Sayfalar

9.06.2011

Ayın Irkçısı


29 yorum:

  1. :) sadece yeter sanırım bu tepki...buna rağmen gene gene gene..
    müstehaktır müstehak

    YanıtlaSil
  2. fetullah gülen neden yok bu liste de? tarih daha büyük ırkçı görmedi

    YanıtlaSil
  3. Serap "Hanım'ı" kimse geçemez, gördün ya.. kimse geçememiş. Diğerleri gibi (en azından henüz)bir mevkide bulunmuyor olması affedilir kılar mı onu? Sanmıyorum."Küçük" insanla, "büyüüüük" insanın yaptığı ırkçılık birbirinden beslenmiyor mu? En kötüsü de insanların kendi ırkçılıklarının farkında olmaması. Farkındalıktan başlamalı..

    YanıtlaSil
  4. İlker Başbuğ'un olduğu yerde Başbakanı'ın olduğu yerde iyi rakip olurdu evet Gülen de.

    Losstime bi daha bi daha diye diye geliyolar ilk defa bunca tv reklamı oldu seçimde.

    YanıtlaSil
  5. Kroshimm Serap'ı tek geçerim ben de..

    YanıtlaSil
  6. güleni ben de tek gecerim bu alemde !

    YanıtlaSil
  7. bütün balıkesirler böyledir. biz böleyiz ırkçıyız!!! bununla övünürüz biz. GURUR DUYARIZ! topraklarımızda şehirlerimizde türkten başka kimseYi barındırmayız.AZINLIKLARA VATANDAŞ GÖZÜYLE BAKMAYIZ! BEYENMEYENDE VARSA KENDİ ÜLKESİ CEKER GİDER GİDEMEYENDE SUSAR OTURUR! kürt meselesi vardır demeyiz kürt istilası vardır deriz! belediyemiz mhplidir.bizim için o bir mevkidedir. serap hanım mevvki sahibi değil diyorsunuz ya o bir atatürkçü düşünce kulubü yoneticisi siyaset biliMler mezenu atatürk ve kürtler kitabının yazarıdır. ha benim oyum onamıdır? hayır mhpye vereceğim oyumu her zamaki gibi...2000de susurluk olayları 2010da kemelpaşa olayları 2009da ayvalık olayları biz ırkçıyız ilk başbuğumuz MUSTAFA KEMAL gibi türklük bize bahşedilmiş en buyuk onurdur! adolf hitler cıksa mezarından önünü ilikler anlımızdan öper. ırkçılık bizim kanımızda var!!!!

    YanıtlaSil
  8. çok tehlikeli yerlere gidiyor bu iş, ne kadar doldurmuşlar insanların kafasını, her fikre saygım var ama ırkçılığa asla, benim için iki çeşit insan var, iyi insanlar ve kötü insanlar , bu kadar ayrım bana yeter, bu arada ben tüğrkmenim kürt falan değil, nedense söyleme ihtiyacı duydum

    YanıtlaSil
  9. Arya in Neverland,
    Saydığınız sıfatlar benim düşüncemi değiştirmiyor. Ayrıca mezunu olduğu üniversiteden mezun olmuş biri olarak, bahsi geçen şahsın ya da benim.. o mezuniyet dolayısıyla, bazı değerleri/sıfatları otomatikman kazandığımızı düşünmüyorum. Mevki sahibi olmak benim için önemli değil ama sanırım sizin için çok önemli. Etiketlerimiz, kafamızın içindekiler değiştirebilseydi keşke.. En son olarak benim bildiğim Mustafa Kemal'le sizin bildiğiniz Mustafa Kemal sanırım farklı kişiler. Sonuçta biz ırkçıyız diye sevindiğiniz ve gururlandığınız bir şey var. Devam edin; kimse engel değil buna. Ama bu memleket yalnızca size ait değil. Alışmaya başlasınız iyi olur..

    YanıtlaSil
  10. Oy vereceğini söylediğin parti dışındakileri şaka gibi algıladım arya? ciddi misin sen?

    YanıtlaSil
  11. Arya Serap Yeşiltunanın sözlerini alıntılamışsın gibi ama ardında duru gibi de bizi adınlatsan ne iyi olacak.

    YanıtlaSil
  12. Pühüüü karışmış lan burası.:)))
    Serap Yeşiltunayı tanımam etmem. Ne dediğinden de haberim yok-tu. Bu benim hatam ama özür de dileyecek değilim. Maşallah yerden biter gibi bitiyor hepsi. İbiş ve İbişiyesi boldur benim memleketimin demiştim bi ara.
    Arya in Neverland'ın yazdıklarına ben yorum yapmayayım.Gerek olduğunu da sanmıyorum. Elbette insanlar, MHp Ye de oy verebilir. Buna da sözüm olmaz. AMa hangi MHP'ye diye sorsam ne cevap alırım acep? Anlatması uzun sürer hava da çok sıcak. Lafı uzatmadan deyivereyim.Anladığım kadarı ile bu hanımefendi, Türk Solu denilen ucubeliğin adayı. Türk Solu, bir dönem İşçi PArtisi Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış bir kişi tarafından örgütlenmiştir. Öncü Gençlikten kovulma nedeni ajanlık suçlamasıdır. Ha sormak lazım tabii adamı alıp da, örgüt lideri yapana kadar nerdeydiniz diye ama bu da onların iç sorunu. Türk Solu, yıllar önce Ordu Göreve pankartını mitinglerde açarak ortalığı birbirine katmıştı. İlk çıkışları böyle oldu. Daha sonra, Türk Solu dergisini yayınlamaya ve Atatürkçü Düşünce Derneğidne örgütlenmeye başladılar. Son aşamada demek aday çıkartmaya kadar vardırmışlar işi. Ne solculukları solculuk ne de milliyetçilikleri Milliyetçilik. Fitne fücurluğun dik âlâsıdır bunlar ama anlaşılan epey palazlanmışlar.
    Gizlisinden de açığından da her türlü Irkçılık, tehlikelidir bu topraklarda. Bu topraklar bin yıllardır bu tür sivriliklerle değil kucaklama karışma ve yeniden yoğrulma ile vücut bulmuştur. Ne ben Türk'üm diyen safı safına Türktür ne de Kürdüm diyen. Ne Rum, ne Çerkes. Rum diye mübadeleye tabi tutulanların belki de % 70 inin Türk asıllı Ortodokslar olduğu ortaya çıkıyor yavaş yavaş. KArakeçililer en büyük boylardandır bu topraklarda. Kürtçe konuşan Urfa civarında kolları da vardır, Sakarya'da yaşayan kolları da. Kürt Aşireti denilen bazı aşiretlerin, Ermeni aşiretleri olduğu da biliniyor bugün. Neyi kimi nasıl ayrıştıracaksınız?
    Sarı Gelini, bu topraklarda insanlar hem Ermenice söyler hem Türkçe.SUzan Suzi Türküsünü ha keza. Ama aynı bölümlerde ağlar insanlar.
    Bu işin duygusal kısmı. Gelelim bu zevzeklere. Sen hem PKK ya karşı çıkacaksın hem de tam da onların istediklerini yapacaksın. Göçe kızacaksın ama göçün sebeplerini tartışmayacaksın. Köyleri boşaltacaksın, gelene gelme diyeceksin ama zamanında köy boşaltmayın diyenleri içeri tıkacaksın. Tıkanlardan hesap sormayacaksın.
    Adama, ekmek mi önemli dil mi diyeceksin; o da sana sormayacak mı sen dilini ekmek için satar mısın diye. Değnek boka batmış sen ortasından avuçlarsan işte böyle Garabetler de çıkar yorumlar da yapılır.

    YanıtlaSil
  13. Sanirim Turkiye'de irkcilikla şapşallik arasinda cok saglam bir iliski. Irkcilarin soylemleri şapşalligin otesine gecemiyor...

    YanıtlaSil
  14. sadece kürt meselesi yoktur kürt istilası vardır sözleri ona ait. sadece onun mevkisi olsa bide diye yzmışlarya bende mevkisi olduğun söledim çünkü onu şahsen tanıyorum ben balıkesirlyim. ama oyum ona diil ayum mhp ye . anlatıklarımda şaka değil. bn ırkçıyım inanmam kardeşlik türkülerine cephede omuz omuzaydık diyene inanmam.misaki milli milli sınırında gözü olan bi avuç azınlığıda hoş göremem.'' ama onlar cahil maşası oluyorlar başka güçlerin '' deyipde acımam hiç birine.bu ülkeyi seviyorlar onlarda bizizm kadar diyenlerede gülerim bu gun ver eline yetkiyi ilk çıkıp seni vurular. ırkçıyım ben bu kadar basıt...ATAMIZ CIKIPTA DEMEMİŞMİYDİ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE DİYE EY TÜRK MİLLETİ DİYE SESLENMEMISMİYDI BIZLERE HİÇ KARDEŞLER ,KÜRT HALKIM DEMEMİŞTİ YAA HADİ BİZ IRKCIYIZ FASISTIZ ATAMIZDAMI IRKCI VE FASISTTİİ????
    ALLAH TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELSİN.BAHŞETTİĞİ TÜRKLÜK ONURUNDAN DAHA BÜYÜK BİR ZENGİNLİK GÖREMİYORUM...

    YanıtlaSil
  15. Efendi efendi yazayım, bir şeyler anlatayım diyorum ama yok.Mümkünatı yok.Çıkıyor bir adet ibişliği de aşmış mal!!!.. Saçma sapan laflar ediyor. Hatta laf bile değil ettikleri. Neymiş ırkçıymış. Be hey mal!
    Sen Irkçılığın ne olduğunu, kökenini biliyor musun; sanmam. Nerden doğdu nasıl yayıldı haberin var mı? Yok... Nihal Atsız'ı hiç okudun mu? Iıııhhh. Oy verdiğin partinin programını biliyor musun? Nerdeee.. Dokuz Işığın bırak dokuzunu, yarımını okudun mu? Yahu senin ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu? Bak senin ağa baban olacak adam Recep Peker-di. 1936'da Almanya Gezisi sonrası, Mecliste Faşizmi öven konuşma yapmıştı. Aynı zamanda parti genel sekreteriydi. İlk ağzına geleni saydıran ve görevden aldırtan kimdi biliyor musun? Atatürk.. Hadi dangalak dangalak konuşup durma.. Ne o grafik altı yazıda ne de yorumlarda Balıkesir ile ilgili tek kelime bir hakaret, yazı, ima var mı?

    YanıtlaSil
  16. avram ile arya lütfen bunu okur musnuz? hatta diğer arkadaşlar da , lütfen

    YanıtlaSil
  17. http://kartonsiper.blogspot.com/2011/06/rkclk-uzerine-acil-yaz.html

    YanıtlaSil
  18. Oraya da yazdım tekrar edeyim ya sev ya terk et deme hakkını kim kendinde görebiliyor bu kadar kolay??

    Kürt olmakla gurur duyuyor ve bir yere gitmiyorum alışın artık bize...

    YanıtlaSil
  19. Saçma sapan etnik ayrımcılığa varan sözleri Atatürk üzerinden doğrulatmaya çalışmak, Din' i siyasete alet etmekten çok da farklı değildir. Biri Allah ile aldatmak, öteki Atatürk ile.

    YanıtlaSil
  20. bırak 9 ışığı bırak nihal atsızı okunmuşları ve okunacakları bırak ÖTESİ BERİSİ YOK SOYUMUDA SOPUMUDA BİLİRİM NERDEN GELMİŞLER SEN ONUDA BIRAK. BEN TÜRK'ÜM... VE TÜRK OLMAYANIDA SEVMEM SEVMEK ZORUNDA DEĞİLİM. HA SENDE BENİ SEVMEZSİN BNDE COK ÜZÜLÜRÜM SORMAA KEDERDEN ÖLÜRÜM. BEN TÜRKÜM BENDEN OLMAYANINDA GÖZÜMDE YOK DEĞERİ.HERŞEY BU KADAR BASIT DANGALAKLIKTA SENIN KANINDA VAR NAPALIM ŞEKERİM.BİDE UNUTMADAN HİÇ Bİ YORUMDA BALIKESİRE HAKARET EDİLDİ DEMEDİM.BİRDE BU BLOGUN SAHİBİDE BİLİR BEN SENİN YAŞADIĞIN GÜN SAYISI KADAR KİTAP OKUDUM OKURUM DA HALA SORUN OKUMAK DEĞİL BAKSANA SEN GİBİ DANGALAKLARA OKUMAKLADA BİŞİ OLUNMUYO DEMEKKİ...

    YanıtlaSil
  21. Toprak, benim herhangi bir şey okumama gerek yok. İnsanın ne yazdığını neyi savunduğunu önce öğrenmesi gerekir. Bilgin olmadan ortalığa bunu saçmaya kalkarsan, saçmalarsın işte böyle. Saçma sapan laf etmeye başladığında insan artık sınırı da aşmış demektir ve alacağı cevaplara da hazır olmak zorundadır. Eğer insanlar şaka mı bu yazdığın diyorsa ya susarsın ya da bir durur üslubuna bakarsın. Lütfen kimse bana ne Mhp yi ne de milliyetçiliği anlatmaya kalkışmasın. Daha 14 yaşında sizlerin haberi bile olmadığınız külliyatlarını indirmiştim ben. Nihal Atsız-Alparslan Türkeş arasındaki 70 lerin başında patlayan ideolojik çekişme sırasında yazılan çizilenler üzerine yorum yapacak kadar birikimim de vardı. 91 de, Üniversitede Yurtsever Devrimci Gençlik adı altında örgütlenen PKK lılarla, "yaptığınızın adı ırkıçılıktır ve sonunda Türk Irkçılığını kaşırsınız.Kaşıyarak patlatacaksınız" diye tartışmaya girecek kadar da hem solun içindeydim hem de gözüm karaydı. O zamanlar böyle buralardan atıp tutulan dönemler değildi. YA sabahın köründe ya da gecenin bir yarısı ne olduğunu anlamadan adam indirildiği dönemlerdi. Nedeni niçini de sorgulanmıyordu. Yani öyle her babayiğidin göze alacağı iş de değildi yaptığım AMA YAPTIM. Denemediklerinden değil beceremediklerinden bugün yazabiliyorum buralarda.
    Gelinen noktada şaşırmıyorum olanı biteni gördükçe. Hele Arya gibilerinin yazdıklarını okudukça. Nehir-İdanın yaptığı sadece basit bir grafiği yayınlamak.Ne Balıkesire bir laf söz var, ne de bir hakaret. Çok da doğru bulduğum bir post değil onu da diyeyim ama sonuçta burası Onun sayfası. Katılmıyorsanız katılmazsınız. Hayır, o kişiler ırkçı değil dersiniz; başka bir şey bu. Ama tutar da haddinizi aşarsanız bu işin sonu gelmez. Siz o hanımefendinin yazılarına bir bakın lütfen. Ben baktım. Söylediğim lafı geri alacak falan da değilim hatta az bile söylemişim. Hiç kimsenin millyetçiliğini destekliyor değilim ya da herkesin milliyetçiliği kendisine diyenlerden. Tam tersi nerede nasıl bir faşistlik ile karşılaşırsam sonuna kadar itişirim. Çünkü faşizm, bugün ırk üzerinden yürütülüyorsa yarın da inanç üzerinden yapılır. Daha sonra, cinsel tercihlerden. Daha daha sonra, politik tercihlerden. Sırası değişen bir yapıdır bu. Hanımefendinin yaşı nedir ne değildir bilmiyorum. O sadece ağlamış, ben arkadaşlarımı verdim bu savaşta. Türk Solu denilen musibet yapının ne olduğunu anlatmaya çalışırken bir anda o ikinci saçmalık ile karşılaşırsam haddini bildirmekten kimse alıkoyamaz beni.

    YanıtlaSil
  22. Arya Allah varsa eger o da seni guldursun...Cok guldum valla. Hem de kicimla guldum. Sen de kendi organini secersin artik...Cok komiksin yav...

    YanıtlaSil
  23. Grafiği yorumsuz ekledim beni tanıyan nasıl yorumladığımı, yorumlamış olabileceğimi zaten biliyor. Aslında eklesem mi eklemesem mi diye de düşündüm.

    Burada ismi geçen diğer şahıslar içerisinde benim de en çok ilgimi çeken Serap hanım efendinin dedikleri idi.

    Ben Türk olmayanı sevmem denebilir mi evet elbette denebilir de yeri ben Türk değilim diyen birinin sayfası mıdır bunun yeri??? Gözümde değeri yoktur diye kendi evimde hakarete uğramış olsam da diyecek bir şey yok şu saatten sonra.

    YanıtlaSil
  24. arya in neverland neyce? çelişmiyor mu biraz hı?

    YanıtlaSil
  25. ben de diyecek bir sey bulamiyorum.Nasil bir cümledir bu yaa...$a$kinim hem de cok.
    Ba$ka bir ülkede ya$iyorum.Yabanciyiz diye bazisi igrendikleri bir böcekmi$ gibi bakiyorlar bize...Ama bazisi da evini sofrasini payla$iyor.
    Dünya ya geldik.Farkli diller de,farkli dinlerde,farkli irklarda ve farkli mezheplerde.
    Nasil türkden baskasini sevmem diye bir cümle kullanilabilinir.Bu Allah´ina da saygisizliktir bence.Onlari da senin Allah´in yaratti.

    YanıtlaSil
  26. Beğenmeyen gider mesajlarınızı beğenmiyor yayınlamıyorum...

    YanıtlaSil
  27. dünyanın aldığı hale, 'yeni dünya düzeni' denen şeye ya da globalizme ayak uydurmak kaçınılmaz. hala bu yerellikle, kafa taslarıyla uğraşıyorsa insanlar sittin sene ilerleyemezler. 'ata' dediğiniz adamın da koyduğu hedefe bir adım yaklaşamamış olursunuz böylelikle. atatürkçü değilim, birşeyci değilim. bunlar hikaye kısmı, teferruat.. artık dünya vatandaşlığı var; istanbul'da deprem olsa, japonya'da tusunami olsa, izlanda'da yanardağ patlasa yine bütün dünya ayaklanıyor.. artık bu millet, ümmet bitti olmayan ülkenin türküsü..

    not: eklemeden geçemeyeceğim.. o çok değer verdiğin tarihine (bozmaca bir tarih belli ki. dangalakların yazdığı kitapları fazlaca okumuşsun), çok değer verdiğin 'ata'na ve milletine gerçekten önem vermiş olsaydın bir kürt'ün değil de senin yazdıklarını anlayabilirdim. imla ve noktalama öğren biraz. atatürkçüysen, gereği bu. faşistsen, umrunda değil belli ki..

    YanıtlaSil
  28. Ozan Kayra teşekkür ederim.
    Ümidimi yitirmiyorum alışacaklar, kabullenecekler elleri mahkum.

    YanıtlaSil

Siz ne dersiniz?