Sayfalar

24.01.2013

Yaş Meseleleri

 
Birbirini tekrarlayan günlerin yaslı boğuntusunda nedir aradıkları insanların? Bu koşuşturmada, bin telaşla herkes birileriyle bir mutluluk düşü kuruyor; o düşle ıslanıyor, o düşle uyuyup uyanıyorlar; sonra düşleri de yakıyor günler. Bu kez yeni bir düş daha kuruyorlar; sonra bir daha, bir daha!       Bütün düşleri yakıyor günler…      Yaşam yanılmanın, insanlar yanıltmanın ustası oldukça, yine yeni düşler deniyor ve deneniyorlar…İşte her düşün peşine bir şarkıyı takıyorlar. Düş gidiyor, peşisıra şarkı da…Birde(n) paramparça oluşunu görüyorlar düşlerin.Her düşle bir şarkıyı yakıyorlar… Şarkılar yakıyorlar, şarkılar yakıyorlar; şarkılar onları yakıyor sonra.       /İnsan,        insanın diyalektiğine tükürüyor; insanı yakıyorlar!/
Yılmaz Odabaşı (tamamı için buraya tık)


Bu sabah birileri beni masama oturtmuş gibi. canım kalkıp adım atmak bile istemiyor. Ahh bu yağmurlar yok mu! Bugün yağmadı ama biliyorum  çok yakınımda bir yerlere yağıyor buralara gelmesi de yakın. 
Birkaç gündür gördüğüm herkese 'kaç yaşında gösteriyorum' diye soruyorum. Genel olarak çıkar ilişkisine dayandırdığım yanıtlar alıyorum iş yerinde. 'Daha 30 bile değil' diyenleri ciddiye almıyorum bile.
Gece kremi-gündüz kremi, nemlendirici,göz altı morluklarını giderici gibi nevalelerin hepsine sahip olmama rağmen ilk aldığım gün dışında kullanamamak gibi bir özelliğim var. Ne doğru sıralamayı biliyorum ne de aklıma geliyor. Kuaförün saçlarımı güçlendirmek için sattığı bakım zımbırtıları da dolapta duruyor sıra sıra.
Tembellik değil işe yaradıklarına da çok ikna değilim. Neden aldığımı soruyorsanız onlar satıyor, ben almak istemiyorum aslında. Deepliner (böyle mi yazılır bilemedim) bile sattılar. Bırakın onu gözüme sürebilmeyi  elim titremeden gözüme bile yaklaştırmıyorum. Makyaj yapmak konusunda da yetenekli olduğum söylenemez. Sadece göz makyajı seviyorum onda da rimeli tek göze sürüp diğerini unuttuğum zamanlar oluyor işyerindeki abla uyarıyor. 
Ben bu konuya nereden ve nasıl geldim bilmiyorum ama  kozmetiğe çok para harcayıp kullanmayan kaç kişi var? Parfümü tüm bunlar dışında tutuyorum onun bütçesi de yeri de ayrı.
Konuya 38 yaşına girmek üzere olduğumdan geldim sanırım. Annem dün akşam yoğurt yemem konusunda ısrarcı olduğunda 'menapoza gireceksin, senin yaşındakilere yoğurt lazım' dedi ve bitirdi beni. Durup durup ellerime, gözlerimin kenarlarına bakıyorum kırışıklık arayarak. Ne zaman bu yaşa geldim ben yahu? Puffff daraldım. Kaç yaşında gösteriyorum?velvelvel

Lhasa pek özlemiştim. Dinleyelim bakalım. 

   

21 yorum:

  1. ahahah annene çok güldüm.bir rivayete göre hayat 40 dan sonra başlıyormuş ama,lise öğretmenimin bu konuda güzel tespitleri var :) hem insan hissettiği yaştadır. imza:36 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hissedilen yaş olayında sıkıntı var:)) Bugün daha doğrusu bu sene 40-45 arası hissiyatım.Annem alemdir neredeyse akranı ilan etti beni akşam:)

      Sil
  2. Seninle benzer şeyleri arkalı önlü düşünmüşüz. Ne zaman ben 35 oldum yahu? En son 32 idi yaşı takmadığım zamanım:)Beni yeni tanıyanlar -yani çıkar ilişkimiz olmayanlar- hiç göstermiyorsun dedikleri halde inanamıyorum onlara, ruhum mu yaşlı ne:) Düşünmemek elde değil ama zamanı...Yaramı deştin bak şimdi:)
    Az makyaj yaparım, az kozmetik kullanırım ve kullanmadığım kozmetik ürününü almam, bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum genel olarak avans isteyecekleri zaman oluyor bu işyerinde:)) Bak ya 35 diyor ne var ki 35 de:)) benim rakam daha ürkütücü.
      Kozmetiğe nedenpara verdiğim ilginç öykülerle doludur prim alsın yazıkkk, o kadar bakındım ilgilendi yazıkk, girmesene o mağazalara yok işte arada bir ayaklarım oraya götürüyor beni ve sonrası feci:(

      Sil
  3. http://zihniorer.blogspot.com/2010/12/zaman-ve-biz.html


    "zaman ve biz" demiştim bir zamanlar. işte öyle:) zaman dediğin sayılara bakmamalı, onlar tkvim yapraklarından ibaret. senin "yaşam algı kalitene" baktığımızda boşa giden miktar göremiyorum::) son sn.sine kadar güzel şeyler hissedebil ek için bilincin uyanık olmalı.

    bu yorumu bir otobüs yolculuğunda yazıyorum. bu da şu demek:12 astronomik saatlik zamanım 5 dk. gibi geçecek...
    yeni yaşın kutlu ve mutlu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihni Abi sen ne çok yaşıma tanık oldun bak şimdi düşündüm de en az 6-7:)) Ama doğum günüm 29 ocak neyse erken olsun artık zamana karşı yarışıyoruz:)
      Yine çok iyi geldi dediklerin.
      Sevgiler yolluyorum efenim tüm aile bireylerine.

      Sil
  4. yaa ben ne yapayım martta tam 40!!
    çok karamsarım:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımmm göstermiyorsun desem:)) Avans istediğimi düşünür müsün:)

      Sil
  5. 18! :) geçen gün eczane de laf lafı açtı kadın " kaç yaşındasınız? " diye sordu..31 dedim ama ağzımdan normal çıksa da ruhumdan zorla çıktı...üstüne iki gün idrak edemedim ben ne zaman 31 oldum diye:)) ama çok şükür yaaa...ben 26 yaşında terk-i diyar ediyordum bu dünya yı...yaşıyorum...ama annenin dediği de laf mı yaaaa? kavgada söylenmez....:))))))

    dipcik not...kozmetik konusunda beni anlattın sanki, hiç beceremem lakin nereme dahi süreceğimi bilmediğin bi sürü kozmetik ürünüm, kremlerim, losyonlarım var...yalnız değilmişim şükrettim:) öperim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem öyledir benim yumuşatmaz lafları dann diye söyler Dilekciğim. Ama bak ciddiyim sayfandaki halin son halin ve sen 31 değilsin gördüğüm fotolarda. O kozmetik olayları bana göre değil bir ara Almanca yazıları olanı vardı heheh onu asla anlamadım:))Ben de öpüyorum.

      Sil
  6. Uyku öncesi süper geldi daha doğrusu bugün olan can sıkıcı haberleri okuduktan sonra!
    Bak ne diyecem; yemeği geçtim anacığına sor bakalım cilde de yararı var mıymış hele? varsa şayet bulayacağım her gün kendimi yoğurda len! sor ama bak!
    Ay Ebru çok canım sıkılıyor be bu tüm olup bitenlere. 'dinlemeyeceğim, okumayacağım ' diyorum olmuyor yahu, kayıtsız kalamıyorum. içim köpürüyor herkes için, her şey için. offff!
    hadi uyudum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh erken görsem arardım dur ben sabah sorayım:) Ben süt ürünleri yemiyorum içmiyorum laktozdan kaynaklı laktozsuz olanını da annem endişeli bir keresinde yoğurt zayıflatıyor diye duymuştu tv de yemek üstüne yerdi:)) Kendisi 1.60 cm ve 90 kilo:) Adile Naşit gibi.
      Ben de dünyadan bir haber olmak istiyorum gazete okumuyorum son günlerde o kadar çok şey var ki gözlerimin önünde oluveren üzerine 1 tane daha eklense salıverecekmişim gibi geliyor.
      İyi uykular sarıldımm

      Sil
  7. kullanmıyorsan bana ver, ben kullanırım hepsini :))

    ayrıca ben yaşını göremiyorum burdan; ne gösterdiğin yaşı, ne gerçek yaşını. fotoğraf net değil yavv...:)

    bbir de 38 yaşındasın ve hala kırışıklık "arıyorsun"... maşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyseki henüz yok kırışıklık:) Hem çok değil 38 değil mi:((((

      Sil
    2. 38 çok değil de benim 34 yaşında kırıştı göz çevrem, o bağlamda çokmuş gibi bi cümle kurdum :)) yoksa 38 ne ki..

      Sil
    3. Yok kırışmamıştır yahu ışık oyunları olmalı.
      Ama cidden benim yok henüz ve tek tesellim bu:)

      Sil
  8. Ebru benim bir nemlendiricim vardır markası ne olursa olsun. ellerime sürerken yüzüme de sürerim olur biter.
    Gül suyu almıştım yıllar önce düya losyon yerine kullanacağım. peh.

    makyajla aram iyidir dört buçuk yıl aradan sonra bugün ruj sürdüm. kızım doğduktan sonra ruj sürmeyi terk etmiştim.Saçlarımdaki aklar beni en çok üzen.

    Annen dost mu düşman mı bilemedim :D Küfür gibi :D Ama haklı ne yalan söyleyeyim. bugün akşam sütüm gelsin de mayalayayım.
    yazan:33 yaşındaki genç bağyan

    YanıtlaSil
  9. Güldürdü bu yazı beni:)

    YanıtlaSil
  10. Tatlımmmmm. Nisanda 39 olacagım. Aynaya bakıyorum.. Kendimi seviyorum. Gözlerimi seviyorum. Vucudumu seviyorum. Çook eskiden beri hiç üşenmeden türlü türlü kremler, losyonlar, jeller kullanıyor ve kendimi şımartıyorum.. Kendimi kadın gibi kadın diye tanımlıyorum.. Ne bizden yaşı daha küçük olanlar var suratları sarkmış, göt göbek ayrı yerlere koşuyor..

    Senin bunalımını haklı bulmuyorum :) Deli.. Aynaya bir daha bak.. İnce belli seksi hatunum benim..

    Operim güzel yüzünden..

    YanıtlaSil
  11. Sen bir de 40'ı gör :)
    şu beden denen zıkkım ne biliyorsa kırka geldiğini bu kadar mı belli eder
    kırk dediğin an yerçekiminin ayırdına tüm netliği ile varıveriyorsun diyenleri ciddiye almayan ben diyorum ki
    yaş kırk ve heey yerçekimi meraba.. çekmesene beni aşşaaaya
    :)
    ama yine de sevdim ki ben kıskı
    valla
    tuhaf ama sevdim işte..
    sen de sev
    kendini de yaşını da....

    menopoza gelince ohooo çok var daha
    kuznimin eski karıdı amerikalıydı 47 yaşında 3. çocuğunu doğurdu geçen yaz
    ne menopozu eskidenmiş o öyle erkenden girivermeler..

    keyfini sür otuzların kocaman 2 senen var
    ohooo az mı ;)
    dipnot: fıstık gibisin zaten... yemişim kozmetiği peeeh

    YanıtlaSil
  12. 11 ocakta 35 oldum. annem "sen de yaşlanmışsın kızım" dedi :) annelerden böyle yorumlar duymak koyuyor biraz :)))

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?