Sayfalar

22.03.2011

Başarının Sırrı:)

Dikkat bu bir başarı öyküsüdür!
Denemelerimin hepsinde sigaraya ağzımdan salyalar akıtarak baktım. Bu kez öyle değil. Anladım ki kafada bitirmek deyimi benim kafaya biraz geç de olsa girmiş:) Efendim 18 Martta başlayan yolculukta 22 marta gayet sancısız, sıkıntısız gelmiş bulunmaktayız. Etrafta kafasına bir şeyler fırlattığım, kırıp geçirdiğim insan sayısı oldukça az. Hatta yok diyebiliriz. Beni biraz idare edin sigarayı bırakmaya çalışıyorum diye uyarmamdan mıdır bilmem çevremde kimseler kalmadı :)) 
Çekmecelerimin hepsinden ayrı türde çubuk kraker, çikolata fırlıyor. Canım sigara istedikçe su içiyorum. Şuan bile lık lık lık şeklinde sesler çıkartıyorum. Bir yerimden kaçabilir mi bilmiyorum kaçarsa fena en az bir damacana su çıkabilir:)  Biriyle konuşurken kafasının ardından yükselen ince ince kıvrılan dumanın aslında olmadığını biliyorum:) Biliyorum bilmesine de kim içiyorsa pek güzel koktu :) (demiycem demiycem)
Nasılsa kilo ile ilgili sorunum yok yedikçe yiyebilirim. (kızmayın ne yapayım öyle troidim hızlı çalışıyor) Sürekli olarak yemekhaneyi arıyorum - ne pişirdinizzzzz bugünnn, ee hazır mı bariiii, tatlı da var mııı diye gayet yılışık bir soruşla bıktırdım sonunda.
Olsun ilaç kullanmadan sadece kendime verdiğim gazla sizden de gelen coşkuyla sigara bırakmaya çalışmak az şey mi canım? Ne var arada bir iki terlik fırlatsam, şekeri fincana değil arkadaşa atsam. Azcık kenara çekilir isabet almamaya çalışırsın olur biter. Eşim İda'ya anneni bir süre idare edeceğiz sigarayı bırakacak dedi:)) Ne idaresi alalım şu fot.mak. olsun bitsin diye çemkirdim:) Eşimde şuan başlıyoruz oğlum idare etmeye dedi ve gitti:))
Not: Bu sabah 6 da gözlerimi açıp tam tamına 1 saat uyumaya çalıştım.Kalksam olurdu aslında öyle dinç, öyle uykumu almış haldeydim ki keyfini çıkarttım. Bir o yana bir bu yana:) Hani diyorlar ya renkleri fark edecekmişim  bırakınca. Evet renkleri fark ettim etmesine de tüller,perdeler biraz islenmişti onu fark ettim:)) Olsun yarın pembe bişey göreceğim sabaha eminim:)
2.Not :15 gün oldu kitabımı bitiremedim bir türlü bu hafta bitirmem lazım.

42 yorum:

  1. Maşallah canım benim. Azmin elinden hiç bişi kurtulmazmış :D diye klasik laflar etsem kızmazssın umarım :) Bende bazen çok isteyip yapamadıklarım oluyor çünkü. Ama çok istersem ağırlıklı olarakta başarıyorum. Herkes idare etsin seni ne olacak şurda çok büyük mücadele veriyorsun. :=) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. FARKEDE FARKEDE TÜLLERİN PERDELERİN İSİNİ Mİ FARKETTİN :) ALLAH SENİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN EMİ:) BRAVO SANA ARKADAŞIM ANA OĞUL SÜPERSİNİZ.

    YanıtlaSil
  3. ne diyem gazan mübarek olsun hatunum:)

    YanıtlaSil
  4. Assaharacığım benim en büyük başarısızlığım makine:)) Onu da alınca yine istemeye devam ederim sanırım yıllar oldu alıştım.
    Çok hayati değil ayrıca sıkıntısını çekeceksek ertelemek sorun olmuyor bakma ben eşime eziyet ediyorum ama:))

    Mucizemm hehe gördüm gördüm ne yapayım. Kaloriferlerden islendi tabi yokse temizimdir:)

    YanıtlaSil
  5. Kediciğim şakabir yana sağlığım için şart kuzum ya:( Yoksa seviyordum.

    YanıtlaSil
  6. Süpersin :) su olayını hep patronum söyler onada devam et çok etkiliymiş, darısı başımıza didim ve kaçtım :)

    YanıtlaSil
  7. Yaklaşık 5 aydır sigarayı bırakmış bir eski tiryaki olarak, önce gün sayma derim yoksa çok zor oluyor, bana da hep öyle dediler, içimden nasıl saymam saydıkça kendimle gurur duyuyorum,derdim, :) ilk hafta çok zor geçiyor, ilk bir ay da geçsin tamamdır, orda sonra vucüdun şimdiki gibi istemicek, ama beynin hadi bir tane dene bakalım vazgeçmişmisin der, bakalım başım dönecekmi dersin :) sakın kanma içindeki kötü sese yoksa yanarsın :) ben inanıyorum sen bırakacaksın, sigaraya verdiğin paraları biriktir derim ay sonundada o paralarla istediğin bir şeyi al bu da sana kendinin ödülü olsun :)

    YanıtlaSil
  8. Sigara gibi iğrenç bir şeyi zaten insan nasıl kullanır bilmiyorum!
    Kimse kusura bakmasın veya baksın sorun değil, sigara içen kardeşim dahi olsa,
    en az bir tahtasının eksik olduğunu düşünürüm (ki kardeşim zaten tiryaki).
    Doğaya bakıyorum;
    eşek adı verilen ve aşağılama amaçlı sıfat olarak kullanılsa dahi pek çok faydası olan canlı bile kendine böyle bir şey yapıp, maddi-manevi zarar vermiyor.
    Bildiğimiz öküzleri (4 ayaklı) bile sigara kullanırken görmedim bu yaşıma kadar. İki ayaklılar müstesna!
    Diyeceksiniz ki, ya ayılar, danalar, kuşlar?! Hayır! Hiç biri sigara vb. kendine zarar verecek, hatta kendisi ile birlikte ailesine, arkadaşlarına ve sevdiklerine, hatta yanında duran tamnımadıklarına dahi zarar verebilecek maddeleri, üstelik para da vererek kullanmaz!
    Hep düşündüm, çok sordum soruşturdum, ama hiç tatminkar cevap alamadım şimdiye kadar bunu kullanan insanlar(!)dan.
    "Neden?"
    Çoluğu çocuğu, eşi para istediğinde vermeyen babalar görüyorum, sigarası elinde!
    Ekmek almak için borç para isteyen anneler görüyorum, sigarası elinde!
    Yazık diyorum! Yazık, sizi bu hale düşüren o lanete!

    YanıtlaSil
  9. 2011 in en temiz insanı ilan ediyorum seni ve tabiki eşimi:)) en doğru yoldasınız ve harikasınız:) bizi düşündüğünüz için (tabiki önce kendinizi) hiç pişman olmayacaksınız;) bu arada damacana işi çok komedi su cildinide temizlicek bak pırıl pırıl ne hoş...

    YanıtlaSil
  10. azmin elinden bir şey kaçmıyormuş onu biliyordukta uyanınca göze ilk çarpanın perde rengi olduğunu bilmiyordum:)
    hadi hayırlısı inşallah tekrar kullanmazsınız
    kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  11. Tebrik ederim canım benim inşallah bir daha elin uzanmaz o merete.
    Darısı başıma bakalım bir gün bende bırakacağım :)

    YanıtlaSil
  12. Tevafukun böylesi 18 mart da eşimde sigarayı bırakmak için adım attı.İlaca başladı şimdi ilaçla beraber sigarada içiyor ama 11.gün den itibaren içmeyecek ilacın kullanım şekli böyle umarım ikinizde bu savaştan galip çıkarsınız sizi sevenleri sevindirirsiniz...Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Filiz dediklerin çok doğru. Saymamalı. Dün bu kadar değildi bugün çok sık canım istedi.
    Neyse çıt çıt çıt duyuluyor mu çubuk krakerlerimin sesi:))

    Sinirli kardeş sakin ol içmiyorum tamam:)

    Meyracığım eşine de cidden tebrikler sakın kolay olduğunu sanma adamcağıza çok anlayışlı ol makina filan al:) Zor iş zor.
    Su zaten hep çok içerdim ma şimdi iyiye abarttım

    YanıtlaSil
  14. Sezobigo epey inceledim kenar köşe :)) Yakın zamanda temizlik varmış anladım ki.

    İkiz Anneciğim canım sen de dene olmayacak şey değil. Senin vaktin de yok zaten arada kaynayıp gidiyor.

    hah unutuyordum az kalsın Ülkücüğüm su evet ılık ılık içince iyi geliyor.

    Nilerk Champix kullanıyor eşin de o halde. Ben de onunla başladım ama sadece 1 tane içtim. Kullanımı öyle başlangıçta kardeşim filan da öyle kullandı. Ben ilacı sadece motivasyon aracı olarak çantamda taşıyorum:) İnanılmaz baş dönmesi karın şişliği yaptı bir daha içmedim. Kraker yiyorum su içiyorum. Bazen krakeri sigara gibi tutuyorum parmaklarımın arasında:))

    YanıtlaSil
  15. çok takdir ettim canım seni
    en güzelini yapışsın
    tebrikler

    YanıtlaSil
  16. Sakin olamam bu konuda Nehir ida!
    Sinirlerim tepeme çıkıyor!

    ♦ Karşı komşum yaşlı dede balkona çıkıyor, elinde sigara ile, köh köh öksürdükçe sanki benim ciğerlerim parçalanacak!
    Arka odadan dahi duyuyorum öksürüğünü! Yazık değil mi?!

    ♦ Her sabah işe giderken yolda karşılaştığım başka bir bey amca da köh köh öksürdüğü halde, kara kışa, ayaza bakmadan, ben atkımı dolamaya çalışırken o sigarasını yakmaya çalışıyordu! Yazık değil mi?!

    ♦ Yine her sabah durakta servis beklerken, yakınımda duran "kara tiren" kılıklı vatandaşların dumanına maruz kalmak, otomobil eksozuna maruz kalmak gibi. Yazık değil mi?!

    ♦ Her gün işyerinde çalışma odama yakın odaya sigara içmeye gidip, dumanına sahip çıkamayan iş arkadaşlarım yüzünden, odama sızan dumandan ben zehirleniyorum! Yazık değil mi?!

    ♦ Kendi zevki(!) için başkalarının oksijenini de tüketen bu kişilere sinirlenmeyip de ne yapayım?!

    Yahu, gittin yaramı deştin!

    Ama neyse ki sen bırakanlardansın. ;)

    Sakinleştim! :)

    YanıtlaSil
  17. Renkleri fark etme kısmında kahkaha attım (: Başaracağına inanıyorum (:

    YanıtlaSil
  18. şişşt maşallah de...az kaldı tamamen bitcek gibi...

    YanıtlaSil
  19. Mavi Anneciğim başardım demek için erken ama gayret en üst seviyede:)

    Sinirli sakin ol evet bak geçti bıraktım ben içmiyorum 1 kişi azaldı en azından:)

    KCS:)) Yalnız perdelerin isi kaloriferden ben evde asla sigara içmedim. Yanlış anlama olmasın hee. Ne bileyim böyle teoriler var renklerin ayrımına varacaksın filan diyorlar da ben galiba yanlış renklerin ayrımındayım:))

    Sibelciğim maşallah maşallah olacak.

    YanıtlaSil
  20. Vay,ben görmeyeli ne büyük işler peşine düşmüşsün sen Ebrucum.Çok sevindim senin adına.Ayşe Arman yazmıştı,bıraktıktan yıllar sonra bile hala rüyasında ayıla bayıla sigara içtiğini görürmüş.Yani içme isteği azalsa da her daim bir köşede pusuda bekliyor demek.Onunla savaşta hep galip çıkan dileğiyle..
    Bu arada alemsin ya.Renkleri farketmekten kasıt o senin dediğin değildi herhalde :)
    özlem

    YanıtlaSil
  21. Kolay gelsin, tez zamanda kurtulursunuz inşallah.
    Sinirli'ye sonuna kadar hak veriyorum, bak ben de sinirlendim şimdi:) O kadar nefret ederim sigara dumanından; parkta, otobüs kuyruğunda, sağda solda o sigaranın kokusu hep beni bulur.İçimden sövüyorum o içenlere, biline :)

    YanıtlaSil
  22. Özlemciğim her sene deniyordum ben:)) Ama bu kez daha kolay oldu ilacın etkisi sanırım içmeden sigara bıraktıran mucize ilaç:)) Hakikaten gelir akla. Ben de rüyaslarda içeceğim sanırım.
    Bir de hatırlayamadım kimdi 'sigara bırakmak zor değil ben sürekli bırakıyorum' gibi bir şey demişti.
    Renk tad şu ara işime geldiği gibi yorumlarım ben kesin:))


    Büşra evde ve arabada asla içmedim en tiryaki halimle bile. koku cidden kötü ama yemekten sonra pek bi güzeldi ne yalan söyleyim.

    YanıtlaSil
  23. Yemekten sonra güzel falan değildi, yaz bunu da aklına :)
    Bu başarı öyküsü sonsuza kadar devam etsin dilerim...
    Ve kutlarım..Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  24. tebrikler gercekten :) ama o veledi tam anlamıyla bırakmak icin uzerinden sanırım tam tamına 6 ay gecmesi gerekiyormus :) ama basaracagına bende eminim..ve ayrıca tebrikler..

    YanıtlaSil
  25. ''Sigarayı bırakmadın sadece ara verdin.'' diyorum. Sigaraya başladığın gün hatırına gelmek istemem ama öyle olacak gibi... :D Kızmadın umarım.
    Başarıyı baltalamanın sırrı yukarıda. :))

    YanıtlaSil
  26. Ebruu cok sevindim. Hiicc baslamaa canim.

    YanıtlaSil
  27. Basaracagindan emindim zaten.Su fotograf makinasini pek anlamadim.Nasil bir sey ki istedigin?
    Hadi bakalim,sigarasiz günler seni bekler :)

    YanıtlaSil
  28. Tebrik ederim. Bırak gitsin şu meret senden..

    YanıtlaSil
  29. ebrucum bol bol su icmeye devam, hatirliyorumda aynisi bende olmustu, litrelerce...sanki icimiz yikanmisti :)) dogru yoldasin , arinmaya devam...

    YanıtlaSil
  30. Kutlarim. Devam. Pes etmek yok...

    YanıtlaSil
  31. Zeugmacığım benim de tek dileğim bu:) Oğlum için çok istiyorum görmüyordu içerken ama içtiğimi biliyordu anne içme diye kaç kez söyledi kuzum.


    timeout henüz başardım diyemiyorum ama çok kararlıyım iyi de gidiyor bakalım:)

    Şiirsel yorum iç sesim misin:)) Kızmadım kızmadım keyif alarak yaptığım birşeydi ve özleyeceğim ama umarım uzaktan sadece :)

    taze annemm umarım umarım.

    Yazan Anneciğim yaklaşık 2-3 yıldır nikon d90 fot.mak.istiyorum ama çok pahalı:( Her bulduğum araya sıkıştırıp istiyorum ben de:)

    Profösör olacak bu kez olacak:)

    özlemciğim ılık su içiyorum bir de cidden anlık gelen isteği engelliyor veya bana öyle geliyor.


    EG iyi gidiyor değil mi:)

    YanıtlaSil
  32. senin bu işi halledeceğinden hiç şüphem yok Nehirida, kafaya koymuşsun çünkü.

    YanıtlaSil
  33. o makine istemez daha çok harici harddisk, ram falan filan ister:))sen biraz bekle yakında gelecek makinen..

    YanıtlaSil
  34. Masallah, tebrik ederim, azmin zaferi, su icmek iyidir :)

    YanıtlaSil
  35. himmm devam et ben dedim dedim oldu :)gercekten cok pahalilar.

    YanıtlaSil
  36. Tebrik ediyorummmmmmmm:) ve sonuna kadar destekliyorum:)

    YanıtlaSil
  37. Uykucuruk umarım . Bugün çok zorlandım. Ama dayanıyorum.

    Meyracığım eşin eşim gibymiş bilgisayarın içiyle çok ilgili kullanmaktan daha çok onla ilgileniyor.

    Şeymacığım seviniyorum ama en az 1 ay olmadan başardım demek de tuhaf.


    yazan Anneciğim ben de oldurabilsem ahh.

    Sevgili Dilek teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  38. Nehir İda seni kutluyorum... kendin için, sonra çocuğun için en harika şeyi gerçekleştiriyorsun. Bazı arkadaşlarıma önermek üzere ilacın adını alabilir miyim senden? koyu tiryakiler var, aslına bakarsan bırakmak istemekle, istememek arasında sıkışmışlar... belki onlara faydam olur.. onlara olmasa bile kendime olur :))) insan astım başlangıcındaysa, hayatında olan kişilerin alışkanlıklarına da dikkatle bakıyor vallahi :)))

    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  39. Momentus ilacın adı champix http://nehirida.blogspot.com/2011/03/bu-son-deneme.html#more bu başlıkta bahsetmiştim dilersen internetten de kullanımı ve ilaçla ilgili bilgilere ulaşabilirsin. Ama ben ilacı 1 kez kullandım:)) Baş dönmesi ve karın şişliği nedeniyle bir daha kullanmadım. Ama benim durumdan kaynaklı diğer kullananlarda hiç yan etkiler olmadı. Elbette dediğin gibi hayatındaki insanlar için de gerekli. Dilerim onlar da ben de kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  40. Baktım hemen :) sağolasın Nehirİda.. dualarım sizlerle olacak.. Başarılar

    YanıtlaSil
  41. çok tebrik ederim. Bir sigara nasıl güzel kokabilirki :))Kuaförde elleri sigara kokanlara saçıma elletmiyorum. Hatta bazen sigara dumanından midem bulanıyor o kadar nefret ettirmişim benliğime :))

    YanıtlaSil
  42. Valla ben de kutluyorum ve can-ı gönülden destekliyorum. Ha gayret...

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?