Sayfalar

9.05.2011

Pazar

Gitmek istiyordum ya hani? Gidilmiyor hiç bir yere. Özellikle de benim durumumdakiler gidemiyor. Kısa oldu biraz kafamı dinledim, biraz bedenimi yordum. En azından başka insanlar tanıdım. Zorluklarla mücadele edenlerle sohbet ettim ve aslında nelere sahip olduğumu anlayıp döndüm:)

Eşim İda'ya anneler gününün saçma olduğunu öğrettiği için kendi çocuğu tarafından kutlanmayan bir anne olma sıfatına eriştim:) Oğlum 1 Mayıs ve 8 Mart dışında önemli gün olmadığına inanıyor:) Ne yapalım alışmam lazım. Enternasyonel'i ve Ederlezi'yi daha 3 yaşındayken eşlik ederek dinleyen bir çocuk ve babası ile yaşayınca galiba başıma gelenler gayet normal.

Bugün Ankara Kalesi'ne gittik. Talihsiz bir kaza mı desem sersemliğim mi desem bilmiyorum ama fujicana sd kart almamıştım bozulan makinanın sd kartını kullanırım diye. Ama bir süre çektikten sonra bellek doldu 1 gb olan kartın hafızası doldu ve ben yine cep telefonu ile resimler çektim:) Birazdan Acemi Resimler sayfama ekleyeceğim hangisi cep hangisi fujican alta not düşerim:)

Çok ama çok keyifliydi. Sadece 2.el eşyalar satan bir yere girdik ve muhabbet etik. Çok güzel ahşap aksesuar aldım. Yukarıda resmini çektiğim fıstıktan  da kolyeler aldım. Başka bir çocuktan (Aleyna) kolye ve küpe aldım:) Sohbet ettik.

El emeği çantalar satan Gülsüm Abla :) ile muhabbet ettik ama o resim çekme dedi tamam dedim. 3 çocuğunu el işi çantalar yapıp satarak büyütüyormuş. Kocası ölmüş:( O kadar samimiydi ki - yine gel gıı dedi:) Gelmem mi gı artık sık sık buradayım dedim.

Not: Sayın Ankara halkı burayı okuyorsanız otolarınızla surlara kadar gitmek için neden bu derece çaba verdiğinizi sormak anlamak isterim. Nasıl bir haldir ki bu daracık sokakta milletin ayağının üzerinden geçmek suretiyle kaleye gidersiniz? Araçlarınız olmadan hiç misiniz, özürlü müsünüz? Özürlüyseniz anlarım yürüme güçlüğü derim de görgüsüzlüğün de bu kadarı. Çişe kadar gidecekler arabalarla. Çok kızdım çok..
Resim: Fujican ve ben:) Devamı burada Tık

30 yorum:

  1. Bütünpaylaşımların için teşekür ederim...

    YanıtlaSil
  2. Tüketim toplumunun malzemesi deyip çıktı benimkiler de, öyle böyle insan bekliyor şekerim sinir oldum tüm gün, pahalı hediyeler değil git çim yol dedim ona da kızdılar :(....Kalenin dediğin yerlerini çok arşınladım bende, makina elde ankarada pek de bir yer yok tabii gidilecek iyi malzeme var orada,bebeler alışmış poz vermeye zaten..

    YanıtlaSil
  3. Profösör ben de sesime her defasında ses vermenize:)

    K.Kadayıfcığım hakikaten öyle çocuklar çok rahat. Ortaokuldayken gittim galiba bir de böyle. Cidden gidilecek hiçbir yer yok.
    Galiba kurstan bir ekipti hepsi resim çekmeye gelmişti:) Yalnız ilginç geldi birbirlerini ve ekiplerini çekiyor olmaları:))
    Canım çektiklerini görmeyi çok isterim.

    YanıtlaSil
  4. anneler gunun kutlu olsun, guzel annem xxx sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım anneler günün kutlu olsun.Ben de istemem diye çok söyledim ama benim cancağazım pek önem verir böyle günlere:)
    Ne iyi yapmışsın da gezmişsin:)

    YanıtlaSil
  6. anneler günün kutlu olsunnnn:) ben kutlasam olurmu:)) gezmiş hafiflemiş gelmişsin anlaşılan..:) iyi olmuş..sevgiyle:)

    YanıtlaSil
  7. Aaaa bak uzuldum simdi. Demek siz Anneler gunu kutlamiyorsunuz. Olsun biz kutlariz o zaman seni, uzulme. Biliyor musun bazi aileler dogumgunu kutlamiyor. Herkesin ozel gunlere tepkisi farkli.
    Ama ne guzel yapmissin gezmissin. Fotograf canli gibi cok hos.
    ANNELER GUNUN KUTLU OLSUN!

    YanıtlaSil
  8. babaya çok gıcık oldum.annelikte kutsaldır ve nedense şimdiki babalar anneliğe layık görmüyorlar bizi..kadınlarında sevgiye , ilgiye ihtiyacı var.bu işlerine gelmiyor.babaya inat ida öğrenmeli bence..
    resimler güzel..banada dün fujican aldılar anneler günü hediyesi belkide seninkinin aynısıdır.fotoğrafçlık hakkında bilgin var mı?benim teknik öğrenmeye ihtiyacım var.satıcı çocuk bişeyler anlattı ama ben bişey anlamadım..

    YanıtlaSil
  9. Özlemciğim çok teşekkür ederim canım senin de.

    İkiz annem çok teşekkürler:)

    Dilekciğim evet evet oğlum hariç eşim hariç herkes:) Olsun bu da iyi.

    Didemciğim artık daha sık yapacağım bunu ev temizlemekle geçirmeyeceğim pazarı:)

    Öz'üm canım güle güle kullan. Teknik ben de çok biliyorum denemez ama pdf dersler var onlardan bakıyorum. Sen benim foto bloguma baktın mı:)

    YanıtlaSil
  10. ben kutladım bile;) esas sadete geliyorum bu Ankaralı halkı gitgide görgüsüzleşti nedeni belli yazmıcam sen anladın diyorum Ebrucum;) Kale en renkli en güzel yer şehrimizde fujicanla hakkını vermişsindir eminim:)

    YanıtlaSil
  11. Canım senin de anneler günün kutlu olsun, fotoğraflar çok güzel öpüyorum

    YanıtlaSil
  12. aksiliklere rağmen güzel bir pazar olmuş bence

    YanıtlaSil
  13. Anneler günün kutlu olsun.Her zaman sevdiklerinle sağlıklı,mutlu,huzurlu nice yıllar geçirmeni dilerim Ebrucum:) her gününüz çilek tadında geçsin.Acemi resimler bloğunu bilmiyordum.öğrenmiş oldum.harika bir blog bu bloğun gibi.sevgilerimle çook şahane bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Meyracığım ne yazıkki abartılı herşey anlamıyorum neden. Behzat ç.den mi nedir:)))

    Bile ve Annesi ben de öpüyorum sizleri teşekkür.

    Serpilciğim evet güzeldi aslında evden çıkmak bile yeter:)

    kamikazeciğim o blog daha 1 haftalık:) Çektiğim resimler için açtım beklerim:)

    YanıtlaSil
  15. anneler günün bir kez daha kutlu olsun oğluna ve eşine inat :)
    Umarım bu hafta sana güzellikler getirir sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Bende anneler gününü kutlarım Ebru..
    Şu görgüsüzlerden her yerde var arkadaşım.Mesela bende kızımı okuldan almaya gittiğimde okulun kapısına kadar arabalarını sokan ve hergün ısrarla bunu yapan ve sonra oradan çıkana kadar anası ağlayan görgüsüzler biliyorum.

    YanıtlaSil
  17. Ankara'yı bilirim, çok zaman geçirdim; ama kaleye gitmek kısmet olmadı. Bir gün belki...
    Anneler Günün kutlu olsun senin de. Hediye bekleniyor sanılıyor, ama değil. Bir öpücük, bir iki tatlı söz yetiyor, artıyor bile değil mi?
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. demek 1 mayıs ve 8 mart :)sevgililer günü babalar günü vs. hep uydurma evet, tarihi olmayan şeyler ama anneler gününe bir sempatim var benim. çocukluğumda ablamlarla çok özel şeyler yapardık ve hiçbiri de tüketime dayalı olmazdı. güzeldi...
    ankara kalesi ve civarını da çok severim... aslında araç trafiğine kapalı olduğunu sanıyodum ben oranın. biz girişte bir otopark var hep oraya bırakırız. herşeye rağmen güzel bir gün olmuş :))

    YanıtlaSil
  19. Ohh ne guzel bir gezi olmus, mumkun oldugu kadar yurumeyi tercih eden biri olarak, arabalarin bu kadar cok kullanilmasina karsiyim ayrica benzin pahali degil mi :)))

    YanıtlaSil
  20. Kendi çocuğun kutlamaz ama ben kutlayacağım :)) canım benim sen harika bir annesin :)
    Benimkide kutlanmadı kuzum küçük anlamıyor benimkide benim annemmisin dedi sıyrıldı kutlamadın diyincek :)) kendi annesinkini kutladı sanki hepiciğini ben hallettim :)
    Bilmezler böyle şeyleri :)
    Bir arkadaş demiş bazıları doğum günüde kutlamıyor diye o bazılarının arasında bizimkiler vardı eşim ve ailesi yani neyse ki aralarına daldım biraz olsun düzeldi :))

    YanıtlaSil
  21. Hiçbir şkilde hatırlamasalar hiçte umrumda değil aslında.Benim anne olduğumu sadece bugünmü hatırlayacaklar?Mutlu olsunlar diye sevindirik görünüyorum işte:))

    YanıtlaSil
  22. "Ankara'da fotoğraf çekilecek yer yok" fikrine katılmıyorum. Her zaman, her yerde fotoğraf çekilebilir. Mesele belli bir konu üzerine yoğunlaşabilmekte. Fotoğrafta belirli kategoriler vardır. En basitinden, bulunduğunuz semt, sokak, cadde veya her neyse, mimarisine odaklanın. . Ya da ne bileyim, insan-ulaşım araçları ilişkisi üzerine de kafa yorabilirsiniz ;)

    Ama en başta cevabının verilmesi gereken soru da, ben neden fotoğraf çekiyorum-çekmek istiyorum??? olmalı sanırım.
    Ankara (dünya) resmen fotoğraf kaynıyor.

    Köln'de film ve tiyatro için kostüm çalışmaları yapan bir sanatçının portfolyosu. Bakın ne fotoğrafları çekiyor: http://anders-anziehen.blogspot.com/

    Yeni fotoğraf sayfasını da çok beğenerek takipte olduğumu söylememe gerek yok herhalde.

    YanıtlaSil
  23. Ah bu erkekler ;) Hepsi de özel günlerden kaytarmanın bir yolunu buluyor.Neyse canım,Fujican'ını aldın ya sen,ona say bari.Hayırlı olsun aldıkların.Keşke onları da koysaydın fotoğrafların bir köşesine,merak ettim :)
    özlem

    YanıtlaSil
  24. Şerifeciğim teşekkürler herkese inat:)

    Sihirli Günce çok haklısın canım çocuklar da tembelleşiyor hoplaya zıplaya gitseler daha iyi.

    Aysema Hocam hakikaten hediye değil ama insan istiyor dile getirilmesini elimde değil:)Umarım bir gün beraber gideriz kaleye.

    Anne Kaleminden daracık sokak var ya orada katar katar olmuştu araçlar:) Epey söylendim camları açık olanlar duydu da çişe de gidin arabayla diye:)

    Ülkücüğüm alışıyor insan ama yine de bekliyor:) Neyse sizler vardınız en azından:)

    Şeymacığım özellikle böyle yerler yürürken görülüyor birçok güzellik. Yürümeyi destekliyorum.

    Limon Çiçekleri budur olay:))

    YanıtlaSil
  25. Ulaş aslında facebook çok açamadığımdan bakamıyorum blogu tekrar açsan da güzel fotograflarından mahrum bırakmasan ne güzel olurdu.

    Dün bir fotograf kursu grubu vardı aslında yazacaktım dün bir bugün iki ahkam kesiyor demesin kimse diye söz etmedim:) Bu çamaşırlı resimleri çektiğim yerin biraz ilerisinde hepsi futbol takımı gibi durmuş poz veriyorlardı. eşim de ben de ellerindeki makinalara bak yaptıklarına bak dedik:)) Cidden her yer yer fotograf çekilecek onlarca şeyle dolu.

    Kendimi bildim bileli istemişimdir bunu çok ciddi yapabilmeyi hobi ama yaşam tarzı haline gelmiş türden. Çok ama çok seviyorum gözümde çektiğim fotografların objektifle de çekilmesini.Nedenim bu galiba.Çok mutlu olurum eleştirilerinle bana destek olursan orada. Line akşam evde bakacağım çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  26. özlemciğim eklerim en kısa zamanda aldıklarımı da:) Erkekler ah erkekler cidden. Ama ben de unutacağım bakalım nasılmış:)
    Fujicanla mutlu mesut kapattım pazarı:)

    YanıtlaSil
  27. ankara ya gittim ama sadece harikalar diyarını gezdim oda gece vakti birşey anlamadım =)

    geçmiş olsun tatlım ...anneler günün kutlu olsun =)

    YanıtlaSil
  28. fotolara bayıldım ebrum.

    YanıtlaSil
  29. çok çok ama çok zarifsin.bu aralar çok aklım dolu.ama sen yine aklımı aldın benide hatırladığın için.teşekkürler canım seninde anneler günün kutluolsun yavrun hep yanında olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  30. dün yorum yapmaya calistim ama sürekli eror verdi yollayamadim. Halbuki bir sürü seyler yazmistim:)
    Insallah bu gelir.
    Fotograf blogunada yorum birakmistim ama sanirim oda gitmedi. Camasirlarin harika asilisi hakkinda:))
    Esinin özel günlere tepkisi sanirim tüketim cilginliginin esiri olmak istememesinden kaynaklaniyordur.Her seyin cilkini cikarinca böyle oluyor iste. Sanki dayatilmis gibi oluyor. Bir yönden haklida aslinda..
    Ama ben yinede, biraz gec kalmis olmakla birlikte, senin anneler günün kutluyorum:))

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?