Sayfalar

27.01.2015

Şarkılı Meydan Okuma 2


Bizim koca ile beraberliğimizde Edip Cansever ve Blanca çok mühimdir. Ben ona Yüksel Caddesi'nde evindeki kitaplardan birkaçını satarken rastlamıştım. (parasızlıktan) Ertesi gün Teyzem tanıştırdı meğer arkadaşlarmış. Ben ondan Edip Cansever kitabı istedim o bana 'Ülke ve Özgürlük' filmini anlattı. Oradaki bir karaktere benzediğimi söyledi. 



Bol üşümeli, yorgun halimle benziyor muyum acaba :)
Sonrası günlerce şiir sohbeti ve filmi izlemem. Galiba koca yaşlılığımı öngörmüş bence filmdeki halinden daha çok aşağıdaki haline benziyorum. Onun kadar güzel değilim tabi :)
Son zamanlarda diyeceklerimi biraz dolaylı mı anlatıyorum nedir? Aslında tamamen çağrışımlardan kaynaklı. Zihnin Arka Sokakları'nın meydan okuması neden oldu. Bugün soru; 'çıktığında radyonun sesini açtığınız şarkı hangisi?' Genellikle cd var ve sıralarını ezberleyecek kadar uzun süre dinliyorum.  Filmin bir sahnesinde Enternasyonal Marşı'nı söylüyorlardı çokk uzun zaman o haliyle dinledik.  İda da çok sever. Ama İda için Ederlezi çok başka oldu hep. Ederlezi dinlerken onu gizlice çektiğim video var akşam bulmayı deneyeceğim. Bir yerinde kendinden geçiyor. Evde en çok Ederlezi de ses yükselir.
Yıllardır hangi cd yaparsak yapalım çerisinde hep yer alan ve sesi sonuna dek açtığım şarkı aşağıdaki şarkıdır :)

Bir de usul usul giderken başlatıp müzikle hızlandığım şarkılarım var Feridun Düzağaç Tek Başına
Yasemin Göksu 'nun birkaç parçası. Benim cd'lerimden birini bulan sanırım dinlemez. Türkü ardından Metallica olabiliyor çünkü.  Metin - Kemal Kahraman Eskicisi ile ağlayarak yol alabilirim  Genellikle otoban kullandığım için rahatım:) Günün saatine göre değişiyor öne aldığım şarkı veya türkü ama hele hele arabada müzik olmazsa olmaz.
Bu şarkı göz kapamayı gerektiriyor benim için özellikle bazı yerleri o nedenle evde dinlemek lazım.
Bir de bu şarkı var ki yarın akşam canlı canlı dinleyebileceğim için ayrıca mest olmuş vaziyetteyim daha dinlemeden üstelik.
Cem Adrian'ı unuttum. Koca sevmiyor o olmadığı zamanlarda patlatıyorum. 


3 yorum:

  1. Şarkı çok güzel,Brezilya'lı sanatçı Paula fernandes de çok güzel yorumlamış,Nothing else matters'ı.Fahriye 59

    YanıtlaSil
  2. Ay gidiyor musunuz Mohsen Namjoo'ya? Ben daha yeni keşfettim, çok kararsız kaldım konsere gitmek konusunda. Benim için de dinle :)
    Tanışma hikayeniz hem sürprizli hem romantikmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet gidiyoruz akşam olsa da çıksam :) Bir miktar sosyalleştim İbrahim Maalouf, Farid Farjad ve şimdi de Mohsen çok iyi oluyor canlı canlı. Biletler tükenmemiş hala vakit var :)

      Sil

Siz ne dersiniz?