Sayfalar

27.03.2015


Sabah annemlerin sokakta biri intihar girşiminde bulunmuş. Engel olunmaması gerektiğini düşünüyorum. Oraya çıkma sebebi ortadan kaldırılmadığı sürece ölmeyi istemek de çok doğal bir hak.



NOT: Bir süredir yorumlara yanıt veremiyorum. Ne diyeceğimi bilmediğimden, ne olur ciddiye almıyor diye düşünmeyin. Kendimle ilgili..........
Geçer..........

9 yorum:

  1. hiç düşünmemiştim. doğal bir refleks gibi intihar edene engel olmak. aslında bu bir tercihse intihar girişiminde bulunan kişi hiç şansa yer bırakmadan başarıya ulaşabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tür olaylarda hep hala yaşama tutunma gayreti var bence de. Ya da tereddüt ama oraya çıkıp duyulması ve hayatına normal gibi devam etmesi ölmekten daha zor gelir bana. Başaracak olanlar başarıp gidiyor zaten....

      Sil
  2. İntiharlar, sanırım anlık harekete geçme ile meydana geliyor. Ama bu işleme başlayan ağır hareketler yapıyor ve toplanan kitleyi etkilemeye çalışıyor ise zaten eğilimi yok demektir. (diye düşünüyorum)

    YanıtlaSil
  3. "İntiharı şova dönüştürenler ölümü gerçekten istemeyenlerdir, çoğunlukla dikkat çekme çabasıdır bu yaptıkları. İntihar etmeye kararlı olan bunu gerçekleştirir ve asıl zor olan o insanın kurtarılmasıdır" gibilerinden bi' paragraf okumuştum kitabın birinde.
    Yazarının psikiyatrist olduğunu hatırlıyorum sadece.

    YanıtlaSil
  4. Bence de ölmek isteyen ölsün.

    YanıtlaSil
  5. Evet de de işte....İyisin değil mi ,merak ettim...Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  6. Daha iyiyim bahar bunalımları sanırım çok teşekkür ederim merak ettiğiniz için

    YanıtlaSil
  7. Ötenazi ve intihar kişisel kararlardır izin verilse ve rahat bırakısa şova dönüştürenler bunu yapmaktan medet ummazdı, kararlı olan zatn bir biçimde başarıyor videosunu çekip intihar eden beyfendi gibi.. aynı fikirdeyim.

    YanıtlaSil
  8. Hektor 20 Mart 2012 10:49
    "7-Kendini öldürme notu bırakan o birisi, çok sevdiğim biri ve yakınımsa, ondan yoksun kalmamak ve kendim için engel olmaya çalışırdım. Onun için yapmış olsam, onun özgür iradesine karşı çıkmış olurdum.
    Kişinin kendini öldürmeden önce yaşıyor olmasına inandığım için, kendini öldürmek isteyen kişi de yaşadığından, kendim için ölümüne engel olmak isterim".

    Not: Bozbek'in mimi'ne yanıtımdı. Konu ile ilgili sanırım.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?