Sayfalar

27.12.2010

Evimde İlk Defa.

Çiçeklerden anlasam ismi şudur diyeceğim de anlayanlar zaten görür görmez bilecektir isimini. Çok değiştim ben çokkk. Yaz başında pencere önünü çiçeklendirmek istemiştim ama bir türlü vakit bulamamıştım. Çiçeğe de vakit mi olur demeyin bizim evde herşey için çaba veriliyor. Sadece pazar günü izinli olunca da kolay kolay başaramıyorsunuz her istediğinizi. Hatta pazar günleri işte yorulduğumdan çok daha fazla yoruluyorum. Çiçek konusu yaz başında girmişti hayatıma Ekmekçim duyuyor musun:)

Aklıma eşimin bir demet çiğdemle beni beklediği gün geldi (galiba 14 sene önce) Çiğdemleri elime aldığımda gülmeye başlamıştım. Daha o dakika yahu ben çiçek sevmem desem garipsermi acaba diye düşünürken küçük küçük kökleri vardır ya çiğdemin onların olmadığını daha doğrusu yer yer olmadığını gördüm. Yemişti beklerken:)))) Onun romantizmi ile benim çiçek sevmeyişim öylesine tamamlayıcı gelmişti ki.
Evimizde benim yüzümden hiç çiçek olmadı bugüne kadar.Nedeni çiçek gördüğüm an mezarlıkları hatırlamamdır. Böyle kısacık bir cümlede söyleyiverdiğime bakmayın çok yıpratıcı yıllardı. Sadece papatyaları sevdim tabi yine benden uzak durdukları sürece. Birkaç gündür evde olan ismini bile bilmediğim bu iki çiçek çok garip hissettiriyor. Salona her girişimde sanki onlarca yılın intikamını alır gibi gülüyorlar bana. Sanki fısıldıyorlar, kıkırdıyorlar kendi aralarında. Başlangıçta iki ayrı köşeye koydum sonra yan yana getirdim. Hatta konuştum onlarla. Öyle sevecen şeyler de değil söylediklerim. 'Amannn da kızım nasılmış bugün' aşamasına da gelir miyim bilmem de evde yabancı misafirler yatıya kalmış gibi, sanki her hareketimi izleyip izleyip fısıldaşıyorlar.
Bugün su bile istediler...

33 yorum:

  1. Ben de ne kadar bakamıyor olsam da muhakkak bir bitki edinirim gittiğim yerde. Yerleşmeme yardım ediyor.
    Üzülüyorum gerçi sonra benim yüzümden heba oluyorlar diye.
    Olsun olsun. İyidir. Konuşmana gerek yok tabii bence. O kadar abartmayalım. :)

    YanıtlaSil
  2. yuka çiçeğine benzettim ben fotoğraf biraz daha yakın olsaydı iyi olurdu. yukaysa dayanıklı bir bitkidir Çabuk ölmez.

    YanıtlaSil
  3. bende senin gibi çiçek sevmem ama nedenini sorgulamadım hiç.mezarlıkla bağdaşlaştırman ilginç ve güzel.
    çiçeğin güzel ve bence seni mutlu edecek...
    ama benim için yeni bir SORUMLULUK demek...

    YanıtlaSil
  4. Bir bahçe dolusu çiçeği olan annenin kızı olarak hiç çiçek yetiştirmedim,bu saatten sonra yetiştirir miyim onuda bilemem.Bende küçükken annemin çiçeklerini çok kıskanırdım.Onlarla geçirdiği zamanı, kızım,oğlum diye sevgi gösterilerini...Sonrada alışamadım onlara ,aslında sevmediğimden değil, sadece ilgilenmek istemedim. Kader ağlarını örer annem gibi çiçek sevdalası bir adamla evlenilir:) İşten gelir gelmez hemen onların yanına gider:)İkisininde ortak düşüncesi toprağın tüm negatif enerjiyi aldığı ve kendilerini iyi hissetmeleriymiş.

    YanıtlaSil
  5. Cicek guzel sey ama bende hic bakamam, benimki vakitsizlikten degil tamamen unutkanliktan. Hep oldurdum. On bahceye hamileligimin 8 ayinda bir suru cicek ektim, ozenerekten, gunesin altinda kavrularaktan, ama hepsini 1 haftada kuruttum. Cicekler ve mezarlik olayini hic dusunmemistim.

    YanıtlaSil
  6. çiçeklere bayılırm ben!! ama acan cıceklere:)evin btun camlarının önü ve bahce deli gibi çiçek dolu en cok da seker ciceklerini severim birde bahcede kedi tırnağını.ciçek iyidir evde yaa mutlu oluyorum açtıklarını gördükçe:)

    YanıtlaSil
  7. güle güle büyüt canım:) ben hiç beceremem ama bu salon çiçekleri daha dayanıklı oluyor zaten.

    bir de çok tatlıymış eşinle o çiğdemli buluşmanız. bayıldım. demek köklerini birazcık yemişti heyecandan:))

    YanıtlaSil
  8. Çok severim çiçekleri ama kırda, dağda, bayırda, bahçede vesaire... Şu çiğdemlerin köklerini yeme hikayesi var ya ince ince tebessüm ettim burda. Ben de hep yerim ve bana çiçek alınmasından da çok hoşlanmam. Yok mezarlıklarla alakası yok benim istemeyişimin. Gereksiz geliyor nedense. Güzel, hoş bir yazıydı eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Seyyaratcığım aslında evi acayip tamamladı. Eşime de diyorum ahaaa salon salona benzedi bee diye:) Adamcağız çok mutlu oldu.

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Öz'üm mezarlık babamdan kaldı aklımda. Hep çiçekler diktik mezara yıllarca hani birine giderken tatlı alırsın, şeker alırsın vs. ama mezara tek seçenekti sanki hep çiçek hep çiçek. Kaldı öyle bilinçaltımda ama değişiyorum bak:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayla: Belki dediğin neden de var. Bir gün pazar sabahıydı annem kızım yavrum diye konuşuyordu -bize hiç demedi:( Dinledim dinledim çiçeğe diyor oluşuna kızarak. Banu kız kardeşim çok severdi onunla kavga edince çiçeklerinin toprağına tuz doldurmuş kurtutmuştum:) Hem anneme hem Banuya alın çiçekleriniz demiştim:(

    YanıtlaSil
  12. Taze Anneciğim umarım ben de ihmal etmem. Gerçi ben etsem eşim etmez o çok seviyor. Senin çiçeğin çokkk güzel mis mis kıkırdayan pinik minik parmak uçları.. Bakınca bebek sevmek istiyorum her seferinde.Öp benim için yine olur mu gıdıddan:)

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Arya ne yalan söyleyim ben de sevdim hiç de fena değilmiş gerçi bahçede olsa daha güzel ama.

    YanıtlaSil
  14. Agleamm çiçeğim heyecan mı sinir mi bilmem kıtır kıtır yemiş:)) Ankaraya geliyordum ve geç kalmıştım Aşti de elinde yenmiş çiğdemlerle:))

    YanıtlaSil
  15. Sevgili K.Çizmeli kedi: Aslında kırda bayırda daha güzel evde hayvan sevmemek gibi. Yaşam alanını kısıtlamak gibi ev için yapmışlar desem kendimi rahatlatsam olmaz mı dur daha yeniyim bahçeye dikiveririm neme lazım orada ölürse çok üzülürüm.

    YanıtlaSil
  16. Çiçekler güzeldir be canım...
    Mezarlıkla bağdaştırmışsın ama oraya bile hayat katarlar. Tabii ki seni anlıyorum, sevmemen için geçerli sebeplerin olmasını da. Ama yine de dostluk kurmaya çalış, bak ufaktan başlamışsın bile:))
    Çiğdemlerin kökleri çok lezzetli olur bilir misin, çocukken Yenimahallenin o zaman uçsuz bucaksız kır olan arazilerinde ne çok toplamış ve ne çok yemişizdir.
    Çiçekli ya da çiçeksiz, güzel geçsin günün...

    YanıtlaSil
  17. Çiçek sevenlerdenim ben. Bu yazıyı da çok sevdim, gülümseyerek okudum.

    YanıtlaSil
  18. Duydum Ebrucuğum, duydum! :))

    Çiçeklere karşı çekingen oluşunun mezarlıklarla ilgili oluşu çok derin bir hikaye olmalı. Ben bu iki durumu hiç bağdaştırmamıştım şimdiye dek; selviler mezarlıkları çağrıştırır bana, ağaçtır aklıma gelen. Sakin sessiz duruşlu ağaçlar...

    Şimdi senin çiçek dediğin aslında yaprak, çiçekli bitki başka şeydir diyeceğim, kızacaksın bana! ;)
    Kızma kızma! Ona da sıra gelir, eminim. O bitkileri evin içinde seni izliyen birileriymiş gibi değil de seninle hayatı paylaşan canlılarmış gibi hissetmeye de sıra gelir.
    :))

    YanıtlaSil
  19. Nasıl güzel bir anlatımdır bu?
    Önce gülümsetir;'Onun romantizmi ile benim çiçek sevmeyişim öylesine tamamlayıcı gelmişti ki.'':))
    Sonra hüzünlendirir ve o da benden dedirtir;
    ''çiçek gördüğüm an mezarlıkları hatırlamamdır. Böyle kısacık bir cümlede söyleyiverdiğime bakmayın çok yıpratıcı yıllardı''

    Zor biliyorum ama bak suda istemişler,bir şans ver bence...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Leylak Dalım güzel kadın; sen,ekmekçim,aysema hocam öyle sevecensiniz ki çiçekleri de sevdiğinizi tahmin etmek zor değil aslında. Sevmeyen sevecen değil mi derseniz öyle değil elbette ama ne bileyim siz çok pozitifsiniz.
    Çiğdem kökleri benim ilacımın ham maddesi meğer ne çok şeye gebeymiş çiğdem:) Çocukken bir iki defa yedim ama şimdi hiç hatırlamadığım tad. Ah yenimahallede şimdilerde betondan geçilmiyor ki.

    YanıtlaSil
  21. Aysema Hocam gülümsettiysem ne hoş:) Vallahi blog beni değiştirdi. Blogda tanıdığım insanlar değiştirdi. Tek tek isim verirsem unutup üzeceklerim olabilir herkes diyeyeim:) Çok önemlisiniz. Bilesiniz.

    YanıtlaSil
  22. ekmekçim yaza pencere önünü de çiçeklendireceğim. Benim için galiba isim hep ortak çiçek:) Zamanla isimlerini de öğrenirim hatta latince bile:)) Sevgi pıtırcığı oldum ben hehe.

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Zuzuların annesi verdim verdim sularını. 'Gülmeyin bakim damacana suyu mu olsun musluk mu' bile dedim:)) Vallahi tuhaf onlarla konuşmak demek sen de? Bu bir yazı konusu aslında değil mi?

    YanıtlaSil
  24. Sevgili akasya Agacı umarım ölmez ölürse depresyona girebilirim:) alışkın değil bünye bulmadan kaybedemem.

    YanıtlaSil
  25. Ay anlamadığım bunlar kapıyı tıklatıp kendileri mi geldi size,hani sevmiyosunuz madem başlangıç için pek büyükler:D
    Salona girdikçe korkuyla karşılaştığınızı hayal ettim birden de ahahah ama çok güzeller hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  26. :) bu kadar oldum dedin inan yazını okuyunca. Evinde çiçeklerle arası olmayan ben, papatyalara aşık olan ben.. Cidden kendimi buldum yazında. sonra ansızın bir gün bir çiçek gelir ve kopamazsın ondan :) bu durumuda hatırlıyorum bi yerlerden :D

    YanıtlaSil
  27. Sevgili İpek Böceği; kendileri gelmediler tabi ki:) hediye hediye ama bilmez ki çoğu insan sever miyim sevmez miyim. Kuzum onlar benim. Hakikaten çok uzun boyları internetten bakayım da traşlarım:) Daha ilk haftadan kestirivermeyin bana tepeleirinden öyle gerekiyo derseniz inanırım:)

    YanıtlaSil
  28. Sevgili αѕαннαяα ne çok insan sevmiyormuş meğer. vallahi ben de pek sevdim haydi hayırlısı:) kurumasalar bari.

    YanıtlaSil
  29. ooff benim evdede hiç yok-tu- ha severim ben maydanozu fesleğeni dereotunu işe yarar çiçek onlar:))

    ama ev hediyesi geldi bir tane adını bile bilmem duruyor salonda bazı yemeklere eşlik ediyor hatta arka fonda:)

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Yemek vakti sizin o güzel sofralarınıza da güzel fon olur. Gerçi o sofralar fonsuz da güzel ya:)

    YanıtlaSil
  31. Çiğdemlerin yapraklarını yemediğine şükret sen:))) biraz daha geç kalsaymışsın, yapraklar da gidebilirdi ve sen de bitmiştin o zaman:))

    Çok hoş bir esprisi var bu çiğdem kökü yemenin ve senin bu kısmı özellikle ıskalamayışının asaleti de bir o kadar değerli:)

    Blogun beyaz bir zemine dönüşmesiyle başlayan, üst sağda martıların uçuş şenlikleri, son olarak da "çiçeksevmez"likten köşelere vazo mimarisi hesaplayan birinin HAYATA DÖNÜŞÜnün romanını okuyor gibiyim. hadi hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  32. Çiçekleri severim ben. Çiçekleri sevenleri de severim ben.. O zaman yaşasın çiçekler.. Yaşasın çiçekleri sevenler.. Yaşasın çiçek sevenleleri sevenler..

    YanıtlaSil
  33. Zihni Abi az daha gelmesen hepsini yiyecektim demişti biliyor musun:))
    Değiştim ben cidden değil mi kapkara sayfalardan buralara. Ama bu halim daha iyi sanırım kendime katlanabiliyorum:))

    Profösör evet evet artık seviyorum. Acemisiyim bu sevmenin ama öğrenirim.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?