Sayfalar

11.04.2011

Döndüm

Giderken farkında olmuyor insan ne kadar çok ilerlediğinin. Dönmeye başladığında yoruluyorsun ve işte o an ne çok uzaklaştığını anlıyorsun.
Suya atılmış kağıttan gemiler gibiyim. Her gün bir tanem batıyor. Her gün bir yanım sulara gömülüyor.
Yorgunum hem de çok...
Uyumakla geçmeyecek biliyorum. Nisan da kar yağmasa, bu kadar uzun saatler çalışmasam geçecek belki. Oğlumun ellerinden tutup okula  bıraksam, okul kapısında kollarımı iki yana açmış beklesem geçecek.
Her gün birileri sürekli oradan oraya gidiyor. Şıklatıversem parmaklarımı zaman dursa ağır adımlarla sadece ben yürüsem.
Yok yok ben de yürümesem öyle kalsam sabit. Sadece rüzgar saçlarımı dağıtsa. Bir sonraki güne ertelemesem dinlenmeyi. Biliyorum yarın yok.Dinlenmeyi istiyorsan yarın yok.
Kimin umurunda haftanın 7 gün oluşu bu 7 günde durmadan çalışman, saatleri unutman, gözlerinin perdeler ardından görüyor olması kimin umurunda. Özlediğin çocuğun, evin kimin umurunda. 
Yaşasın kapitalizm
Yaşasın kölelik.

Resim: Anja Buhrer

31 yorum:

  1. calışan cok emek veren kadın canım sizlerin hakkı ödenmez.emek cok, harcarken yok ama bunada şükür canım saglıgın yerinde nefes alıyorsak bunada hamdolsun sevgili nidam herzamanki gibi güzel resimler ve yazı. sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil
  2. İçinde bulunduğum durum el versede içimden geçtiği gibi yazsam..ama yazamıyorum....sadece çalışıyorum...çalışıyorum...çalışıyorum...

    YanıtlaSil
  3. Hepimizin mutluluğuna engel bir acele. Bir yere yetişmeye çalışır gibi uğraşıp duruyoruz. Bilmiyorum ben de doğrusu ne yanlışı ne .

    YanıtlaSil
  4. gidiş yazının altına, annem gibi şeyler yazacaktım. işte bilirsin, sıkı giyin, iyi ye, gerekirse vitamin filan al, pekmez iç, olmadı kuru üzüm ye, bak zayıfsın, rengin, gücün kuvvetin yerine gelsin bi vs. tuttum kendimi. öptüm:)

    YanıtlaSil
  5. ebrum canım benim, çok yoruldun sen..tatil için planlar yap, otellere bak...o gelecek günleri hayal et..idayı özlemişsin, korkma o etkilenmeyecek yokluğundan....

    YanıtlaSil
  6. bir küçük mola istiyor bazen insan hayattan,bir nefes almak...istemediğin şartlarda çalışmak çok yorucu bedenen değil sadece,ruhen de...Allah yardımcın olsun inş.

    YanıtlaSil
  7. canımmmm kıyamam
    sen nasıl yorulmuşsun öyle
    çocuğunu kucaklayacağın ve dinleneceğin günlerin hayali ile belki daha çok enerji toplarsın
    sağlığın yerinde olduğunca çalışmak güzel aslında
    üzülme ida da alışmıştır bu duruma
    kendini yıpratma
    biz çalışan anneler için hayat malesef zor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Gönül yorgunluğu olmasın da. Beden yorgunluğu geçer. Bende hep birşeyleri yetiştirmeye çalışmaktan bıkmış durumdayım aslında...

    YanıtlaSil
  9. özlemişim seni yorgun kadın...

    YanıtlaSil
  10. senin benimle kahve içmen lazım...şöyle yanında çifte kavrulmuş lokumlu ya da minik çikolatalı. Bazen amuda kalkıp bakmak lazım hayata, hele de herşey ters gidiyorsa..kahve içerim ama amuda kalkamam bak baştan diyorum, sevgiler sinem

    YanıtlaSil
  11. çalışan anne feryadı....ben de hep diyorum ki evde olsam, sabahları çocuklarımı öperek uyandırıp koklayarak okula uğurlasam, akşamları onları taze pişmiş kek kokan evimizde kerşılasam...mutluluktan deliririm herhalde...sonra da diyorum ki "kızım, bu dünyanın bin türlü hali var..işin gücün varken çalış, para biriktir, bunun bir de yaşlılığı var"...o yüzden her gün ayaklarım geri gide gide işe gidiyorum...ruhumu satıyorum yani...

    YanıtlaSil
  12. Nisan'da yağan karın adı "leylek karı"dır.
    Bahar gelecek ama, kar da yağsa...
    Sevgiler.
    :)

    YanıtlaSil
  13. Selinkacığım bazen çok fena oluyor. Evde kalmak miskin miskin dolaşmak pijamalarla oturmak istiyorum:)

    Dilekciğim aynı değil mi çalış çalış çalış:(

    Burakcığım ben de kaçırıyorum bazen doğruyu yanlışı.

    agleamm can iyi bakamıyoruz değil mi anne de olsak anneler uyarmadan. Sen dikkat et asıl uykusuz da kalma sen az uyursun hep:)

    Öz'üm etkilenmez değil mi canım. Babası o kadar iyi bakıyor ve ilgileniyor ki aramıyor hiç beni ama buna da üzülüyorum sonra:( Bana pas vermiyor diye. Tatill evet evet sadece evde kalabilsem o bile yeter inan.

    Sevilayy evet hem de nasıl yorucu. İşi sevip sevmemekten geçtim ben insan alışıyor ve işkoliklere dönüşmüşüz farkında olmadan. ben galiba çalışmak istemiyorum artık.

    YanıtlaSil
  14. Mavi Anneciğim aslında haklısın sağlık önemli diğerleri bir şekilde hallediliyor da mola vermek lazım vermeyince.

    Annelili yok yok gönül değil beden benimkisi geçer de işte arada ne çok şeyi ıskalıyoruz çalışırken. ilkleri son duyuyoruz özlüyoruz vs.vs.

    Özlemciğim ben de:)


    Sinemciğim vakti geldi de geçiyor be canım hakikaten o kahvenin.hani şu çalışmaktan bir kurtulabilsem de başarabilsek ne güzel olacak.

    neşelihallerr aynı :((

    ekmekçim pencere önü boş hala vakti geçmeden halletsem gelecek bahar:)

    YanıtlaSil
  15. Senin yazilarin beni dinlendiriyor.Keske ben de seni dinlendirebilecek birseyler yapabilsem.

    YanıtlaSil
  16. Bir yerlere gidin dinlenin. Durun bir düşüneyim nereler olabilir...Safranbolu ??? :)

    YanıtlaSil
  17. Özledim seni canım çok yoğunsun biliyorum bir an önce sakinleyip dönersin inşallah.Buralardan ayrılma:)

    YanıtlaSil
  18. Bence bunları düşünmen bile hakkında iyi şeyler oluşacak demektir. Ne bilelim hayat güzel şeyler gösterebilir sana ve ailene. Bakarsın bize de..

    YanıtlaSil
  19. canim benim, umarim bir an once herseyin ustesinden gelirsin.. sevgiler xx

    YanıtlaSil
  20. En kisa zamanda istedigin gibi tatil yapman dilegiyle Ebru :)

    YanıtlaSil
  21. kapitalizmin kölesi olan biri olaraktan acilen izine ayrılman gerektiğini hissettim canım..Sağlığını bu yoğunluk etkilemesin sakın aman dikkat.!

    YanıtlaSil
  22. çalış köleeeee....
    kuzum sabah kreşe giderken elimi bırakmıyor biliyor musun ebru? belki elini bırakıp işe gitmem diye :( kendince tedbir alıyor kuzum.

    YanıtlaSil
  23. Buu nisann ayıı bizii çokk yorgunn düşürdü bahara anlamadım gitti Allah yardımcımız olsun canım...

    YanıtlaSil
  24. Al ziyaretini geri iade ediyorum :))) valla herkes yorgun çarpıldıkmı ne :)dinleneceğin günler gelsin bir an önce inşaallah :)

    YanıtlaSil
  25. Siyaset yapmayın lütfen...
    Kim demişti Thomas More sanırım; "Utopia"'da: İnsanların günde sadece dört saat çalışması yeterlidir.
    Eyvah! Ben de siyaset yaptım...Dilimi eşşek arısı soksun.
    (Yakala, perdenin arasından bir replik uçuyor ve fısıldıyor kulağa: Ya..ban..cı..laş..ma/Ya..ban..cı.laş..ma...: Bölücü,hain bu replik...)

    YanıtlaSil
  26. ne hoş olurdu... ne bileyim şöyle istediğim saatte atabilsem kendimi güneşli bi bahar gününde güzel bir bahçeye... ayaklar çıplak yürüsem... benim hayal de bu işte. kapitalizm kahrolsa da, başka bi izm gelse de bi şekilde yine engeller çıkacak gerçi de insanın birşeylere çakması lazım:) hadi biz de kapitalizme çakalım o zaman hatun :D

    YanıtlaSil
  27. Yazan Anneciğim iyiyim canım fiziksel yorgunluk benimki iş çok bunalttı :)

    Burakcığım Safranbolu ve eskişehir pazar günleri için ilk sıralarda ama bunun için bile havaların iyi olmasını beklemem lazım. Yine kar yağdı:)

    İkiz Anneciğim yok yok bir yere ayrılmam üst üste geldi işle ilgili yoğun zamanlar.

    Profösör dilerim herkese :)

    Özlemciğim saol canım gelirim gelirim:)

    Şeymacığım yok yok cidden tatil değil de sadece üst üste 2 gün evde kalsam yetecek.

    YanıtlaSil
  28. Meyracığım ben de en çok ataktan korktum ama yok neyseki başarıyla geçtim:) Teşekkür ederim.

    Küçük Mucizem:(( İda da sabah giderken anne yine gel tamam mı derdi:( Ne kadar uzunsa süre sanki misafir gidiyordum eve yine gel derdi. Olsun yine onlar için çalışıyoruz nasılsa.

    vєssєℓαм yine kar yağdı:))


    Ülkü alışmamalı dinlenmeye de:)

    Usta sen ne tehlikeli adamsın yahu:)Hatta artan sürede balık tutulabiliyor değil mi? E cidden ütopya diyerek kapatsak daha mı az yorulurum acep.Ses geldi benim de ayaktaki prangadan.

    Çakkk kedim çakk:)

    YanıtlaSil
  29. O zaman al sana bir fitne fücurluk daha "... Ütopyalar da aslında despotik düzenlerdir.Çünkü aksi düşüncede kimse olmaz anlatılarında. Ya mutlu olmayan ve karşı çıkan olursa sorusuna hiçbir zaman cevap vermezler.Hatta sordurmazlar bile.Siz hiç, bir Ütopya'da farklı düşünceyi savunan insan ya da insan topluluğundan bahsedildiğini duydunuz mu?..." :)))

    YanıtlaSil
  30. Ne yapmalı o vakit? Anarşizm de alternatif değil? Sosyalizmin başına da ütopik gelince olmuyor:)

    YanıtlaSil
  31. Olsun Ebru, haftasonu acisini cikarirsiniz oglunla. Ben sana gipta ediyorum hem kariyer sahibisin hem guzel bir annesin. Daha ne olsun!

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?