Sayfalar

25.02.2011

Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir-Sezgin Kaymaz

'Başı ve sonu olan hikayelerdir beni ilgilendiren... Belki binlerce değişik hayat tarzı, binlerce farklı bakış açısı...belki macera...uyduruk ya da gerçek kişilerin mutlulukları, hüzünleri, hırsları, intikamları, yere sağlamca basışları, hayalleridir belki de beni çeken...milyonlara insanın yaşadığı bir şehrin üstünde, gece vakti kanatlanıp uçtuğunu düşün.
-Buyur?
Düşün sadece... eğer sadece, ışıklar yanık olsa, evlerin içinde olup biteni hem görebilecek, hem de duyabilecek farzet kendini...ama ışıklar yanmıyorsa, gözlerin kulakların kadar sağır, kulakların da gözlerin kadar kör...öyle boşlukta, zifiri karanlıkta uçup gidiyorsun.
Parıldayan gözlerle müdahale etti misafir:
Anlamaya başlıyorum... Yani evlerin içindekileri görüp duyamıyorsan, sadece kendi hayatını yaşıyorsun...bu da boşlukta olmak gibi bir şey.
Çok doğru...sonra birden, altındaki evlerden birinin ışıkları yanıyor...



Artık sadece, kendi hayatını yaşamıyorsun,çünkü, orda olan bitenleri, hem görüp, hem de duyduğun için, paylaşmaya başlıyorsun. Üzüntüleri, sevinçleri, kavgaları...kendini kaptırıveriyorsun. anladın mı?'Hem de nasıl...bir yokluğun içinde kanat çırıpıp giderken, hayatta mı, yoksa ölü müsün, bunu dahi bilmezsin...ne zamanki, başka yaşayanlar gördün, o zaman yaşadığını anlarsın'

&&&
Sezgin KAYMAZ
'Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir'
İletişim Yayınları
Bu kitapla tanışmama neden olan Karōshi  cansın:) Ne diyeyim sana şimdi bilmiyorum ki. Sezgin Kaymaz'ın ilk kitabıymış 'Uzunharmanlar'da Bir Davetsiz Misafir' benim için de ilk oldu ama kesinlikle eminim son olmayacağından. Kitapla ilgili çok fazla ipucu vermeyeceğim. Bazı yerlerinde -kurguda mı hata var dizgide mi yanlış yazılmış- dediğim şeyler vardı. Hatta emin olmak için bitince o sayfaları tekrar bulmayı düşündüm. Ama sonunda onların da kurgunun bir parçası olduğunu anlıyorsunuz. Elimden bırakmak istemedim okurken. Kahramanlara anında simalar yakıştırıp hayatınızda olanlara benzetip sınıflandırabiliyorsunuz. Ama biri var ki adı her geçtiğinde başka bir yüz başka türlü hisler bırakıyor.Leyla...Bir solukta kitabı anlatmaktan korkuyorum. En güzeli okumamışsanız alın ve okuyun derim. Fonda Ankara vardı bir de:)
Leyla şimdi burada geziniyor sanki.

ESE :)

29 yorum:

  1. Canım... Tam "Leyla Olmak" diye bir yazı yazıyordum ama kalbim, kalbinin karşısındaymış.Uzun bir yazı olması gerekmiyor, sen tek satırla anlattın en azından bana:)Ben yazmasam da olur artık. Yazarsam da olur gerçi:)

    ESE:)

    YanıtlaSil
  2. Lütfen yaz. Aslında ben senin yazmanı bekledim:) Ben sadece kitabı önerdim azcık da bilgi verdim ama sen 'Leyla olmak' diye yaz ...
    ESE:)

    YanıtlaSil
  3. bunu da ekledim Türkiye´den alinacak kitaplar listesine :)

    YanıtlaSil
  4. Konu ile alakasız duracak ama ben sesini duyduğum için çok mutlu oldum canım.O kadar yoğunluğunun arasında bana vakit ayırdığın derdimi paylaştığın için çok ama çok teşekkür ederim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Yazan Anne evet evet ekle hemen pişman olmazsın inan bana.

    İkiz annesi ben teşekkür ederim. Kuzun hastalanmış, ameliyat olmuş kayıtsız kalamazdım.

    YanıtlaSil
  6. Sezgin Kaymaz'ın tüm kitaplarını lüpletmiş ve hepsini çok sevmiş biriyim:) Ama en son öykülerini topladığı "Sandık Odası" beni benden almıştır. Şiddetle öneririm, onu ve "Geber Anne"yi...

    YanıtlaSil
  7. Bugün bir ara açtım idefixi listeledim hepsini tık tık ekledim sepete:) Sonra dedim ki geçen hafta aldıklarını oku hem de ödemelerini yap:))

    Yani Laylakcığım hazır listelenmiş halde bir tık bekliyor kitaplar:) Ama kesinlikle hepsini alacağım hatta Karōshi ile birlikte okuyalım dedik:)

    Dün akşam eşim bişeyler soruyor -bana hiçbirşey sorma,oyalama beni- diye admcağızı susturdum. Çok ama çok güzeldi ben de lüpleteceğim.

    YanıtlaSil
  8. himmm okumali o zaman :) sevgilerxxx

    YanıtlaSil
  9. Çok kitaplarını okumadım, sadece geber anne isminden dolayı ilgimi çekmişti. Melek anneyi hem gülümseyerek hemde merakla okudum. Ama yine beni merak sardı yazdığın bölümle:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bu arada mimin ve ödülün var arkadaşım beklerim.

    YanıtlaSil
  11. Allahım sürekli listeye kitap ekliyorum ama elimdekileri okuyamadım daha. Kızım hem yanımızda yatıyor aramızda yani hemde sabaha kadar 8-10 kez uyanıyor ağlayarak falan. Baş ağrılarından kitaplara konsantre olamıyorum. Depresif gel gitlerdeyim :(( Ne zaman uyur ki...

    YanıtlaSil
  12. geliyorum ebyyuu :)) Cihann deli gibi su anda :(

    YanıtlaSil
  13. enem ben bu kitabı okumadım ki:( dur okuyayım o zaman:)

    YanıtlaSil
  14. Ebru merak ettim . tavsiye edilen kitapları okumayı severim. ama hemen almayı düşünmüyorum. zira okunmayı bekleyen çok kitabım var. ama listeme kesinlikle ekledim.

    YanıtlaSil
  15. Ben de Sandık Odası'nı okumuştum çok uzun süre önce.Sen yazınca hatırladım Sezgin KAymaz'ı,çok merak ettim bu yeni kitabı hemen alıyorum

    YanıtlaSil
  16. Sezgin Kaymaz hiç okumadım tereddütte kaldım şimdi biraz araştırayım bu yazarı ona göre alırım artık kitabını :) selam bu arada

    YanıtlaSil
  17. böyle kitap okuyanları okudukça,yüreğim dağlanıyor.ne vaktim var ne mecalim.kendime gıcık kapıyorum.

    YanıtlaSil
  18. böyle kitapları okuyamıyorum varsa yoksa gerilim olmdı fantastik odamı olmadı cinayet.aslında bu tarza başlıyorum bırakıp kendi tarzımdan bişi secip okuyorum.bu arada insanlar nasıl okumaya vakit ayıramazlar anlayamıyorm.haftanın 6 günü sabah 8 akşam 7 çaışıyorum yinede en az haftada 5 kitap okuyorum.kitap bende tutku resmen aşk gibi bişi:)

    YanıtlaSil
  19. en iyisi mi siz okuyun bu kitabı,bize özetleyin ama, kenrdinizden birşeyler katarak..

    YanıtlaSil
  20. Ebru'cum, o zaman senin hediyen olan canım kitapları -elime geçtiğinde- hemen başlamayacağım okumaya.. seni bekleyeceğim bu kez:)Çok çok teşekkür ediyorum ve adresini hala bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  21. Ve geldim :)) Kitap cok guzelmis. Ben alirim bunuda

    YanıtlaSil
  22. çok teşekkürler hem karoshi arkadaşımıza hem sana.ben de listeme ekliyorum.bol kitap okumalı günler diliyorum.sevgilerle:)

    YanıtlaSil
  23. kitapları hep çok merak ediyorum ama birde harekete geçip okusam iyi olacak..

    YanıtlaSil
  24. İş çok yoğun şu sıra sık bakamıyorum. Yorumları onaylayıp çıkabiliyorum sanıyorum bu hafta da öyle geçecek.

    İşe 8 de başlıyorum ben de ve akşam 19.30-20.00 gibi çıkıyorum yazınsa bu saat daha da uzuyor. Hasta değilsem gece 1-2 gibi yatıyorum ve ancak gece okuyabiliyorum. Veya eşim ile ida ders çalışıyor ben kitap okuyorum. TV açmamaya çok özen gösteriyoruz açınca zaten karşısında mayışıyorum. Bir şekilde vakit yaratılıyor aslında toplam 5 veya 6 saat uyuyorum. yaklaşık 12 saatlik bir mesai.

    YanıtlaSil
  25. Guzel bir kitaba benziyor Ebru, Tr'e geldigimde insallah , alinacaklar listesine ekleyim :)

    YanıtlaSil
  26. Ebrucum,
    Bütün hafta sonu yoğun olduğumdan nete girme fırsatı bulamadım hiç,o nedenle mailide göremedim.Hemen bakıyorum şimdi ve konuşuyoruz.
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  27. New York'tan mutlaka al ama bence diğer kitaplarını da al ki pişman olmayasın. Çok seveceksin.

    Yaruze ben de çok yoğunum 2 haftadır biraz sallamışım işleri şimdi de sıkıştım:)

    YanıtlaSil
  28. Sezgin Kaymaz okuyan biriyle karşılaşmak şahane, bende bütün kitaplarını okudum :)

    En sevdiğim kitapları, " uzun harmanlarda davetsiz bir misafir" ,"kaptanın teknesi".

    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  29. Ben de çok sevdim Sezgin Kaymaz'ı ve sevenleri:)Hoşgeldin Niyobe

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?