Sayfalar

4.06.2009

Yüksel'e Konur Sokağa ve Kesk'e Dokunmayın


Yüksel Caddesi, Konur Sokak Ankara der demez akla gelen sokaklardandır. Kendinizi sağlı sollu açılmış tezgahlar arasında bulursunuz. Elinde gitarı şarkı söyleyen gençlere mırıldanarak eşlik eder, banka oturup sigara molası verir ve kuş seslerini dinlersiniz.
Konserlerin sergilerin ilk duyulduğu yerdir.Hitit heykeli ardından gözlerini dikmiş olmalılar İnsan Hakları anıtına ve ve orada yürütülen faaliyetlere...

******
Oturmakta güçlük çekiyorum uzun uzun yazmak isterdim ama dün geceden beri hastane ve FMF olaylarıyla boğuşuyorum yine. Susarsam ihanet etmişim gibi gelecekti o banklara.
******
Elinizi çekin Yüksel Caddesin'den ve Konur sokaktan..........

KESK'e dokunmayın.

4 yorum:

  1. Elstirel Gunluk5 Haziran 2009 20:04

    Gecmis olsun.

    Ahmet Arif'in bir siirindeki Karanfil Sokagi bu sokaklardan biri miydi?

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim.
    Evet Ahmet Arif'in sözünü ettiği Karanfil sokak burası.
    Tuhaftır sevdiğim insanların Ankaradan bahsetmesi (hele övgü ile olursa) beni çok mutlu eder. Benim adıma savunuyormuşlar gibi hissederim. Ankarayı başka türlü severim. Hem kaçıp kurtulmak ister hem de vazgeçemem.

    YanıtlaSil
  3. Cok ozur dilerim eger soyleyeceklerim uzerse sizi ama ilginctir. Ben de hic sevemedim Anakara'yi. Hasan Huseyin'den bir dize ile hep anarim Ankara'yi "etimde bir kiymik gibi"... Acitir Ankara beni etimde kiymik gibi.

    YanıtlaSil
  4. Belki yaşananlarla ilgili. Belki başka şehirde yaşamanın nasıl olduğunu bilmemekle. Ankarada ilk kez aşık oldum ilk kez sevgilimin elini tutup yürüdüm. Dışarıdan misafir gelmişseniz gridir. Büyük şehir olmasına rağmen düzenli oluşu iyidir. Sebep bilmiyorum ama çok şey yaşadım burada kaybetme kazanma mutluluk ida herşey kazanımlar kaybedişler hep burada oldu ondandır sevişim.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?