Sayfalar

10.03.2015

Zeytinli Hayatımızdan Kesitler


Facebook hesabımı kapattığım için Zeytin Hanımı sevenler mahrum kalmasın görüntülerinden :)
Her ne kadar evin tüm odaları akşam yaşam alanı olsa da işe giderken çalışma odası koridorlar ve balkon açık kalıyor. Bu köşe çok keyifli sokak da görünüyor. Radyosunu da açıyoruz çıkarken.
Sabah erken saatlerde zirvede keyfi. Yatıyor sevelim diye dönüp bekliyor :)
 Eve gelen misafirlerimiz konusunda sıkıntı var. O sevin beni diye tırmalarken korkabiliyor insanlar doğal olarak. Önce yataklarımıza zıplamaya çalışıyor oralı olmazsak havlıyor uyandığımızda ise çıldırıyor sevinçten.

 Akşamları koltuk dışında hiç bir yerde uyumuyor. Bazen beni kaldırıp kendisi yatıyor :) Yanıma kıvrılmıyor ille kaldıracak.
İda kurstan dönünce gözü kimseyi görmüyor. İdayı başka türlü seviyor. Dün aşısı vardı 10 kg.700 gr olmuş biraz kilolu :) O kadar hızlı büyüyor ki. 
Koltuğun kenarını kemirdi, ev günde 2 defa silmeme rağmen kokuyor bazen cidden dayanamayacağım dediğim anlar oldu ama ondan vazgeçmeyi hiç düşünmedik.  Hayatımızı fazlasıyla neşeli bir hale soktu şebek. Bazen anlayıp anlamadığını umursamadan dertleşiyorum. Bazen bir çok insandan daha anlamlı baktığını düşünüyorum. Bomboş bakmıyor. Kapıyı açınca yaşadığı sevinç bile iyi hissttirebilir. İnsanın böyle karşılanması ne hoş değil mi diyoruz birbirimize :)
İda heyecanla parkta beraber koşacakları zamanı bekliyor ama bunun için aşılar bitmeliymiş. 20 gün kaldı sayıyoruz :)

14 yorum:

  1. Ayy o bakışlar! Ben de radyoyu açık bırakıyorum evden çıkarken :) Maşallah valla, kadife gibi parlıyor tüyleri, yüzünden de belli mutlu olduğu. 20 gün sabır, çok az kalmış Ebru :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya sen nasıl güzelsin diyorum derken yere oturup oynuyorum derken konuşuyorum bazen kocaya bugün canım sıkılmıştı bişey oldu diye başlıyorum ne oldu dediğinde amann boşver oynayalım diyor iki uca yerleşiyoruz koridorda. Eskiden olsa anlatırken yine sinirlenirdim böyle durumlarda :) Çok sağlıklı dedi veteriner de elimizden geldiğince çabalıyoruz. Evett az kaldı bakalım nasıl geçecek sokak denemelerimiz :)

      Sil
  2. Sokak canlarım yüzünden komşularla neredeyse kavga boyutuna vardığım şu günlerde bu yazı çok iyi geldi bana. Hayvan sevgisi başka bir şey ve her insan bu güzel histen payına düşeni almıyor ne yazık. İki gün önce "komşunun teki"nin etmediği hakaret kalmadı bana. Böyle giderse bir gün yakasına yapışacağım ya hadi bakalım.. Hep "ya sabır Zihin" çekiyorum kavga etmemek için.

    "Kapıyı açınca yaşadığı sevinç bile iyi hissttirebilir." Okurken gülümsedim :) Annem geldi geçenlerde bana. Kedimin bir karşılayışı var.. Anlatamam :) Delirdi hayvan sevinçten. Kesinlikle boş bakmıyorlar dediğin gibi hepsinin gözlerinde bir anlam var. Mutluyken, düşünceliyken, yemek yerken hep başka ifadeler takınıyorlar.

    İda çok şanslı; çünkü hayvan seven bir ortamda büyüyor. Ne mutlu ki ben de öyle bir ailede büyüdüm zamanında. Biz de herkes bir şekilde kedi köpek beslemiş. Çevreye bakıyorum da, öyle aileler var ki.. Anneli çocuklu dolaşırken bir kedi görünce kaçacak delik aramaya başlıyorlar. Sanki kaplan :)) Korkanlara pek lafım yok ama nefret edip, onlara zarar vermeye kalkanlara söyleyecek iki lafım her zaman var..

    Zeytin Hanıma buradan sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kötü hiçbir zararı olmayan tek derdi yaşamaya çalışmak olan canlılardan neden nefret ederler bilmiyorum :( Bizim komşu da oğlumu görmüş kim havlıyor demiş aklı sıra hakaret edecek ida annemle babama söyleyin bir şikayetiniz olursa de geç dedik.
      Hakikaten eve ilk giriş anında dile gelse neler diyecek diye merak ediyorum bazen nasıl bir sevinç o öyle :)
      İda hakikaten şanslı biz köye de gönderiyoruz onu yaz boyu ineklerin altını temizleyen bir çocuk süt sağmayı bilen bir çocuk. Ve zeytinle oynarken yanına yattığında ona bakarken gördüğümde iyi ki diyorum hep.
      Benim kız kardeş gelmiyor bize zeytinden korkuyor :)

      Sil
    2. Eminim zeytin hanım da sizleri çok severdi.

      Sil
  3. Güzel Zeytin kız, tatlı şey! :))
    İnsan dışında bir canlıyla yaşamak, öyle güzel keyifler veriyor, öyle çok şey öğretiyor ki, insana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle ekmekçim. Merhamet özellikle de oğluma aylarca anlatamayacağım şeyleri kendiliğinden öğrendiğini gördükçe değiyor diyorum.

      Sil
  4. Ben olsam evde köpek besleyemezdim. HEp dua ediyorum bahçeli bir ev. ilk işim böyle bir dost edinmek olurdu.
    Zira çok kıskanıyorum sizi ve tüm dost sahiplerini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım zeytinin evinde biz kalıyoruz o derece hakim ve mutlu :)
      Şaka bir yana hep başkaları için yaşıyormuşuz gibi geliyor şöyle bir bakınca. Başkaları için evlerimizi temizliyor süslüyoruz aslında. Doğal seyir bozuldu mu dersen evet ama umursamıyorum. Her zaamnkinden daha çok temizlik yapıyorum her zamankinden daha çok yoruluyorum ama daha az gerginiz aile boyu. Resmen bebek gibi etrafına topluyor bizi. Müstakil evim olursa bir de kangal istiyorum :)

      Sil
    2. Ha ha:) demek siz onun evinde kalıyorsunuz :D

      Sil
    3. Öyle öyle hem kalma vakti bizden uzun hem de nereye yatmak istiyor canı kaldırıyor kendi sere serpe uzanıyor :)

      Sil
  5. ayy Ebru! İda nasıl uzamış ya serseri, maşallah. ulan şu zaman var ya!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evettt aynı boydayız :) Kaç zamandır aklımdasın arayacağım ilk fırsatta özledim.

      Sil
  6. Yaaa çok tatlı ama :) Maşallah :) Bu arada seni takibe aldım bana da beklerim :)

    :http://ataleofbeauty.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?