Sayfalar

27.01.2011

İnsan Olmamanın Cezası olmalı! Ne Yapabiliriz Düşünsek??

Dün işyerinde öğrendim kazayı. Merkezi yayında araya giren haberlerde. O saaten beri ara ara aklıma geliyor. 'Acaba geride kaç kişi yoksulluk içinde yaşayacak, kaç kişi perişan oldu' Sabah gazeteye bakmak istemedim elimde çay yudumlayarak seyirci olmak istemedim. İş arkadaşlarıyla konuşurken 'Ankaradaki kazayı duydunuz mu dün 11 kişi ölmüş, hem de hepsi mevsimlik işçi, güvenceleri yok, yoksulluk' içlerinden biri ' ee yoksul yaşıyorlarmış kurtulmuşlar' dedi:( İçimden üzerine atlayıp vurmak geldi. 11 işçi, 11 insan,11 yoksul insan fena halde yok oluyor geride bir sürü insan kalıyor ve iyi olmuş denilebiliyor.
Hani kanunları düzenliyorlar ya suçların yaptırımları belli, bence insan olmaktan bu derece uzak olanlar da cezalandırılmalı.


NOT: Sendika genel merkezlerine mail atsak acaba birşey yapabilirler mi yardım anlamında? Biraz düşünsek hep beraber ne yapılabilir? Nasıl yardım edilebilir fikirleri ortaklaştırsak?

23 yorum:

  1. Ben de dün gece haberlerinde izledim çok üzücü bir olay Allah geride kalanlara sabır ihsan eylesin ve dayanma gücü versin.
    Dediğine tamamen katılıyorum arkadaşım bazı insanlıktan uzak olanlar dünyanın kendi etraflarında döndüğün zannediyorlar ve parayla insan olunabildiğine dair saçma bir inanışları var.O ölen 11 masumun kendilerinden daha insan olduğunun farkında değiller.

    YanıtlaSil
  2. insan değerinin bu kadar düşük olduğu bir ülkede bu kafa yapısına ait insanlar yüzünde 8 senedir zaten bu memleket böyle. işte sana kurtulmuş diyen o kafada malesef ki bu zihniyette. sen tut o cümleyi kuran insandan -ki bu sıfatı vediği cevapla hak etmiyor- iyi düşünceler iyi cümleler bekle... bu kafa ile daha çok can yanar, daha çok gerde feryat ve acı ile, gözyaşları ile canlar kalır. allah daha beterinden saklasın..

    YanıtlaSil
  3. cok haklisin cnm maalesef,insanlik ve vicdan duygusuna sahip olmayan bir cok kisilik var aramizda ve isin en kotu tarafi kimse onlarin bu davranisina kotu gozle bakmadigi icin beslenmeye devam ediyorlar :(

    ben de cok uzuldum Allah arkada kalanlara sabir ve maddi guc versin...

    YanıtlaSil
  4. Üzücü hakikaten:(

    Mevsimlik işçiler insandan sayılmıyor demek ki kimileri için:(

    Mevsimlik işçi:
    İsmi kadar güzel yaşayamamış o insanlar,dilerim ebedi alemde huzur bulurlar...

    YanıtlaSil
  5. Çok üzücü cidden hergün buna benzer örnekler. varolan kanunlar ne derece adil uygulanıyor tartışılır tabi de somut kanıtlanamayan böylesi insanlık suçları var ya tepem atıyor:(

    YanıtlaSil
  6. kişinin insanlığını yitirmesi için şefkat duygusunu köreltmesi yeterli...

    YanıtlaSil
  7. böyle cevap veren ve buna inanan o kadar çok insan var ki..yazık

    YanıtlaSil
  8. Evet, evet insan olmaktan uzaklaşanlara en ağır ceza verilmeli.
    Acıyı anlamak için kendi başınıza mı gelmesi gerekiyor?
    Bu insanlar neden ordan oraya göçüp duruyor, durup düşünmek gerekmez mi? Mevsimlik işçi! Neden gerçek işçi olamıyor örgütlü sendikalı? Fabrika kurdunuz da çalışmadı mı? Çocuklarının sosyal güvencesi var mı?
    Yoksa 'kader' mi bu da? Tesadüfen yaşar olduk sanki...

    YanıtlaSil
  9. İnanmıyorum yaaa nasıl böyle bir şey diyebilir. Benim başıma gelmedi ohh ne alamıdır bunun yorumu. Rabbim herkese önce insan olmayı nasip etsin. Rabbim vefat eden tüm işçilerede rahmet eylesin inşallah.

    YanıtlaSil
  10. İyi ki izlememişim dediğim bir haber daha. Yoksulsa ölsün. Suçlu ne de olsa...

    YanıtlaSil
  11. Sabah yazısını yazacaktım Ebru.. sen yazmışsın.. en çok bu ölümler canımı yakıyor benim de.. ne yapılabilir sorusunu, Pandora ile bir görüşelim.. belki bir kampanya yapabiliriz.. damlaya damlaya göl olur.. ama tabii kalıcı bir yardımımız olması daha mühim..

    YanıtlaSil
  12. haklısınız. kutlarım çabalarınız için. iş gereği sosyal projeler ile uğraşan biri olduğum halde bu tür kampanyaların nasıl başlatılacağını bilmem. genelde katılırım bütün kampanyalara ama başlatan hiç olmadım :)

    YanıtlaSil
  13. Durup döverek ya da saatlerce konuşarak değiştirme şansımız olsa inanın deneyeceğim. Öfkelendim.
    Biz başlatalım başlaması için fikir veren olalım hep birlikte başlayalım bilmiyorum ki nereden ve nasıl ama arkadaşlar bilgi verecek.

    YanıtlaSil
  14. ben akil falan erdiremiyorum bu trafik kazalarina artik turkiyede... bir insan sehir icinde, nasil oluyorda 11 kisinin canini alabiliyor ve kimbilir daha kac kisiye zarar veriyor..burdada kazalar oluyor olmuyor deil ama cok nadir olenler var... bunun yolla isaretle falan ilgisi yok, bunun insan dikkatsizligi, ben gecerim, ben beklemem , butun yollar benimdir le alakasi var .. cok uzgunum konuyu baska tarafa cevirdigim icin ama isin gercegi baska bir acidan da bu!! ebrucum cok guzel dusunmussun , umarim bisey yapilabilir.

    YanıtlaSil
  15. hayırlısı. ne güzel.
    sivil toplum hareketleri ve dayanışması ülkemizde çok zayıf. kuzey avrupa ve amerika müthiştir. çok hassastırlar. halk yani.

    YanıtlaSil
  16. Özlemciğim haklısın söylediklerinde.

    insanca muamele görmeden ucuza çalıştırılan mevsimlik işçiler onları buna mecbur eden hayat koşulları:( Hani belki yarayı yok etmez ama merhem olabilecek türden şeyler olabilir mi? Veya birkaç gün sonra unutup gitmeli miyiz bu konuda rahatsızım.

    YanıtlaSil
  17. Ebru bu cok kotu bir haber. Ben daha yeni duyuyorum. Ne yapilmali ben bilmiyorum aksam vahapa soracagim ama sendikalar kendilerini kapsayan konuslarin disina cikmiyor diye biliyorum, yanlismiyim onu da bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  18. Taze Annem sendikalar kendi konularıyla ilgili de birşey yapmıyor ya:(
    Sanki birşey vardır yapılacak konuşa konuşa bulacağız.

    YanıtlaSil
  19. aslinda yapilacak tek sey var, o da sendikalarin birsey yapacagini sanmiyorum ben burada olsa devlet o kisilerin ailelerini maasa baglardi. Yani zorunlulular sonucta acikda kaliyorlar. Insanlar birsey yapmali, ne bileyim parasal yardim ama oda nereye kadar olur ki.

    YanıtlaSil
  20. Pandora ve Karoshi araştırıyor bize bilgi verecek ne yapılabilir diye.
    Maaşa bağlansa aileler harika olur.

    YanıtlaSil
  21. Kokrunc birsey. Insanin ici almiyor. Allah ailelerine yardim etsin.

    YanıtlaSil
  22. Amin kalanlar için hayat çok zor olmalı:(

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?