan tekniği desteklemeyen sinema salonlarımız olduğu için filmi 3 boyutlu izleyebiliyorsunuz. Başka da kaç boyutu vardı bilmem de bazı sahnelerde kayalar tepeme inmiş gibi hissettim.
Bir not daha Nata Vega (İkea'nın da olduğu avm) daki sinema salonunun koltukları hani şu 1 tl atıp masaj yaptırılan koltuklar var ya onlardan. Harikaydı benden söylemesi.
Ha bir de sinemaya gitmeden yolluk hazırlayacağım. Patlamış mısıra ayrılan para filmin hasılatıyla eşdeğer. Nasıl fiyattır yahu. Asla cimri biri olmadım ama bu kadar da olmaz ki. Bir torba mısır alınır o paraya.
Hobbit sen bizim herşeyimizsin diyor ve gidiyorum......Güzeldi film

Bugün için şarkı (tık)
Cem hatırlattı :) 
Bir tane de burada (tık)


9 yorum:

  1. net olarak bir fikrim yoktu bu yazıya kadar en yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.sormak istediğim bir şey var yüzüklerin efendisinden pek çok oyuncu var acaba filmde devamı gibimi yüzüklerin efendisinin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamından çok öncesi gibi. Yüzüğün ilk ortaya çıktığı ana kadar gidiyor. Gandalf,Gollum Elfler,orglar daha net oturuyor. Bence gidin ilk fırsatta.

      Sil
  2. bi şarkı bekliyordum, bu sefer bulamadım.

    YanıtlaSil
  3. neyse ben eski şarkılardan birini dinleyim yine :)

    bir de ankara' dan nefret ettiğimi söylemiş miydim?

    şahsi bi durum aman siz üstünüze alınmayınız...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genellikle Ankara da yaşamayanlar sevmez. bir de gönül meselesi varsa geçmişte sevilmez:) sevilemez. bugün her yer beyaz gri değil Ankara. Buradan başka yerde yaşamamış olmamdan belki de ben seviyorum. Tek sıkıntı iklim:)

      Sil
  4. çok teşekkürler ebru, yine keyifle dinliyorum.

    YanıtlaSil
  5. orada sinema olduğundan bile haberim yok, keşke biz de gelseydik birlikte keyfederdik be can :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke arasaydım:(( Bir dahaki sefere hep birlikte gidelim can. hem yakın size çevre yolundan 10 dk:)

      Sil

Siz ne dersiniz?