Sayfalar

8.11.2010

Ne Dediniz Duyamıyorum...

'...ben şimdi diyorum ki buna inanmak gerek
bir susam gibi boyuna sulamak umutsuzluğu
ve direnmek
hep direnmek devam etmek adına
diyorum ki acılığı eksilmesin ağzımızdan
boyuna tükürmek için
boyuna ...'
Turgut UYAR'ın Acının Tarihi adlı şiirinden alıntı. Nedeni var. Aklıma düşme nedeni. Ne zaman şöyle sirkelenip çıkıversem sokağa hopp tepetakla oluyorum. Fiziksel olarak birkaç örnek vererek acının başka şekillerini anlatabilirim. Hem de çok güzel yapabilirim ama içlerinde bir tanesi var ki başka hiçbirine benzemiyor. Ben ki kolay kolay ağlamam herhangi bir ağrıda.
Daha önce de anlattım biri başka. Yine başka yine başkaaa.
Cumartesi sabah uyandığımda esnemek, gülmek, birşey yemek o kadar eziyete dönüşmüştü ki sinyallerini aldım kulak yine başladı dedim.
Gece sanki biri kafama balyozlarla girişmiş tek başıma yeterli acıyı veremedim haydi 5-10 kişi daha gelsin diyerek ekip halinde çalışıyordu. Yok böyle bir ağrı kesinlikle. Yatağın üzerine oturdum ve her yeni gelen dalgayı atlatmayı beklerken yanağımın altında meydana gelen şişliklerle ağlamaya başladım. Sabah olmadı. Bir hafta boyunca iple çektiğim hafta sonu eziyete dönüştü saniye saniye. Kalkıp acile gittik. Yine orta kulak iltihabı yine antibiyotik ve ağrı kesiciler. 12 saatte 1 kez alınması gereken ağrı kesiciyi yaklaşık 3-4 saatte bir kez alarak geçirdiğim 2 gün.
Halka halka morarmış göz altlarım, duymayan sağ kulağım, ilaç içmekten ağrıyan midemm.
Kulak ağrısı insanın ölme isteğini körükleyen bişey. Bunu şöyle düşünün 3 satte bir 'ölsem de kurtulsam' diyor ilaç içiyor yarım saat sonra ' ölecek bişey yokmuşş canımm aha geçti' diyor:)) sonra yine başa dönüyorsun.
Herkes için bir dileğim var kulaklarınıza iyi bakın. Gerisi boş:))
Bu arada Frank Zappa şiddetli kulak ağrısı çekenlerdenmiş. Aramızda hissi bişeyler oldu:))Kulakdaşım benim

7 yorum:

  1. Uzuuun direnişten sonra, Ebru Bacı'mın Küsmesine karşılık veresim gelmişti ama, yoo olmuyor! Bana küsmüşse eğer, haklı bir nedeni vardır kesin. Ama tek kusuru, çağırıp da benim bildiğim kusurumdan başka ksurum var mı, açıklamıyor hepsi o!

    "Küsmedim" deme sakın, sezgilerim türdeşleri tarafından destekleniyor:)

    YanıtlaSil
  2. Ayyy! Zor, çok zor kulak ağrısı. :(
    Geçmiş olsun! :)

    YanıtlaSil
  3. Zihni Abiii nasıl düşündün böyle? Biliyorsun biraz sıkıntılı günler geçti. Hatta tam tersi ben sana çok mahcup oldum buraya geldiğinizde en son görüştüğümüzde amcamlarda ve kötü bir durumda konuştum çok da üzüldüm ilgi gösteremedim diye. Sana küser miyim hiç neden böyle düşündün sayfalara uğramamaksa eğer inan yeni yeni başlıyorum diğer sayfalara da uğramaya bir de hastalık göz açtırmıyor ki bana:((
    Lütfen böyle düşünme dedim ya tam tersi ben mahcubum ilgi göstermedim diye.
    ekmekçim zor ki nasıl zor:((

    YanıtlaSil
  4. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu'nu okudun mu Ebru?

    YanıtlaSil
  5. "Büyük bir hastalık geçirmeyenler, her şeyi anladıklarını iddia edemezler." diyordu.

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi. Ama bir acayiplik var mı acaba hastalık geçirenlerin dünyayı kavrayışında? Bir an herkesin derdine derman olmak istiyor 5 dk sonra kendine yetemeyecek halde yere yığılmıyor mu herşey??? toparlayamadım kafamı:(

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?