Sayfalar

13.02.2011

Amannn Kim Korkar Misafirden:)

Gayet başarılı bir şekilde misafir çıkartmasını hallettim. Yalnız dün yazdıklarımı eşim okumuş olmalı ki bugün işe gitmesi gerekti:) Öylesine pişman oldum ki yazdıklarımdan. Olsaydı da gazetelerini koltukların altına ittirseydi dedim durdum. Çünkü işgücüne ihtiyacım varmış:)
Dün işten gelir gelmez tülleri makinaya attım. Biliyorsunuz bir süre hastaydım ve ev ile ilgili hiçbirşey yapamıyordum. Bir sürü plan yaptım akşamdan hazırlık yapacaktım ama olmadı. Tüllerin makinadan çıkmasını beklerken planlarımla birlikte uykuya dalmışım:) Uyandığımda eşime bir güzel fırça çektim. Neden uyandırmadın işim vardı diye adamcağız tokat gibi yanıtlarıyla bir güzel moralimi bozdu. Kıyamadım yorgun görünüyordun dedi:) İyi o zaman şu tülleri kırışmadan tak olmaz mı dedim ve taktırdım:)
Sabah çok erken kalkmayı planlamıştım ama o da umduğumdan 1 saat sonra oldu gözümü açar açmaz sağa sola günaydın günaydın diyerek neşeli bir şekilde selamlar verip güne başladım diyeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz her saniye bağırdım:)
Kahvaltıyı milletin boğazına dizerek süpürme işlemleri silme işlemleri banyo tuvalet temizlik derken toz almayı unuttum:) Tozları misafirlerle otururken farkettim çaktırmadan üfff üfff diyerek sağa sola uçmalarını sağladım:))
Gellelim yiyeceklere. Resimlerini çekmeyi akıl etsem de vakit kaybetmek istemedim koşarken yetiştiremedim.
Kısaca özet geçeyim. Patates salatası, paskalya (pazar klasiğim) kalburabastı (bu da klasik olacak) irmik tatlısı (arasında bisküvi olandan) peynirli börek, kereviz (ceviz ve sarımsaklı yoğurtla meze gibi olandan) domates dilimledim. Sonrasında meyva filan işte:) Kahve ve şirin evsahibesinin güler yüzü (ben oluyorum o) eşiliğinde gayet güzel üstesinden geldim:)
Yalnızca 2 çocuk vardı evde ama bir kreş dolusu çocuk varmış gibi dağınıklık yapabildiler. Yetişkinlerse 10 kişi kadar. Şuan itibariyle yiyecek kalmadı bulaşık yıkandı mutfak temiz ve ben nihayet sakinim. Korkulacak bir şey yokmuş canım. Çok abartmışsınız:))
Neden gerildiğimi de kısaca açıklayayım:)
Şimdi biz epeyce oldu evleneli tamam ama evimiz ve yaşantımız evlilik evlerinden ziyade öğrenci evi gibidir. İda doğduktan sonra biraz daha aile gibi göründük. Her zaman okul olduğundan kalabalık misafirlerimiz filan olmadı. Genellikle arkadaşlarımız gelir onlarla da birlikte hazırlık yaparız. Ailelerden misafir gelince ve gelenler de becerikli hatunlar olunca ister istemez geriliyorum.
Annem pek hislendi yine:) Aman da aman kimin kızı bak aslanlar gibi halletti der gibi baktı mı ? Yok bakmadı öyle sürekli bardakları gösterip çayları tazelememi işaret etti durdu ama olsun:) Ben biliyorum gururlandığını içten içe.
Eşim açısından da çok başarılıydı adamcağız işe gitti şerrimden yırttı:)

16 yorum:

  1. Benim annem de bir misafir geldi mi beni dürter, kaş göz eder dururdu rahmetli. "Kalk çay doldur", "meyve getir". "kahve yap" diye. Boyunca oğlum oldu annem hala yeni evliymişim gibi davranmaktan caymadı. Bunlar tipik annelik halleri galiba, biz de yapar mıyız ki? Neyse ki kızımız yok:))

    YanıtlaSil
  2. hehe ...seni öyle iyi anlıyorum ki...her kelimen nerdeyse ortak.sonuçta tek tatil günün bu işlerle harcamak zorunda kaldın.hadi bekle bakalım bir hafta daha pazarı:)
    (daha beteri var.senin 1 gün gitti benim koskaca 15 gün)

    YanıtlaSil
  3. Sabah,sabah gülümsettin yüzümü,iki postuda roman gibi okudum ve sana misafir olasım geldi:))
    Eminim herşey harika olmuştur...
    Öptüm seni SEVGİLİler gününde,kutladım KANDİLinide....

    YanıtlaSil
  4. Bana geçenlerde yaklaşık bir 10 kişi hiç haber vermeden daha doğrusu 2 saat öncesinden haber vererek gelmişlerdi..Yanlarında pastaları , kurabiyeleri, tatlıları ile birlikte , bende güzel bir çay yaptım...Aaaa dedim hep böyle gelin :):):)

    YanıtlaSil
  5. Sadece benim annem öyle zannederdim meğersem değilmiş misafir geldiği için gerilmem de annem varsa o misafirlerin içinde gerilirim. El pençe durmamı her daim bekler gözüyle kaşıyla yer bitirir o akşam beni.Adam daha son fırtı almış bardağı çay bardağına koymadan o kaşlar o gözler nasıl oynar ahhh hatırladım bak yien gerildim:)

    YanıtlaSil
  6. ya o misafir işi öyle,bize de çocuk olduktan sonra ağır misafirlere gelmeye başladı.Önceden dediğin gibi beraber hazırlıyorduk,şimdi insan ister istemez geriliyor. Benim annem de gerilirdi canım,şimdi anlıyorum nedenini..

    YanıtlaSil
  7. Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. bizde hafta sonu misafir faka yoktu hatta eşimde şehir dışındaydı ama ben bir orduya yemek yapar gibi yemek yapmışım pazar gecesi yatınca sızlayan ayaklarım söyledi bunu bana:D
    bir hafta sonu listesi:
    kabak tatlısı, taze bakla, mantar sote, mantar çorbası, zeytinyağlı biber dolması, hamsi tava, salata.....

    YanıtlaSil
  9. hahaha aslinda bizim yetistirme tarzimizda bu var.. bu bize genlerimizden gecmis bisey gibi geliyor ... misafir gelmeden stres yasamak, evi alt ust etmek, ona buna bagirmak :)) acikcasi bu genler benim kizima gecmez, ben arkadaslariyla da akrabaliriylada gorusmenin keyfini yasasin istiyorum.. mumkunse :)

    YanıtlaSil
  10. Niyeyse bende gergin olurum misafir geleceği zaman.Biz kadınlar hepmi aynıyız:)Misafirler gidince de böyle bir rahatlama..
    Sizinde sonu gayet keyifli bitmiş ne güzel..:)
    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  11. Ebru bence öğrenci evi ya da bekar evi benim evimden daha şerefli. o yüzden ben de gerilirim misafir geleceği zaman. hele kayınvalidemse yandım. kadının bu yaşına rağmen evi bal dök yala. seni çok iyi anlıyorum.;)

    YanıtlaSil
  12. valla menü süpermiş :) dün kızımın doğumgününü kutladık. patates salatası, mercimek köfte, rus salatası, poğaça, kurabiye, börek, kabak tatlısı ve doğumgünü pastası vardı :)) gerçi ben bir çoğunu gelen misafirlere ihale ettim, tavsiye ederim :)))

    YanıtlaSil
  13. Yorumlarınız için teşekkür ederim.pazartesi sendromlu gün malum iş de yoğun tek tek yanıtlayamadım:)
    Herkese sevgiler efendim.Bol misafirli günler.

    YanıtlaSil
  14. Alnının akıyla ve başarıyla atlatmışsın nihayetinde..
    Tebrikler efendim :)

    YanıtlaSil
  15. Ay ebru annene coookk guldum ;)Benim hem annem hem de teyzem oyle bakardi, sonra da misafirler gidince azarlarlardi. Neyse canim halletmissin bu isi de. Kutlarim :))

    YanıtlaSil
  16. Zeugma öyle oldu ama yoruldum:))

    Taze Annem komiktir annem sürekli bişeyleri işaret eder birinde ben anlamamakta ısrar edince sesini bi yükseltmişti kolonya dedim kolonyaaaa diye:))) Ne gülmüştük ama.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?