Sayfalar

30.09.2014

Evimi Çok Özlüyorum...Her nereye evim Diyorsam!


Neredeyse 1 yıldır izinsiz çalışıyorum ( toplam 6 gün izini saymasak) bu arada taşınma, ev toparlama çok yormuştum.Benim kadar evi seven birinin evden bu kadar uzak kalmak zorunda olması eziyet. 
Her şeye, her yorgunluğa rağmen dinginliğin tarifini yap deseler 'evde olmak' der geçerim. Hele hele şu üstteki oda. Sanırım oğlumun da eşimin de en sevdiği yer oldu. Henüz dağınıkken çekilmiş bir fotoğraf bugün yorulunca açıp baktığım ve iyi hissettiğim :) Bolca 'keşke' çıktı ağzımdan. Pişmanlık değil de bir şeyler isterken kurduğunuz cümleler içerisinde yer alır ya işte onlar içerisinde kullandım.
Hızla tüketiyor, hızla inip çıkıyor, hızla yaşlanıyorken zamanı durdurabildiğiniz mekanlar vardır. Belki kokudur belki renk bilmiyorum. Ama bir şeyler daha kapıyı açınca yavaşlıyor sanki. Sanki komşulardan, şehirden duvarlar korumuyor da kokular koruyor gibi evimdeyken. Korunmayı istemek bile yoruyormuş. Üstelik bundan hiç haberimiz yok. 
Saat şu an 19.09 ve nereden baksam 1 saat  var  iyi hissetmeme. Olsun.....
evdeyseniz benim için üçlü koltuğa şöyle bir uzanıp sağınıza solunuza bakın. Değilseniz siz de özleyin benim gibi.
Evimi Çok Özlüyorum...Her nereye evim Diyorsam!

2 yorum:

  1. Ah Ebru'cuğum ;yazını okurken ortasında baktım kaldım, uzaklara çok uzaklara sen yaşta yaşadıklarıma,ne düşündüklerime...Yağmur ya da kar yağarken bir öğretmen arkadaşımın dediğini hiç unutmam "şimdi evimde olmak istiyorum ,elimde sıcak çayımla" çok özenmiştim ne güzel olur diye ,inanır mısın yağmur ya da kar yağışında bir kez olsun elime çayımı alıp pencereden seyertmeye fırsatım olmadı emekli olalı 12 yıl oldu. Diyeceğim sağlık olsun da geç de olsa istediklerimizi yapabilelim.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Selam,
    Oda çok güzelmiş. Özlenmeyecek gibi değil yani.
    Üçlü koltuğa uzanın mı dedin? Biri babanın biri büyük kızımın. Kırıp dizlerimi geçiyorum tekli koltuğa, sallıyorum beşiği.:)

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?