Sayfalar

21.01.2013

Mavi Kayık



Kürek çekmeden yol alıyormuşum gibi hissediyorum yanında, usul usul, giden mavi bir kayıkta gibi.
Hikayelerini de alıp geliyor insanlar. Sırayla çıkartıyorlar. İzleri ütü izine benziyor. Yanlış katlarsan  daha fena kırışacak izlere. Eskiyi bul ve asla çift ütü yapma hikayelerine....
Her biri ayrı, her biri başka iklim kokan hikayeleriyle geliyor insanlar. Bilmiyorlar giderken bıraktıklarını. Bir çift gözde yitip gittiğimi. Bir çift el'de yol aldığımı bilmiyorlar. 
Bambaşka üşüyorum bilmiyorlar....
Yine adımlarını sürükleyerek geçti penceremin önünden. Ben o'na bakınca mı ağırlaşıyor adımları? Saçlarını boyamış, birkaç rengi çağrıştırıyor. En çok siyaha benziyor. Sanki eskisindan daha az, özensiz taramış yine. Gri  bir lastikle ensesinden birleştirmiş. Siyah montunun ceplerine yerleştirmiş ellerini. Yine sadece yere bakıyor. Yine hüzün var biliyorum bakışlarında. 'kaldır kafanı' demek isterken korkuyorum aynı ifadeyi görme ihtimalimden. 'kaldırma, yürü, git bir an önce' Ben bakınca mı ağırlaşıyor adımları bilmiyorum. 'Ben bakınca mı yavaş yürüyorsun' diyorum duymuyor. Onca yavaş yürüken ve ben bu kadar sesliyken duymuyor. Geçip gidiyor. O ne zaman gözlerimin önünden geçip gitse........gidemese üzerimde ağırlığı kalıyor. Koşsam....koşmasam da yetişirim. Koşsam 'beraber bakalım mı ayak uçlarımıza, beraber yürüyelim mi konuşmadan' desem?
Sanki yok yolun bittiği yerde. Sadece iki ucunda yaşıyor yolun. Biraz sağa, biraz sola yürüyerek yaşıyor ve sonra ölüyor. Sonra yine yürüyor. sonra yine saçlarını başka başka renklere boyatıyor ve sonra yine aynı ifayle bakıyor ve yine ölüyor. En çok gecelere taşımak yoruyor beni. Tutup ağırlığını doldurmak geceye. Kolu, bacağı sarkmış bedenini sığdırmak yoruyor. Sürükleyerek alsam canı yanacak, kaldırsam taşıyamıyorum. Saçları uzuyor yol boyu. Saçları uzadıkça yola karışıyor. Saçlarını ayrı, bedenini ayrı taşıyorum. 'acıtma' diyor 'acıtma canımı' bilmiyor ne çok korktuğumu. 'canın yanarsa, canım yanar' diyemiyorum. 'acıtmam' diyorum yalnızca.'acıtmam, hem ben kimsenin canını acıtmam ki' bilmiyor....
El sallıyor sırıtarak, elleri saçlarına karışıyor. Saçları çocukluğuma...O bana karışıyor ben o'na...
O bana susuyor ben o'na...........
Tüy gibi hafifim. Mavi mavi kayıklarda usulca yol alan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Görsel: İnternetten
Müzikler Aşağıda ve üstte daha çoktu ama ekleyemedim bağlantı yavaş. Yazdıklarımı boşverin ama müzikleri dinleyin olur mu beğeneceksiniz.


5 yorum:

  1. okudum ama dinlemedim henüz. selda bağcan sivas ellerinde sazım çalınır ile bitirmiştim dünü, güne de öyle başladım. birazdan dinlerim, bir kaç kez daha dinlemeliyim aynı şarkıyı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cem dinle kaçırma seversin sen. doz aşımı ha bende de çok oluyor

      Sil
    2. sanırım bugün mesai sonrası ancak dinleyebileceğim. kötü başladı mı kötü devam ediyor gün.

      Sil
  2. Şimdi çalıyor ve ben dinliyorum ama yorumu gönderemiyorum şarkı kopmasın diye :D

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?