Sayfalar

26.11.2010

Yine uzun oldu ara değil mi? Burası tuhaf bir alışkanlığı barındıryor girip olan biteni haber vermek gerek sanki. Gelemiyorsanız sebepleri dönmüşseniz yaşadıklarınızı:)

Bayram tatili güzeldi. Farklıydı, farkı daha çok misafire ev sahipliği yapmaktı. Yaşlandık galiba bize de bayramda gelenler olmaya başladı.

İda ile doluyuz. Garip bir kelime belki ama cidden öyle. Hiç susmayan bir oğlumuz var. Bazen bunaltacak kadar çok konuşuyor soruyor soruyor soruyor. Her yanıt yeni bir soru. Önceki akşam yatarken hikaye anlatayım mı dedi anlat dedim.Nasıl bir hikaye ise bitmiyor. 'Oğlum bunu sen mi uydurdun, bir sonu yok mu' dedim 'uydurmadım anne yarattım, tabi ki sonu var biliyor musun ben çok yaratıcıyım çünkü televizyon az izliyorum ama sen yaratıcı değilsin benden çok izliyorsun' :)) Matematikten 10 adet toplama 10 adet çıkartma yapması gerekiyordu akşam geç saate kadar bitiremedi tamam sabah yaparsın diyerek kapattık. Sabah aradım 'oğlum yaptın mı toplama, çıkartma ödevini?' 'Anne şöyle bir yöntem buldum' 'nasıl?' 'kafamdan yaptım' 'İda nasıl kanıtlayacaksın yaptığını, öğretmen kontrol etmeyecek mi ne diyeceksin? ' 'Sorsun söyleyim'

Ödevlerini babasıyla yapıyor. Ben bu konuda çok başarısızım. Benimleyken bitmiyor hiçbiri. Sürekli kaytarıyor. 'Anne babam herşeyi biliyor' diyor üstüne üstlük:)

İşte böyle geçiyor her akşam. Uzunca bir süre onu ödev yapmaya ikna etme, sonrası bitirmesi gerektiğini anlatma. Nerede yanlış yaptık bilmiyorum ama oğluş ödev yapma alışkanlığına karşı direniyor.

Bu arada kulağımla ilgili sorun bitti. (şimdilik) Arada birkaç gün delice karın ağrısı bir atak geçirdim. İş hep uzun saatli ve yorucu. Bedensel değil ama yorucu. Kışı da sevmiyorum. Kış gelmese bu kadar sık hastalanmam belki.

8 yorum:

  1. "çdcuktan al haberi"
    hani televizyonlar için, programlarının vıttırıvızzıklığından dolayı "aptal kutusu" denilirdi ya, İda tercüme etmiş bunu:))
    "bunaltacak kadar soruyor" diyorsun. Hiç olmazsa sen deme bunu Bacım:) sormayandan kork ve bunal sorandan değil. Anlattığın gibi olduğundan eminim, Babası gibi bilinç ve karakter hazinesi olacağa benziyor bu çocuk:) Babasıyla ilişkilerinini önemli olduğu yaşa doğru geliyor artık.
    Ödev konusunda biraz savaşmalısınız bence (naçizane görüşüm). Ödev disipilini düzenil ve ivmesi yüksek yaşamayı öğretir diye düşünüyorum.
    sevgi ve delamlar/ailece...
    bir de, geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikla babası gibi ondan eminim artık:)) Bazı anlar var hani ana kucağı başka dediğimiz türden öyle kedi gibi kucağıma kıvrılıveriyor ama babasıyla çok vakit geçiriyor. Sormasından hiç şikayet etmedik hep bıkmadan yanıtladık ama inan bu sene dozu fena arttı.
    Ödev konusunda çok haklısın deneyimlerin çok önemli umarım ida da volkan abisi gibi başarılı bir okul hayatı geçirir.

    YanıtlaSil
  3. Yaşlandık galiba bize de bayramda gelenler olmaya başladı.
    :-(

    YanıtlaSil
  4. Benim kiz sandelyeden dusuyor ders calisirken... :-)

    YanıtlaSil
  5. EG çok güldüm sandalye olayına ida da öyle hatta eşimle tekerleği olmayan sandalye mi koysak masaya diye konuşuyoruz sürekli dönüyor sandalyede sağa sola kayıp duruyor.EG kızın da çok hareketliyidi yanlış hatırlamıyorsam ne yapıyorsunuz siz de gittiniz sanırım doktora değil mi ne yapmalı anlamadı ki cimnastiğe gidiyor hala çok hareketli profesyonelce yapıyor artık:)

    YanıtlaSil
  6. Valla yapilacak birsey yok. Dikkat Bozuklugu icin hap kullaniyor ama ne kadar ise yariyor emin degilim. Dozu da arttirmak istemiyorum. Zaten hap kullaniyor diye hic iyi hissetmiyorum kendimi. Sorun varolan egitim sisteminin bu cocuklara yonelik bir bir egitim anlayisi olmayisi... Yakinda herkesi ilaclayacaklar... :-)

    YanıtlaSil
  7. İlaç konusuna ben de sıcak bakamıyorum. herkesi ilaçlayacaklar cidden. Bir de neyi teşhis edemeseler psikolojik diyerek antidepresanları vermiyorlar mı o da sorun. Cimnastik de yetmedi ne yapmalı bilmiyorum ki araba tamircisine verip çalıştırsak mı:))

    YanıtlaSil
  8. Bak o daha saglam bir gelecek plani olabilir aslinda. Okuyup da ne yapacak...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?