Sayfalar

24.02.2014

Biraz Böyle, Biraz İda

'Bu aralar çok okumalıyım, yoksa hüzünleneceğim.'

Simone de Beauvoir


Bu sabah yine idefix'e tıkladım. Birkaç Camus birkaç Virginia Woolf satın aldım. Tam da yukarıdaki cümledeki gibiyim. Dün akşam üzeri Beethoven'ı Anlamak filmine rastladım çok kısa tam da aşağıdaki sahneyi izlerken İda salona geldi ve 'anne kulağı sağırken yapmış bazı bestelerini' dedi. Şaşırdım 'okulda mı öğrendiniz' dedim. 'Yok okumuştum bir yerde' dedi :) Okul kitabınızda mı var müzik dersi' dedim. 'yok be anne müzik kitabı ezikkk dedi' ağzını yaya yaya. Şu sıra genel olarak 'ezik' kelimesine takmış halde ama epeyce yüksek sesle dinlerken fark edip yanıma gelip bu bilgiyi vermesi çok hoşuma gitti.
“Tanrı bana müziğe çalışan bir kafa verdi. Peki sonra ne yaptı? Beni sağır etti, herkesin zevk aldığı şeyden, eserimi duymaktan beni mahrum etti, seven tanrı bu mu yani? ” - See more at: http://www.f-blog.info/beethoveni-anlamak-copying-beethoven-film/#sthash.rxy9JsMK.dpuf
Sahne malum çok etkileyici gözlerim doldu izlerken  biraz da benimle dalga geçip gitti.




(Biraz önce geldi 26.02.2014)

“Tanrı bana müziğe çalışan bir kafa verdi. Peki sonra ne yaptı? Beni sağır etti, herkesin zevk aldığı şeyden, eserimi duymaktan beni mahrum etti, seven tanrı bu mu yani? ”


10 yorum:

  1. Woolf ve Camus siparişlerine kendim sipariş vermişim gibi sevindim, heyecanlandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bugün bekliyorum. Bu hafta oğlumla aynı kitapları okuyoruz.Çocuk kitapları haftamız oldu. Oku diye görev vermektense oku tartışalım diyordum bu hafta aynısını o bana dedi :) Mecburen çocuk kitapları okuyoruz.

      Sil
    2. Umarım ben de ileride kendi çocuklarıma okuma alışkanlığını kazandırabilirim. Bakıyorum da yeni nesil hep ellerinde telefonlar, tabletler. Ne sokak oyunlarıyla ilgileniyorlar ne de kitaplarla. Bir şeyler okuyup tartışmak inanılmaz yararlı bir paylaşım. İster yaşıtınız biriyle yetişkin romanı tartışın isterseniz çocuğunuzla bir çocuk kitabını. Hem insan farkedemediği şeyleri görüyor tartışarak hem de tartışılan kitaplar akılda daha fazla yer ediyor.

      Sil
    3. O kadar da dinlendirici ki :) Yıllar evvel filmini izlediğim Charli'nin Çikolata Fabrikasını okuyoruz mesala şu an :) Bir ara Behrengi'ye dalmıştık. Umarım olur.Ama daha gençsiniz diye tahmin ediyorum. Tablete biz de direnemedik herkeste vardı aldık ama pazar günleri izni var:) Çocuk uzaktan seviyor neredeyse sadece pazar oynama izni var. Bakalım şimdilik uyuyor zaten 1 ay oldu yeni aldık. Akıllı tel. kullanmıyoruz ve kullanmayacağız.

      Sil
    4. Enfes bir manzara.. Faulkner-Woolf-Camus bir arada ! Hayırlı olsun yeni kitaplarınız :) Perde Arkası'nı okumamıştım. Onunla ilgili yazınızı iple çekiyorum :) Başkaldıran İnsan'ı da hep okumak istiyorum ama bir türlü nasip olmadı. İlerki aylarda umarım zaman bulur okurum. İyi okumalar.

      Sil
    5. Bu hafta çocuk kitaplı geçti :)

      Sil
  2. aferin idaya...ne güzel..
    Camus kitaplarına bir ara bende başlıyacam.. bakalım artık.. :)

    YanıtlaSil
  3. kızım 10 yaşında ve en sevindiğim şey kitap okumayı
    sevmesi. demek senin ki de ezik kullanıyor. okuyunca gülümsedim çünkü
    pelin de herşeye ezik diyor bugünlerde. arkadaşlar çok etkili..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İda ile aynı yaştay Pelin de.. Bazen abartıyor herşeye ezikkk :)
      Erkek çocuklar kızlar gibi değil galiba bir dönem okuyor sonra seriyor sonra yine.

      Sil

Siz ne dersiniz?