Sayfalar

1.01.2011

Maraton Başladı Değişen Tarih:)



İşten eve uğrayıp İda'yı yıkadıktan sonra annemlere gittik. Annem akşama kadar uğraşmış yemekler süperdi. Biri beni durdursun türünden bir hamlem olmuştu öğlen. Anneme çiçek gönderdim:) Çiçekçiyi aradım ve 'ben maydonozla çiçeği bile zor ayıran biriyim anneme çiçek göndermek istiyorum ama güzel görünecek, uzun ömürlü olacak tamam mı' 'tamam' dedi gönderdim. İçimden geldi teşekkür edeyim dedim:) Üzerine güzel de bir not yazdırdım. Akşam üzeri öylesine aradım 'napıyorsun' demek için annem; 'o çiçeği sen mi gönderdin? ' 'hıı ben gönderdim bizim çekirdek aile adına' annem; 'allah allah niye ki' 'anne işte yeni yıl ya hani hem yeni yılını kutlamak hem teşekkür etmek falan filan' annem 'çiçek göndereceğine erken çıksan da yardım etsen daha iyi olurdu' :))) 'yine de saol düşünmüşsün'

Sadece salata yapmaya yetişebildim ve masayı toplama işleri. 2 erkek kardeşim annem eşim ben ve İda bir de büyükbabam vardı. Kız kardeşim eşi ve oğlu yoktu onlar sosyeteye katıldı eller havaya yaparak Kıbrıs da girdi yeniyıla. Ben mutfak koridor arası bir yerde İda ise amuda kalkmış olarak, geri kalanlar uyuyarak:) İda cidden amuda kalkmış haldeydi.

Yılın ilk gününde ayak üstü birşeyler atıştırıp İda ve eşime 'ders çalışın haaa' diye tembihleyerek işe geldim. Nerede girersem gireyim yıla zaten hep çalışarak devam ediyorum:) Amuda ben kalksaydım acaba işyerinde amuda kalkmış halde mi bulunurdum?

Her neyse birazdan çıkıp anneme uğrayıp en azından tatlıları zimmetime geçirip eve gideceğim.

20 yorum:

  1. anne hep anne işte:)) yardım etseydin daha memnun olacaktı demekki:)
    hayat başladı kaldığı yerden devam yeni yıla;)
    sevdiklerinle hep mutlu senlerin olsun...

    YanıtlaSil
  2. hep iş hep koşturma hep hareket...
    hep enerji hep sağlık hep yardımcılar bol olsun...

    YanıtlaSil
  3. doğru demişsin Ebrum.. maraton aynen devam.. tek değişen tarih.. üstelik ben hasta Krim bir garip.. bu muydu hepi topu 2011:)

    YanıtlaSil
  4. Ah be güzelim... Sen yine salataya yetişebilmişsin. Ben geldiğimde herşey hazırdı. Yazık annem yorgunluktan gözleri kaymıştı artık ama süperdi yemekler. Ve bilindik son sabahın köründe ben de işteydim:) Amuda kalkarak mı:)))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Meyra cidden anneler hep aynı.Pratikte aslında çiçekten iyi olacaktı aslında ama iş işte:( Mutlu seneler:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Funda;
    Cidden hep iş, hayatımda bir kez sadece 6 ay evde kaldım ve çok garip hissetmiştim. Eşyaları eskittim temizle oradan oraya çek. Çalışmak iyi ama bari hafta sonları olmasa.

    YanıtlaSil
  7. Deli Annem mucize bekleme yeni gelen yıldan bir şeyler götürmesin yeter derim hep ama öyle bir hava esiyor ki insanlardan ister istemez sabah başka türlü uyanacağız sanıyoruz:)) Bir kez daha anladık öyle değilmiş.
    Hep söyledim (1 haftadır aralıksız) sağlık tek istediğim herkes için gerisi bir şekilde geliyor.Geçmiş olsun canım acil şifalar

    YanıtlaSil
  8. Ah kediciğim herkes evde miskinlik yaparken ne zor değil mi? Yemekler cidden öyle annem aşure yiyemedi çocuklar diye aşure bile yapmıştı kaç tür tatlı yemekler of güzeldi cidden.
    İda evde hep acayip hallerde. Bazen sırtını yere koyup ayaklarını mum gibi dikiyo:) Bazen elleri üzerinde. Ama şöyle poposunun üzerinde otururken göremiyoruz:)

    YanıtlaSil
  9. bu annelerin hepsi aynı canım :-)

    YanıtlaSil
  10. Sen bakma yeni yıla nasıl girersen bütün yıl öyle geçer diyenlere. Sırf bu yüzden geçen yıl uyuyarak girdim ama bütün yıl boyunca en erken yatışım o yılbaşı oldu

    YanıtlaSil
  11. Aman ne yeni yili maksat muabbet olsun :) Ben hicbir zaman o havaya giremedim, Yaslaniyoruz var mi gerisi. Is guc... Uff... Evde oturmaya alisiyorum sanirim. Okul zor gelecek.
    Anneannem'de cicek verildiginde corap alsaydin ya diyor :) Eskiler cok sekerler.

    YanıtlaSil
  12. Elmas sen hiç uyumuyorsun ki canım:) Hem o kadar yol katet hem uyuma vallahi iyi dayanıyorsun.

    Taze Annem anneannen çok hoşmuş:)) Anneme de pek gereksiz geldi sorma ama üzülmeyim diye de birşey demedi:)

    YanıtlaSil
  13. az once arkadasimla konustum yeni yila dair, herkes ayni demden vuruyor, disariya cikamayacak, ayak uyduramiyacak kadar yorgun, evde kalsak ayniliktan vasatliktan yakinip, yine de vazgecmeyip umudla, onca calismanin karsiligi olarak, bu sene deger olsun, guzel olsun diyenlerdeniz :)

    YanıtlaSil
  14. Ben yardım yerine çiçeği tercih ederim şahsen:))
    Velakin çiçek getiren de olmadı yardım eden de ama benim de umurumda olmadı. Sağlıkla girildi ya yeni yıla önemli olan o.
    Sana da sağlıklı, huzurlu bir yıl diliyorum sevdiklerinle birlikte ve de bir fırsat yaratıp görüşebilmeyi ben Antalya'ya, evime kaçmadan:))

    YanıtlaSil
  15. Ben de sürekli mızıka çalarak hüzünlendim geçmişe, tebessüm ettim geleceğe ve dostluklara..

    YanıtlaSil
  16. Özlem Annem: Hergün aynı döngü içerisinde yaşayıp gidiyoruz aslında değil mi? Kuzucukları öpüyorum.

    Leylakcığım canımmm ben de çok istiyorum yaz gelince mi gideceksin Antalya ya? Sağlık istedim hep hep umarım herkes sağlıklı olur hastalıklar dertler uzak dursun.


    Sevgli Profösör hep istemişimdir bir enstürüman çalabilmeyi. Mızıka da ne hoş oluyor ağır ağır. Bir gün videosunu yayınlarsanız izleriz zevkle.

    YanıtlaSil
  17. Mızıka çlmayı severim. Çantamda en az beş on tane mızıka taşırım. Nerede bir sümüklü çocuk görsem ona hediye ederim.

    Senin de çantanda iki mızıka bulunsun. Biriyle çalmayı öğren, diğerini çalarken bir çocuğa armağan et, ama çocuk sümüklü olsun.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Profösör kusura bakmayın kafam dağınık şu sıra delice çalışıyorum üztüne grip.
    Mızıka birgün kayıt etseniz ve dinlesek ne güzel olur.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?